15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. (65 εικόνες)

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. (65 εικόνες)

Σε περίπτωση ορθολογικού σχεδιασμού, η επιφάνεια είναι 33 τ.μ. μπορεί να είναι αρκετά για 1-2 άτομα. Ένας τέτοιος χώρος θα χωρέσει μια μικρή κουζίνα, ένα μπάνιο, χώρο επισκεπτών και ύπνου, μια επιφάνεια εργασίας. Ο κομψός και προσεγμένος σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε τη μέγιστη άνεση σε κάθε γωνιά, παραδείγματα των οποίων μπορείτε να βρείτε σε αυτήν τη σελίδα..

Ιδέες για εξοικονόμηση χώρου

Η διανομή ελεύθερου χώρου είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στη δημιουργία ενός άνετου εσωτερικού χώρου σε ένα μικρό διαμέρισμα. Είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε προσεκτικά πού θα αποθηκευτούν ορισμένα πράγματα, σε ποια κατεύθυνση θα ανοίξουν οι πόρτες, πόσο εύκολη θα είναι η πρόσβαση σε ράφια και συρτάρια.

Η εργονομία της διάταξης επίπλων έχει μεγάλη επιρροή στην άνεση των διαδικασιών της ζωής, επομένως, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε τα μεγάλα αντικείμενα να μην παρεμβαίνουν στην κίνηση στο δωμάτιο και να βρίσκονται σε μια λογική σειρά: σαλόνι δίπλα στην κουζίνα, υπνοδωμάτιο μακριά από το διάδρομο κλπ. Συνιστάται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον κάθετο και γωνιακό χώρο – έτσι το κέντρο παραμένει ελεύθερο και ο σχεδιασμός θα φαίνεται τακτοποιημένος.

Ενσωματωμένες ντουλάπες

Οι ντουλάπες που καταλαμβάνουν τον τοίχο γύρω από την πόρτα, την τηλεόραση ή το κεφαλάρι είναι μία από τις πιο επιτυχημένες λύσεις για ένα διαμέρισμα 33 τ.μ. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αντί για ένα διαμέρισμα, για παράδειγμα, χωρίζοντας το διάδρομο από το υπνοδωμάτιο..

Ένα άλλο εύρημα για μικρά δωμάτια είναι οι κομψές, χιονισμένες προσόψεις των ακουστικών. Το ελαφρύ γυαλιστερό είναι σε θέση να αναδείξει τις “σκοτεινές γωνίες”, δηλαδή τις πιο απομακρυσμένες περιοχές από τα παράθυρα. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για την κουζίνα, τους τοίχους στο σαλόνι, καθώς και τις ντουλάπες..

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - Ενσωματωμένες ντουλάπες Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - Ενσωματωμένες ντουλάπες

Γωνιακά έπιπλα

Σε περίπτωση έλλειψης χώρου σε όγκο (για παράδειγμα, για μεγάλα ράφια ή κρεμάστρες), η βέλτιστη διέξοδος από την κατάσταση μπορεί να είναι ντουλάπια τριγωνικού σχήματος που γεμίζουν την ένωση μεταξύ δύο τοίχων. Επιπλέον, τίποτα δεν θα τους εμποδίσει να συνεχίσουν με στενότερες δομές. Αυτή η μορφή επίπλων θα ταιριάζει ιδιαίτερα στο διάδρομο και θα είναι πολύ χρήσιμη στην κουζίνα..

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - Γωνιακά έπιπλα

Έπιπλα-μετασχηματιστές

Οι πτυσσόμενοι καναπέδες και οι επικαλυμμένες πολυθρόνες ήταν από καιρό έκπληξη για κανέναν και τα καταφέρνουν αρκετά καλά με τη λειτουργία μιας εφεδρικής κουκέτας. Αλλά οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσφέρουν πολλούς άλλους δημιουργικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα ογκώδη αντικείμενα τουλάχιστον τη μέρα: κινητά τραπέζια, ντουλάπια στα οποία κρύβεται ο χώρος εργασίας, πτυσσόμενα κρεβάτια που είναι τοποθετημένα κάθετα στον τοίχο, κάθε είδους πτυσσόμενες κατασκευές, φουσκωτά καθίσματα, και τα παρόμοια Αλλά τέτοια πράγματα είναι πιο κατάλληλα για νέους και δυναμικούς ανθρώπους, ενώ εκπρόσωποι της παλαιότερης γενιάς θα προτιμήσουν βιώσιμα κλασικά..

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - Έπιπλα-μετασχηματιστές Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - Έπιπλα-μετασχηματιστές

Κρεβάτι με κουτί αντί για πόδια

Αυτή είναι η πιο πρακτική και οικονομική επιλογή για ένα μικρό διαμέρισμα, όπου σχεδόν δεν υπάρχουν επιπλέον μετρητές για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων. Επιπλέον, το συρτάρι θα καλύψει σχεδόν πλήρως το πάτωμα, έτσι ώστε κατά τον καθαρισμό από κάτω από το κρεβάτι να μην χρειάζεται να βγάζετε τα τυλιγμένα μικρά πράγματα και να σκουπίζετε τη συσσωρευμένη σκόνη..

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - Κρεβάτι με κουτί αντί για πόδια Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - Κρεβάτι με κουτί αντί για πόδια

Κρεβάτι στη σοφίτα

Κατάλληλο μόνο για διαμέρισμα με ψηλά ταβάνια. Κατά κανόνα, το κρεβάτι βρίσκεται πάνω από το διάδρομο ή πάνω από τον καναπέ στο σαλόνι, καλύπτοντας εν μέρει με φράχτη. Επιπλέον, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια σκάλα, ή ακόμα καλύτερα – βήματα κουτιού, στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα πράγματα.

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - κρεβάτι στη σοφίτα Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - κρεβάτι στη σοφίτα

Windowsill αντί για τραπέζι

Θα είναι μια βολική επιλογή στην κουζίνα, όπου είναι εύκολο να το προσαρμόσετε τόσο στην τραπεζαρία όσο και στην περιοχή εργασίας. Στο δωμάτιο, η εκτεταμένη επιφάνεια κοντά στο παράθυρο καθιστά δυνατό τον εξοπλισμό ενός χώρου για καλλυντικές διαδικασίες και άψογο μακιγιάζ στο έντονο φως της ημέρας. Έχοντας καλύψει το ποτήρι με μια ελαφριά κουρτίνα, σε ένα τέτοιο μίνι τραπέζι μπορείτε να διαβάσετε βιβλία, να κάνετε χειροτεχνίες ή απλά να χαλαρώσετε..

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - Windowsill αντί για τραπέζι Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. - Windowsill αντί για τραπέζι

Διακόσμηση διαδρόμου

Για τον εξοπλισμό ενός πλήρους διαδρόμου σε ένα διαμέρισμα 33 τ.μ. – μια ασύγκριτη πολυτέλεια, οπότε ο διάδρομος σε αυτή την περίπτωση καταλαμβάνει ένα ελάχιστο χώρο και συχνά συνδυάζεται με το σαλόνι. Από την άποψη της εξοικονόμησης χώρου, είναι καλύτερο εάν η λειτουργία του χωρίσματος δεν εκτελείται από τοίχο από τούβλα ή γυψοσανίδες, αλλά απλά από ένα ντουλάπι. Παρεμπιπτόντως, από τη μία πλευρά, μπορείτε να τοποθετήσετε μια τυπική κρεμάστρα με καθρέφτη και πολλές κλειστές μονάδες, και από την άλλη, ένα ευρύχωρο ντουλάπι-διαμέρισμα.

Αίθουσα εισόδου - Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. Αίθουσα εισόδου - Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ.

Σχεδιασμός κουζίνας στο διαμέρισμα

Σπάνια υπάρχει ξεχωριστός χώρος κουζίνας σε μικρές επιλογές κατοικιών. Κατά κανόνα, αυτό είναι ένα σετ μονής σειράς ή σχήματος L, εγκατεστημένο μεταξύ του διαδρόμου και του καθιστικού. Μπορεί να μοιραστεί με το χώρο του δωματίου με έναν πάγκο μπαρ ή απλά ένα ψηλό συρταριέρα – αυτή η εσωτερική λεπτομέρεια παίζει ταυτόχρονα το ρόλο ενός τραπεζιού και μιας επιφάνειας κοπής, και χρησιμεύει επίσης ως χώρος για προσωρινή αποθήκευση ποτά και πιάτα πριν το σερβίρισμα.

Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ.

Διακόσμηση μπάνιου (WC)

Για ένα μικρό διαμέρισμα 33 τ.μ. δεν έχει νόημα να φτιάξετε ένα ξεχωριστό μπάνιο – το ίδιο για ένα άτομο ή ένα ζευγάρι δεν είναι κρίσιμο. Το συνδυασμένο μπάνιο και τουαλέτα είναι σχεδιασμένα σε μινιμαλιστικό στιλ – συμπαγή υδραυλικά με κυριαρχία ορθογώνιων σχημάτων, χρησιμοποιούνται στενός καθρέφτης.

Εάν υπάρχει χώρος για πλυντήριο ρούχων κάτω από το νεροχύτη, τότε θα πρέπει να έχει πολύ μικρό μέγεθος, με πλευρική φόρτωση και λειτουργία καταστολής κραδασμών. Πολλοί άνθρωποι τοποθετούν το λέβητα σε μια θέση πάνω από την τουαλέτα..

Για το φινίρισμα του μπάνιου, συνιστάται να χρησιμοποιείτε σταθερά ανοιχτά χρώματα, συνδυάζοντας το βασικό λευκό με μία ή δύο παστέλ, φυσικές ή ζουμερές αποχρώσεις..

Μπάνιο, WC - Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ.

Υπνοδωμάτιο-σαλόνι εσωτερικό

Στο σχεδιασμό ενός μικρού στούντιο, οι παράμετροι του οποίου είναι περίπου 5×6 m, είναι σημαντικό να τηρούνται οι αρχές της καλλιτεχνικής ισορροπίας και αρμονίας. Το φόντο πρέπει να είναι ουδέτερες ανοιχτόχρωμες επιφάνειες, οι οποίες σε μικρό ποσοστό μπορούν να πλαισιωθούν με πιο σκούρες γραμμές και έντονα χρώματα επίπλων, υφασμάτων και ντεκόρ που αντηχούν στο χρώμα είναι κατάλληλα για τονισμούς..

Όσον αφορά τη διαίρεση του δωματίου σε μέρος επισκεπτών και ύπνου, υπάρχουν αρκετές επιλογές: να τοποθετήσετε το κρεβάτι σε μια θέση μεταξύ των τοίχων και της ντουλάπας. εξοπλίστε για αυτήν ένα είδος ανύψωσης – μια εξέδρα. απλά χωρίστε με κάποιο είδος χωρίσματος, κουρτίνας ή έπιπλα.

Εάν ο χώρος για μια νυχτερινή ξεκούραση είναι δίπλα σε ένα παράθυρο, δεν μπορείτε να κάνετε κωφά χωρίσματα, διαφορετικά το σαλόνι θα μείνει χωρίς ηλιακό φως. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο διαμέρισμα, ράφια ή απλά συρόμενες κουρτίνες. Μια καλή εναλλακτική λύση στο υφασμάτινο ύφασμα θα είναι υφασμάτινα πάνελ κουπέ, τα οποία ονομάζονται επίσης ιαπωνικές κουρτίνες..

Υπνοδωμάτιο-σαλόνι-Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. Υπνοδωμάτιο-σαλόνι-Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ.

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. – φωτογραφία

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου με επιφάνεια 33 τ.μ. μπορεί να είναι πραγματικά άνετο και όμορφο; Στη συνέχεια, δείτε μια συλλογή φωτογραφιών στη συλλογή αυτής της σελίδας. Μεταξύ των παρουσιαζόμενων επιλογών σχεδιασμού για συμπαγή κατοικία, όλοι όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να βρουν, αν όχι μια έτοιμη λύση, τότε τουλάχιστον μερικές ιδέες για έμπνευση και δημιουργία του δικού τους δημιουργικού έργου!

Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο 33 τ.μ. - φωτογραφία

Previous Post
Γωνιακά λουτρά (75 φωτογραφίες): τύποι, μεγέθη και σχήματα
Next Post
Verbena (85 bilder): typer, omsorg og dyrking