15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder)

Gardinstenger

Markedet for dekorative og funksjonelle strukturer som brukes i interiørdekorasjon er overfylt. Et eget sted i en slik variasjon er okkupert av gardinstenger. Dette er individuelle elementer som bærer en stilistisk belastning og kan påvirke den generelle oppfatningen av rommet. Derfor er deres valg vanskelig og viktig..

Ved første øyekast kan det virke som det er nok å visuelt evaluere modellen for å forstå hvor godt den vil se ut i interiøret. Det er det imidlertid ikke.

Gardinstenger i interiøret

Gardinstenger er detaljene som gir rommet en komplett stil.. Alle design kan deles i henhold til tre kriterier:

1 Installasjonssted

Veggmontert – konstruksjoner kjent for alle. Oftest er de festet med braketter. Under stoffets vekt kan de imidlertid falle ned og til slutt bryte av. De etterlater et tomt mellomrom mellom stoffets topp og tak.

Tak Er et populært alternativ. Det er flere typer konstruksjoner – disse er skjult og ikke. Det første alternativet beregnes på stadiet av planleggingen av reparasjonen. Oftest dannes en nisje for installasjonen. De har ikke ornamenter og dekorative elementer – dette er en vanlig skinne med spor. Den andre er tak, hvis fremre del kan dekoreres med et dekorativt element: mønstre, limt med en film av en annen farge.

Gardinstenger er detaljene som gir rommet en komplett stil.

Gardinstenger er detaljene som gir rommet en komplett stil.

2 Designfunksjoner

Tre typer kan skilles her:

 • strenger – enkel konstruksjon. Funksjon – i stedet for lameller brukes strekkstrenger, langs hvilke gardiner beveger seg. De har ulemper og fordeler. Strengene er lette og iøynefallende, men når de brukes, kan de henges, sprekke og er vanskelige å reparere. De kan enten være tak eller vegg;
 • rørformet – den mest populære gruppen. Gardiner bevege seg gjennom røret. De er koblet til stoffet på grunn av ringene som er festet til det. De siste årene har folk begynt å forlate dem på grunn av den raske opphopningen av støv og svikt;
 • profil eller baguette. Modeller dekker elementene som gardinene beveger seg på. De kan lages i forskjellige typer og former. Innramming brukes når rommet er innredet i klassisk stil. kan ikke brukes hvis taket er lavt eller mønsteret starter øverst på stoffet.

Veggmontert - strukturer kjent for alle

Veggmontert – strukturer kjent for alle

3 Materiale de er laget av

 • plastmodeller laget av lett materiale. Det brukes i produksjonen av skjulte takkontraksjoner og veggerørmodeller. De er enkle å bruke, men deformerbare. For å dekorere vindusrommet brukes ofte takmodeller, som er dekket med dekorative strimler – baguetter eller en eske laget av gips;
 • metall modeller – den mest mangfoldige gruppen. De kan være laget av en rekke metaller: nikkel, bronse, aluminium, rustfritt stål, etc. Disse designene er holdbare og pålitelige, og du kan kjøpe dem i forskjellige farger. Den eneste ulempen er den tunge vekten. De må installeres grundig slik at strukturen ikke kommer av veggen eller taket;
 • trepanel – populær og variert. Inntil nylig ble det ansett som en levning fra fortiden, men som du vet, kommer mote alltid tilbake. Produsenter av tremodeller lager dem i forskjellige former, dekorerer med utskårne elementer, klistremerker med bilder. De er egnet for store mellomrom.

Metall modell

Metall modell

Det velges avhengig av rommets stil, stoffet som ble brukt når du sydde gardinene, installasjonsmetoden. Noen modeller tåler tunge stoffer, har flere elementer for å lage gardiner i flere lag.

Alt i rommet skal være harmonisk, inkludert gardiner, gesims.

Klassisk stil

Klassisk stil

Takmodeller kan gjemmes med falsk tak eller PVC -folie. Disse modellene kan ha flere striper, slik at de kan installeres i alle rom.

Visuell korreksjon av plass

I bygårder er taket lavt, så du må velge den med tanke på denne funksjonen. For å visuelt øke takhøyden, er det nødvendig å bruke en takkonstruksjon. Den skal ikke ha en baguettebar. Det anbefales ikke å bruke lambrequins og andre dekorative elementer på stoffduker.

Hvis rommet har et lite område, kan ikke massive modeller brukes. Strukturen skal være lett og lett synlig. Strengmodeller eller tynne sirkulære modeller vil gjøre. For å øke vinduets bredde må strukturen være mer enn 1 meter lengre enn den. Deretter vil de i åpen tilstand dekke veggen og visuelt øke vindusrommet. Hvis du trenger å redusere plassen, blir guiden tatt 10 centimeter lengre enn vinduet.

Treversjon

Treversjon

Gjør vinduet vakkert

Vurder i detalj gardinstengene for forskjellige typer gardiner. Alle nyanser og funksjoner i arbeidet med hvert design.

Gardinstenger på øyer

Eyelets er ringer med liten diameter som kan males i forskjellige farger. De er festet med ringer sydd i stoffet. De kan ha forskjellige diametre, farges for å matche stoffet eller gesimsen. Det er flere typer slike strukturer:

 • spesielle ringer med liten diameter er installert på tett stoff. De ligger noen få centimeter under kanten av gardinet;
 • løkker sys på hovedgardinet, som kan ha forskjellige lengder og bredder.

For vevde stoffer må du velge en spesiell gesims. Det kan være enradig hvis ingenting, bortsett fra et tett vevd stoff, blir plassert. Dobbel raddesign lar deg henge tyll og tykt basestoff.

Eyelets er ringer med liten diameter som kan males i forskjellige farger

Eyelets er ringer med liten diameter som kan males i forskjellige farger

De kan ha forskjellige dekorative ornamenter: smidde tips, utskårne braketter. Metallmodeller brukes oftest til slike gardiner..

De har mange fordeler:

 • metallstrukturer er egnet for moderne hjemmedekorasjon;
 • tipsene kan ha forskjellige former og er dekorert med forskjellige elementer. Smidde tips laget i fargen bronse, gull, sølv ser vakre ut;
 • modellene er belagt med stein, glass og noen ganger med edelstener.

Slike design brukes til installasjon på kjøkkenet, i stuer i en moderne stil, barnerom. Noen ganger kan de monteres om sommeren terrasser, for vindusåpninger av ikke-standard størrelser.

Festes med ringer sydd i stoffet

Festes med ringer sydd i stoffet

Under den romerske persiennen

Romerske persienner har en hovedfordel – de takler komplekse oppgaver i utformingen av ikke -standard vindusåpninger, når vanlige stoffduker ikke klarer. Romerske persienner passer til ethvert interiør. De har en enkel design, men for å henge dem må du bruke en spesiell gesims.

Romersk gardinstang:

 • den eneste løsningen for design av ikke-standardvinduer. Oftest lages slike åpninger i landsted. De kan ha forskjellige former: trapesformet, firkantet, buet;
 • forskjellige stoffer til slike gardiner kan brukes;
 • for romerske persienner er modellene utstyrt med mekanisk eller elektronisk kontroll.

Romerske persienner passer til ethvert interiør

Romerske persienner passer til ethvert interiør

Designfunksjonene til gardinstangen og gardinene er ganske enkle. En romersk persienne er et gardinstoff som stive stenger er festet på. Med deres hjelp utføres ensartet bretting og samtidig løft av gardinet..

For å heve stoffet kan en mekanisk mekanisme brukes – du må trekke i kjedet og gardinet stiger, og det faller også. Elektronikken har et spesielt kontrollpanel som kan monteres på en vegg eller ha en ekstern handling. Gesimsen er en metallprofil, lodd for stoff, en elektrisk eller mekanisk løftemekanisme, festemidler.

Romerske persienner er egnet for ethvert interiør, siden gesimser er praktisk talt usynlige, de er dekket med et lag stoff.

De ser vakre ut i en moderne, klassisk stil. Derfor kan de plasseres både på kjøkkenet og i stuen, spisestuen..

En romersk persienne er et gardinstoff som stive stenger er festet på

En romersk persienne er et gardinstoff som stive stenger er festet på

Under strektak

Strekktak er installert både i leiligheter, hus og kontorer. De er praktiske, pålitelige og vakre å se på. Imidlertid er ikke alle modellene egnet for dem, så vi vil finne ut hvordan du velger dem, avhengig av metoden for å installere strekklofter.

Installasjonsteknologi

Vanskeligheten med en slik installasjon er at du må beregne avstanden riktig og foreta målinger slik at gardinene ikke beveger seg fritt langs gesimsen. Dessuten bør det ikke være mye plass mellom det og taket.. Installasjonsmetoder:

 • skjult – gesimsen er skjult og ikke synlig, det ser ut til at gardinene strømmer fra taket;
 • åpen – strukturen er synlig, den er festet til strekkloftet.

Strekktak er installert både i leiligheter, hus og kontorer

Strekktak er installert både i leiligheter, hus og kontorer

Begge teknologiene har fordeler og ulemper. Når du gjør en skjult installasjon av gesimsen, kan du gjøre feil ved feilberegninger, men utseendet på gardinene uten synlig gesim er veldig vakkert. Den åpne metoden innebærer installasjon av en spesiell stripe mellom takbunnen og strekkfilmen. Installasjonen utføres på den. Imidlertid er han synlig.

Åpen installasjon

For denne installasjonsmetoden brukes bare tak gesimser av metall. De kan matche i farge med PVC -film eller være en lys aksent på takrommet.. Installasjonsmetode:

 • før du installerer PVC -filmen, bestemmes et sted for tak gesimsen;
 • den er merket med en markør og profilen for strekkloftet er montert;
 • stangen er festet i henhold til de merkede målingene. For å gjøre dette bores det hull i taket og plugger settes inn, en trestang skrues;
 • filmen blir installert;
 • på stedet der det er en trebjelke mellom taket og filmen, installeres en gesims. Den fester seg til den.

Det ser ut som gardiner strømmer fra taket

Det ser ut som gardiner strømmer fra taket

Tak gesim kan brukes av alle materialer, men den mest pålitelige er laget av metall.

Skjult gesims

En skjult gesims er installert ikke bare når du installerer et PVC -tak. Den kan også brukes til undertak i gipsplater. For skjult installasjon brukes bare takmetall- eller plastmodeller.

Installasjonsmetode for skjult gesims med PVC -gardin:

 • på grunnlag måles den nødvendige avstanden for installasjon, merking utføres;
 • installasjon av en skjult type er utført. Etter installasjon er bredden på den skjulte nisjen synlig;
 • installasjonen utføres ved hjelp av plugger;
 • forberede en overflate for montering av filmen. Rammen for PVC -filmen blir installert, i stedet for nisjen er det laget et lite innrykk for fri bevegelse av gardinene. Filmen er montert med merker.

Skjult alternativ

Skjult alternativ

En- eller 2-felts eller 3-felts gardindekk kan brukes. Oftest bruker de metall eller tre, sjeldnere plast. Slike design er egnet for rom med ikke-standard vindusåpninger, med lav takhøyde.. Ved hjelp av skjulte gesimser kan du visuelt øke høyden på rommet, gi det originalitet.

Nisje for gipsplater

En koselig atmosfære i stua skapes bare når hvert element er på plass, og stilen er harmonisk kombinert med alle objektene i rommet. For eksempel gardiner, gesims, tak, dekorativ gardindekorasjon, møbler. Imidlertid er det slik at stoffet er valgt, men det er ikke noe passende..

Det er en vei ut – å lage en gipsnisje. Denne designen lar deg skjule plastdekket. Den kan lages på flere måter, men til tross for dette innebærer hver av dem fremstilling av en eske. Den er installert og går tilbake fra veggen 10-20 følelser.

Typer taknisjer

En gipsplatnnisje er et rom der en struktur er skjult for å holde gardinene. Den er bygget separat fra hovedtaket, den kan være bred eller smal.

Gipsvegg nisje

Gipsvegg nisje

Designfunksjoner:

 • Boksen er laget kun langs veggen med vindusplass.
 • Boksen er bygget rundt omkretsen av hele rommet.

Den kan utføre flere funksjoner samtidig: skjul gardinstangen, tjene som grunnlag for installasjon av punkt lamper. Boksen som lampene er bygd i har en bredde fra 30 centimeter til en halv meter. Smale bokser bygges hvis det er takdekorasjon med taksokkel. De kan være 5 centimeter brede.

Baguette gesimser eller trelignende konstruksjon

Du kan også være oppmerksom på produkter med baguetter, laget under et tre, som har en kunstnerisk design..

Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder)

Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder)

Hva er en baguette? En baguette er en stripe som dekker stedet der gardinene er festet, noe som gjør den usynlig.

Denne baren er laget av en rekke materialer:

 • dyrt tre;
 • Trefiberplate, som er dekorert som et tre;
 • plast.

Designene kan velges i forskjellige farger og design – med tegninger, utskåret dekorasjon, selv uten dekor. De kan males i hvilken som helst farge som er bedre egnet for å skape en ensartet stil i interiøret..

Massive strukturer med gullbekledning er egnet for et klassisk interiør. Når du dekorerer et rom i lakonisk stil, brukes enkle design, der det praktisk talt ikke er noen innredning. De kan ha forskjellige farger.. I det orientalske interiøret bruker de de som har en tegning eller blomsterpynt på utsiden.. På grunn av den flate overflaten, tilstedeværelsen av et mønster, kan produktene brukes til vinduer med ikke-standardmål, fordi skjøten ikke er synlig når de trekkes opp. Plankbredde skjuler alle fester.

Design kan velges i forskjellige farger og design

Design kan velges i forskjellige farger og design

Soverom gardiner

Gardiner er en viktig del av ethvert interiør. De gjør lokalene vakre og koselige. Med deres hjelp skapes fullstendighet med stil. Imidlertid undervurderer mange deres betydning i interiøret og gjør en rekke feil, noe som resulterer i at rommet får et stygt utseende.. Det er spesielt viktig å ta hensyn til valg av gardiner på soverommet.. De bør ikke være laget av fargerike stoffer som ville være iøynefallende. Slike ting er ikke egnet for dette rommet..

Imidlertid er det ikke nok å velge riktig farge, tekstur og lengde. Du må velge en gesims, fordi skjønnheten i stoffduker avhenger av den, så vel som deres plasseringsmetode, pålitelighet for festing, brukervennlighet.

Takkonstruksjoner av metall kan brukes. De tåler mye, slik at du kan henge tunge gardiner på soverommet, noe som på dagtid vil skape skumring i rommet..

Gardiner er en viktig del av ethvert interiør

Gardiner er en viktig del av ethvert interiør

Hvilke gardiner brukes til å dekorere vindusrommet?

For soverommet er det bedre å bruke tette stoffer som ikke lar lys passere gjennom.. De kan ha hvilken som helst farge og nyanse:

Det er valgt i henhold til interiøret. Det brukes også stoff, suspendert på spesielle løkker, når stoffet er jevnt fordelt over hele bredden. Opphengt fra et tak eller en opphengt struktur laget av forskjellige materialer. Valget er også viktig, siden det ikke bare bestemmer måten saken er arrangert på, brukervennligheten.

Valg av gardinstang avhengig av stil:

 • For klassisk interiør er tre eller tak laget av metall malt i ønsket farge egnet. De kan dekoreres med dekorative elementer, avhengig av modell: fargede takplater, treplater – utskåret dekor.
 • Messingprodukter vil utfylle den orientalske stilen. Disse modellene har vakre tips laget i en rekke stiler. Dette kan være piler, vakre krøller eller innrammede steiner. De vil fremheve skjønnheten i brokadgardinene. Design for romerske persienner vil også bli kombinert med en orientalsk stil..
 • Den moderne stilen er veldig mangfoldig. For et soverom laget i denne stilen er skjulte plast- eller metallstrukturer egnet. De støtter en betydelig vekt av gardiner, er enkle å bruke.

Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder)

Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder)

Vurderer alle disse funksjonene, og du må velge gesimser.

Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder)

Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder) Gardinstenger: nødvendighet eller luksus? Hva er bedre og mer praktisk? (265+ bilder)

Previous Post
Πώς να ράψετε κουρτίνες για την κουζίνα (κοντό, μπαλκόνι, ρωμαϊκό) με τα χέρια σας + 70 κομψά νέα προϊόντα ΦΩΤΟ ιδέες για σχεδιασμό 2018-2019 + Κριτικές
Next Post
Keramiske gulvfliser – kjærlig fra Spania. 240+ (Foto) for kjøkken, bad, gang