15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan lage lys med egne hender hjemme (+ video) Interessante trinnvise masterklasser (+155 bilder)

Hvordan lage lys med egne hender

Finn ut hvordan du lager stearinlys med egne hender til en lav pris og ha det gøy. Interessen er mer utbredt blant kvinner i dag, men å lage denne enheten er en maskulin ferdighet som har blitt sporet i mange år. Spesielt i middelalderen var handelen med dem avgjørende for riker og landsbyer fordi lys var en nødvendighet..

Innhold

Materialer: det som kreves for produksjon

I middelalderen var lyshandelen avgjørende for riker og landsbyer

I middelalderen var lyshandelen avgjørende for riker og landsbyer

I dag, når lys ikke har noen praktisk verdi, kan de tilføre en atmosfære av komfort, kos, romantikk til ethvert rom. De har en veldig meditativ, avslappende effekt, og kan be om refleksjon. Deres største ulempe er de ganske høye kostnadene. Hva er nødvendig for å gjøre det selv?

De kan tilføre en atmosfære av komfort, kos, romantikk til ethvert rom

De kan tilføre en atmosfære av komfort, kos, romantikk til ethvert rom

Prosessen vil ikke ta deg mer enn to timer, men de resulterende produktene vil utfylle ditt hjem eller arbeidsinteriør, vil være en god gave til dine kjære.

For å lage trenger du voks, veke, aromatiske oljer, mugg, tilbehør

For å lage trenger du voks, veke, aromatiske oljer, mugg, tilbehør

Voks

Dette er hjertet av lyset, som det er tre hovedtyper av.

ParafinTradisjonell, brukt i hundrevis av år for å lage en lampe. Nå fortsetter det å være den vanligste av alle artene. Det er billig, du kan enkelt legge til farge og lukt. Hovedproblemet med parafin er fortsatt den potensielt giftige naturen. Parafin er et biprodukt av olje, som automatisk gir det en dårlig ytelse for de fleste forbrukere. Hvis naturlige produkter er din credo, er det best å se etter et alternativ..

Parafin er et biprodukt av olje, som automatisk gir det en dårlig ytelse for de fleste forbrukere

Parafin er et biprodukt av olje, som automatisk gir det en dårlig ytelse for de fleste forbrukere

SoyaNytt på markedet, det blir en stadig mer populær hovedingrediens. Soya ble opprettet på 90 -tallet da bevegelsen av naturlig mat tok fart. Det er vanligvis laget av soyabønneolje, men noen ganger blandes det med parafin og annen voks (palme, bivoks, etc.) Det tar også lett farger og lukt..

BivoksEldste utarbeidende ingrediens; bivokslys har blitt funnet i de store pyramidene i Egypt. Som navnet antyder, er det produsert av bier og er et biprodukt av honningsprosessen. På grunn av dette har den en naturlig gyllen farge og en subtil søtlig aroma. Dette er et helt naturlig produkt, men du kan ikke tilsette andre smaker. Den naturlige lukten vil overmanne resten av aromaene. Bi er også det dyreste alternativet..

Bivokslys har en naturlig gyllen farge og en subtil søtlig duft

Bivokslys har en naturlig gyllen farge og en subtil søtlig duft

De fleste variantene som selges i butikken selges i form av pellets. Dette gjør arbeidet lettere ettersom granulatene smelter raskere. Hvis du har kjøpt en blokk, bruker du en skarp kniv til å skjære den i små biter.

Veke

Beholderlys trenger en bred veke

Beholderlys trenger en bred veke

Feil veke kan ødelegge ditt hjemmelagde lys. Hovedproblemet er størrelsen, eller rettere sagt bredden. For containerbeholdere, som vil bli diskutert, er det nødvendig med en bred veke. Lengden på veken er ikke viktig – du kan trimme den.

Aroma oljer

Det er tusenvis av dufter å velge mellom. Følg din smak

Det er tusenvis av dufter å velge mellom. Følg din smak

Uten lukt brenner voksen din bare. Det ser pent ut, men skaper ikke den subtile duften som stearinlys brukes til. Det er tusenvis av dufter å velge mellom – bare søk på internett. Du kan bruke eteriske oljer, men sluttproduktet blir ikke like godt med dem. Menn er bedre å velge blant slike “maskuline” dufter som en blanding av nellik, rav og sandeltre, eple- og lønnebourbon, blågran, smørrom, kaffe, whisky.

Smeltedigel

En panne med dobbel bunn vil gjøre jobben best. Smelting direkte over en flamme i en vanlig kjele vil være for sterk, så bruk et dampbad.

Skjema

Lys i forskjellige farger i glass

Lys i forskjellige farger i glass

Kaffekrus, glass, krukker – alt som tåler varme brukes som beholder. Med lokk kan de transporteres, sendes, slik at du enkelt kan gi til dine nærmeste.

Tilbehør: termometer, slikkepott, gammel penn

Du må måle temperaturen for å vite når du skal legge til olje.

Du må måle temperaturen for å vite når du skal legge til olje.

Med et termometer i nærheten kan du raskt måle temperaturen. Når du kjøper voks, spesielt den som brukes til å lage, er det anvisninger på hvilken temperatur aromaoljen tilsettes, når den skal helles i beholderen osv. Fortynn den med en slikkepott eller skje og oppløs store biter. Du lærer senere hvorfor gamle penner / blyanter er gode hjelpere for hjemmelagde lys..

Arbeidsflyt: hvordan lage et lys

Koselige lys i en gjennomsiktig form

Koselige lys i en gjennomsiktig form

Forbered arbeidsområdet

Å jobbe med voks er en rotete virksomhet. Det smelter, dråper kan gå hvor som helst, du vet ikke engang før det tørker. Legg aviser eller tørkepapir rundt arbeidsområdet. Bruk dem til å sette et termometer, sparkel – vær forsiktig, de vil sannsynligvis feste seg litt. Heldigvis er voksen ikke så vanskelig å rengjøre, du kan bare skrape den av med neglen. Gjør former og veker klare.

Smelt voksen

Se temperaturen - normen er mellom 70 - 75 grader

Se temperaturen – normen er mellom 70 – 75 grader

Smelt voksen med en dobbeltbunnet gryte eller vannbad. Legg omtrent 200-300 gram, se den smelte ved å bryte den i biter med en slikkepott og røre den. Den smelter i ca 10-15 minutter. Ikke glem å overvåke temperaturen – du må holde den mellom 70 – 75 grader. Hvis temperaturen begynner å stige, fjern den fra varmen..

Fest veken

Dypp enden av veken i smeltet voks og fest den deretter raskt

Dypp enden av veken i smeltet voks og fest den deretter raskt

Fest veken til beholderen mens den smelter. Sjeldne veker har et lite klistremerke innebygd på bunnen, men hoveddelen gjør det ikke. Ett alternativ er superlim, men du kan bruke et gammelt stearinlys: Dypp metallfliken på veken i den smeltede voksen, og fest den deretter raskt til bunnen av beholderen i midten. Etter et par minutter, når det stivner, vil veken fikse nederst..

Tilsett aromaoljer, rør

Følg instruksjonene på pakken når du tilfører olje

Følg instruksjonene på pakken når du tilfører olje

Tilsett de ønskede aromaoljene når de er helt smeltet. Hver art er forskjellig og krever en annen mengde per kilo, så følg instruksjonene på pakken. Ta en blokk som er egnet for forskjellige formål, husk følgende andel: 60 gram olje per kilo voks. Hell den i en kjele, rør i ett minutt for å sikre jevn fordeling.

Legg til farge

I stedet for farge kan du legge til tørkede blomsterblader

I stedet for farge kan du legge til tørkede blomsterblader

Dette trinnet er valgfritt. Lysene dine kommer naturlig melkeaktige ut, men du kan legge til litt farge med en giftfri blyant eller blokk. For eksempel kan du legge til en halv millimeter rødt fargestift til 500 gram voks for en myk pastellfarge. Vil du ha en levende farge? Bruk mer blyant.

Fargen blir mye lysere i den smeltede blandingen, men den blir melkeaktig når den avkjøles.

La blandingen avkjøle.

Den optimale temperaturen for å helle voks er ca 55-60 grader

Den optimale temperaturen for å helle voks er ca 55-60 grader

Etter å ha tilsatt duftoljen, slå av varmen og la den avkjøles i et par minutter. Den optimale temperaturen for å helle i en beholder er ca 55-60 grader. Det tar ikke lang tid – bare noen få minutter, så vær oppmerksom på termometeret ditt. Når den er avkjølt ordentlig, hell den i en beholder. Hold veken slik at den forblir i midten, ikke stram den for mye. Vi anbefaler deg å la litt stå i kjelen – det kommer godt med på slutten.

Hemmeligheten bak å feste veken

Plasser håndtaket på toppen av formen, bind en veke til den for å feste den

Plasser håndtaket på toppen av formen, bind en veke til den for å feste den

Veken festet til bunnen kan svinge litt i flytende voks først. Du vil definitivt at den skal holde seg på nivå, sentrert, mens alt størkner. Bare legg håndtaket på toppen av formen, bind en veke til den, la den stivne i noen timer..

Når lyset er avkjølt, vil du merke en liten dukkert i veken. Voksen vil også trekke seg vekk fra kantene på boksen. Varm opp blandingen som er igjen i pannen, fyll hullene som vises.

Skjær veken

Hvis flammen er mer enn 2,5 centimeter, kutt veken

Hvis flammen er mer enn 2,5 centimeter, kutt veken

Du vil sannsynligvis ha noen få centimeter ekstra av veken som stikker ut. En for lang sikring brenner med for mye lys flamme. Tenn den og sjekk den: Hvis flammen er mer enn 2,5 centimeter, klipp av tråden.

Avkjøl stearinlys ved romtemperatur for å unngå sprekker.

Hvordan lage et nytt av et gammelt lys

Forbered et lys, skjær det med en kniv

Forbered et lys, skjær det med en kniv

Hvis du har noen unødvendige gamle lys hjemme som har mistet sitt estetiske utseende, er det en vei ut! Du kan enkelt smelte dem ned og gjøre dem vakre. Bare følg våre trinnvise instruksjoner, og du vil lykkes..

1 Forbered gamle lys. Du kan bruke uønskede varer liggende, eller kjøpe de enkleste og billigste alternativene i en økonomibutikk. 2 Forbered en gammel gryte for å smelte i. Skjær de gamle i biter, sett på en liten brann. Rør til det er smeltet. 3 Ta en beholder, fest basen av veken til bunnen. 4 Hell det smeltede i en beholder, og la det være litt i kjelen. Lyset vil stivne i omtrent fem timer. Hell i resterende ceresin for å fylle ut hulrommene. 5Kutt veken, dekorer en ny med glitter, sand, blomster eller andre ideer du tenker på. Dekorer det ferdige lyset med tau og blomster

Dekorer det ferdige lyset med tau og blomster

Lag et gellys hjemme

Gellyset har blitt populært på grunn av dets utseende og brennende holdbarhet. Lett å lage hjemme, du kan legge til interessante statister for å utfylle innredningen din..

Skjema

Den beste formen for et gellys er klar

Den beste formen for et gellys er klar

Glass er best egnet for hjemmegel, fordi det gir deg muligheten til å personlig glede deg over å brenne. Hvis du ønsker å gi en gave, kan du vurdere å helle i champagneglass eller cocktailglass. Når du bruker dekorative innsatser, vil glassbeholderen vise dem.

Veke

Bruk en vekt for å plassere veken på bunnen av formen

Bruk en vekt for å plassere veken på bunnen av formen

Emballasjen på veken indikerer alltid hvilken type de er laget for, noe som vil lette valget ditt. Å feste veken til bunnen av glassbeholderen kan være den vanskeligste delen av å lage den. Bruk et stykke voks eller borrelås. Fest den øvre enden av veken til en penn eller en cocktailpinne.

Forberedelse

Fyll det tilberedte skjemaet med gel

Fyll det tilberedte skjemaet med gel

Forvarm ovnen til 110 ° C, legg i glassbeholder. La den deretter smelte sakte i ovnen. Dette vil ta tålmodighet ettersom gelmaterialet smelter saktere enn andre typer. Når den har smeltet helt, legg til favorittduften din..

Når aromaoljen er grundig blandet, kan du tilsette farge hvis du vil. Det er viktig å tilsette fargestoffet før voksen blir for kald, men hell den sakte og litt etter litt under stadig omrøring..

På dette stadiet kan du ganske enkelt helle stoffet i formen du ønsker. Men hvis du vil lage et veldig interessant lys, kan du legge til dekorative elementer. Dette er det som gjør at mange gellys virkelig skiller seg ut. Du kan bruke glitter, marmor, figurer eller stort sett alt som ikke brenner.

Dekoren kan settes i formen før den helles, slik at den blir liggende på bunnen. Hvis du legger dekorative elementer til en allerede fylt beholder, vil de fryse.

Husk at luftbobler kan være en av dine største fiender når det gjelder gellys. Hell stoffet i en lett oppvarmet form for å unngå dette problemet.

VIDEO: DIY dekorasjonslys

GALLERI: De vakreste lysene i hjemmet ditt

Previous Post
Πώς να φτιάξετε ράφια στο εσωτερικό ενός δωματίου με τα χέρια σας; (230+ Φωτογραφίες) Μια επιλογή από Όμορφες και μοντέρνες ιδέες
Next Post
Quilling er ferdigheten til papirrulling. Mesterklasser for nybegynnere trinn for trinn (165+ bilder)