15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy)

Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy)

Barnet skal vokse opp i et komfortabelt, lyst rom. Valget av interiøret og alle dets elementer må behandles spesielt nøye og forsiktig. En av de viktigste detaljene er lysekronen. Hun vil fylle rommet med riktig mengde lys og varme. Det viktigste å være oppmerksom på er størrelsen på rommet, stilen og smaken til den lille beboeren. Varianter av lamper, farger, former er de viktigste valgkriteriene. Flere detaljer senere i artikkelen.

Funksjoner av lysekronen til barnehagen

Lysdesign barnerom koster alltid litt mer enn i andre lokaler leiligheter eller hjemme. Dette skyldes det faktum at lysekroner gjennomgår flere tester og tester på designstadiet. De må overholde alle sikkerhetsregler, ikke avgi skadelige og giftige damper i luften under arbeidet, og også bestå av rene og miljøvennlige materialer..

Lysekroner i stoff til barnehagen

Lysekroner i stoff til barnehagen

Foreldre kan velge lysekroner basert på barnets alder og kjønn. Men noen av dem bør organisk passe inn i det indre av rommet, opprettholde den generelle stilen og konfigurasjonen av rommet. Belysningsdesign velges ut fra størrelsen på rommet og høyden tak.

Lysekroner på barnerommet har:
 • lys farge;
 • uvanlig form;
 • som viser dine favoritt eventyrfigurer.

Det er vanskelig å forestille seg et tak lampe i stua i form av et blått fly eller piratskip. For et rom designet for en liten mann, er det viktig å vise fantasi og ikke dvele ved de kjente og vanlige alternativene.. Kreative løsninger vil bidra til å vekke kreativitet og potensial hos barnet, få fantasien til å fungere.

Foreldre kan velge lysekroner basert på barnets alder og kjønn

Foreldre kan velge lysekroner basert på barnets alder og kjønn

Når du designer et barnerom og velger en lysekrone, bør foreldre huske at hver farge kan påvirke babyens nervesystem på forskjellige måter. Jo lysere lysutstyret er, desto morsommere og mer aktivt blir barnet. Det er derfor lysekroner ofte produseres i levende og rike farger..

Lysekroner for et barnerom bør bare være laget av rene og miljøvennlige materialer. Bare de kan garantere barnets sikkerhet..

Klassisk stil

Klassisk stil

Spesielle forbindelser påføres lampene, som beskytter dem mot stor støvakkumulering..

Dette vil forhindre allergiske reaksjoner hos barnet ditt. Modeller for barnerom skal også være enkle å rengjøre. De rengjøres grundigere og oftere enn armaturer for voksne..

Lysekronen må fullt ut ta hensyn til detaljene i rommet. For eksempel, hvis ungen ville at den skulle bli dekorert i form av et piratskip, er det ikke nødvendig å kjøpe en lampe med blomster påført overflaten. En bokrull, et piratskip eller kanonkuler, som ser ut til å sveve i luften, ville se mer passende ut her..

RådFør du installerer utstyret, er det nødvendig å studere det elektriske. For et barnerom er det bedre å velge modeller med ekstra sikringer og ledninger av høy kvalitet for å fjerne mulige brannrisiko og øke barnets sikkerhetsnivå.

Kreativ belysning for barnehagen

Kreativ belysning for barnehagen

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Moderne gardiner i barnehagen for gutter og jenter: Vakre nyheter (175+ bilder)

Varianter av barnelamper

For å velge belysningsutstyr for en barnehage, må flere grunnleggende parametere tas i betraktning. Hvert skilt vil hjelpe deg å ta et valg i riktig retning. Takket være dette vil barnet føle seg komfortabelt og koselig på rommet sitt..

Inndeling avhengig av måten å fikse armaturen på:
 • suspensjon. Det vil se veldig bra ut i et rom med stor takhøyde. Festen er tilgjengelig i forskjellige alternativer, for eksempel en ledning eller en stang. Selve lampen kan også lages i forskjellige former;
 • overhead. Foreldre er redde for å kjøpe en tablettlysekrone -versjon, da de frykter at interiøret blir monotont eller kjedelig. Men designerne begynte å skildre forskjellige eventyrfigurer på platene, vakre tematiske mønstre eller tegninger av skyhøye skyer, som ville se bra ut i en barnehage. Lyset som vil passere gjennom bildene vil skape interessante fremskrivninger;
 • innebygd. De fungerer ikke som hovedelement for belysning av barnehage. Slike lysekroner blir hjelpedeler av suspenderte og overliggende modeller. Dette bidrar til å fylle rommet med riktig mengde lys. For å forhindre at foreldre betaler mye penger for strømmen de bruker, anbefales det å bruke LED-bakgrunnsbelysning eller sparepærer..

Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy) Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy) Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy)

Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy) Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy)

Separasjon av belysningsutstyr avhengig av antall pærer:

 • en. Vanligvis henger en lysekrone med så mange pærer i midten av rommet. Det viktigste er å sørge for at rommet er fullt opplyst. Barnet skal ikke sitte i skumringen. Om nødvendig installeres spotlights rundt omkretsen av rommet;
 • mer enn en lyspære. Disse modellene har alltid en større diameter, noe som hjelper dem med å belyse hver centimeter av barnehagen fullt ut..

Muligheten til å justere lysnivået i rommet:

 • Nei. Belysningen opprettholdes alltid på samme nivå i rommet;
 • det er. Foreldre eller barnet selv kan justere lysets intensitet og farge. For å gjøre denne prosessen enkel og rask, er en spesiell fjernkontroll inkludert i settet. Noen modeller har en innebygd dimmer som regulerer lysnivået og også fungerer som en bryter.

Standard hvitt lys

Standard hvitt lys

Avhengig av barnets alder og kjønn:
 • for barn under 1 år. I denne alderen er det ennå ikke nødvendig å velge en lampe. Barnet tilbringer hele tiden med mamma og pappa i sitt soverom;
 • for førskolebarn:

 • hvis dette er en jente, kan du dvele ved lyse jentefigurer, så vel som søte dyr;
 • for en gutt kan du også velge lyse modeller. De skal være gutteaktige farger og temaer;
 • for skoleelever:

 • lyse mønstre og temadekorasjoner passer for jenter;
 • gutter er utvalgte modeller fra sport, biler, rom eller deres favoritt eventyrfigurer;

Alternativ for jenter

Alternativ for jenter

 • for eldre jenter er det bedre å velge nøytrale klassiske lysekroner i delikate nyanser;
 • brutale metall- eller plastlamper vil se passende ut på fyrens rom.

RådForeldre, før de velger en lysekrone til barnehagen, bør stole på smaken til barnet..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å sette?

Fargeløsninger

For å gi barnet næring med den nødvendige energien, må det omkringliggende rommet være riktig utformet. Først og fremst gjelder dette farger og nyanser i rommet.. Lysekrone og mykt lys vil fylle rommet med kos. Denne kombinasjonen vil hjelpe den allsidige utviklingen av babyen..

Kreativ belysningsløsning

Kreativ belysningsløsning

For et barnerom er det bedre å velge 4000K hvit belysning. Skygger vil bidra til å bryte strålene riktig, og valget av disse bør også behandles forsiktig. Lysekronen kan lages i alle fargevalg. Det viktigste er å ta hensyn til kjønn, alder og hobbyer til den lille beboeren som utstyret er valgt for.

For å gjøre det lettere for foreldre å navigere, må du ta hensyn til følgende anbefalinger:

 • Babyer. Lyset trenger ikke gjøres for sterkt, da dette kan påvirke søvnkvaliteten. Barn blir irritable og rastløse. Lysekrone dekorasjon bør holde seg til nøytrale nyanser. Gode ​​alternativer er beige, grå og Hvit Farge.
 • Gutter. Dark vil passe fremtidige menn- grønn, blå, rød lysekroner. De utføres i minimalisme, men kan suppleres med dekorasjoner. Det viktigste er ikke å overdrive det med brutalitet. Lampen er valgt på barnerommet, noe som betyr at den skal fylles med morsomt og positivt.
 • Jenter. Skånsomme og romantiske nyanser passer for unge damer. Lysekronen kan pyntes i rosa, gul, lilla farge. Jenter vil elske modeller dekorert med eventyr- eller tegneseriefigurer, i tillegg til forskjellige stjerner og hjerter.
 • Tenåringer. Etter hvert som barnet vokser opp, begynner eventyrene gradvis å forsvinne fra livet hans. Derfor må det indre av rommet også gjennomgå noen endringer. Lysekronen skal gjøres i rolige og dempede nyanser. Det vil hjelpe tenåringen din til å slappe av før sengetid etter en travel dag..

Nedhengt tak med inventar

Nedhengt tak med inventar

RådHvis du velger en lysekrone i flere toner for et barnerom, bør de alle kombineres med hverandre og med miljøet..

Når du velger utstyr for sterkt lys, vil et spesielt notat komme til hjelp for foreldre.

Den inneholder de mest relevante fargekombinasjonene som passer for et barnerom..
 • lys grå + akvamarin;
 • khaki + lilla;
 • mørk blå + crimson;
 • beige + pistasj;
 • lysegrønn + varmrosa;
 • lyseblå + lys gul;
 • mørk-brun + kanari;
 • turkis + grå-blå;
 • sjøbølge + oransje;
 • smaragd + gul.

Barnerom krever mye lys

Barnerom krever mye lys

Når en lysekrone er laget av mer enn 2 farger, er det viktig å kombinere varme nyanser med varme, og kalde nyanser med kalde. Men for et barnerom er det bedre å velge varme farger..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hyller for bøker og leker på barnerommet: En enkel og original DIY -lagringssystemløsning (225 + bilder)

Former og mønstre for jenter og gutter

I dag presenteres et stort antall forskjellige alternativer for lamper til et barnerom. Foreldre kan til og med bli forvirret. For å unngå dette, anbefales det å holde seg til enkle alternativer.. Disse inkluderer:

Interiør i et rom for en liten prinsesse

Interiør i et rom for en liten prinsesse

Barnerom for en gutt:
 • hvis han liker det nautiske temaet, er det bedre å velge en lysekrone i piratkopieringens ånd. For eksempel i form av en kiste, rulle eller skip. Du kan dvele ved enklere versjoner av taklamper, som er malt med mynter, skyer, et sjørøverflagg eller lyse papegøyer;
 • Hvis et barn er glad i fly og alt som er knyttet til luftfart, vil han definitivt sette pris på en lysekrone i form av en sky. Den er laget av solide materialer eller supplert med batting;
 • hvis ungen er glad i plass og astrologi, ville det beste alternativet være å lage en planet eller sol av en taklampe;
 • for sportsgutter er en lampe i form av sportsutstyr egnet. For eksempel en fotball eller puck;
 • et universelt alternativ ville være å henge en lysekrone med bildet av din favoritt tegneserie eller eventyrfigurer. Nylig har tegneserien “Cars” vært veldig populær. Lampen kan dekoreres med et bilde av biler eller bli en av dem..

Rom i loftstil for en gutt

Rom i loftstil for en gutt

Barnerom for jenter:
 • små prinsesser skal bare være omgitt av søte og vakre gjenstander. Best av alt, forskjellige typer fugler, som vil bli malt på lysekronen, vil takle denne oppgaven. For eksempel ugler, papegøyer eller kanarifugler. Du kan dekorere lampen med fiktive raser av fugler eller ta favoritttegnene dine som et bilde;
 • skylamper vil bidra til å gjenskape følelsen av letthet og vektløshet i rommet. Det er ikke nødvendig å holde seg til det klassiske bildet av taket i blått. Du kan bruke rosa eller gul maling her;
 • gjenstander fra favoritttegnene dine eller eventyrene. Det viktigste er å ta hensyn til ønskene til den unge prinsessen. Lag for eksempel en lysekrone i form av en paraply, hvis din favoritttegneserie er “Nalle Puh”;
 • temaet rom kan også gjenspeiles i jenterommet. Bare det er bedre å skildre lampen i form av solen eller i form av en stjerne;
 • bilder av søte skapninger vil gjøre her. For eksempel en kanin, en katt, en fisk eller til og med en bie. Ser bedre ut når lampen er fullt representert i form av et elsket dyr;
 • lysekrone i form av en regnbue. Den kan suppleres med en sky, figurer av feer, dyr eller fugler..

Klassisk stil for en jente

Klassisk stil for en jente

RådFor rommene til gutter og jenter kan du bruke lamper i form av ballonger. Dette gjelder for lysekroner med mange pærer. Designet vil se festlig og høytidelig ut når som helst.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Bakgrunn i barnehagen for gutter (+200 bilder): vi gir barnet muligheten til å uttrykke seg

Stilvalg

For små barn er det viktigste modellen og sikkerhetsnivået den gir. Men for å opprettholde interiøret i en bestemt stil vil det være nødvendig for et tenåringsrom. I løpet av denne perioden begynner barna å uttrykke seg. Foreldre bør bidra til å avsløre barnets indre potensial.

Romdesign i en moderne lofittstil

Romdesign i en moderne lofittstil

Vanligvis brukes det for gutterom stiler som:

For unge mennesker faller valget på moderne klassikere eller provence.

På barnerommet brukes stilretninger sjelden i sin rene form.. Barn som tar veien til å vokse opp, legger til sin egen stil, personlige gjenstander og søte ting i rommet. Dette understreker deres individualitet og karakter. Armaturen blir også en del av det nye interiøret. For å formidle alt det unike, kan du eksperimentere med sin nyanse, form, materiale som det vil bli laget av.

Hi-tech stil

Hi-tech stil

Hvis barnerommet har lav takhøyde, er det bedre å velge en tak eller en lysekrone. Diameteren velges ut fra størrelsen på rommet. Den hengende lampen vil forstyrre gange, og vil også understreke den lille høyden på rommet. For å utfylle interiøret og plassere lyse aksenter i det, kan du bruke spotbelysning.

RådNår et barn vil se en lampe på rommet sitt uten skjerm og lampeskjerm, anbefales det å kjøpe matte lyspærer. Takket være dette vil lyset bli forsiktig spredt, noe som ikke vil skade barns syn..

Art Nouveau

Art Nouveau

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Nyfødt sengetøy av høy kvalitet – nøkkelen til en sunn babysøvn

Hovedkriteriene for valg av lysekrone

Alle varer som er på barnerommet er i utgangspunktet underlagt økte krav. Først og fremst gjelder det sikkerhet. Armaturen må bestå en rekke tester for å bevise at den oppfyller følgende krav:

 • ikke antenn;
 • ikke inneholder giftige og skadelige komponenter;
 • uten skjøre og små deler.

Interessant belysning over lekeområdet

Interessant belysning over lekeområdet

Hvis minst ett av disse vilkårene ikke er oppfylt, kan foreldrene i fremtiden få negative konsekvenser..

Etter at en trygg lysekrone -modell er valgt, må du velge det optimale lysnivået for barnerommet. Det er bedre å foretrekke myk og diffust belysning. Det vil ikke skade barns syn. I dag er det modeller som i utgangspunktet er utstyrt med en dimmer. Takket være denne moderne funksjonen kan foreldre kontrollere lysintensiteten på barnerommet på egen hånd..

RådLysekronen må velges strengt i samsvar med rommet i rommet.

Det er viktig for barnehagen at hver centimeter normalt blir viet.. Barnet skal ikke leke eller studere i skumringen, og også prøve å se noe i et mørkt hjørne. Hvis den valgte lysekronen ikke takler denne oppgaven, kan du supplere den med spotter, en lampe eller en gulvlampe..

Lysekronen må velges strengt i samsvar med rommet i rommet

Lysekronen må velges strengt i samsvar med rommet i rommet

Spesiell oppmerksomhet rettes mot lyspærer. For en barnehage er det bedre å ikke velge halogener. Hvis de blir skadet, frigjør de giftig gass som kan skade barns helse. Det anbefales å bruke LED -belysning. Foreldre blir ofte motløse av de høye kostnadene. Imidlertid vet ikke alle styrken til lysdioder..

Blant dem:
 • hver lyspære lyser mye lysere enn en vanlig;
 • energiforbruket reduseres ved bruk av lysdioder;
 • varighet. En pære kan vare i omtrent 15 år.

Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy) Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy) Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy)

Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy) Lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente: Hvordan velge? (180+ bilder av tak, LED og fancy)

Det er også en slik indikator når du velger en lysekrone til barnehagen som en ringindeks. Den bør ikke være på mer enn 10%, og helst mye mindre. Brudd på pulsasjonsnivået er usynlig for det blotte øye. Dette vil påvirke barnets helse og velvære.. De viktigste symptomene er:

 • utmattelse;
 • apati;
 • lav effektivitet;
 • hyppig hodepine;
 • depresjon.

For et barns utvikling kan hvert av disse punktene føre til irreversible og negative konsekvenser..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Garderobe på barnerommet: Hvordan ikke gjøre feil valg? 205+ (Foto) design med alternativer (garderobe, hjørne, innebygd)

VIDEO: Vakre lysekroner til et barnerom

konklusjoner

Foreldre har et ansvar for å sikre barnets komfort og sikkerhet. Takket være dette vil han for alltid huske barndommen som den lykkeligste tiden..

 FOTOGALLERI (mer enn 180 bilder)

Previous Post
Laminate στο εσωτερικό του διαμερίσματος (στο πάτωμα, στους τοίχους, στην οροφή). Χρήσιμες συμβουλές, προτάσεις, τάσεις TOP-5 + 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Stue lysekroner: 195+ (Foto) Moderne interiørdesign