15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret – Styrker og svakheter (265+ bilder)

lyst gulv i interiøret

Gulvene i interiøret, sammen med vegger og tak, spiller en avgjørende rolle, valget av deres lyse eller mørke tone er alt. Når sommeren nærmer seg, ønsker folk å oppdatere interiøret med lysere, mer levende farger for å få rommet til å føles mer avslappet og solrikt. Spesielt valget av lyse nyanser gjelder gulvet, ettersom det er en fasjonabel, allsidig, alltid oppdatert løsning. Den lyse tonen på gulvet er bra, selv om absolutt alt i rommet endres bortsett fra det, vil det fortsatt se vakkert og passende ut.

Lett gulv i interiøret

Gulvene i ethvert rom er et arkitektonisk trekk som aldri vil gå ubemerket hen. Sammen med tak og med vegger dekker gulvet det største overflatearealet. Dermed vil det valgte gulvet ha stor innvirkning på utseendet, estetikken og kvaliteten på det endelige romdesignet.. En av de viktigste beslutningene som skal tas med et nytt valg av gulv er fargen.

Gulvene i interiøret, sammen med vegger og tak, spiller en avgjørende rolle.

Gulvene i interiøret, sammen med vegger og tak, spiller en avgjørende rolle.

Farger kan være lyse, mørke eller mellomstore, men innenfor disse grunnleggende definisjonene er det en rekke nyanser og toner..

Å finne riktig farge må matche smak, og det samme kan sies om den generelle utformingen av rommet der gulvet er installert. Lysets popularitet er diktert av folks ønske om åpenhet og glede som lyse, lyse farger tilbyr.

Lys gulv lysner og åpner rommet ved å reflektere mer lys. Denne trenden bruker naturlige nyanser av tre som bjørk, lys eik. Det er også en fin måte å bruke gjenvunnet tre (gamle treplanker resirkulert for bruk).

NSlitka lyse og nøytrale toner er også fasjonable, spesielt egnet for baderom rom.

RådLyse gulv kan være mer praktiske enn mørkere nyanser. Tydeligvis i mørket møbler støv eller riper er bedre synlige – det samme med gulvet. Derfor, hvis du vil bruke et minimum av vedlikeholdsarbeid på gulvet ditt, så velg et lyst tregulv.

Å finne riktig farge må matche smak

Å finne riktig farge må matche smak

Lysgulv er mer lyst og uformelt. Det gjør rommet mer romslig og innbydende, fremmer komfort, empati. På den annen side har mørke gulv en tendens til å være seriøs og formell..

Fordeler med lyse farger

Det er mange fordeler med å dekorere gulvet med en lys finish:

 • det er en enkel måte å gjøre et lite mellomrom større, uansett hvor stort det er. Inkluder lyse vegger, lyse aksentlister, rene vindusbelegg eller lyse gardiner. Mange designere anbefaler å male taket i en litt mørkere farge for å få det til å se høyere ut;
 • et slikt belegg skjuler støv, smuss, hundehår – disse egenskapene gjør det til det mest praktiske og akseptable alternativet for livet;
 • å skape et nøytralt bakteppe for et rom med et lyst gulv gir en allsidig palett for å bygge designet ditt ved å blande i forskjellige nyanser.

Lysets popularitet dikteres av folks ønske om åpenhet og glede.

Lysets popularitet dikteres av folks ønske om åpenhet og glede.

Når det gjelder lyst gulv, er det mange nyanser. Rent populært Hvit farge så vel som naturlig eik, men noen foretrekker honning, kastanjetoner for et mer tradisjonelt utseende.

Lys og mørkt gulv

Ved å parre riktig gulvfarge med riktig veggfarge kan vi få mest mulig ut av plassen vi har. Vanligvis vil lysere farger åpne rommet og få det til å se større ut, mens mørkere farger vil gjøre plassen mindre.. Å leke med forskjellige kombinasjoner av disse alternativene kan imidlertid få et rom til å se veldig annerledes ut:

 • Lyse gulv vil gjøre rommet ditt luftig og optisk større. De er også i stand til å gi et renere, mer tradisjonelt utseende. Lysere toner på gulv passer godt sammen med mørkere og lysere vegger.
 • Mørke gulv er nødvendig for de som ønsker å legge til litt kontrast til rommet sitt, de vil legge til en umiddelbar effekt av uttrykksfullhet i rommet..

Match riktig gulvfarge med riktig veggfarge

Match riktig gulvfarge med riktig veggfarge

 • Kombinasjonen av mørke og lyse toner på gulv og vegger kan endres ikke bare som utseendet på rommet. Ulike kombinasjoner på overflaten av rommet ditt kan øyeblikkelig forandre følelsen av et rom.
 • Bruk av lyse farger på gulvet og på veggene får plassen til å se for stor ut. Dette får rommet til å se mindre koselig, personlig og varmt ut enn du sannsynligvis vil..
 • Omvendt vil det å legge til en kraftig aksent i form av en mørk vegg gjøre plassen litt mindre og mer uttrykksfull. La de tre andre veggene og gulvlyset stå igjen. Lag en aksentvegg med en funksjon ved hjelp av levende farger.

Ved å kombinere lyse vegger med mørkere, kan du visuelt begrense rommet, gjøre det dypere og høyere. I dette forholdet må du imidlertid forlate overlyset slik at plassen ikke lukkes.

 • Mørke vegger i et rom med lyse gulv og tak vil tvinge øyet til å følge horisontale linjer. Dette trikset er nødvendig for å få rommet til å se bredere ut..
 • Hvis du holder gulvet lysere og gjør veggene og taket mørkere, får du et mindre rom..

Et mykt teppe vil tilføre rommet hygge

Et mykt teppe vil tilføre rommet hygge

 • Ved å bruke et mørkt gulv med lyse vegger og tak vil rommet umiddelbart se bredere ut. Dette er en flott kombinasjon hvis du trenger å åpne opp plass uten å være for romslig..
 • Mørke toner på gulv og tak får rommet til å se bredere ut og taket vil se lavere ut..
 • For å få lyset fra rommet ovenfra, se på de mørke gulvene og veggene. Denne kombinasjonen kan gi et rom en “kjeller” -følelse..

Når du begynner å eksperimentere med farger, vil du se hvor forskjellig det samme rommet kan se ut..

Virkningen av lys og skygge i rommet kan være overveldende.

I det indre av kjøkkenet

I det indre av kjøkkenet

Designideer for lyse gulv

Lyse tregulv kan passe til mange forskjellige typer interiørdesign, noen av de mest populære inkluderer:

 • moderne stil, som består av slanke linjer, minimalistisk innredning og møbler, kombinert med nøytrale myke nyanser av lyst gulv;
 • Shabby Chic: stil med hvite, linfarger, aksenter uttrykkes tradisjonelt av pastellstoffer, forvitret møbler;
 • Skandinavisk en stil designet for å skape lyse, store mellomrom egnet for nordlige breddegrader, gjemt i mørket det meste av året.

Lyse gulv åpner for mange interessante designideer. Nedenfor er noen ideer for å komme i gang.

Moderne stil

Moderne stil

I korridoren

Hvis det er et bedre sted for lyse gulv, er det inne korridor. Av sin natur har korridorer en tendens til å være mørke på grunn av begrenset plass, men lyst gulv kombinert med lyse vegger kan lett gjøre det lysere..

Her har vi å gjøre med et rom med høy trafikk, så du må velge et gulvmateriale med økt slitestyrke, som vil være lett å rengjøre og vedlikeholde. Ganggulv må tåle tidens tann uansett hvor ofte du endrer innredningen din.

Vurder alder og stil på eiendommen din først. For et landsted, tradisjonelle materialer som tre og flis. Og i en moderne by leilighet polert betong eller malte gulv ser bra ut. Steinfliser og gamle murstein se vakkert ut i gammeldags land hytter. Men for en mer prestisjefylt, elegant stil, velg et svart og hvitt brakettdesign som fungerer for et klassisk rekkehus..

Ganginteriør i minimalistisk stil

Ganginteriør i minimalistisk stil

Fargen på gulvene avhenger også av størrelsen på gangen din. Mørkt polert tregulv eller terrakottafliser i en dyp rød nyanse vil få den lille gangen til å se mindre ut. Lysere tre eller nøytrale fargede fliser vil forbedre romfølelsen når det kombineres med et hvitt eller kremaktig dekorativt opplegg..

RådHusk at det er et stort utvalg materialer å velge mellom. Så hvis du vil ha tregulv, men trenger mindre vedlikehold, er keramiske fliser det beste valget..

Keramikk kan etterligne treplanker i en rekke farger og utførelser.

Fargen på gulvene avhenger også av størrelsen på gangen din.

Fargen på gulvene avhenger også av størrelsen på gangen din.

I stua

I stue varmt og koselig med lyse gulv. Den har en “strandhus” -effekt som får deg til å tenke på sommeren hele året – selv i de kaldere vintermånedene..

Legg til noen nøytrale stoler (flett eller rotting er gode valg). Flere hjem planter, hvite møbler, nøytralt tilbehør (lys-grå, beige, mørk brun) vil forbedre utseendet på huset. Disse triksene vil skape en lett, praktisk, men likevel luksuriøs effekt. Tiltrekke visuell interesse til tekstur i stedet for farge for å opprettholde en luftig følelse i rommet.

Denne fargen vil gjøre stuen varm og koselig.

Denne fargen vil gjøre stuen varm og koselig.

På badet

Mange fliser i naturstein kommer i mange matchende farger, så du kan velge fargekombinasjon. Holde skap i samme tone som flisene og badet ditt åpnes umiddelbart.

På soverommet

I soverom det lyse gulvet har en imponerende effekt. Hvis du liker et behagelig, luftig utseende, er et lyst gulv et viktig skritt mot å skape det perfekte soverommet..

For et tradisjonelt utseende, bruk en rekke organiske materialer i et hvitt eller nøytralt utseende: tre, flette, bomull, ull. Hold sengen minimalistisk og unngå mørkt metall. Vevde, flettet hodegjerder er perfekte for et slikt interiør. Igjen, leker med teksturer balanserer hele det hvite bildet..

Komfortabelt, luftig bilde av soverommet

Komfortabelt, luftig bilde av soverommet

Moderne stil

Det er fortsatt mulig å ha et moderne soverom i lyse farger. Bare fokuser på form og glans ved hjelp av metall og geometriske former. Svart eller mørkt merke som aksentfarge gir akkurat den riktige mengden visuell interesse.

Kjøkken

Lyse gulv uttrykker det vi liker med skandinavisk estetikk. De er rene, friske, godt kompatible med miljøet der renslighet er grunnleggende – med kjøkkenet. Lysere overflater reflekterer mer lys, og skaper et lysere miljø. Mens mørke overflater fremhever lysere støv, er mørke flekker mer synlige på lysere gulv..

Lyse overflater reflekterer mer lys

Lyse overflater reflekterer mer lys

Lyse gulv vil se mest organisk ut på et kjøkken i landlig stil. Prøv å bruke fusklagret tre for et bevisst slitt utseende. Kombiner dem med skap malt i en lys farge (lyseblå eller grønn), bruk mørk støping for aksent.

RådHvis stilen din er mer moderne, kobler du det lyse gulvet med mørke skap. Hold benkeplater i samme farge som gulvet for en moderne effekt som ikke ser for formell ut, men heller ikke for uformell.

Valg av materiale og stil

De fleste gulvbelegg i dag er designet for å være vedlikeholdsfrie og holdbare. Beslutningen om å velge en idé for et kjøkkengulv bør være basert på funksjonen. Kjøkkenet er et område med mye trafikk som er utsatt for søl av vann, olje, vin og tallerkener. Du vil finne gulvmaterialer for kjøkkenet ditt som er vedlikeholdsfrie og tåler store belastninger..

Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder) Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder) Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder)

Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder) Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder)

Krevde og pålitelige gulvbelegg inkluderer:

I tillegg til holdbarhet, krever matlaging vanligvis lang stående og gå frem og tilbake. Gulv som er dempet, er nyttige spesielt for ryggproblemer.

Velg slitesterkt materiale

Velg slitesterkt materiale

De mest ergonomiske gulvalternativene inkluderer:

 • bambus;
 • teppefliser;
 • kork;
 • gummi gulv;
 • vinyl;
 • tre;
 • laminat.

La oss ta en titt på materialene som kan brukes til kledning av gulvet ditt, og som er tilgjengelige i lyse farger, og veier fordeler og ulemper..

Hvit studioleilighet

Hvit studioleilighet

Bambus gulv

Bambus er et godt lyst kjøkkengulvmateriale, et miljøvennlig produkt, et pålitelig og bærekraftig alternativ som gulvbelegg. Når det gjelder styrken, overgår den mange andre naturlige materialer og vil være holdbar ved aktiv bruk..

RådNår du velger et gulvbelegg, er det bedre å velge et pålitelig merke, ettersom kvaliteten på materialet kan variere. I dette tilfellet er indikatoren for et kvalitetsprodukt lengden på garantien som tilbys av produsenten..

Fordeler: Slitesterkt, pent kornet, miljøvennlig, lang garanti.

Ulemper: Noen bambusgulv kan bulke.

Stilig rom med store vinduer

Stilig rom med store vinduer

Teppebelegg

Teppe er vanskelig å forestille seg som et pålitelig og populært valg for kjøkkenet, da det er vanskelig å vedlikeholde og rengjøre. Men de mest moderne teppefliser er en god løsning for kjøkkengulv. De er designet og testet for å være holdbare i områder med høy trafikk. Det er et slitesterkt materiale som er enkelt å rengjøre og enkelt å installere.. Det er spesielt praktisk fordi det kan fjernes for rengjøring eller utskifting..

RådNoen produsenter anbefaler å kjøpe flere sett med fliser, slik at de kan byttes ut i områder med større trafikk hvis overflaten slites av over tid. Den kan også brukes til å dekke vegger delvis.

.

Lyse aksenter i det hvite rommet

Lyse aksenter i det hvite rommet

Fordeler: Slitesterkt materiale i moderne farger og myk tekstur, gjenbrukbart.

Ulemper: Hyppig rengjøring og støvsuging er nødvendig.

Betonggulv

Betongen kan belegges med en spesiell lyse maling eller en blank epoxy dekk. Lyse betong kan også fås ved å blande hvit sand og Portland sement..

Betongen har et moderne utseende og økt hardhet. Med en slitesterk overflate tåler den aktiviteten på de travleste kjøkkenene og ser fortsatt flott ut..

Det finnes forskjellige typer overflater for det:

 • nystøpt betong kan skrives ut;
 • ferdiglaget betong kan males;
 • pusse;
 • lage en sjablong;
 • gjøre impregnering.

Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder) Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder) Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder)

Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder) Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder)

RådHvis du liker betonggulv, men lever i kaldt klima, bør du vurdere å legge til gulvvarme under betongen for å varme opp den kalde overflaten på materialet..

Fordeler: Holdbar, allsidig, fuktbestandig, moderne.

Ulemper: Sterk hvis den står lenge, er kald, trenger forsegling, kan bli skitten.

Det blir interessant for deg:

Guide til kjønnstyper (140+ bilder) du kan lage din egen

Laminat

Laminatgulv er en billig og holdbar kjøkkengulvside. Topplaget er sterkt nok til å tåle den tøffeste håndteringen. Hvis du legger til en myk pute under den, får du en ergonomisk løsning som er egnet for langvarig stående.. Enkel installasjon og tilgjengelighet av forskjellige stiler gjør denne løsningen enkel og praktisk for kjøkkenet.

Laminerte tregulv

Laminerte tregulv

RådVelg laminert gulv med høyest mulig garanti. Mange produsenter tilbyr 25 års garanti. Legg et tynt lag skum under for ekstra demping for en behagelig stående stilling.

Fordeler: Holdbar, økonomisk, stort utvalg alternativer, enkel å installere og fjerne.

Ulemper: Ikke så verdsatt som ekte tregulv, kan være glatt, støyende, vanskelig å håndtere.

Gummigulv

Gummi har lignende egenskaper som kork, men kommer i et stort utvalg av farger og teksturer. Det er enkelt å installere uten lim på grunn av de høye vedheftskarakteristikkene, noe som gjør det til en god midlertidig løsning for gulvet i en utleieleilighet. Den er myk, slitesterk og har en sklisikker overflate. Tilgjengelig i ruller eller fliser.

RådGummifliser er lettere å installere enn plater. Velg billigere resirkulert gummigulv for enkelhets skyld.

Loftstil

Loftstil

Fordeler: Resirkulerbar, vanntett, flammehemmende, holdbar, lett å rengjøre, myk.

Ulemper: Folk er følsomme for første lukt, sølt olje kan flekke gummioverflaten.

Steinplater

Det er et stort utvalg av steingulv, inkludert det mest populære steintøyet i marmor, travertin og porselen. På grunn av forskjellene i nyanser, gir steinen kjøkkenet et naturlig utseende.

Steingulv er naturlig kult og er best egnet for varmt klima. Hvis du installerer steingulv i kaldt klima, bør du vurdere gulvvarme for å varme gulvet om vinteren.

Tydelighet av linjer i det indre av stuen

Tydelighet av linjer i det indre av stuen

RådKjøp minst 25% mer stein enn du trenger, og behold kvitteringen for å returnere den kastede steinen. Gå gjennom alle steinflisene dine før du installerer dem profesjonelt. Det er sannsynlig at kornet og fargen på steinen vil være veldig forskjellig, og du vil returnere de delene som ikke passet til mønsteret eller tonekampen..

Fordeler: Hard, slitesterk overflate, lett å rengjøre.

Ulemper: Noen steiner kan bli skitne, krever rutinemessig forsegling, noen er skjøre.

Keramisk flis

Flis er en flott løsning for lite vedlikehold for kjøkkenet. Den er lett å rengjøre, holdbar og har en reflekterende overflate som utvider grensene for kjøkkenrommet..

Stilig og diskret interiør

Stilig og diskret interiør

Flislagt design etterligner tre og andre teksturer og mønstre. Gulvfliser er ikke lenger begrenset til 12-tommers format som det pleide å være. Noen av de siste moderne designene kan være ganske store.

RådLei en profesjonell for å installere flisene, spesielt hvis overflaten ikke er helt flat under gulvet. For enklere vedlikehold, installer du fliser med fugemørtelinjer som skal være så smale som mulig.

Fordeler: Slitesterkt, fuktresistent materiale som er lett å vedlikeholde, tilgjengelig i et stort utvalg av stiler, former og farger.

Ulemper: Fugelinjer er noen ganger vanskelige å holde rene. Det er større sannsynlighet for at gjenstander som for eksempel kjøkkenutstyr går i stykker.

Flislagt design etterligner tre og andre teksturer og mønstre

Flislagt design etterligner tre og andre teksturer og mønstre

Vinylgulv

Vinyl er rimelig, kommer i en rekke teksturer og stiler, og er et av de mest vanntette kjøkkengulvene som finnes. Selv om fliser er enkle å installere, krever vinylplater profesjonell installasjon..

RådSjekk de siste vinylgulvstrendene som simulerer tre.

Det er et lett å installere materiale som er vanntett nok til å brukes på bad, kjøkken eller andre våte områder. Det vet også hvordan man skal strukturere godt for å simulere trekorn realistisk. Dette moderne gulvmaterialet krever nøye studier for å oppdage og ligner veldig på naturlig tre ved første øyekast..

Vakkert, koselig soverom

Vakkert, koselig soverom

Fordeler: Lett å installere, vanntett, noen stiler ser akkurat ut som tre. Ulemper: Farlige potensielt farlige kjemikalier i sammensetningen, krever en flat base for å installere, kan lett deformeres.

Tregulv

Tre har tradisjonelt vært øverst på listen ved valg av gulv. Treet har et varmt, høyt utseende, har et unikt korn som dannes etter alder. Men tre på kjøkkenet krever spesiell beskyttelse mot overflødig fuktighet..

RådLegg til et ekstra lag trim på kjøkkenet for å forsegle treverket. Hvis du bor i høy luftfuktighet eller kystklima, unngå brede planker som vil skje og løfte seg over tid i kantene..

Treet er tradisjonelt øverst på listen med kjøpere.

Treet er tradisjonelt øverst på listen med kjøpere.

Fordeler: øker videresalgsverdien av boliger, vakker, holdbar, du kan endre innredningen.

Ulemper: Noen ganger knirker, krever periodisk lakkering, kan lett bulke eller ripe.

Siden tregulv er det mest populære, la oss se nærmere på..

Lett tregulv

Gulv er et viktig designelement i et rom som kan skape en sterk visuell innvirkning i alle rom med de riktige treslagene, nyansene og finishene. Blant alle gulv i en lys nyanse skiller tregulv seg ut..

RådHvis hjemmet ditt allerede har parkett, er det bare å pusse platene og male dem slik at de matcher vegger eller møbler. Hvis parketten din er laget av hardtre (for eksempel eik eller aske), må du forhåndsbleke med kalk.

Kreativt, stilig og koselig romdesign

Kreativt, stilig og koselig romdesign

For å unngå alt dette slipingen og malingen, kan du oppnå et lyst gulv ved å installere nye parkettgulv som er forbehandlet med kalk eller maling. Alternativt, hvis du liker utseendet på tre, men ikke har et budsjett, har du alltid tonet vinyl eller keramiske fliser..

Du kan velge mellom tregulv med forskjellige overflater:

 • blank;
 • kunstig alderen;
 • hugget eller malt for å gjøre kornet mer synlig.

Tregulv gir en følelse av grunnleggende integritet, letthet og holdbarhet på samme tid. Lyse treslag som fungerer godt som gulv kan være som følger:

 • bøk;
 • aske;
 • eik;
 • Skandinaviske harde varianter og mange andre.

Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder) Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder) Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder)

Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder) Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret - Styrker og svakheter (265+ bilder)

Disse skogene blandes med tradisjonelt interiør, og gir en naturlig letthet kjent for mange generasjoner. På den annen side kompletterer deres undervurderte, myke eksponering de strengere linjene i moderne arkitektur. Dette er et klassisk gulv som vil se selvsikkert ut og vil forsterke enhver interiørstil med sin ekte naturlighet..

Lyse tregulv kommer i et rikt fargespekter:

 • hvit;
 • krem;
 • beige;
 • blå;
 • grå.

Lin, bomull og andre jordinspirerte nøytrale ser bra ut her. Disse tregulvene skaper et nøytralt lerret som kan utformes i enhver stil eller design.. Behold plassen monokrom eller bland inn med dristige aksenter.

Spisestue koblet til stuen

Spisestue koblet til stuen

Previous Post
Εσωτερικό διαμερίσματος σε στιλ σοφίτας: 215+ Σχεδιασμός φωτογραφιών απεριόριστου χώρου για αυτοέκφραση
Next Post
Hvordan henge bilder på veggen på en vakker og original måte (170+ bilder)? Kreative ideer for lyse aksenter