15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

60+ ιδέες για το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου (φωτογραφία)

60+ ιδέες για το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου (φωτογραφία)

Παρά τη μέτρια έκταση, τα διαμερίσματα που αποτελούνται από ένα μόνο δωμάτιο έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά ακινήτων. Αυτή είναι μια προσιτή επιλογή στέγασης για νέους άνδρες και γυναίκες που έχουν εγκαταλείψει το σπίτι των γονέων, νεαρά ζευγάρια, καθώς και άτομα ηλικίας. Χρησιμοποιώντας τις συστάσεις ειδικών, ακόμη και για 30-40 τ.μ. είναι πολύ πιθανό να βάλουμε όλα τα απαραίτητα πράγματα. Το πρώτο βήμα στο δρόμο για έναν επιτυχημένο σχεδιασμό θα είναι μια καλά μελετημένη διάταξη ενός διαμερίσματος ενός δωματίου, την οποία αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε..

Χαρακτηριστικά της διάταξης ενός διαμερίσματος 1 δωματίου

Η ευκαιρία να παραγγείλουν το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος κατά την κρίση τους εμπίπτει κυρίως στους αγοραστές κατοικιών σε νέα κτίρια, η κατασκευή των οποίων προγραμματίζεται μόνο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πολύ λογικό να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ενός αρχιτέκτονα και σχεδιαστή, εκφράζοντας προσωπικές επιθυμίες σχετικά με την περιοχή κάθε δωματίου, τον αριθμό των παραθύρων και των θυρών και τη θέση των επίπλων. Αξίζει επίσης να εξεταστούν οι μελλοντικές αλλαγές στη σύνθεση της οικογένειας και στον τρόπο ζωής – για παράδειγμα, διαθέστε έναν επιπλέον χώρο για το φυτώριο, διευρύνετε την κουζίνα ή εξοπλίστε το γραφείο..

Οι ιδιοκτήτες έτοιμων διαμερισμάτων πρέπει είτε να κάνουν ανάπλαση είτε να βελτιστοποιήσουν το χώρο με απλούστερους τρόπους-να ανταλλάξουν πράγματα που δεν έχουν τοποθετηθεί, να αγοράσουν νέες ντουλάπες και κρεβάτια, να χρησιμοποιήσουν οπτικά εφέ. Τα τετραγωνικά μέτρα που λείπουν αντισταθμίζονται από την κατάλληλη κατανομή του χώρου, η οποία συχνά αγνοείται. Έτσι, κανείς δεν απαγορεύει να μετατρέψει το ντουλάπι δίπλα στην κουζίνα σε θέση για ψυγείο και να προσαρμόσει τη μακρινή γωνία ή μια δωρεάν χαγιάτι για μια ντουλάπα.

Η πιο βολική επιλογή διαρρύθμισης για διαμέρισμα ενός δωματίου περιλαμβάνει μια μικρή αίθουσα εισόδου, σαλόνι και κουζίνα κοντά στην μπροστινή πόρτα και ένα υπνοδωμάτιο κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η τοποθέτηση του κρεβατιού στο πίσω μέρος του διαμερίσματος θα παρέχει την απαραίτητη ιδιωτικότητα, ειδικά αν αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαμέρισμα ταυτόχρονα. Συνιστάται επίσης ο διαχωρισμός του μπάνιου από τα δωμάτια “ημέρας”, ιδίως από την κουζίνα, παρέχοντας πρόσβαση σε αυτό από το διάδρομο ή, σε ακραίες περιπτώσεις, από το σαλόνι.

Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Χαρακτηριστικά Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Χαρακτηριστικά

Διαμέρισμα στούντιο

Η μόδα για στούντιο, δηλαδή διαμερίσματα χωρίς εσωτερικούς τοίχους, μας επέτρεψε να φέρουμε τον σχεδιασμό των μονόκλινων δωματίων σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Το αποτέλεσμα αυτής της διάταξης ήταν το μέγιστο άνοιγμα, ο αυξημένος χώρος και, παραδόξως, σημαντική εξοικονόμηση χώρου. Επιπλέον, τα στούντιο σχεδόν πάντα φαίνονται πιο κομψά και ευπαρουσίαστα σε σύγκριση με τα στενά μεμονωμένα δωμάτια..

Ως συμβιβασμός, οι ιδιοκτήτες μικρών κατοικιών επιλέγουν μερικές φορές μια συνδυασμένη επιλογή – συνδυάζουν την είσοδο, την κουζίνα και το σαλόνι και εξακολουθούν να κρύβουν το υπνοδωμάτιο και τον χώρο εργασίας πίσω από ένα διαμέρισμα. Αυτή η λύση καθιστά δυνατή τη διατήρηση του προσωπικού χώρου, την απομόνωση του χώρου για ύπνο από το υπερβολικό φως και τον θόρυβο, ενώ εκμεταλλεύεται όλα τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού “στούντιο” της υπόλοιπης περιοχής.

Τα περισσότερα διαμερίσματα ενιαίας διαρρύθμισης έχουν μια γραμμική κουζίνα κατά μήκος ενός τοίχου χωρίς παράθυρο. Κατά κανόνα, χωρίζεται από το δωμάτιο επισκεπτών με έναν στενό πάγκο μπαρ, ο οποίος χρησιμεύει επίσης ως τραπέζι για σνακ και επιπλέον επιφάνεια εργασίας για μαγείρεμα. Μια μάλλον πρωτότυπη λύση σε περίπτωση έλλειψης χώρου είναι να τοποθετήσετε το ψυγείο και τα ακουστικά στη μία πλευρά του διαδρόμου, ξεκινώντας από την μπροστινή πόρτα. Στην απέναντι πλευρά μπορεί να υπάρχει μια πόρτα στο μπάνιο, και πιο πέρα, δίπλα στο παράθυρο, υπάρχει ένα σαλόνι, χωρισμένο με ένα διαμέρισμα από το υπνοδωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο προθάλαμος θα πρέπει να εκτελεί τη λειτουργία του διαδρόμου, εάν υπάρχει μεταξύ της σκάλας και του ίδιου του διαμερίσματος.

Όπως και να έχει, υπάρχουν πολλές επιλογές για την κατανομή του χώρου – όλα εξαρτώνται από το τετράγωνο και το σχήμα των χώρων, καθώς και από τα αιτήματα των κατοίκων. Αν εξετάσουμε αποκλειστικά ανοιχτά στούντιο, τότε σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους, θεωρούνται μια επιλογή για νέους και είναι απίθανο να είναι κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά. Επίσης, οι ηλικιωμένοι που είναι συνηθισμένοι σε κλειστά δωμάτια και κλασικά έπιπλα σπάνια επιλέγουν παρόμοια διάταξη (τραπέζι με καρέκλες αντί πάγκου μπαρ, ντουλάπα με αρθρωτές πόρτες αντί για διαμέρισμα, ράφια βιβλίων αντί για φανταχτερά ράφια).

Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Διαμέρισμα στούντιο Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Διαμέρισμα στούντιο Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Διαμέρισμα στούντιο

Ζώνη διαμερίσματος ενός δωματίου

Για μια άνετη ζωή 2-4 ατόμων σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς να χωρίσει το διαμέρισμα σε πολλά λειτουργικά μέρη. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους: με την εγκατάσταση χωρισμάτων, την κατασκευή υψωμάτων, τη συναρμολόγηση σετ επίπλων σε αρχικά μπλοκ. Ο φωτισμός κάθε γωνιάς έχει μεγάλη σημασία. Δωμάτια όπως η κουζίνα, ο διάδρομος, το μπάνιο και το σαλόνι μπορούν να κάνουν χωρίς παράθυρα – αρκεί να αντικαταστήσετε το φως του ήλιου με τεχνητό φως. Πιο κοντά στα ανοίγματα του παραθύρου, συνήθως τοποθετούνται ένα γραφείο και ένα κρεβάτι..

Οι περσίδες είναι ο γρηγορότερος και πιο ευέλικτος τρόπος για να κρύψετε το απαραίτητο μέρος του δωματίου. Μπορούν να παραμεριστούν ανά πάσα στιγμή, να ανταλλαχθούν με άλλους ή να μετακινηθούν σε άλλο μέρος – αρκεί μόνο για να λυθεί το πρόβλημα με το γείσο. Επιπλέον, μια μεγάλη ποικιλία κουρτινών σας επιτρέπει να παίζετε με χρώματα και υφές, γεμίζοντας το εσωτερικό με μια ιδιαίτερη γοητεία..

Τα χωρίσματα είναι μια αρκετά πρακτική επιλογή για τη χωροθέτηση. Φαίνονται πολύ κομψά και έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια χρήση. Σε ένα δωμάτιο με ένα παράθυρο, κατά κανόνα, εγκαθίστανται ημιδιαφανείς τοίχοι ή ακόμη και συρόμενα πάνελ από γυαλί ή τα πλαστικά αντίστοιχά του. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης συμπαγή χωρίσματα από γυψοσανίδες, κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες..

Τα έπιπλα μπορεί να είναι πολύ βολικά ως εμπόδια μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του δωματίου. Εκτός από τον συνηθισμένο πάγκο μπαρ δίπλα στην κουζίνα, τα ράφια, οι συρόμενες ντουλάπες, τα στενά ντουλάπια διαφορετικού ύψους είναι πιο κατάλληλα στην περιοχή αναψυχής. Σε κάποιο βαθμό, ακόμη και το πίσω μέρος του καναπέ μπορεί να παίξει το ρόλο ενός συγκεκριμένου ορίου μεταξύ του σαλονιού και του υπνοδωματίου, για να μην αναφέρουμε ένα πλήρες καμαρίνι (αν το επιτρέπει η περιοχή).

Το βάθρο, το οποίο είναι μαργαρίτα με κουτιά αποθήκευσης κρυμμένα μέσα, έχει μεγάλη ζήτηση σε διαμερίσματα με παιδιά. Αλλά ακόμη και για ενήλικες είναι μια πολύ καλή ιδέα – ο κάθετος χώρος γεμίζει αποτελεσματικά, δημιουργείται ένα εφέ “πολλαπλών επιπέδων” στο διαμέρισμα και, τελικά, είναι απλά όμορφο.

Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Ζώνη Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Ζώνη Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Ζώνη Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Ζώνη Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Ζώνη

Ιδέες για εξοικονόμηση χώρου

Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού ενός διαμερίσματος ενός δωματίου, αξίζει να φροντίσετε απλά οικιακά πράγματα – να παρέχετε αξιόπιστα μηχανικά συστήματα (ηλεκτρική ενέργεια, θερμότητα, νερό, επικοινωνίες), να εξοπλίσετε την κουζίνα και το μπάνιο, να εξασφαλίσετε τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των κάτοικοι των διαμερισμάτων.

Για την οπτική επέκταση της περιοχής του “odnushka”, οι κλασικές μέθοδοι εσωτερικής διακόσμησης είναι κατάλληλες: επικρατούν ανοιχτά χρώματα, όχι περισσότερα από δύο ή τρία βασικά χρώματα, γυαλιστερά επιχρίσματα, καθρέφτες. Μια ρεαλιστική ταπετσαρία φωτογραφιών με προοπτική ή παιχνίδι φωτός, που θα εμβαθύνει το χώρο, μπορεί να κάνει καλή δουλειά..

Όσον αφορά την επιλογή στυλ, συνιστάται εδώ η μοντέρνα συντομία, η σκανδιναβική δροσιά, η λεπτή Προβηγκία ή ο τακτοποιημένος ιαπωνικός σχεδιασμός. Αυτές οι κατευθύνσεις χαρακτηρίζονται από καθαρά σχήματα, ευθείες γραμμές και ουδέτερες αποχρώσεις, καθώς και προσεκτικό φωτισμό κάθε ζώνης ξεχωριστά..

Η πραγματική εξοικονόμηση χώρου είναι δυνατή μόνο με τη σωστή επιλογή και τοποθέτηση μονάδων επίπλων. Είναι πολύ σημαντικό να γεμίσετε τον ελεύθερο χώρο κάτω από το ταβάνι – οι ημιώροφοι λύνουν προβλήματα με την αποθήκευση χειμερινών ρούχων, εξωτερικών ενδυμάτων, κλινοσκεπασμάτων, εποχιακής διακόσμησης κλπ. Με τον ίδιο τρόπο, κουτιά και κουτιά κάτω από το κρεβάτι, ο καναπές θα είναι χρήσιμα. Εάν το δωμάτιο δεν έχει κενό τοίχο ή δεν υπάρχει αρκετός χώρος κατά μήκος του, η ντουλάπα μπορεί να εγκατασταθεί στη γωνία, να κλίνει γύρω από το κεφάλι του κρεβατιού ή να εγκατασταθεί αντί για χωρίσματα – στο κέντρο γύρω από την πόρτα.

Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Ιδέες για εξοικονόμηση χώρου Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Ιδέες για εξοικονόμηση χώρου Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Ιδέες για εξοικονόμηση χώρου Διάταξη διαμερίσματος στούντιο - Ιδέες για εξοικονόμηση χώρου

Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου – φωτογραφία

Θα βρείτε ακόμη πιο ενδιαφέρουσες επιλογές διάταξης για ένα διαμέρισμα ενός δωματίου στην επιλογή φωτογραφιών σε αυτήν τη σελίδα. Τα παραδείγματα που σας αρέσουν μπορούν πάντα να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένες συνθήκες και να μεταφραστούν στην πραγματικότητα, το κυριότερο είναι να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ ομορφιάς και πρακτικότητας. Πειραματιστείτε και αφήστε το διαμέρισμά σας να είναι άνετο, κομψό και άνετο για όλους τους κατοίκους του.

Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία Διάταξη διαμερίσματος ενός δωματίου - φωτογραφία

Previous Post
Μπάνιο 5 τμ: ιδέες σχεδιασμού (90 φωτογραφίες)
Next Post
Rødt og svart kjøkken: designideer (70 bilder)