Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort

Soverom interiør i Provence -stil

Sofistikasjonen og romantikken i Sør -Frankrike er fullstendig formidlet i designstilen kalt Provence. Det ble utbredt popularitet på 1800 -tallet, og kombinerte enkelhet og nåde på en unik måte. I hovedsak er Provence en blanding av klassiske og rustikke stiler..

Soverommet er det mest intime rommet i huset, designet for avslapning etter en hard dag og et romantisk tidsfordriv. Provence er flott for soverom dekorasjon. Du vil skape et koselig hjørne av det franske innlandet, legge til sol, blomstermarker i interiøret, gjøre atmosfæren drømmende og utrolig romantisk.

De viktigste egenskapene til stilen

Navnet kommer fra regionen med samme navn, som ligger i Sør -Frankrike og skylles av det varme vannet i Middelhavet. I oversettelse betyr begrepet “provins”. Blomstrende natur, blått hav, lavendelfelt, vingårder som gir en rekke aromaer under den milde solen. Alle disse naturlige skjønnhetene påvirket utformingen av stilen..

Soverommet er det mest intime rommet i huset

Soverommet er det mest intime rommet i huset

La oss gå videre til hovedtrekkene og vurdere egenskapene til Provence:

enOverflod av lys. Først av alt, på grunn av særegenhetene ved glassene, er husene i Cote d’Azur fylt med lys. Vinduene fra gulv til tak slipper solens stråler inn i alle hyllene i rommet, men i vårt land, i de fleste hus eller leiligheter, er det ikke mulig å installere slike vinduer. Dekorative listverk er lagret, ved hjelp av hvilket du kan dele et vanlig vindu i flere seksjoner, nærmer seg den franske motparten. 2Gamma. Riktig vegg-, gulv- og takdekorasjon vil øke illusjonen av lys. Lyse farger sprer lys, så velg krem, beige, hvit, melkeaktig og lignende som hovedfarger. Lyse nyanser av blått, turkis vil også fortynne interiøret godt., grønnaktig, lavendel. 3Veggdekorasjon. Teksturert gips – en nødvendig egenskap for den franske Provence -stilen. Lyse vegger og tre paneler. Sistnevnte kan enten males i ønsket tone eller forlates naturlig. Varierte alternativer med blomstermønster blir ofte valgt.. Forfining og romantikk

Forfining og romantikk

4Gulvdekorasjon. Naturlig innredning, enkle detaljer gjenspeiles i designet etasjer. Huset skal ikke ha laminat eller teppe, bare naturlige treplater. De er også malt i lyse nyanser – grå, beige eller hvit.

Terrakottaheller brukes ofte til gulv, men dette er lite egnet for klimaet vårt..

femMøbler. Hovedsmaken i Provence er skapt takket være riktig valgt møbler. Sponplater, glass, krom brukes ikke til møbelmateriale, produkter fra tre, siv, rotting foretrekkes. Det skal være massivt og veldig enkelt på samme tid. Flis, sprekker, slitasje på overflaten gir nåde. Vår virkelighet tillater ikke å bruke mye penger og mye tid på å lete etter passende antikke møbler, da er det bedre å kjøpe dem på bestilling. Et provençalsk interiør bør ha mange møbler – fra garderobe og hyller til salongbord og nattbord. 6Nødvendige småting. Innredningen er en viktig beslutning, den legger til siste finpuss, gjør rommet mer behagelig. Massiv tyll, dekorative puter, blomster og malerier – denne oppmerksomheten på detaljer bidrar til å oppnå fransk harmoni. Naturlig innredning og enkle detaljer

Naturlig innredning og enkle detaljer

I et provençalsk interiør må du derfor unngå lyse farger, kunstige dekorasjonsmaterialer, legge til så mye lys som mulig, jobbe med vakkert tilbehør..

Veggdekorasjon

Som nevnt ovenfor er det viktigste elementet for å dekorere vegger deres pussing. Selve gipset må påføres ujevnt, slik at forskjellige grovheter og buler forblir. Dette lar deg komme så nær den opprinnelige stilen som mulig..

Facing board er en interessant løsning for en av soveromsveggene. Det er malt over med hvit, sand, lyseblå eller lysegrønn maling, som om det overfører rommet til et sørlig klima.

Dører og vinduskarmer må være laget av tre, malt med hvit maling. De er ofte tilpasset møblene i rommet. Sørg for å dekorere med blomstermalerier eller kunstig alder.

RådVelg vinduer med innlegg i flere deler. Dører kan dekoreres med frostet glassinnlegg for å slippe mer lys inn på soverommet.

Lyse farger sprer lys

Lyse farger sprer lys

 • Tak. Bruk bare hvitt for å male taket, legg til tekstur med gips. En interessant løsning er vendt bjelker laget av lyse eller mørke tresorter. I tillegg til lys innredning utfører de en bærende funksjon i et privat hus. I tillegg ser bjelkene veldig imponerende ut på en hvit bakgrunn..
 • Vegger. Som dekorasjon kan du velge gips, støping og igjen gips. Stil en av veggene som bagasje i stein eller murstein, mal de andre med pastellfarger..
 • Gulv. Grov stein eller terrakotta keramiske fliser er de mest populære gulvmaterialene. De er enkle å rengjøre og matcher med sofistikerte ensfargede tepper. Treplanker er et annet klassisk gulvalternativ som kan males i en lys farge eller forlates naturlig. Hvit eik er et populært valg. Husk at tepper ikke skal trekke oppmerksomheten til seg selv. De bør smelte sømløst med den valgte finishen og resten av rominnredningen. De plasseres på steder hvor de ofte går med bare føtter – for eksempel ved sengen..

Bruk bare hvitt i takmaleri

Bruk bare hvitt i takmaleri

RådVegger og tak trenger ikke å være glatte. Dekorativt gips, stilisert murbagasje, blomstertapet brukes som tekstur..

Bakgrunn

Legg til rustikke motiver fra det franske innlandet ved hjelp av originalen tapet. For å matche stilen til rullene du velger, husk hovedtrekkene deres:

 • de tåler ikke gull- eller sølvinnlegg, noen perlemor eller glans er i prinsippet ikke akseptabelt for denne stilen;
 • tapet skal inneholde fargene i Provence: krem, oliven, hvit, turkis, beige, lys rosa og andre nyanser;
 • mangel på geometriske former, eventuelle volumetriske mønstre;
 • tilstedeværelsen av tekstur, ornament.

Bruk vinyl eller ikke-vevd tapet, du kan også se på ferdige alternativer med en malbar tekstur.

Rustikke motiver fra det franske innlandet

Rustikke motiver fra det franske innlandet

Tradisjonelt brukte franskmennene utelukkende tapeter av papir..

Teksturert vanlig tapet vil se bra ut på et lite soverom med massive møbler, som fungerer som et nøytralt lerret. Bakgrunn med blomster vil legge til godt humør hver morgen, når du våkner, romantisk stemning hver kveld.

Et annet interessant motiv er et utsøkt mønster, som gjengis på en kaotisk måte på lerretet. Husk imidlertid at Provence ikke innebærer bilder av geometriske former i innredningen..

Et diskret blomstermønster er best for et soverom. Den kan kombineres eller spilles med størrelser. Blomster rundt omkretsen av rommet vil for eksempel være små, og i sengens hode – store.

Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort

Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort

Gardiner

Vindusdekorasjon er en viktig komponent i provençalsk design. Tradisjonelt hadde vinduer i denne regionen utsikt over en lukket hage, så det var ikke behov for blendingsgardiner. De var dekorert med en lys tyll av lyse nyanser, som skikkelig slapp solstrålene inn i rommet..

For å matche den originale stilen, anbefaler vi deg å velge chintz eller sateng med et diskret blomstertrykk, samt luftig tyll i kremfarger. Den rustikke stilen i Provence formidles i full mål ved hjelp av stripete, rutete, blomstrete stoffer, med omfangsrik broderi og blonder.

Gardinene skal ikke ha unødvendige detaljer, flere lag. Jo enklere og mer elegant, jo bedre. Rustikk design antyder noe antikk, “slitasje”.

Ikke velg altfor luksuriøse gardiner laget av dyre materialer..

Vindusdekorasjon er en viktig komponent i provençalsk design

Vindusdekorasjon er en viktig komponent i provençalsk design

Glem frynser, draperier, dusker og store folder. Hvert av disse vektelementene stemmer ikke overens med atmosfæren i det sørlige innlandet..

Stoffet for sying skal være litt falmet. I dette tilfellet vil det fullt ut gjenspeile enkelheten og letthet i stilen elsket av millioner. Husk at Provence på ingen måte er synonymt med fattigdom. Det er forankret i provinslivet til vanlige mennesker, derfor bør det være beskjedent og samtidig hjemmekoselig, koselig.

Tre gesimser får ømhet ved hjelp av dekorative elementer – blonder eller plissert stoff.

Oppmerksomhet på detaljer er også viktig. Velg bare trebraketter. De trenger ikke å males, bare dekkes med fargeløs lakk. Glem plast eller krom kolleger, de vil forstyrre den naturlige skjønnheten i et naturlig soverom.

Gardiner med blomsterprint

Gardiner med blomsterprint

Festemetoden er ofte eyelets, strenger eller sløyfer. Heng gardiner på hver side av vinduet for å opprettholde symmetri. Forresten, franskmennene kjøper gardiner ikke bare for å dekorere vinduet. Døren er et annet interessant sted å plassere dem..

Så husk følgende egenskaper når du velger gardiner til soverommet:

 • lette naturlige stoffer;
 • nyanser av varme farger;
 • blomsterpynt;
 • et bur i tre farger (rød, Hvit, blå).

Et ensfarget dekorativt element kan dekoreres med selvlagde broderier.

Vakkert, koselig rom

Vakkert, koselig rom

Materialet som oppfyller kravene vil være:

 • bomull;
 • sengetøy;
 • oranza;
 • batiste;
 • chintz.

Kompletter disse naturlige stoffene med delikat tyll om ønskelig. Kombinasjonen av naturlige nyanser vil gjøre rommet solrikt. De mest populære alternativene for gardiner er nyanser av sjø, lavendel, solsikke.

Husk at formålet med gardinene i dette tilfellet er å gi rommet atmosfære, komfort, fred i hjemmet. Eventuelle dekorative elementer må overholde prinsippene – være delikate og luftige..

Bruk naturlige stoffer

Bruk naturlige stoffer

Du kan oppnå organisme på grunn av det samme fargevalget – velg gardiner som passer til veggenes tone.

Seng

Sengen er det viktigste elementet som må gis mest oppmerksomhet. Materialet for produksjon bør være tre, og bare tre. Den naturlige fargen må bevares, dekket med et lag klar lakk. For å harmonisere med finishen, kan du male treet i en hvit, grå eller kremfarge..

RådVelg en enkel rektangulær form. Et hodegjerde dekorert med utskjæringer, dekorative elementer er også velkommen.

I tillegg til trebunnen kan du i Provence -stil ofte finne smijernssenger dekket med bronsemaling. Hjørner og linjer skal være svakt buet.

Sengen er det viktigste elementet

Sengen er det viktigste elementet

Det ferdige utseendet på sengen vil legge til en elegant baldakin. Det er også vanlig å dekorere den med et stort antall puter, hver og en kan variere i farge og pryd..

Det blir interessant for deg:

Moderne design i soverom (125+ bilder) – Hvite gardiner / tapet / garderobe. Hvordan ikke overdrive det med et valg?

Soverom Design i en moderne stil: 200+ bilder av enkle og komfortable interiører

Vi lager et interiør med egne hender: 110+ bilder av design for hjørnesoverom med fyll. Du visste ikke engang om disse ideene.!

Bakgrunn på soverommet – moderne interiørideer fra 2017, bilder og anbefalinger som ikke kan ignoreres

Soverom garderobe: finn garderoben du drømmer om. De mest relevante og praktiske modellene

Andre møbler

Det blir lagt stor vekt på resten av møblene i rommet.. To hovedprinsipper ved valg av interiørartikler:

 • funksjonalitet;
 • eleganse.

RådSe etter lyse tresorter som eik, kastanje, valnøtt eller aske. Kombiner tre, smidde, flettet dekorative elementer. Moderne materialer er muligens rimeligere, men de passer ikke inn i det franske interiøret i det hele tatt..

Ekstra møbler på soverommet kan være:

 • skap;
 • kommode;
 • utskårne stoler;
 • lenestoler.

En forutsetning er tilstedeværelsen av nattbord laget av samme materiale som selve sengen.

Når du velger møbler, la deg styre av formenes alvorlighetsgrad, dens nåde. Glem moderne modeller eller speilflater. Utskårne fasader – det du lette etter.

Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort

Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort

Hvis du kjøper brukte produkter eller ønsker å bygge om dine egne, gi det en gammeldags følelse.. For å gjøre dette, lag sprekker, slitasje, chips. Du kan velge møbler fra helt forskjellige tresorter, som vil være i harmoni med former, som passer inn i den generelle stilen.

Bare finn en maling som passer veggene dine, mal alle møbler i en enkelt nyanse. Ytterligere komfort kan tas med en kurvstol.

Garderoben i Provence -stil er massiv og høy; den vil garantert bli dekorert med utskårne fasader. Nattbord og kommoder er vanligvis smijern eller helt av tre, stå på fancy ben.

Nøkkelhull har tradisjonelt blitt brukt til å dekorere franskmanns treskoler i antikken. Du kan hylle historien i form av ikke-fungerende låser på kantene på kantstein eller kommode.

Romdekorasjon

Som vi allerede har funnet ut, er god belysning nøkkelen til din suksess i et fremtidig prosjekt. I tillegg til taket lampe og naturlig lys fra vindu, Installer sconces, gulvlamper, vegglamper som gir mykt lys til soverommet om kvelden.

God belysning er nøkkelen til din suksess i et fremtidig prosjekt

God belysning er nøkkelen til din suksess i et fremtidig prosjekt

Tekstiler er tilstede på bokstavelig talt alle overflater. Dekorativt puter, vakkert teppe på sengen, servietter på kommoder, gulv teppe. For tekstiler, velg tette og holdbare materialer:

 • burlap;
 • bomull;
 • sengetøy;
 • sateng.

Hvilke pyntegjenstander du må velge? French Provence er et blomstermønster, prikker, sjekker og striper. Hjemmelagde produkter, strikket eller brodert for hånd, harmonerer godt med interiøret.

Jo mer dekorative elementer i rommet, jo bedre. Suppler det med ting du liker.

Dette kan være:

Tekstiler er tilstede på bokstavelig talt alle overflater

Tekstiler er tilstede på bokstavelig talt alle overflater

RådNår du velger tekstiler, husk at tepper, tunge tepper, massive gardiner ikke egnet for den provençalske stilen. Hjemmelagde strikkede tepper, delikat pastelllin, sengeteppe med blomstertrykk, tyll å matche – dette er de viktigste høydepunktene som vil forandre hjemmet ditt.

Hvordan aldre møbler kunstig?

Ferdige produkter i Provence-stil vil koste for mye Hva du skal gjøre hvis du vil dekorere et soverom, men budsjettet er for dyrt? Vi tilbyr deg en enkel og billig måte. Alt du trenger å gjøre er å hente støttede møbler. Deretter, ved egen innsats, bringe det til perfeksjon. Du vil trenge:

 • lyse maling;
 • sandpapir;
 • stearinlys;
 • svamp;
 • lakk.

Plasser oljeklut eller annet beskyttende materiale rundt de valgte møblene. Dette kan være:

Vakkert sengeteppe med blomster - dekorasjon på soverommet

Vakkert sengeteppe med blomster – dekorasjon på soverommet

La oss komme til prosessen:

 • Fjern det gamle laget med maling eller lakk med sandpapir.
 • Gni hele overflaten av parafinlysene.
 • Mal treproduktet med den valgte malingsfargen (pastellfarger). Børsten kan byttes ut med en aerosolboks som fordeler malingen jevnt. Hold ballongen i en avstand på 30-50 centimeter fra overflaten.
 • Arbeid produktet med en kjøkkensvamp, beveg deg kraftig vertikalt. Prøv å ikke overdrive, stripene skal forbli estetiske.
 • Kunstnere og håndverkskvinner kan utfylle den eldre overflaten med flerfargede mønstre, blomster, intrikate motiver.
 • Dekk varen med lakk, gjerne i to lag.

Hvordan gjøre en gammel stol til et stilig møbel?

Alle har det i landet Det er et par gamle stoler som står på tomgang og ikke blir brukt på noen måte. Hvorfor ikke gjøre dem til en del av det nye soverommet i Provence?

Et rom fylt med lys

Et rom fylt med lys

Forbered dette:

 • stol;
 • møbelstoff som vil blande seg med resten av elementene; du kan velge det samme materialet som du sydde gardinene fra;
 • akrylmaling i din valgte farge; det skal være lyst – hvit, grå, krem;
 • gullmaling;
 • børster av forskjellige størrelser;
 • matt lakk – det er lurt å finne en vannbasert lakk for ikke å tolerere en skarp lukt eller for å ventilere rommet i flere dager;
 • paralon (etter behov);
 • kniv;
 • sandpapir.

Fransk Provence er et blomstermønster

Fransk Provence er et blomstermønster

Velg en komfortabel arbeidsplass, det er bra hvis det er en hage eller garasje. Vi anbefaler deg å ta en stol uten lakk, da det er nesten umulig å fjerne.

Vi begynner å fullføre arbeidet:

 • Fjern den gamle malingen fra stolen med en slikkepott, kniv eller annet praktisk verktøy for denne virksomheten. Hvis du bare har en lakkert stol, trenger du ikke prøve – du vil ikke kunne fjerne den gamle malingen..
 • Fjern forsiktig det gamle polstrede setet. Dette skjer vanligvis uten problemer på eldre modeller. Evaluer om du trenger å bytte fyllstoff eller beholde det gamle. Hvis det ikke fungerer, få litt Paralon.
 • Prøv å påføre maling på en stol som ikke har blitt skrellet av. Gjør dette på et lite område. Hvis akryl fungerer bra, fortsett å male. Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å vente en time og deretter påføre et nytt strøk. Når resultatet igjen ikke er behagelig, kan du ikke prøve videre – malingen vil ikke falle. Du må kjøpe sandpapir med grov slipekraft, rive av det gamle laget med lakk i lang tid.
 • Etter at du har påført to fulle strøk akryl, vent til det tørker. Dekk stolen med matt lakk.
 • La oss gå videre til setet. Fjern forsiktig trekket forsiktig, mal over alle tredelene med en tynn pensel.
 • Bytt polstringen (forhåndskuttet for å passe stolen) ved å spikre det fast med en konstruksjonsstifter. Fest det oppdaterte setet til stolen.
 • Det er på tide å eldre møblene. Ta en flat pensel og dypp den i gullmaling. Dekk hver kant av stolen med gull.
 • Når det tørker, ta et lite slipepapir. Behandle alle de fargede delene av den. Topp stolen igjen med lakk. Forresten kan lakken bare brukes på sluttfasen. Stolen vil ha et mer antikt utseende.

Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort

Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort

Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort

Hvis du vil oppdatere soveromsinteriøret ditt – ta en titt på den provençalske interiøret, som forringer naturens skjønnhet og raffinerte komfort.

Previous Post
Το εσωτερικό της κουζίνας σε συνδυασμό με το σαλόνι (180 + Φωτογραφίες): Σχέδια κόλπα και μυστικά τοποθέτησης
Next Post
Hvordan et teppe av garn vil se ut i interiøret ditt: Vi vever med egne hender. (85+ bilder). Kule designideer (rund, rektangulær, pom-pom)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector