Toalett- og baderomsdører - hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Toalett- og baderomsdører – hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve)

Toalett- og baderomsdører - hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve)

Dørene til toalettet og badet er nesten de samme som andre innredningstyper, men de har viktige forskjeller. Ved å kjøpe den beste designen, bestemme påliteligheten, motstanden mot damp og vann. Døren skal matche utformingen av andre interiørsystemer, baderomsinteriør. Valgregler, materialer, installasjon – om alt mer detaljert senere i artikkelen.

Innholdet i denne artikkelen:

Regler for designvalg

På det innledende stadiet velges materiale og type dør. Først må du ta hensyn til detaljene i rommet, konstant høy luftfuktighet. På andre plass er tilstrekkelig støy og varmeisolasjon (hvis bakkene ble dekket, ble reparasjoner utført). Materialene som brukes skal være belagt med beskyttende forbindelser som øker motstanden mot endringer i temperatur og fuktighet..

Døren må matche utformingen av andre innvendige systemer

Døren må matche utformingen av andre innvendige systemer

Glidende utsikt vil se stilig ut, spare plass korridor, men for installasjon er det nødvendig med en fri vegg nær åpningen. En annen ulempe med slike dører er lav lydisolasjon og pålitelighet. Åpning, lukking utføres av et par metall-plastrammer. Det er bedre å installere dem hvis det er ledig plass på begge sider av åpningen..

I tillegg kan en sikker lås leveres. Coupé -dører er skjult, i likhet med et kassettdesign. Glidesystemer sparer brukbar plass, men for baderom de kan ikke velges. De fungerer som en skjerm, snarere enn en dør, har ikke en terskel, er ikke i stand til å skape anstendig lyd- og varmeisolasjon.

Skyve alternativ

Skyve alternativ

Svingstrukturer regnes som et populært alternativ, som er mer pålitelige, enkle å betjene, gir støyisolering og kan brukes hvor som helst i åpningen. De er tilgjengelige i standardstørrelser, så dimensjonene er de samme som den installerte boksen. Ved å installere en svingdør med terskel kan blåsing utelukkes. Men i sammenligning med andre analoger kreves det mer plass for å åpne dem..

Også på badet kan foldesystemer i form av et trekkspill brukes, for hvor mye plass ikke kreves..

Deres største fordel er den ekstra installasjonen av paneler, noe som skaper en optimal åpningsbredde.

Det er også pendelstrukturer som svinger i begge retninger..

Glass, stilig døralternativ

Glass, stilig døralternativ

Størrelse

I mange standardleiligheter har dørsystemer de samme dimensjonene, en bredde på 60 cm. Men dette er ikke alltid tilfelle, så nøyaktige målinger bør tas før du kjøper et produkt. Hvis i hjem det er installerte dører, det er bedre å fjerne dem med platebånd.

Høyden på åpningen bestemmes fra gulvet til kjønn. Bredden måles mellom en og den andre veggen. Når du bestemmer tykkelsen på åpningen, må du huske på at veggen vil bli ferdig med fliser eller annet materiale..

Mange butikker selger standard lerret med faste mål: 55 * 190 cm, 60 * 190 cm, 600 * 200 cm.

Materialer som brukes

På grunn av det høye fuktighetsnivået på bad og toalett, bør strukturer laget av fuktresistente råvarer velges. Døren må være praktisk, motstandsdyktig mot de negative effektene av fuktighet. Mer egnede materialer er glass, plast, tre, MDF og sponplater.

Klassisk stil

Klassisk stil

Glassdører

Produkter fra glass ikke endre de opprinnelige egenskapene, parametrene fra påvirkning av fuktighet. Dette materialet er hygienisk og krever ikke komplekst vedlikehold. Klart glass trenger ikke brukes.

Herdede glassstrukturer med en matt eller tonet overflate ser vakre ut, som passer for alle baderomsdesigner. Fordelene med glassprodukter er:

 • Miljøvennlighet.
 • Produksjon av lerret av enhver form takket være moderne teknologi.
 • Tar liten plass.
 • Motstandsdyktig mot deformasjon fra høye temperaturer og damper. Herdet glass har høy styrkeegenskaper, tykkelsen er 7-10 mm.
 • God støy og varmeisolasjon (hvis observert under installasjon).

Glassalternativ

Glassalternativ

 • Motstand mot skader og mekanisk belastning. Produksjonen bruker materialer med høy styrke som har gjennomgått termokjemisk, kjemisk, kombinert behandlingsteknologi.
 • Ulike nyanser og produktalternativer. Butikkene tilbyr modeller med pregede, matte, tonede belegg med forskjellige nivåer av gjennomsiktighet. Speildører er populære. Ytterligere dekorasjoner kan velges blant deler av plast, metall eller mosaikk..

Ulempen med dette alternativet er den høye prisen på dører, hvis produksjon er kompleks, tidkrevende og kostbar. For ytterligere dekorasjon vil det ikke være mulig å installere bakker.

Enhver glassdør har unike egenskaper: uavhengig av design og funksjonalitet kan rammene være flate eller buede, etter veggenes konfigurasjon. Dette er radiusdører med bøyninger..

Denne designen sparer plass

Denne designen sparer plass

Produktene kan ha standardparametere. De er forskjellige i fravær av en boks, som lengden eller bredden på lerretet kan avhenge av.. Størrelsene deres er de samme som for enkle interiøralternativer, men ta hensyn til eskens størrelse (61, 66 cm, etc.). Høyden på glassplaten er 198 cm. Minste bredde på radius -typene er mer enn 100 cm.

Plast

Med et begrenset budsjett kan plastprodukter med fuktresistente egenskaper leveres for reparasjonsarbeid. NSviskelæret ikke råtner eller deformeres fra eksponering for fuktighet eller varm damp, og dørene fra det vil være lette, enkle å installere og betjene.

Plast råtner eller deformeres ikke når det utsettes for fuktighet eller varm damp

Plast råtner eller deformeres ikke når det utsettes for fuktighet eller varm damp

PVC -strukturer er også hygieniske, overfører ikke varme, er komfortable, isolerer støy og passer godt til noen fliser. Et slikt materiale kan også være egnet for å lage en dør. dusjkabinett eller gardiner under badekaret. Tekstur og nyanse av plasten velges i henhold til dekorasjonen av rommet.

Bruk av PVC -film lar deg etterligne alle nyanser, teksturer, kombinert med interiørdesign. Sorten inkluderer panelte, blinde produkter, kombinerte alternativer og med glassinnsatser. Plastduker produseres i forskjellige nyanser.

Plastduker har en hul struktur, inne i dem er det avstivere, noe som reduserer strukturmassen. Designet minimerer belastningen på beslagene og boksen, noe som forlenger levetiden. Det er et verdig valg for foreldre med barn..

PVC -strukturer er hygieniske

PVC -strukturer er hygieniske

Plast er veldig holdbart, siden produsenter tilbyr en profil for et bad der sidepanelene er tykkere. Den holder imidlertid ikke godt mot støt, den blir lett skadet av sterke støt..

Moderne PVC -varer er brannsikre, de brenner bare ved temperaturer over 1000 grader. Når det antennes, smelter lerretet litt. De har høy lydisolasjon, langs konturen er de utstyrt med en spesiell tetningsfelg. Derfor vil ikke personen på badet høre noe fra gangen..

Plast er et veldig slitesterkt materiale

Plast er et veldig slitesterkt materiale

Treslag

Massive VVS -dører er også egnet for fuktige miljøer, til tross for skjørheten. En forutsetning er installasjon av et kraftig ventilasjonssystem, som raskt vil tørke ut rommet, fjerne fuktighet fra det..

Lavkvalitets tre (furu, kirsebær eller osp) bør ikke brukes ved produksjon av treprodukter. Det beste valget er å bruke fortørket massiv bøk eller eik.

Massivtreprodukter er ideelle i klassisk design, utfyller det strenge interiøret og gir rommet en luksus. Dekorasjon kan være metallkroker og lås, tilpasset sammensetningen.

Sanitærdører i massivt tre er egnet for fuktige miljøer

Sanitærdører i massivt tre er egnet for fuktige miljøer

Deres positive egenskaper er:

 • Naturlig estetisk design. Serien har en original og grasiøs tekstur som vil pryde ethvert design.
 • Lang brukstid (underlagt visse regler, bruk av spesielle antiseptika og lakker som er motstandsdyktige mot fuktighet).
 • Enkel restaurering. Rask eliminering av mekanisk skade utføres ved sliping, fylling, behandling med beskyttende forbindelser.
 • Rimelige priser for restaurering (sammenlignet med å kjøpe et nytt lerret i tre).
 • Mulighet for montering av kroker til klær og håndklær.
 • Miljøsikkerhet ved bruk av naturlige beskyttende forbindelser i produksjonsprosessen.
 • Stort utvalg av treslag, muligheten til å velge lerretsskyggen for ethvert interiør.
 • Å lage bakker ved hjelp av arkmaterialer.

Provence -stil

Provence -stil

Ifølge mange mennesker, dører for toalett og et bad i massivt tre vil se bedre ut og vare lenger. Generelt er denne uttalelsen korrekt, men problemer med mekanisk deformasjon kan oppstå med hyppige temperaturendringer. Det anbefales å stoppe valget på en rekke limte stenger.

Den største ulempen med et trepanel er dets høye vekt, kostnad, kompleksitet i installasjonen og høye krav til de installerte beslagene (håndtak, hengsler og kroker).

Massivtreprodukter er ideelle for en klassisk design

Massivtreprodukter er ideelle for en klassisk design

Konstruksjoner fra MDF og sponplater

På byggemarkedet er disse modellene etterspurt, varierer i tilgjengelighet, moderne design, høy motstand mot fuktighet (de har et laminatbelegg). De kan dekoreres med forskjellige beslag og elementer for montering hyller, kroker satt møbler.

Et finert lerret er ikke egnet for et bad, siden det ikke er motstandsdyktig mot fuktighet og varm damp, kan det delaminere, deformeres. Ved fremstilling av strukturer brukes formaldehydharpikser, som slippes ut i miljøet og forårsaker en allergisk reaksjon.

MDF -materiale har høy brannfare, tåler dårlig mekanisk belastning.

MDF -materiale har en høy brannfare

MDF -materiale har en høy brannfare

Fuktresistente modeller

Fuktresistente laminater kan installeres for å passe perfekt til designet. Det er det mest holdbare, praktiske og slitesterke alternativet.. Laminat er et syntetisk materiale med en struktur som ligner på naturlig finér. Den har en utvendig finish som ser ut som naturlig tre, noe som gir lerretet estetikk og luksus..

Sammenlignet med heltreprodukter er laminerte alternativer enkle å vedlikeholde, motstandsdyktige mot ulike negative påvirkninger. De er ikke redde for fuktighet, de kan brukes lenge under ugunstige forhold. Rimelige priser på slike dører øker populariteten, og levetiden og det attraktive utseendet vil glede eieren lenge..

De kan inneholde formaldehyder, som er dårlige for menneskers helse..

Trekkspill alternativ

Trekkspill alternativ

For å unngå installasjonsproblemer, anbefales det å kjøpe VVS -dører komplett med beslag og ramme.

Det blir interessant for deg:

Inngangsdører av plast i et privat hus (145+ bilder): Hvordan lage det både pålitelig og vakkert?

Hvite dører: 210+ (Foto) Design i interiøret. Alternativer som passer for alle

Interiør Dører i det indre av leiligheten (305+ bilder): Stilige og moderne alternativer

Installasjonstips

Når du installerer en dør, må du ta hensyn til visse detaljer:

 • For å eliminere risikoen for flom, er det laget en lav terskel på 5 cm for å forhindre at vann kommer inn i gangen. Derfor er dimensjonene til dørene til badet små, og deres installasjon utføres over nivået på interiøralternativer..
 • Størrelsen på strukturer bestemmes av tykkelsen på veggene.
 • Skyvedører må installeres med isolerende pakninger.
 • Montering av boksen må gjøres på en flat base for å utelukke forvrengninger, feil åpning eller lukking av dører.
 • Det må være et mellomrom på minst 3 mm mellom lerretet og esken..

Toalett- og baderomsdører - hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve) Toalett- og baderomsdører - hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve) Toalett- og baderomsdører - hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve)

Toalett- og baderomsdører - hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve)

Vanligvis er veggtykkelsen på badet liten. Derfor bør dørkarmen være 1,5 cm tykkere slik at veggen ikke trenger å forlenges..

De skifter dørene på toalettet og badet etter samme prinsipp som i resten av rommene. En boks er installert i åpningen, de resulterende sprekkene blåses ut med polyuretanskum. Det er også plassert avstandsstykker mellom veggen og boksen. Etter at skummet tørker, henger et lerret på hengslene.

Høyteknologisk interiør

Høyteknologisk interiør

Ventilerte strukturer

For naturlig luftutveksling og tørking av badet må du installere dører med ventilasjon. Det er flere alternativer for dører med installert ventilasjon:

 • Med ringer. Ventilasjonsringer laget av PVC i mengden 4-5 stykker plasseres i den nedre delen av lerretet, malt i en metallisk eller hvit nyanse. Med et ubegrenset budsjett kan du kjøpe mer moderne modeller med et støydempende nett.
 • Med gitter. Flate gardiner er plassert på skrå, så det vil ikke være mulig å titte gjennom dem. For fremstilling av ventilasjonsmodeller brukes PVC, metall. De kan ha hvilken som helst design.

Konstruksjoner med installert ventilasjon er tre, plast og laminert fuktresistent.

Rustikk stil

Rustikk stil

Ventilasjon er nødvendig ved dårlig ventilasjon av rommet, konstant utseende av kondens på veggene. Hvis denne metoden ikke er effektiv, må tvungen (kunstig) ventilasjon installeres, noe som vil sikre bevegelse av luft på badet, konstant blande kalde og varme lag. For slike formål er en vifte ofte plassert i ventilasjonshullet..

Den startes manuelt, i forbindelse med baderomsbelysning eller på et bestemt tidspunkt når modellen er utstyrt med en tidtaker. Denne metoden for å fjerne fuktighet kalles eksos, når varm luft trekkes fra innsiden av rommet til gaten, og en ny kommer fra korridoren..

Ved problemer med luftutskiftning installeres tilførselsventilasjon når luft pumpes inn i rommet utenfra, og på grunn av trykkforskjellen sirkulerer det naturlig.

Bad i svart og hvitt

Bad i svart og hvitt

I spesielle situasjoner, når det ikke er mulig å sikre den naturlige bevegelsen av luftmasser, opprett blandet ventilasjon. I dette tilfellet vil luftinntaket skje fra den ene ventilasjonskanalen, og eksosen vil bli fjernet fra den andre. Hvis du trenger å installere blandet ventilasjon, er det ikke nødvendig å installere spesielle gjennomføringer eller gitter i døren..

Montering av bakker

Skråninger er enden av veggen som omgir laminerte, tre og andre dører. Designet deres påvirker hele designet. Derfor, under reparasjonsarbeid, blir bakkene laget under flisene ved hjelp av spesialark eller pusset. Dette er et komplekst system som består av mange lag (isolasjon, armeringsnett, kitt og dekorative elementer). Et enkelt alternativ er å installere dørtrimmer fra korridoren.

Stilig bad for et landsted

Stilig bad for et landsted

Nødvendige beslag for sanitære dører

For en stue er det ikke nødvendig å sette et håndtak med en lås, men på et bad eller toalett er det nødvendig. Det er flere alternativer for låsemekanismer, som du må velge ut fra dine egne preferanser og råvarene som brukes til hovedstrukturene.. Det er følgende typer:

 • Innebygd holder. For prisen på installasjon og emballasje er dette et økonomisk alternativ. Låsen inkluderer et enkelt håndtak med en innebygd lås, som i en posisjon forhindrer mekanismen i å snu. For å installere maskinvaren i døren må du lage hull med et bor (ett fra enden og det andre gjennom lerretet).

Tre, klassisk dør

Tre, klassisk dør

 • Separat holder. I en slik situasjon kjøpes et håndtak og en sperre, som kan være faktura og død. I det første tilfellet blir låsen ofte erstattet av en bolt (lås), hvis levetid er nesten ubegrenset.
 • VVS -lås. I hovedsak er dette en vanlig mortise -lås med en forenklet design, en tunge. Samtidig fikser den den lukkede døren og låses med en lås som er plassert inne i låsemekanismen. Driftsprinsippet er det samme som for en enhet med innebygd lås. Men mekanismen er mer pålitelig, den trenger mer innsats for å installeres på lerretet..

Låser er installert på badet for å forhindre utilsiktet åpning av døren. Ofte er de utstyrt med et spesielt hull som lar deg åpne det med en pinne. Dette tiltaket er egnet, barnet vil ved et uhell lukke døren i rommet..

Klassisk design - går aldri av moten

Klassisk design – går aldri av moten

Velge det optimale designet

Når du kjøper en dørkonstruksjon, må du velge den harmoniske kombinasjonen med badets interiør. For eksempel har laminatprodukter nesten identiske design. Dette er praktisk når du installerer slike dører i alle rom. Ofte dekorerer produsenter slike lerret under et tre eller en stein..

Plastdører er forskjellige i en variert palett, som lar deg velge riktig nyanse i kombinasjon med andre detaljer i rommet.

Designere tar også hensyn til glass, og lager ugjennomsiktige lerreter av det med flerfarget glass, glassmalerier, sølv- eller gullmaling, ved bruk av sprøytemiddel eller sandblåsing. Glassmodeller er:

 • preget;
 • speilet;
 • matt;
 • supplert med innsatser av plast, metall eller tre.

Toalett- og baderomsdører - hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve) Toalett- og baderomsdører - hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve) Toalett- og baderomsdører - hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve)

Toalett- og baderomsdører - hva er bedre? 170 alternativer for ditt valg (glass, plast, skyve)

VIDEO: Slik velger du baderomsdører?

konklusjoner

Ved endring av dørene tar de hensyn til plasseringen av møbler og rørleggerarbeid, passasjens bredde og indikatorene for åpningen. Basert på dette må du velge skyve- eller svingsystemer..

Previous Post
Επιλέγουμε μοντέρνα ταπετσαρία στο διάδρομο και το διάδρομο στο διαμέρισμα, το σπίτι (υγρό, σκοτεινό, φως). Σχεδιασμός, ιδέες + 50 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
DIY -innredning: 180+ (Foto) Forbereder ferien på forhånd (ideer til et vakkert og fasjonabelt nyttårsmirakel)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector