Fasadematerialer for utvendig dekorasjon av huset. TOP-6 typer kledning med et utrolig resultat + 225 BILDER
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fasadematerialer for utvendig dekorasjon av huset. TOP-6 typer kledning med et utrolig resultat + 225 BILDER

Fasadematerialer for utvendig dekorasjon av huset

Uansett hvor vellykket prosjektet med huset er, avhenger utseendet i stor grad av fasadekledningen. Hvilke fasadematerialer og designalternativer brukes i dag for utsiden av huset? Flere detaljer senere i artikkelen.

Formålet med fasadebekledning

Vellykket etterbehandling av ethvert hus utenfra gir det soliditet. Ytre lag annet enn skapelse utvendig design av bygningen skal beskytte husets vegger mot regn, vind, snø og ultrafiolette stråler, hjelpe til med å holde på varmen inne i bygningen, ikke slippe kulden igjennom.

Fasaden er hjemmets ansikt

Fasaden er hjemmets ansikt

For å utføre disse funksjonene må det motstående materialet oppfylle følgende krav:

 • være motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer og fuktighet;
 • har lav varmeledningsevne;
 • være miljøvennlig;
 • har en lav antennelsesgrad;
 • ha en ukritisk vekt som skaper en belastning på fundamentet som ikke overskrider det tillatte;
 • beholde fargen når den utsettes for UV -stråler.

Stort utvalg av kledningsmaterialer

Stort utvalg av kledningsmaterialer

Disse egenskapene må vurderes i tillegg til materialets attraktivitet..

TOP-6 typer fasadebekledningsmaterialer

Et stort utvalg materialer med forskjellige størrelser, opprinnelse, ekstern tekstur og fargenyanser gjør det mulig å ikke begrense deg selv i å fullføre fasaden i hvilken som helst stil. Disse inkluderer:

1 fasade dekorativt gips; 2 mot murstein; 3 kunstig og naturstein; 4 keramisk granitt; 5 sider; 6 paneler av forskjellige materialer.

Kunstig og naturstein

Kunstig og naturstein

Hva er de?

Fasadepuss

Den pussede fasaden er oftest påvist, siden denne metoden for utvendig dekorasjon av vegger og deres beskyttelse mot klimatiske ødeleggelser er den enkleste. Moderne typer gips for fasader inkluderer: mineral, silikon, silikat og akrylgips.

Det mest populære og enkle etterbehandlingsmaterialet er gips.

Det mest populære og enkle etterbehandlingsmaterialet er gips

Mineral

Laget på sement med tilsetningsstoffer av polymerer, smuler, forbedring av elastisitet, vedheft.

Ulempen med mineralpuss er fargebegrensning, som kan korrigeres ved å dekke overflaten med silikatmaling. Den trenger godt inn i overflaten gipsstruktur, gir den den nødvendige skyggen, styrker den.

Mineralgips for fasadebehandling

Mineralgips for fasadebehandling

Silikat og silikon

Se også mineral typen plastre, silikat – laget på basis av vandig kaliumglass med tilsetning av myknere, silikon – basert på silikonharpiks.

Silikon gips for etterbehandling

Silikon gips for etterbehandling

Akryl

Som bindemiddel inneholder den en finfordelt blanding av akrylharpiks eller andre syntetiske polymerer. Gipset har god dampgjennomtrengelighet, derfor bidrar det til tap av dampkondens inne i bygningen.

Vi gir overflaten på fasaden relieff

Vi gir overflaten på fasaden relieff

Ved hjelp av forskjellige tilsetningsstoffer til gips kan du gi overflaten på fasadeveggene en annen tekstur, etterligne strukturen til forskjellige naturlige materialer. For eksempel, ved å bruke mineralsk gips, som inneholder kvarts- eller kalksteinkomponenter med en kornstørrelse på ca. 1 mm, er det mulig å få en overflate med en sandsteinstruktur.

Den teksturerte effekten bidrar til den lange levetiden til de pussede veggene. En glatt overflate er mer sårbar for sprekker. Jo mer preget overflaten er, desto sterkere er den. Jo lysere skyggen er, desto mer stabil er den. Mett nyanser mister lysstyrken raskere.

Interessante teksturer som ser ikke mindre imponerende ut

Interessante teksturer som ser ikke mindre imponerende ut

Mot murstein

Den klassiske fasadepynten er vendt mot murstein. I henhold til teknologi skilles typer ut:

1Keramisk murstein produsert i form av leirestenger med tilsetning av fargepigmenter. Den kan ha en glatt eller preget frontflate, malt i forskjellige farger. Produktene er også hule eller solide. Produktene lar ikke fuktighet passere, motstandsdyktig mot fargetap over tid og mekanisk skade. Klassisk utseende av murstein

Klassisk utseende av murstein

2Clinker murstein laget av spesiell leire. Etter tørking brennes produkter ved høy temperatur. På grunn av dette er tettheten til klinkeren høy. Den er motstandsdyktig mot fuktighet, frost og har en misunnelsesverdig holdbarhet. Overflaten på produkter i form av et rektangel, trapesformet, med avrundede hjørner, etc., kan være glatt, slipt eller preget. Klinker murstein

Klinker murstein

3 Presset murstein, produsert ved å presse den knuste massen av skallstein med et sementbindemiddel, fargestoffer, uten bruk av fyring. Med denne teknologien oppnås maksimal ekstern likhet med naturstein, men i motsetning til den beholder en slik murstein ikke varme nok. Holder godt på varmen og mister ikke utseendet

Holder godt på varmen og mister ikke utseendet

Vendt mot fasaden med murstein gir bygningen et respektabelt solid utseende. Veggene får ekstra styrke og forlenger levetiden til bærestrukturen.

Ulike farger gjør det mulig å bruke det i utformingen av forskjellige fasader.

Klinkerstein er praktisk for etterbehandling i forskjellige stiler

Klinkerstein er praktisk for etterbehandling i forskjellige stiler

Fasadekor med teglstein kan utføres på forskjellige måter: i et horisontalt, vertikalt arrangement av elementer, ved å skifte retning.

Du kan også bruke flere fargevalg, oftest brukes en kombinasjon av to farger: den ene er den viktigste, og den andre er for etterbehandling av fasadeelementene: omkretsen av vindusåpninger eller mellomvinduer.

Kombinasjon av to farger for hovedvalget

Kombinasjon av to farger for hovedvalget

Mursteinbekledning kan kombineres med annen kledning, for eksempel dekorativ kunststein.

Kunstig og naturstein

For å dekorere fasaden, bruk naturlig og kunstig stein. Hver av dem har fortjeneste. Naturstein ser prestisjefylt ut, og gir bygningen en spesiell energi.

Steinen har mange fordeler som oppveier andre typer overflater.

Steinen har mange fordeler i forhold til andre typer overflater.

De mest verdifulle og holdbare er marmor med granitt. I tillegg til dem brukes ofte dolomitt, kalkstein, sandstein, skallstein, travertin og andre. Bruken av dem for full fasadebekledning er begrenset på grunn av prisen. Disse produktene brukes til å dekorere vindusåpninger, inngangsgrupper og andre byggeelementer..

For solid veggbekledning brukes hovedsakelig kunststein, som etterligner naturlige materialer og er mye billigere..

Imiterer perfekt ekte stein

Etterligner ekte stein perfekt

Fasadefliser i porselen

Porselen steintøy er en av de beste for dekorasjon. Utvalget av porselen steintøy fliser er stort. Det er mange varianter av dette materialet på salg etter farge og tekstur..

Den iriserende overflaten av produktet ser spektakulær ut. Det er også materialer med imitasjon av tre og naturstein. Som alle fyrte leirematerialer, kjennetegnes fliser av porselen med sin styrke, fuktmotstand, motstand mot ekstreme temperaturer og brann. Det endrer ikke farge over tid.

Lyse farger av porselen steintøy fliser

Lyse farger av porselen steintøy fliser

Materialets lave hygroskopisitet er årsaken til installasjon av fliser på en ventilert ramme. Overflaten på porselen steintøy kan være:

 • matt;
 • polert (med en liten glans);
 • glassert;
 • polert;
 • delvis polert (med matte og skinnende områder);
 • strukturert (med mønster, lettelse, etterligning av tekstur av naturlige materialer).

Matt overflate av porselen steintøy

Matt overflate av porselen steintøy

Flisen produseres hovedsakelig i to standardstørrelser 30×30 cm og 80×120 cm.

For fasadevegger er det bedre å bruke store porselens steingodsfliser for å unngå et styggt utseende fra et stort antall skjøtelinjer, for å gjøre dem mindre merkbare.

Alternativet når fliser i porselenstein ser mye bedre ut

Alternativet når fliser i porselen av stentøy ser mye bedre ut

Hvis du vil visuelt øke størrelsen på bygningen, bruker du produkter med en polert overflate for å dekorere fasaden..

Fasadepynt med sidespor

Kanskje det vanligste materialet for fasadepynt i det siste er sidespor. Dette skyldes at det er rimelig, et stort utvalg av utseende..

WPC -sidespor

WPC -sidespor

Type sidespor er:

VinylLaget av PVC med imitasjon av naturlig tre, naturstein, murstein og mange andre typer dekor. Det er korrosjonsbestandig, råtner ikke og er billig. Ulempen er skjørheten til produkter, følsomhet for smelting;

MetalliskAluminium eller stålbasert. Den kjennetegnes ved sin styrke, motstand mot ekstreme temperaturer, men hvis overflaten er skadet, kan det dannes korrosjon. I tillegg er dette sidesporet ganske dyrt..

Metallbekledning er veldig holdbar

Metallbekledning er veldig slitesterk

Fasadeplater

Avhengig av materialet som brukes i produksjonen, kan det være:

 • Plast;
 • Fiber sement;
 • Gribb paneler;
 • Metallisk;
 • Sammensatte.

Sokkler for en vakker finish

Sokkelpaneler for en vakker finish

Plast

Plastbekledningspaneler kalles ofte en type sidespor, selv om dette ikke er tilfelle i det hele tatt. Fasaden er lamell og laget av PVC ved ekstrudering, og plastpaneler kan i tillegg til tannhjul og en annen, mer kompleks form, preget tekstur, og de er laget av polypropylen, som er mye sterkere enn PVC.

Plastpaneler for tre

Plastpaneler for tre

PP inneholder også modifiserende komponenter som forbedrer dens teknologiske egenskaper. Utseendet til plast, på grunn av de ujevne kantene, etterligner ofte murverk eller ujevn stein. Dokking av slike elementer er knapt merkbar takket være denne formen og det skjulte festesystemet. De er produsert i blokker som inneholder flere rader med elementer..

Moderne plastbekledning

Moderne plastbekledning

Fiber sement

Plater laget av en betongblanding med fibertilsetningsstoffer, som er en blanding av glassfiber og cellulose, kalles fibersement. Takket være slike tilsetningsstoffer får betong en porøs struktur, noe som reduserer materialets egenvekt, gjør det fleksibelt, motstandsdyktig mot deformasjon.

Plater oppnås ved å trykke blandingen, rullet til ønsket tykkelse, tidligere skåret i porsjoner. Deretter påføres et beskyttende dekorativt belegg på overflaten..

Fiber sement - en ny generasjon

Fiber sement – en ny generasjon

Ved hjelp av produkter etterligner de ofte stein- eller teglbekledning i forskjellige farger. Produsert i forskjellige nyanser av gul, beige, hvit og andre farger. Ulempen med produktene er den betydelige vekten, som begrenser bruken av slike plater..

Gribb – paneler

Produkter laget som en sandwich av ekspandert polystyren plassert mellom lag med fiberplate kalles SIP -paneler. Denne designen gjør den enkel å betjene. Det holder deg varm.

Sip -paneler er lette og komfortable

Sip -paneler er lette og komfortable

Utenfor er overflaten dekket med et beskyttende lag. Takket være muligheten til å male i forskjellige farger ved hjelp av SIP – paneler, kan du gi fasaden en hvilken som helst designstil. Du kan også kjøpe ferdig med imitasjon av tekstur av naturlig.

Metallplater

Konstruksjon, metall består av to ytre stive lag, samt et indre varmeisolerende materiale laget av ekspandert polystyren eller basalt mineralull.

Metallpaneler - sterke og holdbare

Metallpaneler – sterke og holdbare

Ytre sider er laget av galvaniserte stålplater dekket med et polymerbeskyttende lag. Et slikt belegg kan lages i en rekke farger, som lar deg utvide mulighetene for design av fasaden til bygninger..

Kledning med sandwichpaneler isolerer ikke bare husets vegger, gir dem styrke, men gjør dem helt glatte eller gir en viss bølger, avhengig av den ytre utformingen.

Komposittpaneler

Konstruksjonen av komposittprodukter er en slags sandwichpaneler. I tillegg inneholder den også et beskyttende lag, et dekorativt belegg. Kan ha forskjellige typer fyllstoffer og belegg.

Levende og sammensatte alternativer

Lyse og sammensatte panelalternativer

Utvendig ser de ut som tynne firkantede eller rektangulære metallplater med et varmeisolatorlag. Produktets ytre overflate har et lakk-og-maling-belegg, som kan ha forskjellige farger. Elite -versjoner av produkter har en laminert overflate med en imitasjon av tekstur av naturlig.

Har en flerlagsstruktur

Har en flerlagsstruktur

Ulike farger og strukturert ytelse gjør at de kan brukes til etterbehandling av enhver fasade. Bildet viser glatte, vanlige aluminiumskomposittpaneler.

VIDEO: Fasader som alle vil like

Previous Post
Διακόσμηση σκάλας σε ιδιωτικό σπίτι: Οι πιο δημοφιλείς ιδέες (laminate, κεραμίδι, πέτρα). Επιλέγουμε μόνο πρακτικά και αξιόπιστα υλικά (160+ Φωτογραφίες)
Next Post
Husfronter: Etterbehandling og kappe. Hvordan gjøre det bedre? (150+ bilder)