Trapp til andre etasje i et privat hus. 290+ Fotoalternativer (tre, metall, betong)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trapp til andre etasje i et privat hus. 290+ Fotoalternativer (tre, metall, betong)

Trappealternativer i 2. etasje

En trapp er et funksjonelt arkitektonisk element, vakker design og en vakker livsstil. Estetikk, kvalitet, kreativitet, design og innovasjon er kritiske faktorer for helhetsopplevelsen. Nå lurer du sannsynligvis på hva som er den ideelle designen for å bringe absolutt harmoni til rommet ditt? Eller har du allerede ideer til trapper eller rekkverk du vil ha med deg hjem? Når du trenger ekstraordinære løsninger for å klatre til andre etasje, la deg inspirere av disse fantastiske ideene. Flere detaljer senere i artikkelen.

En måte å flytte til andre etasje som et gjenstand for kunst

Trapp i det indre av stuen

Trapp i det indre av stuen

Et nytt blikk på vertikal bevegelse i hjemmet belyser tydelig design, høye kunstneriske standarder. Moderne design, passende materiale, samt trapper, rekkverk er laget av designere, kunstnere for å gi en koselig, stilig atmosfære. Konsolldesign som gjenspeiler tidsånden er populær over hele verden..

Utkjørt trapp med tretrapper

Utkjørt trapp med tretrapper

Glassheiser

Glassheiser er ikke mindre populære; de ​​øker rommet visuelt. Glassvegger gir gjennomsiktighet, letthet.

Imponerende cantilever glass konstruksjon

Imponerende cantilever glass konstruksjon

Tretrapper

Imidlertid gir metall, tretrinn høy stabilitet. En balansert kombinasjon av forskjellige materialer fører til fullstendig harmoni. Enten de er faste, frittstående eller suspenderte – vinkel, lengde, bredde er individuelt planlagt.

En stige er en struktur som alltid må kombinere høy komfort og holdbarhet. De modellene som ikke har ekstra veggfester og belastninger er preget av et sentralt feste, skjøre trinn. Avhengig av design, materiale, varianter av moderne trappdesign er praktisk talt ubegrenset..

Den originale utformingen av den skulpturelle trappen

Den originale utformingen av den skulpturelle trappen

Vi koordinerer med det generelle interiøret

Når du planlegger, må du koordinere elementene med det generelle interiøret, hvis du vil, kan du se på noen ferdige prosjekter. For eksempel, i et minimalistisk interiør, vil en dekorativ trapp se malplassert ut..

På den annen side, hvis du vil gjøre det til et fokusmotiv, vil du velge et spektakulært kunstdesign med en uvanlig form, farge eller interessante rekkverk..

Lys trapp til andre etasje

Lys trapp til andre etasje

Husk at sikkerhet er av største betydning. Stigedesignet ditt skal være behagelig og trygt for små barn eller eldre familiemedlemmer..

8 forskjellige typer for hvert hjem

Det er forskjellige installasjoner, som hver har sine egne fordeler og ulemper. Når du bygger eller renoverer et hjem som krever vertikal bevegelse, er det viktig å vurdere hvilken heis som er best for konstruksjonen, så vel som eierens smak..

Modulær trapp med glasstrinn

Modulær trapp med glasstrinn

Når det gjelder å velge en struktur for et hus, må du se på formen på rommet, hvor det vil stå, hvor ofte det skal brukes og dets formål (hoved eller tillegg).

Noen designere vil fortelle deg det med en gang: Trappetypen er det første du må tenke på. Det er mange forskjellige stiler, dekorasjoner, materialer som kan brukes til å tilpasse et interiør, men først vil vi bare se på hvilke typer trapper som er best egnet for forskjellige rom..

Les om åtte populære trappetyper, fra no-frills modeller til komplekse design. Vis valgte favoritter til entreprenøren for å diskutere hvilke alternativer som betyr mest for hjemmet ditt.

Rett

Eksempel på en rett trapp

Eksempel på en rett trapp

Direkte installasjoner er de vanligste, mest populære, fordi de er praktiske, funksjonelle og mest kostnadseffektive. I denne klassiske designen er slitebanen arrangert i en rett bane med en jevn fordeling. Rett form har ett lineært spenn uten å endre retning.

Når du vurderer den rimeligste og mest praktiske konstruksjonen, bør du vurdere en rett stige, noe som ikke er feil valg. Det er spesielt egnet for minimalistiske hjem og interiør på grunn av sin iboende enkelhet..

Denne typen tar imidlertid mye lineær plass uten å skape en barriere mellom etasjene, noe som ikke skaper personvern..

L-formet (kantet)

Marsjert hjørnetrapp av tre

Marsjert hjørnetrapp av tre

En hjørnetrapp er i utgangspunktet en rett trapp med retningsendring i midten. De lineære trinnene kompletteres med en plattform som svinger kjøreretningen med 90 grader. Installasjonstypen har et annet populært navn L-formet, kan ha mer enn én plattform når mer enn én orienteringsendring er nødvendig.

Denne typen er veldig behagelig og tryggere enn den rette på grunn av landingen som gir et sted å hvile når man beveger seg opp eller ned. Denne stigen vil passe ergonomisk inn i en hjørnestilling ettersom den enkelt matcher hjemmets designrom.

Dette er en veldig logisk bruk av plass og kan være mye mer visuelt interessant enn den rette typen. Ulempen er at den er vanskeligere å bygge og vanligvis krever ekstra støtte, noe som gjør den mindre kostnadseffektiv..

Hybrid

Hybrid trapp i interiøret

Hybrid trapp i interiøret

Dette er en mindre sikker type, som utelukker landing på 90 eller 180 graders svinger. Formen kompenseres av kileformede trinn rundt svingene.

Visuelt interessant type, fordi den skaper milde, glatte linjer, en jevn overgang fra ett nivå til et annet. Disse egenskapene gjør den populær i nye hjem og kan enkelt installeres på de mest upraktiske stedene..

Hybridmodellen krever mindre plass, men den er kompleks i utformingen, krever svært nøyaktige beregninger og planlegging. Innsnevringen av de kileformede trinnene gjør også svingen vanskeligere å navigere, farlig for et hopp over trinn..

U-formet (svingbar)

U-formet trapp i et landsted

U-formet trapp i et landsted

Enheten lar deg endre retningen med 180 grader. Dette oppnås også med plattformer som vanligvis deler trinnene i like deler, og danner en halv sving med parallelle spenn..

En slik installasjon er funksjonell, mye tryggere, siden de store mulighetene for trapp kan begrense antall trinn som noen kan falle på. Denne typen har også stor arkitektonisk interesse for ethvert design og kan lett passe inn i planen for de fleste hus. Den er imidlertid best egnet for boliger med stor takhøyde eller når du planlegger hvor det er flere passasjer i huset..

Spiral

Graciøs spiraltrapp

Graciøs spiraltrapp

Den kompakte designen er sentrert rundt en pol her, så hvis du så på den ovenfra, ville du se en perfekt sirkel. Men det er noen ting å vurdere her: de smale kileformede trinnene i vindeltrappen er ikke de letteste å gå gjennom..

Dette er imidlertid det desidert mest interessante designet. Den har en spiralbue som ligner formen på en fjær. Alle trinnene er kileformede, men i motsetning til hybrid, buet type, har de en jevn størrelse. Det er en sentral vertikal støtte rundt hvilken trinnene er plassert.

Spiraltrapp i smijern

Spiraltrapp i smijern

Spiraler finnes hovedsakelig i urbane leiligheter med loft på grunn av økonomisk plassbruk, enkel installasjon og båndbreddebegrensninger. Spiralen er ikke egnet for hyppig bruk, siden den har et begrenset område som er vanskelig å flytte.

Bare én person kan bevege seg langs den om gangen, det er vanskelig å flytte store gjenstander opp eller ned langs den. Det er derfor mange byggekoder ikke tillater at spiralen brukes som hovedinngang til en andre etasje i full størrelse..

Buet

Den buede trappen er høydepunktet av eleganse, og det første bildet som kommer til å tenke er tanken på en kongelig nedstigende den. Trinnene er kileformede, men på grunn av buens form er innsnevringen av trinnene ikke så merkbar.

Buet trapp mellom hotellets etasjer

Buet trapp mellom hotellets etasjer

På grunn av buens grasiøse utseende, ligger den ofte i foajeen på dyre hoteller. Dette er den beste måten å dekorere et rom på når du leter etter et midtpunkt eller førsteinntrykk av et hjem. Ulempen med dette designet vil være at det er det vanskeligste å planlegge, bygge, siden alle deler (inkludert rekkverk) må være buet..

Gafflet

Marmor T-formet trapp i gangen

Marmor T-formet trapp i gangen

Den mest grandiose versjonen av den todelt trappen er stilen til den berømte trappen på Titanic. Den inkluderer ett bredt spenn, som deretter deler seg i to mindre spenn som går i motsatte retninger..

Alternativ

Små huseiere trenger desperat selv de minste ekstra kvadratmeter for å bli utnyttet effektivt. Derfor brukes kompakte modeller mer og mer, sammen med veksten av mindre og mer praktiske hjemmeprosjekter. En alternativ måte er i hovedsak en trappestige, som kommer med en flyttbar struktur..

Sammenleggbar trapp til andre etasje eller loft

Sammenleggbar trapp til andre etasje eller loft

Til tross for miljøvennlighet og ansvarlig design, har de kompakte modellene mange ulemper. Dette er ekstremt upraktisk og ikke ergonomisk i det hele tatt. Dens kompakthet sikres av sikkerhet og enkel tilgang. Den kompakte stigen kan ikke brukes i hovedrollen, da den ikke er sterk nok. Den brukes i rom der det ikke er mye bevegelse..

På dette tidspunktet bør du ha en ide om hvilken type som er best for hjemmet ditt. Nå kan du begynne å tenke på hvordan du bruker plassen som vil bli opprettet i denne funksjonen..

Hvilket design du skal velge?

Flyttet til andre etasje bør utformes på en slik måte at det samsvarer med anleggets levetid. Det fungerer som et sentralt element for komfort i hjemmet ditt, så det er verdt å vurdere om hjemmet ditt vil fungere bedre hvis du endrer posisjonen til trappen. Å rive vegger mellom rom, utvide eller endre formålet med et rom kan bety å endre bevegelsesretning. Når du planlegger, tenk på hvilket rom det vil være mest hensiktsmessig å sette det i..

Minimalistisk trapp

Minimalistisk trapp

Designtips:
 1. Med en åpen planløsning kan trappene sees i hele rommet, slik at du kan gjøre det til en funksjon.
 2. Den cantilever trappen har trinn støttet av en skjult stringer i veggen og ser ut som de flyter i luften for å skape et lett, åpent utseende.
 3. En spiralformet eller buet trapp gir en umiddelbar wow -faktor, men fungerer best på store mellomrom. Spiralene vikles rundt midtpolen og er gode for små mellomrom, men kan være vanskelig å bruke for barn, eldre eller svake.
 4. Betong trapper kan være billigere i designfasen, men kan ende opp med å koste mer enn tre og stål på grunn av støpning og presisjonsproblemer.
 5. Spenner av tre og stål er en populær kombinasjon. De kan produseres med millimeter presisjon, designet for åpne trapper. Betong, stålspenner kan kles med tre, stein eller marmor, og du vil vurdere MDF -trapper hvis du skal gjøre dette..
 6. Tre har en naturlig varme og skjønnhet, og det er mange karakterer og utførelser å velge mellom for trinn og rekkverk. Rekkverk i løvtre er dyrere enn bartre, men de er mer holdbare og taktile.
 7. Glassbalustrader overfører lys godt, men støv og fingeravtrykk er mer synlige på dem. Sjekk hvordan glasset vil bli festet til rekkverkene – den tilpassede designen vil ikke ha synlige fester. To typer glass er ofte brukt – standardglass med en litt grønn fargetone og det dyrere lavkarbonglasset med overlegen optisk kvalitet og redusert fargetone.
 8. I georgisk tid var trapperommet slanke og elegante, og en lignende effekt kunne oppnås ved bruk av en stålramme..
 9. Trapper fra jugendstiden inneholdt livlige kurver og balustrader inspirert av naturen, for eksempel jernblomster, blader og stenger.
 10. Art Deco -stilen signaliserte et skifte mot en mer stabil og massiv konstruksjon med skarpe, sterke linjer..

Den opprinnelige utformingen av en massiv trapp

Den opprinnelige utformingen av en massiv trapp

Trappens design og installasjonsarbeid har økt sikkerhetskrav, så følg byggekoder og standarder.

Kreative prosjekter av designere

I tillegg til pålitelig funksjonalitet og passende design, er et arkitektonisk høydepunkt viktig i trappen. Denne måten å transformere hjemmet ditt på slutter aldri å overraske.

Interessante mønstre og teksturer, uvanlige farger, en tendens til å bruke tekstiler – designernes tilnærming til trappdesign er ofte spesiell, de elsker det så mye. Sjekk designene og ideene deres for å gjøre din egen stige mer talentfull..

Farget slitebane og stigerør

Flerfargede trinn - en lys aksent i interiøret

Flerfargede trinn – en lys aksent i interiøret

En trend som har blitt populær de siste årene, er å markere slitebanen med farger. Tidligere prøvde folk å kombinere trappen sin med omgivelsene, men nå prøver mange huseiere tvert imot å markere trappen og skille den fra hverandre..

For å oppnå denne effekten vil et ombre eller gradientfargevalg passe passende. Ombre betyr at fargene begynner mørkere og slutter lysere, eller omvendt. Gradienten har samme struktur, men den kan lykkes kombinere forskjellige nyanser. Hvert stigerørsmønster har en annen fargetone for et interessant og personlig utseende. Velg en maling som du kan legge beige eller hvit til. Noen malingsbutikker tilbyr til og med å lage forskjellige nyanser for deg..

Attraktive ornamenter

Å male eller bruke mosaikkmønstre gir en veldig viktig uttalelse. Disse effektene gir gode eksempler på unike trapper. Oppretthold den samme fargepaletten gjennom hele designet.

Trapp med gullsmaltmosaikk

Trapp med gullsmaltmosaikk

Ta en titt på de tilstøtende rommene for inspirasjon. Bruk striper, chevrons, geometriske former, prikker og enhver form som føles morsom og unik. Hvis du skal bruke maling, bruk maskeringstape for å maskere området før du begynner å male..

Bruk sjablonger eller klistremerker med økt slitestyrke aktivt. Det flotte med klistremerker er at de kan fjernes, noe som gjør dem praktiske for husleie..

Dekorer trapper med klistremerker

Dekorer trapper med klistremerker

Vær original og unik

Du kan finne mange interessante trappedesignidéer i blader, interiørdesignnettsteder. I tillegg til inspirasjonen de skaper for deg, bør du imidlertid strebe etter å sikre at ideene dine gjenspeiler din unike personlighet og den eksisterende utformingen av hjemmet ditt. Det er mange triks for å tilpasse designet for deg..

Rene tretrapper har en nostalgisk følelse, spesielt når de er kombinert med vintage tilbehør. Ved hjelp av teknikken for kunstig aldring av materiale og maling kan en trapp skape et rom som om du har beveget deg i tide..

Massiv tretrapp

Massiv tretrapp

Et annet alternativ er slitebanen, en solid stoffstigerør. Det vil tilføre mykhet til en hard overflate. Bruk gjerne lyse, fargerike stoffer, tepper.

Sørg for at stoffet du legger på overflaten er ordentlig festet for å unngå fare for skade på den nye innredningen. Den unike trappen er laget av lyse farger, subtile mønstre.

Oppbevaring under trapp

Lagring under en trapp er en annen god måte å få mest mulig ut av plassen og gjøre den unik. Det er vanligvis ganske mye plass under. Kreative design med et ikke-standardisert syn på lagring ser ut som en vinn-vinn og har alltid en stor praktisk fordel. Når du har laget trappene slik du vil, må du umiddelbart fokusere på plassen under den. Disse geniale lagringsideene er kreative, givende, hjelper deg med å holde hjemmet ditt rotfritt og gir deg tilgang til tingene du trenger hver dag..

Skolagring

Dette er en virkelig flott måte å bruke oppbevaringen din under en trapp. Det kan forbedre innredningen, plasseffektiviteten i hjemmet. Bruk denne ideen til å avslutte familiens uendelige argumenter om å legge fra seg skoene – bare få dem ut av syne. Du kan tenke på mange forskjellige funksjoner for dette, fra stativ til skuffer..

Trappene til andre etasje kan praktisk talt brukes

Trappene til andre etasje kan praktisk talt brukes

Bokser under trinnene

Plasser skuffene under trinnene for oppbevaring og et pent utseende. Disse boksene vil ikke bare være nyttige, men vil tilføre et uvanlig snev av personlighet. Dette er en veldig organisert lagringsform med områder for forskjellige ting..

Kjøkkenkammer under trappen

Kjøkkenartikler, produkter med lang holdbarhet kommer ofte i veien, passer ikke på kjøkkenet. De kan plasseres under en trapp – et rom som kan ha en av de beste bruksområdene for dette. Den uvanlige formen kan gjøre konvensjonell lagring ganske vanskelig. Lag praktiske hyller for oppbevaring av tørr mat. Det vil være lett å få tilgang til dem, dessuten er det veldig praktisk å ha en romslig bod i hoveddelen av huset..

Bibliotek under trappen, leseområde

Minibibliotek under trappen

Minibibliotek under trappen

Den koselige og diskrete naturen til rommet under trappene dine kan gjøre det til et av de beste stedene å lese i personvern. Hvis designet ditt er åpent, vil ideen fungere spesielt godt, da du vil ha lett tilgang til leseområdet..

Installer bokhyller og en komfortabel stol (eller puff) for å gjøre den til et passende lesested.

Åpen

De åpne trapperommene er veldig minimalistiske og moderne. Deres nøkterne, ganske strenge utseende bidrar til å visuelt avsløre rommet. Dette alternativet gir et veldig forfriskende utseende til plassen..

Åpen trapp med vikler

Åpen trapp med vikler

Tre

Tretrapper ser klassiske ut selv med en uvanlig design, de fungerer i nesten alle rom. Mye avhenger imidlertid av hva slags tre du velger å dekke. Sørg for at treet er forseglet og riktig behandlet før du installerer det, slik at den ferdige strukturen vil vare lenge.

Dekorasjon av fliser

For et mer eksotisk, personlig utseende, prøv håndmalte fliser. De forskjellige flisene som er tilgjengelige sikrer at du kan tilpasse trappen din på nesten hvilken som helst måte: nøytral eller fargerik, matt eller blank, eller hvilken som helst kombinasjon av disse. Prøv å kombinere forskjellige mønstre for et morsomt og eklektisk utseende.

Flislagte trapper

Flislagte trapper

Glass

Installer en glasstrapp for et moderne design. Denne stilen lar deg bruke maksimal lysmengde i rommet. Kombiner glass med ferdig tre eller stål for å gi det litt tekstur.

Teppebelegg

Varmt, mykt og lett å ta på, teppe er et godt valg for et hjem med barn. Disse trappene vil aldri være glatte eller varme, selv i den kalde årstiden. Det er et godt valg for enhver hjemmestil. De forskjellige typene og fargene på tepper tilgjengelig på markedet vil sikre at du har mange stylingsalternativer..

Teppe for trapper

Teppe for trapper

6 konstruksjoner for betong

Betong er mye brukt til bygninger, hus og arkitektur, samt trapper, på grunn av dets holdbarhet og rimelighet. De fleste foretrekker å bruke betong fordi det vil vare mye lenger enn noe annet materiale som brukes i konstruksjonen. For trapper kan betong brukes i hvilken som helst form eller design huseieren ønsker. Betong er i økende grad foretrukket av designere og huseiere for trapper eller gangveier fordi det skaper både enkle rette strukturer og spiralmønstre..

Vanligvis inkluderer de forskjellige typene betongtrapper:

 • prefabrikkerte trapper;
 • støpt;
 • støttet på gulvet;
 • suspendert.

Uansett type betongkonstruksjon for trappen, gir formen og stilen alltid eleganse og raffinement til hjemmet..

Betongtrapp i produksjonsprosessen

Betongtrapp i produksjonsprosessen

Sjekk ut disse 6 vakre betongtrappideene som gir hjemmet ditt raffinement og eleganse. Noen av dem er laget med tilsetning av marmor, mens andre er ren betong. Bare ta en titt og la deg inspirere av disse prosjektene, slik at du kan velge det som passer deg..

Interessante prosjekter
 1. Flytende betongtrinn på en åpen trapp vil skape den motstridende følelsen av at kald betong flyter i luften. Tilsetningen av metall rekkverk skjerper den første følelsen og understreker enkelheten i det tilsynelatende designet, uten å skjule imidlertid den tekniske ferdigheten.
 2. En rett trapp av lukket type, “som i inngangen”, kan også skape et utsøkt utseende for dette rommet, hvis dette prosjektet kombineres med Loft -design, et interessant designet tak og tilstedeværelsen av mangefasettert lokal belysning. En sjarmerende og enkel idé som ser vakker ut.
 3. De synlige betongtrinnene kombinert med glassrekkverkene skaper en enkel, men vakker fargekombinasjon og kontrast med designet. Slike strukturer må støttes av sterke vegger som inneholder hovedfestelementet, usynlig for øyet og gir alles favoritt “flytende i luften” -effekt..
 4. Et alternativ til rå betong er marmor: bruk den til strømlinjeformede halvcirkelformede strukturer uten hjørner. Glassbjelker og rekkverk av tre passer perfekt inn i dette designet..
 5. For elskere av minimalistisk design er en betongtrapp egnet – det vil være legemliggjørelsen av ditt livssyn, fordi det er i minimalistisk design det er et stort antall former for rå betong, som ser ganske enkelt ut. Kombiner trappen med rekkverk av glass og tre. Nøytrale farger gir designet en enkel, men iøynefallende kvalitet..
 6. Marmor med metall er en annen avansert kombinasjon som først og fremst er relevant for trapper. Marmoren skal være strømlinjeformet og ikke inneholde skarpe hjørner. Kanskje trappen din vil ha strømlinjeformede marmorbaner, spiralkonstruksjon og kule rekkverk i rustfritt stål på en minimalistisk måte for å kontrastere strukturen og fargen på steinen..

Marmortrapp med metallrekkverk

Marmortrapp med metallrekkverk

Som vist ovenfor er disse trappene virkelig vakre å se. Det er enkle, komplekse og elegante oppsett her. Dette er et nytt blikk på betong og utvilsomt vil konseptet spre seg.

Cantilever strukturer

Virkningen av en trapp på interiøret i et hjem er enorm. En feilaktig design kan ødelegge hele utseendet på hjemmet. Riktig design vil bli et “designanker” som alle andre elementer i interiørdekorasjon vil bli bygget rundt..

Utkjøringstrappen skiller seg ut blant alle andre typer trapper, og skaper en illusjon av flytende, ikke -støttede og vektløse trinn. Hun klarer å være minimalistisk og skaper samtidig en enorm innvirkning og tilbyr et stort utvalg når det gjelder konfigurasjoner og materialer..

Utkjørt trapp med lysende trinn

Utkjørt trapp med lysende trinn

Konsept

De siste årene har utformingen av trappen dukket opp og har vokst raskt, som har en uvanlig arkitektonisk form, kalt “cantilever”. Utliggeren er en bjelke festet i bare den ene enden, slik at den utstående strukturen kan henge uten synlig forankring eller støtte.

Den forenklede cantilever -designen som tidligere ble brukt til bygninger, broer og fly, er flyttet til trapper for å lage forskjellige “flytende” trinn.

Minimalistisk trapp i stua

Minimalistisk trapp i stua

Overgangen fra en standard trapp til en som ikke trenger synlig støtte er gunstig ved at den skaper et åpent rom som viser et unikt “flytende” utseende, ekstremt estetisk.

Flytende design

Den flytende strukturen skyldes strukturen. På grunn av sin natur er det viktig at veggen den er koblet til, er sterk og pålitelig nok til å tåle belastningen. Konsollinstallasjoner er tilgjengelige i følgende former:

 • rett;
 • L-formet;
 • spiral;

Trapp til andre etasje i et lite hus

Trapp til andre etasje i et lite hus

 • buet.

Sammen med de fleste arkitektoniske prosjekter er materialvalget for en utkragende trapp nær uendelig. En av de vanligste nye stilene inkluderer tre, glass og rustfritt stål. Bruken av glassbalustrader skaper plass inne i hjemmet, slik at mer lys kan komme inn i rommet..

Opplyst cantilever glass trapp

Opplyst cantilever glass trapp

Vi følger sikkerhetsstandarder

Valg av materiale må følge sikkerhetsstandarder, men de stadig skiftende motetrendene innen arkitektur gjør at helt andre materialer kan legges på stålfoten – for eksempel kan du velge LED -trinn som vil lyse fra innsiden.

Nylig har det vært en sterk økning i interessen for råvarer som stål og betong. I tillegg til disse materialene kombinerer folk dem med farget skinn eller rekkverk for å skape en dristig uttalelse..

Kombinasjonen av forskjellige materialer og belysning i utformingen av trappene

Kombinasjonen av forskjellige materialer og belysning i utformingen av trappene

Å oppnå riktig ytelse for denne trappdesignen handler om mer enn bare estetikk. Med tanke på de forskjellige tekniske komponentene og designelementene er det nødvendig at velprøvde design velges og arbeidet overlates til en installatør med nødvendig erfaring og kunnskap..

Hvordan er dette mulig?

Selv om det ikke ser ut til å egne seg til tyngdekraften, støttes utliggerstiger sikkert – om enn på en måte som skjuler alle festene..

Montering av en utkraget trapp laget av betong

Montering av en utkraget trapp laget av betong

Protesene som utgjør stigen er festet enten til et tau festet til eller inne i veggen, eller til en metallramme eller lommer i veggen. Det er flere måter å gjøre dette på, avhengig av prosjektet og leverandørgodkjent metode..

En av de mest arbeidsmetodene er basert på at trinnet er installert eller festet i en solid vegg. Noen ganger er det også nødvendig med en forsterkende metallplate. Når det gjelder en vegg av stålarmert betong, installeres vanligvis prefabrikkerte “ankerlommer” i veggen før betongen helles..

Imidlertid bruker moderne forsamlinger ofte pinner med stålstrenger, bunnplater og “ankerlommer” installert før du pusser veggen i gulvet og veggen for å støtte trinnene. Til slutt er det ofte nødvendig å fordele vekten på trinnene, støtte dem på den ene siden med en ramme inne i veggen, og på den andre siden med et rekkverk eller en balustrade..

Hva er de laget av??

Kombinasjon av glass og tre i en cantilever trapp design

Kombinasjon av glass og tre i en cantilever trapp design

Cantilever stiger tilbyr enorme designmuligheter. Populære materialvalg inkluderer:

 • stein (naturlig eller støpt);
 • glass;
 • tømmer;
 • metall;
 • komposittmaterialer som betong eller stål.

Materialet du velger vil åpenbart påvirke måten du støtter på, og noen materialer, som løvtre og stein, er tyngre enn andre. Ditt valg av materiale vil også påvirke kostnaden for trappene – tre har en tendens til å være billigere enn glass, selv om treet varierer..

Feil

Ulempen med en utkragende stige er mangelen på et gjerde

Ulempen med en utkragende stige er mangelen på et gjerde

Utkragningsstigen har en betydelig ulempe – den kan bare installeres under større reparasjoner. Det er lettest å installere det tidlig i hjemmedesignfasen. Videre kan installasjon i en eksisterende bygning være forstyrrende gitt den nødvendige strukturelle støtten..

Strukturelle beregninger er viktige for alle trapper, men når det gjelder en utkjørt trapp, er de av største betydning ettersom støttemuren blir en integrert del av trappen.

Festing av utkragende stiger til veggen

Festing av utkragende stiger til veggen

Cantilever stige – sikkerhet?

Selv om cantilever -stiger ofte beundres for deres evne til å flyte i luften, uttrykker mange mennesker bekymring for deres sikkerhet og hvordan de vil overholde byggekoder..

Når det gjelder trinnets stabilitet – de oppfyller minimumskravene når det gjelder å inneholde et tilstrekkelig antall festemidler for innvendig festing av trappene, men de fleste er bekymret for mangel på rekkverk.

Glass trapp med cantilever festet i veggen

Glass trapp med cantilever festet i veggen

Av sikkerhetshensyn må spennene ha rekkverk på minst en side hvis de er mindre enn en meter brede, og på begge sider hvis de er mer enn en meter brede. Håndlistene ved siden av de to nederste trinnene i trappen er ikke nødvendig. Minste høyde på rekkverkene skal være 900 mm. I henhold til byggekoder bør det heller ikke være hull i rekken med en diameter større enn 100 mm..

Derfor kan det være hensiktsmessig å installere en solid glassskjerm som en rekkverk for utligningskonstruksjoner, noe som vil tilfredsstille kravene og minimalistisk design..

Cantilever stige med glassskjerm

Cantilever stige med glassskjerm

Husk å sjekke hvordan stigen din samsvarer med bygningsregistre, og vurder en sikkerhetsfare hvis du har små barn..

Fordeler

Kostnaden for en utkragende stige vil i stor grad avhenge av individuelle krav, materialer og dimensjoner. Ifølge eksperter pleier de å være dyrere enn et vanlig rett spenn, men billigere enn en spiralformet design..

Kombinasjonen smiing, tre og teppe i utformingen av trappene

Kombinasjonen smiing, tre og teppe i utformingen av trappene

konklusjoner

Å designe en ny trapp betyr vanligvis begrenset tilgang mellom etasjene under byggingen. Når det gjelder en utkragende stige, kan imidlertid midlertidige trinn monteres på plass for å lette tilgangen..

VIDEO: Lyse ideer til trapper for interiøret ditt

Previous Post
Κουζίνα με χαρακτήρα: Σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση (190+ Φωτογραφίες)
Next Post
Stue lysekroner: 195+ (Foto) Moderne interiørdesign
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector