15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Stueinteriør i Provence -stil – sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder)

Interiør i stue i Provence -stil

Provence-stilen i interiørdesign er det mest slående uttrykket for det såkalte “franske landet”. Det ble verdensberømt takket være den ekstraordinære letthet og komfort som utstråler fra lokalene, dekorert i henhold til reglene i provinsens Frankrike. Stilens slående trekk er rustikk naivitet, komfort og en slags enkelhet. Det blir ofte valgt av folk som er lei av prangende luksus og ønsker nåde..

Dette er en ganske kompleks stil, og det er tusenvis av detaljer å vurdere nøye. I dag satser du og jeg på den indre varmen og romantikken i landsbyens livsstil i dette varme og koselige hjørnet..

Litt historie

Provence er en region i den sørøstlige delen av Frankrike, stamfar til den franske countrystilen. Det franske borgerskapet slo seg ned her på 1600 -tallet for å holde seg borte fra byens støy, for å nyte stillheten, roen, pittoreske landskap som omgir dette stedet fra alle sider. De begynte å bygge hus for seg selv med iboende, rent fransk eleganse, som absorberte alt det beste – naturlig letthet, naturlighet, sjarmen til den gamle verden.. Alle disse egenskapene gjenspeiles fortsatt i det autentiske franske landet, og i denne forstand er Provence dens kjennetegn.

Provence er en region sørøst i Frankrike

Provence er en region sørøst i Frankrike

Den bohemske offentligheten la umiddelbart merke til og plukket opp denne stilen. Han ble veldig populær, først blant kunstnere, diktere og forfattere, og deretter blant en bredere offentlighet.. På 1800 -tallet hadde Provence blitt kjent i hele Europa. Og i dag er vi inspirert av dens spesielle energi og atmosfære, som disponerer for ro, kontemplasjon.

Hvis du liker enkelhet og originalitet, vil denne stilen passe deg. Det kommer til å se bra ut på landstedene. Atmosfæren med letthet og avslapning under baldakinen av naturen er et trekk ved Provence.

En atmosfære av letthet og avslapning

En atmosfære av letthet og avslapning

Hvordan lage en provençalsk stil?

Vurder å transformere interiøret ditt med en særegen årgang møbler, shabby chic decor, små detaljer, moderne aksenter i et rom som vil ligne en fransk provins. Det enkle interiøret, innredet i provençalsk stil, gir den komfortable enkelheten til et fransk fylkeshus, naturlige stoffer, antikke møbler.

Rustikk naivitet, komfort og en slags enkelhet

Rustikk naivitet, komfort og en slags enkelhet

Den provençalske stilen krever et åpent interiørdesign, delikate farger supplert med hvite utsmykninger, pastellfarger, lyse aksenter og blomsterprint. Fransk provinsiell hjemmedekorasjon er en blanding av smaker av lokale markeder, butikker, franske kafeer, krydret med deilige krydder, blomster fra provençalsk mat.

Husene i Provence er varme, lyse og koselige. Dekorert med tre dører, stor vinduer og skodder, de er gjestfrie og imøtekommende. Vakre hager og fantastisk utsikt gjenspeiles i interiøret, og bringer naturen til oppholdsrom.

Stue Provence i huset

I et romslig landsted kan denne stilen oppnås mye lettere, det ser mer organisk ut hytter, spesielt i sør. Men du kan også lage Provence fra en liten stue..

Enkelt og vakkert interiør

Enkelt og vakkert interiør

RådBeige, lett-grå toner, mykt hvit dekorasjonsideer, kaffe med melk, hvete, blek syrin, oliven, blek turkis, blå nyanser og dype lilla gir en provençalsk stemning til interiørdesign og innredning.

En stue i Provence -stil bør fordype innbyggerne i verden av utsøkt dekorativ kunst, uten hvilken rommet vil se for kaldt og tomt ut for denne stilen.. Derfor bør du nøye vurdere alle detaljene for vegger og andre overflater som vil berike interiøret med en spesiell “shabby chic” iboende i den..

Provence stuper inn i verden av utsøkt dekorativ kunst

Provence stuper inn i verden av utsøkt dekorativ kunst

Hva med et veggmaleri? Du kan hente ferdig fresko eller ansett en kunstner som profesjonelt vil male koselige provençalske gater på hele veggen i strålene fra den varme solen, selv om det vil være nok blomstermotiver mot bakgrunnen av grovpussede lyse vegger. Eller legg til noen malerier på lerret, som viser romslige enger, blått hav, lyse blomster i Provence. Ta på hylle dekorativ keramikk for å legge til komfort, samt decoupagebokser.

Hus i denne stilen er varme, lyse og koselige

Hus i denne stilen er varme, lyse og koselige

Møbler

Det er møblene som skaper stemningen i stua og er ansvarlig for helhetsinntrykket. Det skal ikke bare være og ikke så mye funksjonelt, men først og fremst dekorativt. Umalte møbler ble laget i provinsen Frankrike av dyrt tre – valnøtt eller kirsebær og hadde mange utskårne mønstre med motiver av dyr, blomster og musikkinstrumenter.

Stoler ble laget av lettere, voksede tresorter som morbær eller valnøtt, og store familiebordplater var vanligvis dekket med glaserte fliser. grønn, brun eller gul farger. Forresten, for kjønn her er det også ønskelig flis, men ikke tepper, som kan antas.

Når jeg tenker på en typisk stue i Provence -stil, forestiller jeg meg umiddelbart disse karakteristiske buede benene på tremøbler – hvor kan jeg klare meg uten dem?. Og møbeltrekk – alltid med akvarell blomstermønstre på lys bakgrunn, gjerne med en craquelure -effekt.

Utsøkt dekorativ kunst

Utsøkt dekorativ kunst

Møbler skal se ut som om de kom fra din sjette generasjons borgerlige oldefar.. Det kan være virkelig gamle møbler med en patina av tid, slitt maling på beina og falmet trekk – det ville være perfekt! Men du finner neppe noe sted de originale møblene i denne epoken. Det er bra at de lærte å reprodusere det – denne teknikken kalles “kunstig aldring” og er mye brukt i interiørdesign. Når det gjelder Provence -stilen, inneholder denne teknikken mange muligheter, etterligning av flis, riper, slitasje fra imaginær utnyttelse, spor av trebugs og mye mer..

Vær spesielt oppmerksom på denne “utslitte” effekten når du arbeider med en stil, da den er veldig viktig her.. Du kan gjøre det selv. Det viktigste er å få følelsen av at møblene i stua din har stått i minst et dusin år. For elegante og sofistikerte ting vil se upassende ut her, siden det er nødvendig for å oppnå nøyaktig effekten av et enkelt liv på landet, litt grov enkelhet og enkel design.

Møbler skaper stemningen i stua

Møbler skaper stemningen i stua

Sammensetning av farger, materialer og møbler

Stuen er det mest luksuriøse rommet i en leilighet eller et hus og innredet i Provence -stilen ser spesielt koselig og gjestfri ut. For å gjøre en standardstue til et uvanlig rom med et moderne utseende i provinsstil, må du bytte møbler for en visuelt eldre, legge til lyse pastellfarger, dekorere med utsøkt tilbehør laget av tre, stein eller porselen og, av selvfølgelig, presenter alt dette riktig..

Noen ganger vil det være vanskelig å oppnå en følelse av harmoni når man arbeider med denne stilen, ettersom den inneholder mange detaljer og tilbehør som lett kan rote stua.. Derfor er det nødvendig for hvert element å spille sin rolle..

Stil fremkaller en følelse av harmoni

Stil fremkaller en følelse av harmoni

Blomster er av stor betydning. Vegger og tak kledd i pastellfarger, for det meste hvite. Bruk grov gips eller ubehandlet tre for å understreke den enkle, landlige stilen. Alle disse materialene bør bare suppleres med tremøbler – møbler laget av et annet materiale vil forstyrre hele bildet..

Det mest luksuriøse rommet i leiligheten

Det mest luksuriøse rommet i leiligheten

Tremøbler kan males ikke bare i lyse farger, men også i lyse, og etterligne fargene som finnes i Provences natur – enger, lavendel, sjø. Dette fargespillet vil skape følelsen av evig sommer og bringe litt varme fra Sør -Frankrike hjem til deg..

RådHvis du planlegger å bruke metallgjenstander i stuen din, må alle suppleres tre.

Stoffet er også veldig viktig. Det skal se harmonisk ut med hele designet, det er best å velge enkle bomullstekstiler med mønstre av blomster, trær og urter..

Kjøkken-stue

En ny trend mot forening kjøkken og en liten stue har som mål å skape et enkelt, komfortabelt oppholdsrom. Og dette er en god grunn til å lage effektive soner – stue, kjøkken, spisestue – i en elegant og samtidig behagelig livsstil i Provence -stil.. La disse soner vil bli legemliggjørelsen av komfort og varme – det vil være enkelt for deg å oppnå denne effekten ved hjelp av myke nyanser på møbler.

Ser spesielt koselig og innbydende ut

Ser spesielt koselig og innbydende ut

Fyll kjøkken-stua med lyse, pastellfarger, litt eldre møbler, tilbehør laget av naturmaterialer, blomster og finesser laget av stein eller porselen.

Bruk et praktisk sett med tre som matcher stuen, lys gardiner med blomstermotiver, gryter og krukker til krydder. Hvis kjøkkenutstyr og beholdere i Provence-stil er bedre plassert på åpne hyller, lagres moderne kjøkkenutstyr best i en innebygd og maksimalt “forkledd” form.

Bruk et praktisk headset

Bruk et praktisk headset

Kjøkkenet trenger god belysning fra forskjellige kilder og helst et stort vindu. Lette pastellvegger, gamle, sprukne og lett beisede møbler, rikelig bruk av smidde metallelementer, kobber- og bronsetilbehør, blomster i leire- eller porselenspotter, åpne hyller med tallerkener, flettelementer, naturlige tekstiler – alt dette vil forene kjøkkenet og stua romdesign..

Lette pastellvegger

Lette pastellvegger

Bruk nyanser av beige, sennep, oliven, noe som vil gjøre humøret ditt. Nyanser av blått, lavendel eller turkis, tradisjonelle hvite eller kremfarger brukes også ofte til kjøkkenmøbler. Mørke møbler kan også brukes på kjøkkenet. For eksempel sjokoladebrun eller nøtteaktig, men dette er heller et unntak.. Halvsirkelformet sofa

Halvsirkelformet sofa

Peis

Hver region i Frankrike har sin egen stil peiser. Peiser i Provence -stil var tradisjonelt laget av hvitt stein, som finnes i stort antall i regionen (Estaillades stein). Den ble skåret ut av et monolitisk stykke for hånd og hadde et ganske grovt utseende. Den var også i utgangspunktet ganske stor – stor nok til å lage mat i den..

I dag er det forskjellige måter å reprodusere en provençalsk stue med peis – du kan velge et autentisk utseende eller erstatte det med nyere løsninger som ofte finnes i stiler land ikke bare fransk, men også i en annen retning.

For eksempel kan du bruke mur, murstein, fliser.

Bruk peis

Bruk peis

Belysning

Smidde belysningsartikler som lysestaker, lysestaker, lysekroner – utfyller stuen pent og gir den sjarm. Det er verdt å merke seg at alle disse detaljene må være til stede, for på 1600 -tallet kjente de borgerlige ennå ikke elektrisitet og brukte nettopp disse elementene. Du kan male dem selv i lyse farger, hvis du bare finner det i butikken svart produkter, eller hvis lette er mange ganger dyrere. Ethvert snev av manuelt arbeid blir verdsatt her, kanskje mer enn i andre stiler..

Farger i Provence

Provence -regionen har en fantastisk naturlig skjønnhet med fantastiske landskap, lavendelfelt og nydelig solrik himmel. Alt dette gjenspeiles i interiøret – nyanser av blått og gull, syrin, fiolett og myke hvite toner, som gjenspeiler den naturlige vitaliteten til Provence, er spesielt imponerende..

Bruk nyanser av beige, sennep, oliven

Bruk nyanser av beige, sennep, oliven

Varme nøytrale er alltid relevante her – fra blek krem ​​til sandete og myke mørk lilla nyanser. Disse fargene skaper atmosfæren i en rolig fransk provins, hvor et fredelig liv flyter gjennom århundrene til en rolig rytme, organisk kombinert med komfortable og moderne ideer..

Det blir interessant for deg:

Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort

Design av vakre kjøkken i Provence -stil: 240+ bilder av moderne dekorasjoner (vegger, tak, gardiner)

Provence -stil i et moderne interiør: 335+ bilder av vakre design for romantikere og kjennere i Frankrike (i gangen / stuen / kjøkkenet)

Dekor og tilbehør

Det er vanskelig å forestille seg denne stilen uten friske blomster og innendørs planter:

  • roser;
  • lavendel;
  • alfalfa.

Den franske kjærligheten til blomster gjenspeiles i mange husholdningsartikler, tekstiler og nyanser: broderi i form av planter, mønstret smi som minner om vridende stilker, selv retter er tradisjonelt dekorert med plantetrykk.

RådEn provençalsk atmosfære kan oppnås ved håndlaget keramikk kjent som fajans.

Aktuelle varme nøytrale

Aktuelle varme nøytrale

Malerier

For ditt Provence -prosjekt vil følgende detaljer være nyttige i store mengder:

  • fotorammer;
  • keramiske pyntegjenstander;
  • en rekke vaser og lysestaker;
  • husflidartikler.

Men som tilbehør er maleri det viktigste..

Kunstnere er ofte inspirert av det provençalske landskapet, og menneskeheten har en stor samling av et stort utvalg av verk som vil tilfredsstille enhver smak. Dette kan ikke annet enn å glede seg, siden et smakfullt valgt bilde gjør mye for dekorasjon. For å si det mildt: et velvalgt maleri er i stand til å definere hele innredningen og sette en ledende rolle i oppfatningen av plass..

Stueinteriør i Provence -stil - sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder) Stueinteriør i Provence -stil - sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder) Stueinteriør i Provence -stil - sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder)

Stueinteriør i Provence -stil - sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder) Stueinteriør i Provence -stil - sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder)

Dette trikset har sin egen enkle forklaring – bildet henger vanligvis på veggene, like over øyehøyde.. Derfor fanger det øyet umiddelbart og tiltrekker øyet med et av stedene. Denne teknikken brukes av designere for å lage lyse fokuspunkter i interiøret ved hjelp av malerier..

Maleriene er mer synlige enn de grasiøse bena på stoler, for eksempel, som i utgangspunktet kan gli helt bort fra oppmerksomheten. Og de åpner opp for det oppmerksomme blikket senere, og gir et estetisk tiltalende inntrykk. Og bildet har et annet oppdrag – å tjene som en lys aksent på veggene..

Bakgrunn

I Provence var selvfølgelig veggene ikke dekket med tapet, men ble malt i røde, oransje, gule, blå toner. I selve den franske provinsen holdes fortsatt workshops om de tradisjonelle metodene for å male vegger og møbler, som har blitt brukt i århundrer i regionen..

Men i dag kan du finne så mange vakre tapet, som gjør all innredningen.

Fransk landstil

Fransk landstil

RådIkke vær redd for farge. Provencalsk natur er overdreven. Interiøret kan også være overflødig, man kan til og med si at denne stilen er det motsatte av minimalisme. Legg til et fargestikk på veggene dine med et fargerikt tapet.

Et stort antall bakgrunnsbilder med et intrikat mønster gir mye rom for kreativitet og fantasi over innredningen.

Gardiner

I henhold til kanonene i stilen, bør ikke tak, gulv og vegger skille seg ut og være merkbare. De spiller rollen som et bakteppe, og i stedet bør all oppmerksomhet rettes mot gardinene. Gardiner smelter ikke sammen med den generelle bakgrunnen, de kan skilles med lyse farger og en interessant form.

Hovedformålet deres her er å opprettholde letthet, ikke å skygge overdrevent, for å gi lufttilgang. Derfor bør stoffet til gardiner lages i lyse farger, tynt, av naturlig pustende materiale.

Gardinstoffet bør utføres i lyse farger.

Gardinstoffet bør utføres i lyse farger.

Farge er veldig viktig for gardiner, hvis du velger det feil, kan du ødelegge selv interiøret av høyeste kvalitet. Det er viktig å velge en farge basert på Provence -paletten: mørke og kalde toner vil se helt malplassert ut, men pistasj, oliven eller beige vil gjøre sitt beste..

Pastellfarger er grunnlaget for stilens fargevalg, selv om lyse nyanser ikke er forbudt. Det er lov å markere små deler og tilbehør med dem. Kompetent tillegg av gardiner vil utfylle raffinementet.

Provensalsk karakter er overdreven

Provensalsk karakter er overdreven

Når det gjelder gardinstenger, er det verdt å merke seg at de, i likhet med gardiner, må være laget av naturlige materialer: en tre- eller metallstang uten mønstre og dekorative former..

For kjøkken-stue

Du kan spare på gardiner ved å lage dem selv, siden det provençalske bildet ikke innebærer komplekse design med lambrequins, men forenklede, rustikke upretensiøse former. Selve stoffet til stua skal imidlertid være interessant.. Her er noen enkle stueideer:

  • Romerske gardiner. De ser flotte ut i enhver form, men de ser bedre ut når lengden justeres med egne hender – ved hjelp av bånd eller tau. Romerske nyanser er egnet for både store og ikke veldig store vinduer. Ganske ofte henger disse gardinene sammen med mønstrede eller vanlige gardiner uten mønster. Mest egnet for stue kjøkken.
  • Klassiske hvite gardiner. Dette er den mest allsidige måten å dekorere et vindu på slik at dagslys ikke overbelaster rommet. Godt egnet for store vinduer og solrik beliggenhet. Du kan bringe originalitet ved å dekorere gardinene med blonder, som du kan lage selv på fritiden..
  • DIY heklede gardiner. Dette er de mest originale gardinene, de passer best inn i miljøet. Dette er imidlertid et møysommelig arbeid, men resultatet er verdt det. Hvis du ikke vil strikke hele stoffet, kan du begrense deg til den samme falden med små strikkede innsatser..

Velg selv alt som kan gjenskape et stykke Frankrike og som harmonisk vil passe inn i interiøret.

Stueinteriør i Provence -stil - sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder) Stueinteriør i Provence -stil - sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder) Stueinteriør i Provence -stil - sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder)

Stueinteriør i Provence -stil - sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder) Stueinteriør i Provence -stil - sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder)

Previous Post
Καθρέφτη οροφή: Χαρακτηριστικά της εσωτερικής λύσης (στο μπάνιο, στο σαλόνι, στο διάδρομο). Λαμπερό φινίρισμα για εντυπωσιακό σχεδιασμό
Next Post
Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort