Strekk taket på badet (125+ bilder Fordeler og ulemper) Den beste løsningen eller en hyllest til mote?
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Strekk taket på badet (125+ bilder Fordeler og ulemper) Den beste løsningen eller en hyllest til mote?

Fordeler og ulemper med strekkloft på badet

Hva er det beste taket på badet? Dette bekymrer alle som begynner å renovere dette rommet. Tross alt vil jeg gjøre det ikke bare vakkert, men også med høy kvalitet, og viktigst, holdbart.

Funksjoner på badet og krav til taket

Dette rommet er ikke det viktigste i leiligheten eller hjem. Imidlertid stilles det krav til ham, så vel som til andre rom. Badet er laget av kvalitetsmaterialer som er enkle å rengjøre og praktiske. Og dette er ikke tilfeldig, siden det utføres sterke og stabile belastninger her på alle etterbehandlingsmaterialer – plutselige endringer i temperatur og fuktighet, inntrengning av vaskemidler på overflaten skader dem..

Hvordan det skal være i dette rommet:

enHøy pålitelighet. Når du velger et materiale, må du ta i betraktning at en plutselig stråle fra en rømmende dusj kan gå til tak. Hvis den er laget av materialer som ikke er fuktighetsbestandige, vil spor utvetydig forbli, eller den vil forringes fullstendig. 2Høy styrke. Et bad er et rom der det alltid er en enorm mengde vann, og ingen er immun mot en flom som naboene ovenfra vil ordne på grunn av et rørbrudd eller en vaskemaskinbrudd. Så et tak av høy kvalitet er i stand til å takle slike problemer tilstrekkelig.. Strammeren har høy styrke

Strammeren har høy styrke

3Enkel rengjøring. Materialet skal ikke absorbere smuss, etterlate spor av damp, vann, såpe, i tillegg bør rengjøring ikke ta mer enn 15-20 minutter. 4Estetisk komponent. Taket bør kombineres perfekt med interiøret i dette rommet og hele hjemmet..

For dette rommet brukes forskjellige materialer til dekorasjon. Men ikke alle har de nødvendige indikatorene som er viktige for dette rommet. Den høyeste kvaliteten som oppfyller alle nødvendige krav er et strekkloft.

Typer elastiske stoffer og deres egenskaper

Det finnes flere typer spennere. Og en person som står overfor et valg for første gang, kan lett bli forvirret. For å hjelpe deg med å finne ut av det, foreslår jeg å vurdere hvert alternativ i detalj.. For tiden er det bare to typer strekkbaner..

Film

De er produsert med en maksimal stripebredde på 2 meter. Alle bredere tak har en sveiset søm. Men det er nesten usynlig. Installasjonen utføres av utstyr – en pistol, som varmer lerretet til en temperatur på 60-70 C0. Filmen tøyes ved eksponering for høye temperaturer og festes til en ferdig montert ramme.

Umiddelbart etter installasjonen, faller det litt, men etter avkjøling blir det stramt. En rekke teksturer – du kan velge blank, matt, opptil lerret med effekten av “metallisk” eller “stjernehimmel”. Paletten av PVC -modeller er mye bredere enn stoffets, i tillegg legger malingen seg bedre og lysere. Prisen på modeller er litt lavere enn stoff.

Filmalternativ

Filmalternativ

Vev

Klutene har en maksimal bredde på 5 meter. Installasjonen utføres “kaldt”. Dette materialet har flere fordeler: det er mulig å gi hvilken som helst farge ved å bruke passende polymer på stoffet, og disse lerretene har også den høyeste fuktmotstanden på grunn av bruk av lakk. I tillegg “puster” et slikt lerret, noe som er spesielt viktig for badet. Imidlertid er stoffduker mye vanskeligere å rengjøre.. Kostnaden er litt høyere enn den analoge.

Stoffalternativ

Stoffalternativ

Fordeler og ulemper

Strammere har mange av sine egne egenskaper, som bestemmer omfanget av bruken.. De viktigste fordelene inkluderer:

 • forskjellige farger og teksturer. Du kan velge blank, matt med lerret av metallisk glans, i tillegg til produkter som skildrer bilder, for eksempel stjernehimmelen, strålende sol, skyer. Stretchduker med lyse farger forandrer visuelt plassen og øker rommets volum;
 • miljøvennlighet og sikkerhet. De avgir ingen skadelige stoffer uavhengig av driftstiden. Lerretet er i stand til å holde en betydelig belastning. Denne indikatoren er veldig viktig for badet. Selv om naboer oversvømmer deg ovenfra, tåler PVC -film en belastning på 100 kg per 1 m2. Vevet er også sterkt, men kan lekke;

Er miljøvennlige

Er miljøvennlige

 • holdbarhet og praktisk. Lerretene suger ikke opp fuktighet, de danner ikke fuktflekker. For å gjøre dem rene, tørk bare av med en fuktig klut. Sopp og mugg dannes ikke på overflater på grunn av høy luftfuktighet i dette rommet;
 • enkel installasjon og kostnadseffektivitet. Spenningsduker monteres raskt nok, du kan bruke rommet der de er installert den dagen. Funksjonene inkluderer: muligheten for gjenbruk. Hvis det er behov for reparasjoner på badet, kan lerretet fjernes, nødvendig arbeid utføres og deretter monteres på nytt.

Installert raskt nok

Installert raskt nok

Til tross for de betydelige fordelene, har stretchstoffer sine ulemper:

 • relativt høy kostnad. Denne ulempen er ikke den viktigste, siden levetiden, styrken fullt ut rettferdiggjør den relativt høye prisen;
 • installasjonen kan utelukkende utføres av fagfolk som bruker utstyr, avhengig av type. Dette punktet påvirker den totale kostnaden, noe som ikke er veldig bra;

Installasjonen kan bare utføres av en profesjonell

Installasjonen kan bare utføres av en profesjonell

 • kan lett skades med en skarp gjenstand. Imidlertid snakker vi om et bad der det ikke er noen, og det er vanskelig å nå med en skarp gjenstand. Dette øyeblikket er viktig bare under installasjonen, men hvis det utføres av profesjonelle arbeidere, bør du ikke bekymre deg for det. De bruker profesjonelle verktøy som minimerer risikoen for skader, i tillegg er de erfarne og gjør ikke feil;
 • hvis arealet i rommet er stort, så er det under viss belysning mulig å se skjøtene som passerer hver 2. meter for PVC -produkter og for stoffprodukter – 5 meter.

Når man sammenligner alle disse punktene, blir det klart at de har mye flere fordeler enn ulemper. I tillegg er ulempene ikke så store..

Hvilket tak skal installeres på badet?

Alle som skal reparere er alltid interessert i hvilken som er bedre å installere et strekkloft på badet, for blant de mange alternativene er det vanskelig å gjøre et valg.

Fordeler med glanset tøy

For et fuktig miljø er det bedre å ikke finne et materiale enn PVC -film. Det er fra det at blanke lerreter er laget. PVC har en høy fuktighetskoeffisient. Filmen overfører eller absorberer ikke fuktighet. Smuss, til tross for den speilvendte overflaten, legger seg ikke, i tillegg på grunn av det syntetiske materialet dannes det ikke mugg og mugg.

PVC har en høy fuktighetskoeffisient

PVC har en høy fuktighetskoeffisient

En annen fordel med strammeren er dens opphengte struktur. Takket være denne funksjonen kan du skjule alle feil, uregelmessigheter.

Som regel er badene små og har lav takhøyde. Selvfølgelig er private hus et unntak. Og ved å reparere med blank PVC -film, kan du visuelt øke plassen. Glans løser dette problemet, og hvis det er problemer med valg av farge, vær oppmerksom på at det største utvalget av farger og nyanser i disse lerretene.

Takket være dette materialet økes koeffisienten for lysrefleksjon.

Takket være dette materialet økes koeffisienten for lysrefleksjon.

Det blanke taket har en speilvendt overflate, lysrefleksjonskoeffisienten er sterkt økt. To-nivå strukturer ser spektakulære ut i dette rommet. De øker visuelt plassen i rommet, og gjør dette rommet veldig vakkert. Denne metoden brukes ofte av designere når de skal dekorere små rom. De plasserer de riktige aksentene, fokuserer på funksjonelle områder.

Frostet PVC -klut

Slike lerret er av interesse for de som liker den konservative stilen. Utvendig er det matte strekkloftet ikke annerledes enn det tradisjonelle: det er elegant, lakonisk. Det er egnet for et bad laget i enhver stil, men oftere er det å foretrekke å installere det i rom laget i en klassisk stil..

Den matte versjonen gir konservatisme til interiøret

Den matte versjonen gir konservatisme til interiøret

Matt reflekterer ingenting, det er ikke noe lysspill – alt er strengt og stilig. Det er et betydelig positivt aspekt – fargedybden. Slike lerreter er så vakkert malt i forskjellige farger at effekten av fargeskjemaet ikke vil forlate noen likegyldige. I tillegg vil den relativt lave kostnaden glede den sparsommelige.

Svart spenning

Bruken av mørke farger i interiøret er en dristig beslutning. I noen stiler er imidlertid denne fargen den viktigste – dette er en urban stil. Moderne, avantgarde, minimalisme er også kombinert med mørkt.. Imidlertid er det en hovedregel du bør følge – du må fortynne den mørke fargen med lysere nyanser, opp til hvitt.

Ikke glem en viktig regel – du kan bare bruke svart farge hvis høyden er høyere enn tre meter..

Bruken av mørke farger i interiøret

Bruken av mørke farger i interiøret

Ekspertråd: hvordan fortynne svart på badet

Disse rommene er sjelden med ønsket høyde og område, så mange, når de strekker seg i svart, kan gjøre feil, som et resultat av at rommet visuelt blir lite og dystert. Det du trenger å vite for å gjøre en god renovering?

Disse fargene passer godt med svart:

 • sølv – det er egnet for etterbehandling av hjørnene på rommet. Det ser også bra ut sammen med svart hvis det er på veggene, men i små mengder;
 • gull – på badet kan de male overflaten på veggene eller velge fliser med et mønster i denne nyansen. Men det anbefales ikke å bare bruke disse to fargene i ett rom;
 • gult er en utmerket alliert av svart. Lysstyrken nøytraliserer mørket i svart;
 • grønt er et flott alternativ for å lage den perfekte tandem. Imidlertid ser lyse nyanser av denne fargen bedre ut..

Det er mulig å kombinere glansen av glansen og sløvheten på veggflatene. Du kan gjøre det motsatte, slike kombinasjoner ser veldig imponerende ut..

Du kan kombinere glans og glans på veggflater

Du kan kombinere glans og glans på veggflater

Du må være forsiktig med den klassiske stilen. Det er viktig å kombinere toner i riktige proporsjoner og ikke tillate overvekt av bare svart.. Hvis det lages et bad, der lerretet vil være svart og veggene er hvite, er det bedre å fortynne denne kontrasten med en hvilken som helst vakker og lys applikasjon på veggene..

For å minimere den negative effekten kan du bruke gulvlister i lyse nyanser. Speil vil også bidra til å fortynne den mørke sorten. Når du velger en strammer, er det bedre å ta hensyn til blanke lerreter. De har en speileffekt og gir visuelt volum til dette rommet. I tillegg vil glansen skape en interessant optisk effekt..

Rack eller spenning?

Du har allerede gjort deg kjent med funksjonene til spennere med fordeler og ulemper. For å forstå hvilket stativ eller spenning som vil være bedre på badet, må du studere egenskapene til en annen modell.

Imitert tre - ser veldig koselig ut

Imitert tre – ser veldig koselig ut

Så tannstang er laget av aluminiumspaneler og innsatser av samme materiale. Installasjon av strukturen utføres ved hjelp av suspensjoner, som er pålitelig limt til gulvplatene.

Aluminium eller galvaniserte kammer brukes som guider. Valget av tekstur og farge er ganske stort. Du kan velge de mest passende nyanser, farger. I tillegg kan design være:

 • blank;
 • matt;
 • perforert;
 • lærimitasjon;
 • stein.

For å installere må du gå 10 cm tilbake fra basen.

Fordeler

 • høy styrke av strukturer, samt holdbarhet;
 • aluminium er ikke utsatt for korrosjon, så dette materialet er best egnet for badet;
 • sopp og mugg dannes ikke på strukturen;
 • omsorg er ganske enkelt, bare tørk den med en fuktig klut;
 •  ved flom vil strukturen ikke bli skadet, men den slipper alt vannet inn på badet;
 • mye for pengene.

Høy strukturell holdbarhet og holdbarhet

Høy strukturell holdbarhet og holdbarhet

Feil

 • installasjonen av tannhjulet utføres i svært lang tid, hovedsakelig er det gjort av fagfolk;
 • stativstrukturer kan ikke installeres i rom med lavt tak, siden de går ned med 10 cm under installasjonen;
 • på grunn av eksterne funksjoner, er produktene ikke egnet for alle stiler i rommet;
 • ved flom vil alt vann trenge inn i rommet.

Tannstangen ser bra nok ut. Ved å kombinere farger og nyanser kan du skape en vakker overflate. I tillegg, hvis du velger design med speilstriper, kan du visuelt utvide plassen på badet.. Valget av farger og nyanser er like bredt som for PVC -filmer.

Populære hvite lerret

Populære hvite lerret

Det er umulig å si entydig hvilket tak som er best egnet for dette rommet.. En komparativ analyse av disse strukturene vil bidra til å gjøre et valg til fordel for dette eller det produktet:

 • Begge materialene har god fuktbestandighet. Imidlertid vil spenningen beskytte eiendommen mot flom..
 • Styrken er høyere for tannhjulet, men overflaten er ikke helt glatt, som spenningen.
 • Måten å forlate og frekvensen er på samme nivå. Begge designene krever ikke spesiell oppmerksomhet, og for rengjøring er det nok å tørke av med en fuktig klut.
 • Hvis rommet er dårlig ventilert, er det bedre å bruke et stativ.
 • Valget av armaturer og installasjonsmetoden for stativkonstruksjoner er veldig stort, noe som ikke kan sies for spenning.
 • For lave rom er PVC -lerret bedre egnet.

Stretch lerret har mange flere fordeler, og utseendet er bedre..

Konstruktive varianter

Alle strukturer er festet til veggene med baguetter. Imidlertid kan installasjonsmetoden være annerledes, avhengig av utformingen av spenningen.

 • enkeltnivå. For badet er dette designet oftest brukt. Det er enkelt å installere og installasjonskostnadene er ubetydelige. I tillegg er et lerret på ett nivå lettere å ta vare på, det er mer pålitelig;

For badet brukes enkeltnivå oftest

For badet brukes enkeltnivå oftest

 • flernivå er mindre vanlig i leiligheter. Oftest brukes et slikt design på badet i private hus, hvor området i dette rommet er stort nok. Ulike nivåer kan gjøres på flere måter. Først bygges det en gipsplatekonstruksjon. For det andre brukes en profil som gjør det mulig å lage konstruksjoner uten bruk av ekstra materialer. Når du arrangerer en slik struktur, brukes lerreter som er forskjellige i tekstur, farge, mønster;
 • buet form forvandler badet. Du kan komme vekk fra standard geometriske former og overganger. Lerretet går jevnt fra taket til veggene;
 • bølget form. Bølgetopper ser interessante ut på badet. Komposisjonen ser interessant ut i en kombinasjon av mørke og lyse toner av blanke lerreter;

Takhøyde er mer vanlig brukt i hjem

Takhøyde er mer vanlig brukt i hjem

 • Den kjegleformede formen kan lages på flere måter: vær en med hovedduken, eller ved hjelp av profiler lages en egen struktur og taket strekkes separat fra den viktigste. Flere nyanser kan brukes her;
 • en vei i sanddynene – formen og utseendet til et slikt tak ligner fullstendig en sanddyne. Ved å variere dybden og diameteren på bølgene kan du lage interessante effekter. Glansede lerret ser spektakulære ut.

Armaturvalg

Et bad, som alle andre, krever riktig belysning. Men med en spenning kan dette problemet ikke løses raskt og enkelt. Fordi ikke alle inventar egnet for ham, i tillegg må de være riktig plassert i forhold til hverandre. La oss starte med det viktigste – valget av lamper.

Et bad, som alle andre, krever riktig belysning.

Et bad, som alle andre, krever riktig belysning.

La oss begynne med det faktum at spenningsfilmen er et filmark som er strukket under basefoten i en avstand på opptil 5 cm. Det vil si at det er en liten avstand mellom PVC -filmen og platene, som brukes til ledninger.

Armaturer er ikke festet til filmen, men til innebygde deler som er i gapet mellom platene og lerretet.

Dermed viser det seg at du kan installere spotlights, lysekroner, LED -strips. Tross alt er festet helt pålitelig.

Spotlights

Spotlights er flotte

Spotlights er flotte

Mye kontrovers er forårsaket av installasjon av spotlights. Mange hevder at installering av dem kan skade lerretet. Andre sier at det er mulig å montere produkter, men bare av en viss form og størrelse. Faktisk er spotlights i strekk i taket flotte, men du må følge reglene:

1Valg av lamper for spotter

 • hvis belysningsenhetene er designet for halogenlyskilder, må du bruke lamper som ikke er mer kraftige enn 30 W;
 • lysrør og LED -lamper passer for enhver strøm.

Original belysningsløsning

Original belysningsløsning

2Valg av formen på det innebygde søkelyset

 • den firkantede formen på armaturen er uønsket på grunn av størrelsesbegrensninger. Før du kjøper firkantede innfelte armaturer, må du sjekke med ekspertene hvilke dimensjoner som er tillatte for strekkloftet. Bare de som vil installere og i salongene der PVC -lerret selges kan kjenne denne informasjonen. Så for eksempel er slike plattformer tilgjengelige for firkantede modeller: 100 * 100 mm, 110 * 110 mm, 150 * 150 mm, 160 * 160 mm, 200 * 200 mm;
 • Når det gjelder overlyslys, er det ingen begrensninger.

Armaturer – suspensjoner

Lange pendellamper kan brukes. Modeller med flere suspensjoner, som er plassert på samme sokkel, og armaturer med flere separate suspensjoner er egnet. Slike modeller kan brukes til belysning fordi den oppvarmede delen er langt fra PVC -arkene. Lamper kan velges i hvilken som helst effekt.

Lamper er på avstand - dette er et tryggere alternativ

Lamper er på avstand – dette er et tryggere alternativ

Det er noen nyanser når det gjelder installasjon og kostnad. Når du installerer et system der alle inventarene vil være på samme plattform, vil installasjonskostnaden være relativt lav. Men når du installerer suspensjoner med en lampe, vil prisen øke flere ganger..

Fordi for hver enkelt struktur må du hente ut ledningene, kutte ut en viss form for boliglån. Derfor er det fra et økonomisk synspunkt bedre å velge design med flere lamper. Fra stilets synspunkt – selvfølgelig er det andre alternativet bedre..

Moderne lysekroner i taket

Lysekroner av enhver modell og fort er egnet for badet. Det viktigste er at de passer inn i stilen til lokalene. Når du kjøper slike lamper, kan du ikke begrense deg til noe, ikke i form, størrelse, høyde. I tillegg er slike konstruksjoner tett forankret med filmens overflate under installasjonen, fordi basen er bred.

Taklysekrone

Taklysekrone

Hva slags belysning er ikke riktig?

Det er strengt forbudt å bruke halogenlamper med en effekt på over 30W.

Dette skyldes det faktum at slike lyskilder vil varme opp under langvarig drift og kan skade overflaten av lerretet. I tillegg må armaturer med halogen- eller glødelamper plasseres på en slik måte at avstanden mellom lyskilden og lerretet er minst 100 mm..

Slik plasserer du riktig?

Hvis en hvit matt tekstur brukes, er et slikt tak visuelt ikke annerledes enn det vanlige. Derfor er det ingen spesielle krav til plasseringen av belysningsarmaturer. Men hvis lerretet er blankt, må du ta hensyn til det faktum at lyskilden vil reflekteres på en slik overflate som i et speil. Som et resultat, hvis en armatur med tre lyskilder brukes, vil den, når den reflekteres, være dobbelt så mange.

Det er ingen spesielle krav til plasseringen av belysningsarmaturer

Det er ingen spesielle krav til plasseringen av belysningsarmaturer

Det blir interessant for deg:

Alternativer for etterbehandling av badet med fliser (175+ bilder). Vi lager et design som vil bli husket.

Små baderomsfliser (150+ designbilder): Den optimale kombinasjonen av stil og innredning

Fasjonabelt design av et bad uten toalett (+100 bilder) – Skjønnhet kombinert med komfort

Lite bad kombinert med toalett (50+ bilder): 12 teknikker for unik romkorreksjon

Design og dekorasjon av badet med plastpaneler 110+ bilder – Rask og billig måte å dekorere på

Moderne trendy lite bad design 2017 – Det du trenger å vite?

Montering

Installasjon av lerretet er enkelt nok. Imidlertid vil det ikke være enkelt å lage det selv, siden utstyr er nødvendig. I tillegg, hvis du ikke har ferdighetene, vil du ikke kunne gjøre slikt arbeid raskt og effektivt. Siden det er noen særegenheter i installasjonsmetoden som bare en spesialist vet.

Installasjonsrekkefølge

Før du starter arbeidet, må du forberede verktøyet. Siden vi allerede har funnet ut at det er bedre å installere PVC -film enn stoff på badet, trenger du en varmepistol. I tillegg trenger du:

 • puncher;
 • skrujern;
 • Bulgarsk;
 • bore;
 • stekespade;
 • roulette;
 • blyant;
 • en hammer;
 • fil.

Nydelig bad i mørke farger

Nydelig bad i mørke farger

Før du starter installasjonen, må du utføre alt det elektriske.

Arbeidsfaser:

1Installasjon av strammeren utføres fra merkingen. Den er produsert som følger:

 • du må stille stikkemaskinen til estimert høyde på baguetten;
 • Deretter må du tegne et nivå med en blyant. Avklaring – høyden på nettet er valgt av kundene, men minimumsavstanden mellom den og basen bør være 5 mm.

Figurene deler badet i to soner.

Figurene deler badet i to soner.

2 Montering av baguetten. Velg et av de ytre hjørnene og mål med et målebånd. Da må alle verdier merkes på aluminiumsprofilen. Og en baufil for metall, baguette -modus, men ikke helt. Du må legge igjen noen få mm slik at den ikke går i stykker. Det er nødvendig å reversere fjerningen, at hvis dette er et indre hjørne, gjøres ett kutt, hvis det ytre er tre med en avstand på 2 mm. Alle trimmede kanter rengjøres med en fil. Dette er nødvendig for lerrets sikkerhet. Deretter blir profilen eksponert for laseren og montert ved hjelp av en perforator og plugger og selvskærende skruer. 3 For ikke å skade lerretet, må alle skjøter limes med tape. 4Installasjon av plattformer for lysekroner eller lamper. På plastplattformer må du feste 4 såkalte bonde, som brukes i gipsplater. Lengden bør ikke overstige takets nivå. Deretter må du bore hull med innrykk for å feste bonden og sikre plattformen. Minimalistisk stil

Minimalistisk stil

5 Stramme bladet. Dette stadiet begynner med installasjon av suspensjoner, som er installert i hjørnene av rommet for å fikse PVC -lerretet på dem:

 • når du bretter lerretet ut, må du ta hensyn til harpunens plassering – dette er en stripe limt langs lerrets omkrets. Og den må plasseres bøyd inn i rommet;
 • rommet er oppvarmet for at filmen skal strekke seg;
 • når rommet har blitt varm og lerretets elastisitet allerede er kjent, ved hjelp av en slikkepott, settes produktet inn i baguetten. Først må du fikse det i hjørnene, deretter rundt omkretsen.

Et lyst tak kan være et høydepunkt i et rom.

Et lyst tak kan være et høydepunkt i et rom.

Etter å ha utført disse arbeidene gjenstår det å lage to elementer – å lage et hull for lampen og installere en dekorativ innsats rundt hele omkretsen av rommet.

For å montere lampen trenger du:

 • for å lage et hull, trenger du plastringer som må limes til lerretet på stedet der plattformen tidligere var suspendert. Deretter må du føle midten av plattformhullet med fingeren og lime ringen. Men dette må gjøres slik at sentrene deres sammenfaller;
 • etter at limet tørker, må du kutte et hull i midten av ringen. Dette gjøres med en konstruksjonskniv. Deretter blir ledningene til lampen hentet ut.

Det gjenstår bare å installere et dekorativt innsats rundt omkretsen. Den er satt inn med samme slikkepott som lerretet. Alt gjøres gradvis og nøye. Det eneste som kan legges til er at det er bedre å lime hjørnene på innsatsen med silikon.

Previous Post
Μοντέρνος σχεδιασμός μπάνιου χωρίς τουαλέτα. Ομορφιά σε συνδυασμό με άνεση + συμβουλές ειδικών TOP-15 και 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Bakgrunn til stuen (+150 bilder) av moderne interiørdesign. Kombinasjonsideer.
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector