15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder)

Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder)

Kjøkkenet med en øy er en mulighet til å utvide arbeidsområdet og er en utmerket løsning for folk som brenner for matlaging. Prøv å endre, og du vil aldri forlate det valgte oppsettet igjen. Flere detaljer senere i artikkelen.

Innholdet i denne artikkelen:

Funksjoner i bruk

Et slikt kjøkken ser ut som et kjøkkensett og en høy bord-en øy midt på kjøkkenet, omgitt av stoler. Ofte er dette ikke et enkelt spisebord, men flere kombinerte sokkler der du kan bygge en vask, oppvaskmaskin, mikser, blender og andre tekniske underverk som gjør matlagingen enklere..

Originalt design

Originalt design

Øyens rolle er todelt:

 • Utvidelse av arbeidsområdet. Å jobbe med et par kjøkkenskap er bra hvis du ikke skal lage noe mer komplisert enn vanlig kålsuppe. Men hvis du tar tilberedningen av en kremaktig kake full av dekorasjoner og dekket med et tykt lag med krem, vil flere overflater komme godt med. Øya gir dem.
 • Middagsone. Øybordet takler perfekt hovedoppgaven til ethvert bord – du kan spise frokost, lunsj, middag på det, og hele familien kan samles på det. Det eneste som kan komme i veien er høyden. På øya overgår den vanligvis standarden, spesielt hvis du skal bygge en vask i den. Så du må bestille spesielle barnestoler

Utvidelse av arbeidsområdet med øya

Utvidelse av arbeidsområdet med øya

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Ideer for kjøkkendesign i et privat hus: 130+ bilder og layoutalternativer

Materialer

Det første du må vurdere når du setter opp er materialet det skal lages av. Det er på ham at dens holdbarhet, praktisk, hvordan det vil se ut og små fallgruver avhenger..

Velg kvalitetsmaterialer

Velg kvalitetsmaterialer

Sponplater

Sagflis blandes med harpiks og komprimeres til et enkelt lag. Et kjøkken laget av sponplater er ikke forskjellig i eleganse, siden materialet ganske enkelt smuldrer under behandlingen. Det er ikke forskjellig i holdbarhet heller. Men samtidig ser det bra ut, er billig og takler temperaturendringer, høy luftfuktighet og muligheten for å bli gjennomvåt i sølt saus som er typisk for kjøkkenet. I hvert fall til det beskyttende laget flasser av.

Sponplater er et pålitelig og praktisk materiale

Sponplater er et pålitelig og praktisk materiale

MDF

Det samme sagflis males, blandes med harpiks til en homogen masse og støpes i plater. Resultatet er mer pålitelig enn sponplater, det er mer praktisk å behandle, det varer lenger. Det ser også bra ut, det er fullt av mulige farger, mønstre. Klarer alle mulige ulykker.

Naturlig tre

Hvis du tar en nøye behandlet møbler – eller møbler av massivt massivt tre – kan tjene i flere tiår. Ser pen ut, flott for klassiske stiler, håndterer godt – bare den kan hugges ut. Noen ganger må den imidlertid behandles igjen, og hvis en bordplate er laget av den, er det lett å kutte den ved et uhell..

Naturlig trevirke tjener i flere tiår

Naturlig trevirke tjener i flere tiår

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Kjøkkendesign med balkong (100+ bilder): Vi er for forening av plass!!!

En naturstein

Er brukt til benkeplater og for bunnen av bordet. Ser nydelig ut, er dyrt, tilbyr ikke mye av en rekke farger. Men den kan tjene i flere tiår, er ikke redd for noe i det hele tatt, falmer ikke, smuldrer ikke. Det er imidlertid tungt. Uansett hvor du bor, må du beregne om gulvene tåler en vakker, ny stein benkeplate..

Metall

Et utmerket materiale for, fordi det ikke bare lider av fuktighet, temperaturendringer og andre mulige problemer, men også veldig lett å rengjøre, uten frykt for sterke kjemikalier. Det ser imidlertid ganske spesifikt ut – kjøkkenet med det vil ligne enten kjøkkenet på en restaurant eller en kirurgs operasjonsrom. Derfor må den fortynnes med andre materialer..

Stein og tre blander seg godt

Stein og tre blander seg godt

Glass

Den brukes hovedsakelig til produksjon av benkeplater og til små, vakre innlegg. Noen ganger kan du finne glasshyller i skap eller i hyller. Moderne glass er holdbart, varer lenge, hvis det går i stykker, så i store biter, som er vanskelige å kutte. Det ser vakkert ut, gir mange muligheter: det kan være matt, farge, tonet, med glassmalerier, med gravering, i fusjonsteknikken, med fargetrykk.

Ofte kombineres materialer med hverandre – slik ser treet godt ut med metall eller glass, og sponplater med MDF kan dekorere enkle plastinnlegg.

Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder) Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder) Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder)

Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder) Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder)

RådVelg først og fremst materiale for å være praktisk, bare deretter for pris.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Design av et lite kjøkken i Khrusjtsjov: 190 + Bilder av virkelige og praktiske oppsett

Dekor

For at et kjøkken med en øy skal se bra ut, må du ta vare på designet.

Utstyr

Øybordet kan se annerledes ut, det avhenger av hvordan det blir laget. Dette kan være:

 • Enkel konstruksjon. En bordplate, fire bein – alle er vant til en slik klassiker, du vil ikke overraske noen med den. Bordplaten kan være rektangulær eller rund, dette er ikke poenget. Det er viktig at bordet er stort, i riktig avstand fra headsettet, og kan romme hele familien..
 • Transformator. Et slikt bord består av en bordplate og ben, men det er laget annerledes enn det vanlige. Den kan åpnes – enten flytte fra hverandre eller utfolde seg, eller inkludere spesielle separate innlegg. Godt egnet der de liker å være vert for mange gjester, men liker ikke å ha for mye overflate.
 • Bardisk. Den minner noe om en klassisk øy, den samme høye, men smalere. Minner om barer, villvestsalonger, loftstil. Ser moderne ut.
 • Klassisk øy. Representerer enten en stor sokkel eller flere sokkler. Den har ingen ben, den har et fundament. Den er høyere enn et standardbord og har en bredere overflate. Gir nyttige matlagingsalternativer.

Cabriolet bord - praktisk og praktisk

Cabriolet bord – praktisk og praktisk

Settet kan også inneholde forskjellige gjenstander, selv om de nedre sokkelene vanligvis forblir uendret.. Men toppen kan være:

 • Ingenting. Hvis du ikke liker designen på flere nivåer, kan du nekte hengende skap eller hyller og plassere alt du trenger nedenfor. Denne løsningen har et pluss – tak så det virker høyere, og selve kjøkkenet er mer romslig.
 • Skap. De har dører, nyttige hvis du har valgt en minimalistisk stil, hvis du ikke liker å la det vesentlige være i sikte, eller hvis du foretrekker å holde ting borte fra støv. Skap ser ofte klumpete ut, men hvis kjøkkenet ditt er egnet for et øyoppsett, er det lite sannsynlig at det vil skade det mye..
 • Hyller. Tre eller glass, de ser lettere ut enn klassiske skap, pluss at de lar deg umiddelbart identifisere hva som står hvor. Det er nyttig hvis du vet at du er distrahert. Kan for eksempel brukes i skandinavisk stil.

Minimalisme - ingenting overflødig

Minimalisme – ingenting overflødig

Innebygde skap som smelter inn i veggene er også populære. En utmerket løsning for minimalisme og lignende stiler, der jo færre utstående deler, jo bedre.

Og selvfølgelig er det viktig å vurdere hva nyttig tilbehør som vil utfylle øya..

Hver øy har sin egen funksjon

Hver øy har sin egen funksjon

Dette kan være:

 • Vask. Vanligvis er det bygget inn i et hjørne, slik at det er praktisk å nå det. Dette lar deg bruke arbeidsflaten og umiddelbart vaske alt som må vaskes uten å forlate stedet. Det eneste negative er at for å lede vann til en slik vask, må bordet gjøres veldig høyt, samt bruke tjenestene til en rørlegger.
 • Oppvaskmaskin. Eliminerer den ubehagelige plikten med å vaske oppvasken, er innebygd på øya slik at det er lett å legge alle tallerkener, kopper, bestikk inn i den etter et måltid. Passer ikke inn i klassiske stiler, men vil se bra ut i hi-tech.
 • Tallerken. Uvanlig, men helt gyldig løsning. Gir også komfyren mer svingrom.
 • Brødrister. Den kan bygges inn i benkeplaten, den kan stå på den. Det vil se bra ut i høyteknologi, og bevisst gammeldags modeller som minner om begynnelsen av det tjuende århundre er egnet for klassiske stiler.
 • Kjøkkenmaskin. Den kan også være innebygd, eller den kan være separat. Tillater makulering av varer og kan også skape enten et ultramoderne kjøkkenfølelse eller et gammeldags, enkelt kjøkken.
 • Multikoker eller dobbeltkoker. Det er veldig nyttig for folk som er på diett på grunn av sjelens oppfordring eller av helsemessige årsaker. Kan se ut som en ekte dekorasjon.
 • Spor. Lett å gjøre på en benkeplate i akryl, for eksempel. Lar deg feie hakkede ingredienser ikke i en egen bolle, men inn i selve overflaten av bordet, noe som øker tilberedningstiden.

Tillegg med nødvendige apparater og møbler

Tillegg med nødvendige apparater og møbler

RådDet er bedre å ikke legge en duk på øybordet – den er likevel beregnet for matlaging på den. Men du kan lage vakre seter på stoler som vil utfylle det generelle utseendet.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Kjøkkendesign: 130+ bilder – nye varer fra 2017 for enhver smak

Stiler og belysning

Uavhengig av utformingen av kjøkkenet ditt, kan du bruke beskrivelsen av stiler for å gjøre det vakrere..

Hvit og svart design

Hvit og svart design

For et kjøkken med en øy er følgende best egnet:

Engelske klassikere

Denne stilen trekker mot naturlige materialer. Gulvet må ha stein eller porselen flis, det er trepaneler på veggene, og hvor det er usikkert å plassere dem, gips. Taket må også pusses. På samme tid – taket Hvit, vegger med rike naturlige farger, vanligvis gul, lysebrun, rød, gulv mørk. Naturlige tremøbler. Gammeldags apparater eller garderober. På gulvet teppe, lange gardiner på vinduene, gjerne ekte eller kunstige peis, noen bilder familiemedlemmer. Hovedfølelsen er gammeldags hygge.

Engelsk stil

Engelsk stil

Provence

Faktisk en fransk klassiker. Samme fliser på gulvet, lys på veggene tapet i en useriøs blomst er taket dekket med gips. Møblene er laget av tre, men ikke lydig frekk, som i engelsk stil, men elegant pretensiøs. Smidde rygger er velkomne, det er bra hvis bordet har en glassplate. Gardiner på vinduene tyll, som dekker bare halvparten av vinduet, på bordet er det en obligatorisk vase med blomster og lampe i en pen blomsterskjerm. Det er ikke for mye tilbehør, for det meste småting for matlaging. Hovedfølelsen er en sommerfylt morgen.

Franske klassikere på kjøkkenet ditt

Franske klassikere på kjøkkenet ditt

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Kjøkkeninteriør kombinert med stue (180 + bilder): Design triks og plasseringshemmeligheter

Høyteknologisk

Gulvene er mørke, dekket med enten fliser eller betong. Veggene er lyse, grå eller hvite, dekket med enten plast paneler, eller gips. I arbeidsområdet – metall. Gips i taket. Skapene er nødvendigvis innebygde, møblene er alle de samme strenge fargene, gjerne med metallinnlegg. Det er ikke nødvendig å skjule tekniske innovasjoner, tvert imot, de skal være veldig tydelig synlige – de spiller rollen som tilbehør her. Det er ingen gardiner, eller rullet gardiner. Det er ingen tekstiler i det hele tatt. Generell følelse – minimalisme med en smakebit på den kommende fremtiden. Det er bra hvis det er et par dinglende ledninger et sted.

Et mørkt kjøkken dekket med fliser er høyteknologisk

Et mørkt kjøkken dekket med fliser er høyteknologisk

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hva er det beste taket for et kjøkken? 180+ bilder De mest fasjonable alternativene

Loft

Det er fliser eller betong på gulvet, murstein og maling på veggene, pusset tak, gjerne med utstående bjelker. Bardisk, tre og metall i møbeldesign. Det er graffiti på veggen, et minimum av tilbehør. Det er ønskelig at skinn er tilstede sofa.

Velg alt slik at det er harmonisk og vakkert

Velg alt slik at det er harmonisk og vakkert

Uansett hvilken stil du velger, må du også tenke på belysning:

 • Naturlig. Skulle lyse opp bordet, ellers blir det vanskelig å jobbe. Generelt avhenger utformingen av vinduer utelukkende av stilen..
 • På taket. En lampe er egnet for klassiske stiler, mens separate lamper for hver sone er egnet for moderne. Husk at den første løsningen gir et mykt, diffust, ikke for sterkt lys som etterlater skygger, men med den andre er det mye mer praktisk å jobbe.
 • På bord. Vanligvis er dette små, vakre lamper, designet ikke så mye for å hjelpe i belysningsbransjen som å fokusere på noe..
 • På veggene. Vanligvis er dette LED -strips eller små elegante sconces..
 • På gulvet. En gulvlampe ser bra ut hvis du har en sittegruppe på kjøkkenet.

Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder) Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder) Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder)

Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder) Kjøkkendesign med en øy: Funksjoner i et moderne oppsett (170+ bilder)

VIDEO: Vakre kjøkken for bedre design

konklusjoner

Det er viktig å huske at et øyekjøkken er umulig hvis du har mindre enn femten kvadratmeter til rådighet. Det vil være for lite plass til å bevege seg fritt mellom øya og headsettet.

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας 8-12 τ.μ. σε διαμέρισμα με μπαλκόνι. TOP 5 Συμβουλές για συνδυασμό χώρου + 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Takdesign på kjøkkenet (strekk, plast, gipsplater). Hvilken er bedre å gjøre + 180 BILDER