Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter

Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter

Hvis barnet ikke har noe sted å leke og kjeder seg i landet, kan problemet løses med et barnehus av tre. Barn er mye mindre krevende enn voksne. Selv det enkleste huset – ikke mer enn en hytte laget av trelameller, dekket med stoff – kan bli det mest fantastiske stedet for dem å leke. Hva kan vi si om mer komplekse strukturer – som ligger på et tre, som ligner på fantastiske skoghytter, med et innebygd lysbilde, eller til og med etterligner en piratfregatt. Flere detaljer senere i artikkelen.

Innholdet i denne artikkelen:

Hvorfor tre: fordeler og ulemper

Selvfølgelig, for å lage et hus for et barn, kan du bruke en rekke materialer – fra plast til ekte murstein. Men har tre det er en rekke spesifikke fordeler, hvorav noen er blottet for andre materialer. Dette er:

 • Plast. Treet er enkelt å behandle. Det kan gis hvilken som helst form hvis du setter deg en slik oppgave. Du kan bruke en meisel eller et stikksag, kutte ut brett med de mest bisarre konturene, lage en intrikat bue i stedet for en dør, eller legemliggjøre andre elementer – hvis det bare er en fantasi.
 • skjønnheten. Det er vanskelig å argumentere med at treet er vakkert. Dette er et tradisjonelt materiale, det har en behagelig farge, det er lett å jobbe med, det er en glede å jobbe med det..
 • Pålitelighet. Hvis du velger en passende rase, vil huset vare mer enn ti år, vil ikke råtne, sprekke eller bli skadet av parasitter. Selvfølgelig vil noen av de mest resistente av rasene kreve behandling og må utføres hvert år. Men da vil ikke huset være redd for noe.

Flott sted for barna å leke

Flott sted for barna å leke

I tillegg er et tre, rent i mening, best egnet for implementering av noen ideer.. For eksempel ville det være rart å lage en fabelaktig hytte av plast, og et fremmed skip fra murstein og ikke samle i det hele tatt. I tillegg, hvis du har et sommerhus og forbindelser med naboer, kan du finne et tre til en lav pris..

Det er også ulemper:
 • Behovet for omsorg. Hvert år må huset males eller lakkeres igjen slik at det ikke skjer noe med det..
 • Behovet for forsiktig behandling. For at barnet ikke skal ha muligheten til å splitte hånden, må du sjekke alle brettene nøye, slipe dem om nødvendig.

Det er best å bruke et tre til et hus.

Det er best å bruke et tre til et hus.

Et tre som ikke blir tatt vare på vil raskt råtne eller tørke ut. Men hvis du er klar til å behandle den hver vår, vil den tjene lenge..

For å øke denne perioden ytterligere, kan du lage et hus av en av de vanligste steinene i konstruksjonen:

 • Furu. Blant bartrærne er dette det beste du kan velge. Den har en delikat gylden farge og en svak harpiksaktig duft. De første årene trenger den ikke behandling, siden den ikke råtner på grunn av det høye harpiksinnholdet i treverket. Kan ha en positiv effekt på tilstanden til barnets luftveier.
 • Eik eller bøk. Tre av en mørk, edel nyanse, som på grunn av tanniner ikke absorberer fuktighet godt og derfor motstår godt det ytre miljøet. Fleksibel, brukbar – den kan formes til hvilken som helst form hvis den bøyes riktig under krymping.

Lett å bygge med egne hender

Lett å bygge med egne hender

Du kan også bruke et epletre, men først må du sørge for at treet er helt tørt – under tørking sprekker det, endrer form. Det gir ingen mening å behandle det før det er helt tørt..

Du bør ikke kjøpe tre til et hus som ikke oppfyller standarder – det er usikkert, og vil også påvirke utseendet i stor grad.

Du trenger ikke å ta brett som har:
 • sprekker – dette betyr at de er overtørket, de sprekker raskt videre;
 • grønne flekker – dette er mugg eller råte, noe som betyr at platene raskt vil mislykkes;
 • utstikkende knuter – det er stygt, og barnet kan ta tak i løpet av spillet;
 • harpiksfylte hulrom – det må pumpes ut, ellers blir brettet skjørt.

Hvert år må huset males eller lakkeres.

Hvert år må huset males eller lakkeres.

Ideelt sett bør treet ha en jevn farge, uten blanding av nyanser, uten store knuter, uten flekker, uten mindre defekter. Da kan det brukes til et hus uten frykt..

Hva er husene laget av tre?

Barnehus kan være veldig forskjellige fra hverandre – flere forskjellige kategorier kan skilles på en gang..

Materialet er enkelt å behandle

Materialet er enkelt å behandle

Den første – etter antall etasjer:
 • Enlags. Det er lettere å lage en slik struktur, siden du ikke trenger å beregne om stolpene tåler det andre nivået, om det ikke vil være farlig for barnet å være på det. Men de ser vanligvis mindre imponerende ut, du kan ikke feste et lysbilde til dem, du kan ikke tilfredsstille barns uendelige kjærlighet til lasagne. Men hvis du nærmer deg designet riktig, kan resultatet fortsatt være bemerkelsesverdig..
 • Køye. Slike hus ser mer interessante ut, pluss at du kan feste et lysbilde, en stige eller et tau til dem, langs hvilke barna kan gå ned. De krever nøyaktighet, nøyaktighet – hvis du ikke beregner, vil stolpene rett og slett ikke stå, det andre nivået vil kollapse, og det er bra hvis det for øyeblikket ikke er noen på det.

Veranda alternativ

Veranda alternativ

Du kan selvfølgelig være kreativ og bygge et tre -etasjers hus for barn, men vanligvis nekter de en slik idé – det er dyrt når det gjelder materialer, arbeidskraft, og det er vanskeligere å beregne.

Den andre er av design:
 • Åpen. Dette er faktisk små lysthus som er relevante i de sørlige områdene, der barn vil lide for mye av varmen innendørs om sommeren. De er laget enten i form av en hytte, eller i form av kolonner som støtter taket, og de er selv forbundet med et tregitter. Som et resultat er det et ly, men det er koselig og kult. Og hvis du vil ha privatliv, kan barnet alltid henge stoff mellom stolpene.
 • Halvåpent. Slike hus har en eller to vegger, og resten – stolper med et gitter, som i lysthus. På den ene siden er de ikke for tette, på den andre siden vil barnet ikke lide av regn hvis det går, og det er mer praktisk for ham å gjemme seg for solen.
 • Lukket. Hvis du gjør to vindu og hold dem åpne, inne vil det til og med være mulig å være i varmen – spesielt hvis du plasserer huset under trærne, i skyggen. Det er denne varianten som de fleste strukturer tilhører – slott, hytter, skip, hus i en bestemt stil..

Kreativt formprodukt

Kreativt formprodukt

Den tredje – etter plassering:
 • Utendørs. På gårdsplassen til en privat hjemme eller på dacha, slik at barnet kan tilbringe mer tid ute – dette er sunt.
 • Innsiden. Vanligvis i leilighet, de som ikke har sommerhus eller privat hjem. Et slikt hus kan ikke være to-lags, krever ikke å legge grunnlag, men det kan bli en utmerket lekeplass.

Åpen versjon, som et lysthus

Åpen versjon, som et lysthus

Fjerde – om mobilitet:
 • Mobil. Dette er konstruksjoner som kan settes sammen og flyttes til et annet sted hvis ønskelig. Vanligvis er dette plasthus, men hytter på trelister kan også enkelt omorganiseres..
 • Stasjonær. De står på ett sted i flere år – de fleste trekonstruksjonene refererer spesielt til dem.

Ganske enkelt å lage

Ganske enkelt å lage

Hva som blir huset du bygger, avhenger utelukkende av fantasien din og smaken til barnet..

RådHvis du skal bygge en struktur i et landsted hvor du bare tilbringer helgen, er et åpent hus som du kan montere og fjerne under ditt fravær bedre for deg. Og hvis du bor i et privat hus, er det mer fornuftig å lage et stasjonært hus – i det vil barnet kunne leke selv om vinteren.

Hvordan bygge et hus?

Du må nærme deg konstruksjonen forsiktig, uten hastverk. Det er ingen steder å skynde seg, men hvor mye innsats du legger ned, hvor mye tid du bruker på beregninger, hvor godt du velger materialet avhenger av hvilken kvalitet resultatet vil ha.

Hus med lekeplass

Hus med lekeplass

Forarbeid

For at huset skal tjene lenge, må du legge grunnlaget helt fra begynnelsen.. Det er regler for dette:

 • Uten tegning – ingen steder. Den ferdige tegningen finner du på Internett, eller du kan gjøre det selv. Tenk hvordan en drømmekonstruksjon ser ut. Hvilken størrelse skal det være for barnet å være komfortabelt, hvordan oppnå dette. Den enkleste måten er å tegne en tegning av en vanlig trekasse – og det er akkurat det du kan gjøre for å komme i gang. Etter å ha forstått prinsippet, kan du gjøre noe mer komplekst..
 • Høyde. For at barnet skal være komfortabelt, må strukturen være tretti centimeter høyere enn høyden, slik at han kan stå opp. Faktisk er denne regelen unøyaktig – barn vokser raskt opp, og snart vil taket komme i veien. Derfor er det bedre å ta en universell høyde på seksti meter – selv om du mistenker at en tenåring ikke blir lei av huset, kan du ta to.

For at barnet skal trives, må strukturen være høyere enn høyden

For at barnet skal trives, må strukturen være høyere enn høyden

 • Bredde med lengde. Området nær huset skal være slik at barnet kan snu normalt i det. Vanligvis er det halvannen til halvannet – på et slikt område kan du sette leker, sette bord, snu med brettspill. Men mindre er mulig.
 • Overnatting. Riktig sted for huset er i skyggen, men ikke for nær trærne, ellers kan de begynne å beite det. Det er også ønskelig at det er praktisk for deg å passe barna som leker hvor som helst i huset og hagen, og at det ikke er planlagt store endringer i stedet..
 • Stiftelsessted. Det skal være rent og jevnt. Hvis det ikke er noe slikt i hagen, kan du gjøre det selv ved å fjerne det øverste jordlaget og utjevne det med den samme spaden.

Riktig sted for et hus er i skyggen

Riktig sted for et hus er i skyggen

Og selvfølgelig må du fylle på med materialer.

For den enkleste hytta er dette:
 • flere (fra fem) skinner av samme lengde;
 • sterk hyssing;
 • stoff omtrent to og en og en halv meter pluss negler.

Amerikansk stil

Amerikansk stil

For en enkeltlags struktur trenger du selvfølgelig mer:
 • fire grunnblokker;
 • fem planker for gulvet og fire brede brett for det;
 • elleve veggblokker;
 • fem stenger for taket og seks for sperrene;
 • skjoldplater – kryssfiner eller MDF;
 • dør og to vinduskarmer.

Stigekonstruksjon

Stigekonstruksjon

Du trenger også spiker, skruer, festehjørner sammen med verktøy som du kan feste dem med..

Og resten – bare ryddighet sammen med viljen, om noe, til å gjøre om.

Direkte konstruksjon

For å lage en hytte – og ingenting er lettere å finne på – er det ikke så mye innsats som trengs:
 • lamellene er gravd ned i bakken i en sirkel med en radius på omtrent en meter;
 • endene på lamellene er bundet sammen med hyssing;
 • stoffet festes på toppen – først til en skinne ved hjelp av spiker, deretter til neste, og så videre til to tilstøtende lameller gjenstår.

Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter

Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter

På toppen av hytta er det et hull, som i indiske wigwams, som gir ventilasjon. Gjennom det siste stoffstykket som ikke er sikret, kan du klatre inne og lukke det – for eksempel med borrelås. Det er lett å puste inne, du kan lese, slappe av eller leke innbyggerne på en øde øy.

Du må nærme deg designet med fantasi

Du må nærme deg designet med fantasi

Det er noe vanskeligere med en ekte enkeltsidig struktur – det vil ikke fungere å bygge det på en halv time. Selv om du også må handle konsekvent:

 • brett basestengene til en firkant, fest dem med hjørner, og fest en separat stang i midten med dem;
 • grave fire fordypninger for fundamentblokkene på det valgte stedet og legg dem;
 • legg rammen på toppen, kapp den med brett for å få gulv;
 • fest veggene på rammen – fire i hjørnene, to hver hvor det vil være vinduer og dører, en på den gjenværende frie veggen, fest rammen på toppen, lik fundamentet;
 • lag sperrer – koble to stenger hver med spesielle hjørner i spiss vinkel, fest dem til veggrammen;
 • kappe alt med skjoldark – fra vegger til tak;
 • henge på forhånd forberedt Dør og vinduer.

Produkt med gjerde

Produkt med gjerde

Selvfølgelig, i detaljene, er prosessen mye mer komplisert, men hovedstadiene ser akkurat slik ut. Resultatet er et enkelt hus som må møbleres for å se bra ut..

Dekor

Du må nærme deg designet av et barnehus med fantasi. Det skal være lyst, interessant selv i utseende, men samtidig ikke blottet for smak..

Klar ideer

Selvfølgelig trenger du ikke å ta noe som noen andre allerede har oppfunnet før deg. Men du kan alltid bruke andres ideer til inspirasjon. Så et barns trehus kan se veldig annerledes ut..

Den første løsningen er som en eventyrhytte.

Det blir koselig her også for voksne

Det blir koselig her også for voksne

 • Ekstern design. Veggene er ferdige slik at det virker som om de er laget av tømmer (du kan bruke etterligning til dette). Døren er knebøy, også laget av tømmerstokker, men vertikal. Taket er gavl, med et utskåret visir og et foringsrør i form av en hane. Skodder er skåret og kan lukkes hvis ønskelig. Farger – naturlig tre, lyst rød, lys gul.
 • Interiør dekorasjon. Veggene er laget av de samme tømmerstokkene, gulvet er av tre, det er hjemmelaget (minst i utseende) teppe – det er behagelig for barn å leke på den. I hjørnet er en liten, hvitkalket mursteinbygd ovn, der du selvfølgelig ikke kan bake noe, men du kan spille den samme Kolobok perfekt.
 • Interiør dekorasjon. På veggene i butikken – de sitter på dem. I midten er et bord – du kan sette brettspill, et byggesett, smørbrød hentet fra et stort hus på det. Det er et tradisjonelt bryst i hjørnet, det er leker i det, og du kan henge en lås på lokket. Under tak henge bunter med urter, perler, tørkede blomster. En russisk fille eller halmdukke vil se bra ut.

Koselig sted å sove

Koselig sted å sove

Selvfølgelig vil barn raskt gjøre et gjennomtenkt design til noe eget – de skal leke med en dukke, på bord noe vil bli sølt, teppet vil være full av leker – men den generelle atmosfæren vil fortsatt bli sporet.

Den andre er sultanens lysthus.

 • Ekstern design. Det er ingen vegger – i stedet for dem er det fire søyler, et flettet nettverk som ser intrikat, interessant ut (i stedet for et tre kan du ta et metall). Taket er toppet, hvis du har nok ferdigheter – i form av en elegant løk. I stedet for en dør er det en bue. Det vil være vakkert hvis druer eller andre lignende planter henger etter nettet. Farger – tre, rød, blå, Hvit, gull.
 • Interiør dekorasjon. Gulvet er av tre, uten teppe. Et stoff er festet under taket – hvis det er varmt eller du vil gjemme deg, kan det tøyes ved å lukke masken.
 • Interiør dekorasjon. Mange fargerike puter på gulvet, et lavt bord som ikke bare spiller på følget, men som er praktisk for barn. En intrikat lysestake av jern med et ekte lys – selvfølgelig, tenne den utelukkende i nærvær av voksne. En drømmefanger eller vindklokke henger fra taket.

Skogshytte

Skogshytte

Hvis barn ikke har allergi, kan du sette et stativ for røkelsespinner – i frisk luft vil lukten ikke kveles, men hyggelig.

For det tredje – et piratskip.

 • Ekstern design. Veggene gjentar formen på et piratskip, i stedet for et tak, faktisk et dekk. Du kan lage en vanlig dør, eller du kan lage et rundt soltak, som på et ekte skip. Da må barnet klatre i tauet trapp til dekk og gå ned gjennom luka. Disse øvelsene er nyttige for koordinering, men hvis barnet er vanskelig, er det bedre å nekte dem..
 • Interiør dekorasjon. Gulvet er laget av tre, veggene også, de runde portholes er ikke gardin. Det er benker på veggene eller hengekøyene der du kan legge deg ned, lese, svinge. Du kan sette et bord, men du kan klare deg uten det..
 • Interiør dekorasjon. Obligatorisk – tilbehør med marint tema. Leksikon med skip. Et tau som du kan lære å knute med. Et kompass som du kan bestemme retninger med. Du kan til og med gi alle som går til skipet en øyelapp for å gjøre det lettere å spille pirater.

Lekerom i et privat hus

Lekerom i et privat hus

Fjerde – et hus i europeisk stil.
 • Ekstern design. Mal veggene, gjør døren panelert, vakker. Vinduene er enkle, med rektangulære skodder. Foran inngangen kan du sette opp blomsterbed, som barna kan ta vare på hvis de vil. Farger – pastellfarge, med lyse aksenter på taket og dørene.
 • Interiør dekorasjon. Pape over veggene med enkelt tapet, la gulvet stå tre, kalket taket. Du kan sette et teppe for å gjøre det koseligere.
 • Interiør dekorasjon. Nødvendigvis en blomstervase, liten sofa barns størrelse. Du kan lage en etterligning peis, du kan legge en bok skap. Kosedyr, bord med tesett. Ingenting overflødig, ingenting prangende.

Denne løsningen er bare egnet for rolige, innadvendte barn – dette bør tas i betraktning. Det er ikke interessant å spille aktive spill i et slikt hus, men det er ganske.

Europeisk stil

Europeisk stil

RådNår du bygger et hus, må du bruke hjelp av et barn. Diskuter med ham hva han vil se. Inviter til å delta i opprettelsen av skissen. Selv om babyen bare er fire år, er det han som skal bruke resultatet, noe som betyr at hans mening også er viktig..

Ytterligere nyanser

For å få huset til å se enda bedre ut, kan du bruke triks:

 • Lag et eget spor for det. Du kan legge det ut stein, fliser eller tre dør – avhengig av hvordan det ser ut som en helhet. Så for en russisk hytte er mossete steiner egnet, spredt slik at du må gå bredt fra den ene til den andre. Men for orientalske motiver trenger du en vakker flis..
 • Plante blomsterbed. Ikke alle barn liker å pusle med blomster, men hvis dine liker det, er det fullt mulig å tildele en tomt til ham i nærheten av huset, slik at han kan plante det han vil på det..
 • Bruk ikke bare enkel lakk og maling. Du kan male veggene med interessante tegninger (for eksempel dine favoritt tegneseriefigurer), du kan tegne vakre mønstre, eller du kan dekorere dem med intrikate utskjæringer. Selv glassmalerier i stedet for vanlig glass i vinduet vil se vakkert ut.

Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter

Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter Gjør-det-selv trehus for barn: Hvordan gjøre det pålitelig og vakkert? 185+ (Foto) Prosjekter for sommerhytter

VIDEO: Alternativer for lekebarnhus i tre

konklusjoner

Det viktigste er å handle nøye, sjekke beregningene, samt rådføre seg med barnet underveis og bruke hjelpen hans under byggeprosessen. Selv om du er forelder til en smårolling som ikke engang vet hvordan han skal snakke ordentlig, vil han sannsynligvis finne en jobb – i det minste for å male veggen med håndavtrykk og morsomme skriblerier..

Previous Post
Σχεδιασμός ενός κομψού διαδρόμου σε ένα μικρό και μεγάλο ιδιωτικό σπίτι. Οι πιο μοντέρνοι και προσιτοί εσωτερικοί χώροι + 180 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Design av bord til kjøkkenet – 165+ (Foto) Alternativer for ditt valg