PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang)

PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang)

Veggpaneler av PVC, hvis bilder kan sees på Internett, er ikke egnet for alle stiler. Dette er et relativt nytt materiale som har blitt stadig mer brukt til dekorasjon i det siste. Et praktisk, slitesterkt materiale som har mange fordeler. Finn ut nøyaktig hvilke fordeler og hvordan det kan brukes i interiøret mer detaljert senere i artikkelen.

Innholdet i denne artikkelen:

Fordeler og ulemper

På grunn av deres spesifikke egenskaper kan panelene brukes på steder der andre materialer vil lide. For eksempel i baderom eller på toalettet, vil plastpanelene passe akkurat. Eller hvis reparasjoner må utføres, men det ikke er penger til naturlige materialer, kan plast også komme godt med..

PVC -paneler ser bra ut overalt

PVC -paneler ser bra ut overalt

Men slik at det ser bra ut, ikke forlater veggene og utfyller interiøret, i stedet for å bryte det helt, må du nærme deg valget og beliggenheten i huset rimelig og konsekvent.

Før vi finner ut hva plastpaneler er, hvor de skal plasseres, og hvor det er bedre å bruke et annet materiale, la oss først se på deres viktigste egenskaper.

PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang)

Av de nyttige skilles følgende:
 • Lav pris. Dette er en av de viktigste fordelene – plast er et billig materiale som fortsatt kan se bra, stilig og interessant ut..
 • Letthet. Vanligvis er materialer for veggdekorasjon ganske tunge – spesielt når det gjelder fliser eller paneler av naturlig tre – men plast har ikke denne ulempen. Selv et barn kan løfte ett element, derfor vil det ikke være noen problemer med levering og montering på veggene.
 • Fuktmotstand. Et av materialene er helt ufølsomt for fuktighet. Selv leddene mellom panelene kan dekkes slik at det ikke kommer vann inn i dem..

Slike materialer har en lav pris.

Slike materialer har en lav pris.

 • Enkel omsorg. Plast liker ikke aggressive kjemikalier, men støv, smuss eller en rekke kjøkkenvæsker holder seg praktisk talt ikke til det. Hvis du ikke starter, kan du bare vaske av alt skitt med en klut fuktet i såpevann.
 • Motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. Bare den billigste plasten er smeltet, men det er vanligvis ikke laget noe av det i konstruksjonen. Selv om dyre PVC -paneler absolutt ikke er verdt å plassere rett over en gasskomfyr eller peis.
 • Lydisolering. Til tross for at PVC vanligvis er tynn, demper det lyden godt. Spesielt hvis du legger et tynt lag isolasjon mellom det og veggen.
 • Ufølsomhet for biologiske stimuli. Plast vokser ikke muggent, og avstanden fra det til veggen er vanligvis så liten at parasitter ikke kan starte der, selv om vi snakker om kakerlakker, og ikke om rotter.

Murstein finish

Murstein finish

 • Mangfold. Plast, som ethvert syntetisk materiale, kan males godt. Derfor kan du på markedet finne alle slags paneler-enfarget og flerfarget, mønstret og monofonisk, med eller uten tegninger. De kan også lages med forskjellige teksturer – bølger, imitasjon tre eller stein.
 • Enkel installasjon. Strukturelle elementer er vanligvis utstyrt med den enkleste pigg-og-lås-koblingsenheten. Selv en person som aldri har utført reparasjoner i sitt liv, kan gjøre dem sammen. Ingen spesifikke ferdigheter kreves.

Materialet demper lyden godt

Materialet demper lyden godt

Men selvfølgelig kan intet materiale bare ha nyttige egenskaper..

Det er også ubehagelige:
 • Mangel på motstand mot mekanisk skade. Plast er et tynt, lett materiale som lett kan skades. Du kan skrape den selv med en for hard børste, og det vil trolig forbli en sprekk fra et slag påført ved et uhell og tilfeldig. Derfor må både bruk og transport være forsiktig..
 • Det er stor sannsynlighet for å kjøpe et produkt av lav kvalitet. Det er vanskelig å forveksle noe med naturstein, så vel som med tre – de vil ikke koste mindre hvis produksjonsteknikken brytes. Men plast vil bli, fordi det er alltid en sjanse til å kjøpe paneler som vil smelte, lukte veldig ubehagelig eller raskt deformeres.
 • Spesifikk lukt. Til tross for alt avgir til og med dyr PVC, laget i henhold til alle reglene, en lukt som kan virke ubehagelig.
 • Vanskeligheter med å passe inn i interiøret. På en eller annen måte kan naturlige materialer tilpasses enhver stil. Men PVC vil bare passe dem som er demokratiske nok til å tåle syntetikk – alt dette er moderne stiler..

Enkel å installere

Enkel å installere

Faktisk er det fornuftig å installere plastpaneler i rom der styrken er mindre viktig enn motstand mot endringer i temperatur og fuktighet..

Det er interessant samtidig at til tross for stabiliteten, kan plast ikke plasseres i rom der luftfuktigheten stiger høyere enn sytti prosent, ellers vil det raskt mislykkes..

Varianter av paneler

Materialet for alle paneler er det samme – PVC, det er også polyvinylklorid. Men det betyr ikke at de alle er like. Det er viktige nyanser – fra form til tykkelse.

Motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer

Motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer

Skjema

Vanligvis er strukturelle elementer rektangulære – til tross for plastens fleksibilitet, er det ingen som ser poenget med å gi dem et mer intrikat utseende. Men selv rektangler er forskjellige:

 • Flis. Slike paneler når en lengde på tretti centimeter til en meter, og sidene er vanligvis like – som et resultat oppnås små eller ikke for firkanter. De kan brukes med ikke mindre vakre resultater enn fliser av ekte porselen. Hvis du tar forskjellige farger, kan du lage veggen mønstret – striper, et sjakkbrett, en enkel veksling av farger eller til og med enkle tegninger. Motstanden til resultatet vil imidlertid være mye mindre enn for en ekte flis – du bør ikke ta på plasten med albuene eller lene noe tungt mot den..

Plast vokser ikke muggent

Plast vokser ikke muggent

 • Fôr“. Slike paneler når en lengde på halvannen til to og en halv meter, når opptil tretti centimeter i bredden og dekker lett hele rommet fra tak før kjønn. Samtidig ligner de veldig på ekte trefôr – spesielt hvis du bruker et spesielt belegg som imiterer tre med et topplag. Mindre skjøre enn fliser, slik at du kan påvirke oppfatningen av rommet, øke eller redusere det.
 • Ark. Høyden på slike ark som de som er laget for foringen, men bredden når en meter. Resultatet er brede plater – og det trengs ikke for mange for å dekke veggen i et rom..

Valget avhenger av hvor mye innsats du er villig til å investere i reparasjoner (det er mye lettere å fikse ark enn fliser) og på hva slags visuelt resultat du vil få.

Stueinnredning med det foreslåtte materialet

Stueinnredning med det foreslåtte materialet

Råd“Fôr” passer godt til tapet, hvis du velger elementer som ikke er lengre enn en meter.

Søm og overflatebehandling

I tillegg til formen på panelene, er de også forskjellige i nærvær av en søm:

 • Sømløs. Dessverre rettferdiggjør de ikke navnet sitt fullt ut – selv de tynneste panelene klarer ikke å smelte sammen med hverandre slik at skjøten ikke er synlig i det hele tatt. Men likevel er de så nidkjære som mulig – sømmene, om enn ganske merkbare, skiller seg ikke ut på det generelle lerretet, smuss eller støv tetter seg ikke i dem og veggen ser ut til å være ganske homogen.

Trefinish

Trefinish

 • Med sømmer. Alle panelene har sømmer, men disse er spesielt merket for å bli en slags dekorasjon. For å forstå hvordan det ser ut, er det nok å se på treforingen – der, i krysset mellom de to elementene, er det laget en spesiell fordypning, på grunn av hvilken den siste veggen ser stripet ut. Det ser stilig ut på sin egen måte, men bare hvis det ikke er noe mønster eller mønster.

Valget er ikke grunnleggende og avhenger utelukkende av effekten du vil ha. Hvis du lager paneler som etterligner et tre, deretter med sømmer. Hvis en flat vegg – så uten.

Nydelig soverom i lyse farger

Nydelig soverom i lyse farger

Det endelige inntrykket er mye mer påvirket av måten overflaten er ferdig på:
 • Lakkering. Når panelet er klart, er det dekket med en fargeløs lakk på toppen, som gir det stor motstand mot alle ytre påvirkninger. Resultatet er en skinnende blank overflate som blinker litt i lyset. Fargene hennes er rike, lyse. Det er umiddelbart tydelig av materialet at dette er akkurat plast..
 • Laminering. Når panelet er klart, er det dekket med en spesiell film, som ikke bare beskytter den mot påvirkning av miljøet, men også gir den en viss farge. Resultatet er en matt finish som er ikke-skinnende og ser ganske behersket ut. Det er denne metoden som brukes når det er nødvendig å etterligne naturlig materiale ved hjelp av plast..

Klassisk kjøkken

Klassisk kjøkken

Ingen etterbehandlingsmetode er perfekt. Lakken skreller av over tid, og med konstant kontakt med noe den tørker av, mister den skinnende glansen. Filmen flasser også av over tid, den kan også tørkes av, og vann kan også komme under den og så vil den hovne opp.

Men hvis panelet er flosset, vil det være nok bare å lakkere det igjen eller lime filmen på nytt – som et resultat vil den se oppdatert ut..

RådFor å bedre forestille deg hvordan rommet vil se ut til slutt, tegne det eller bruk spesielle designprogrammer..

Balkongdekorasjon

Balkongdekorasjon

Det blir interessant for deg:

MDF -paneler for kjøkkenet – 250+ (Foto) Etterbehandlingsalternativer MDF -paneler for kjøkkenet – 250+ (Foto) Etterbehandlingsalternativer

Veggpaneler (MDF): +165 Bilder av eksempler på moderne og stilig design

Hvordan velge frontpaneler til et landsted? 230+ (Foto) Etterbehandling ute (stein, murstein, tre)

Valgte tekniske nyanser

For å velge paneler som vil vare lenge, må du ta hensyn til deres tekniske egenskaper og generelle kvalitet:

 • Tykkelse. Selvfølgelig vil ingen plastpanel være veldig tykk – formålet krever det ikke. Men likevel starter mer eller mindre holdbare produkter fra to og en halv millimeter. Alt som er tynnere tilhører segmentet med en lav pris og sprekker ikke av et slag – det vil være nok å bare uten hell lene seg mot.
 • Antall avstivere. Stivheten til panelet er gitt av spesielle ribber som hovedoverflaten hviler på. Jo flere det er, jo mindre sannsynlig er det at plasten sprekker av uforsiktig bevegelse. Men jo flere ribber, jo dyrere er produktet..

Stilig stueinnredning

Stilig stueinnredning

 • Utseende. Ikke så mye i sammenheng med kompatibilitet med interiøret som i sammenheng med åpenbare kvalitetsproblemer. Fargen på panelet skal være jevn, det skal ikke være sprekker, flis eller mindre feil på den. Ingen fargede flekker, ingen hovne områder eller grunne fordypninger. Alle de små tingene av denne typen kan indikere at panelet veldig raskt vil miste sitt attraktive utseende..
 • Vekt. Jo sterkere panelet er, jo mer veier det, dette er logisk, siden det legges til mange ekstra stivere. For å forstå hvilke av to paneler av samme størrelse som vil være sterkere, bare løft dem samtidig..
 • Gjensidig kompatibilitet. I en batch er plasten alltid den samme – den ble laget under de samme forholdene, pakket og lagret under de samme forholdene. Derfor bør du kjøpe produkter fra samme batch. Den samme artikkelen, men fra en annen batch, kan vise seg å være litt annerledes i fargen.

Det er et stort utvalg av paneler

Det er et stort utvalg av paneler

 • Sertifikater. En seriøs selger kan alltid levere dokumenter for varene – forutsatt at de eksisterer i naturen. De angir produsent, materialer, garantiperiode, stemplet for samsvar med GOST. Hvis det ikke er noe kvalitetssertifikat, er det bedre å nekte å kjøpe – slik plast er upålitelig og kan være helseskadelig..

RådVed å sjekke paneler i utseende, velg fra midten av satsen. Hvis selgeren ønsker å jukse og selge et defekt produkt, vil han heller stikke det dypere og legge flotte, presentasjonselementer oppe..

Levering er også indirekte knyttet til valget. Når panelene er valgt og kjøpt, er det bedre å levere dem hjem ved hjelp av tjenestene til den samme selgeren – så hvis det skjer noe med dem underveis, er det ikke ditt ansvar..

Materialet er veldig enkelt å installere

Materialet er veldig enkelt å installere

Men hvis selgeren ikke tilbyr en slik tjeneste, og du må kjøre den selv, bruk en taxi. I offentlig transport er det sannsynlig at skjør plast blir skadet.

Estetisk side

Lang levetid er ikke alt. Hvis panelene er stygge, ikke passer inn i interiøret, vær så snill, da vil deres pålitelighet heller irritere dem.. Det er flere viktige faktorer å vurdere..

Rom

Ulike rom krever ulik håndtering av plast.

Bad interiør

Bad interiør

Først av alt – badet. Det vanligste stedet å bruke plastpaneler. Dette skyldes at de er billigere enn fliser, men samtidig tåler de fuktighet veldig godt. Designglede på badet slår ikke rot hos alle, det praktiske råder over ønsket om å gjøre det dyrt og stilig, fordi plast ofte kan sees.

For å få det til å se bra ut, må du kombinere det med fargen på badekaret (hvis det ikke er hvitt, så vil hvilken som helst farge gjøre det), med fargen på tilbehør, for eksempel et teppe og gardiner. Oftest brukes nyanser her. grønn, varme lyse nyanser som beige og fersken, blå eller tegninger som på en eller annen måte ekko temaet for vannprosedyrer.

Deretter – toalettet. Ikke alle har nok inspirasjon til å velge en toalettstil, og plast er billig, holder på fuktighet og kan skjule rør, som tapet for eksempel er ubrukelig for. Fargene brukes her på samme måte som i resten av huset, eller så nøytrale som mulig..

PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang) PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang) PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang)

PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang) PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang)

Det tredje mest populære stedet for plastpaneler er kjøkken. Under konstante endringer i temperatur og fuktighet tåler ikke alle materialer. Flis er dyrt, glass og metall også, og plast takler belastninger godt. På kjøkkenet kan det kombineres med tapet, eller alt med de samme flisene som du kan bruke til å dekorere et lite arbeidsområde..

Farger – i kombinasjon med resten av interiøret.

I stue og soverom plastpaneler brukes sjelden, siden selv maling av vegger med maling er enklere, billigere og mer egnet til selve konseptet med stuer. Hvis ideen virker interessant for deg, kan du alltid kombinere plast med et annet materiale, og forfalske det selv som et tre eller en stein. I kombinasjon med tapet vil det se bra ut.. Det vil se best ut i amerikansk stil og andre demokratiske stiler..

Klassisk bad

Klassisk bad

Også PVC kan brukes på balkong – spesielt hvis du skal bruke den som et annet skap. PVC tåler fuktighet godt og kan vare i omtrent et tiår, selv om du ikke liker å lukke vinduene på balkongen.

Generelt inntrykk

Etter å ha bestemt deg i hvilket rom du skal plassere panelene, kan du gå videre til andre spørsmål: hvordan du skal arrangere dem og i hvilken farge du skal male.

Grønne paneler i det indre av kjøkkenet

Grønne paneler i det indre av kjøkkenet

 • Horisontal oppstilling. Passer for høye, smale rom som virker for små. Horisontale striper på veggene vil bidra til å visuelt øke plassen, gjøre taket lavere og veggene ser ut til å være bredere.
 • Vertikalt arrangement. Passer for lavt brede rom som virker veldig flate. Vertikale striper på veggene vil bidra til å visuelt redusere og strekke rommet i høyden, slik at det vil se større ut.
 • Mosaikkarrangement. Absolutt nøytral i naturen, men avhengig av mønsteret som brukes, kan det påvirke det omkringliggende rommet på forskjellige måter.

Horisontal oppstilling av materiale

Horisontal oppstilling av materiale

Det er også viktig å vurdere hvordan fargen på panelene vil matche fargen på gulv og tak..

 • Lette vegger, mørke gulv og tak. Det er godt å kombinere med et horisontalt arrangement, siden denne kombinasjonen er egnet for for trange og høye rom. Det mørke taket ser ut til å trykke på høyden, gjøre rommet lavere, og gulvet forsterker dette inntrykket.
 • Lette vegger, mørkt gulv, lyst tak. Godt egnet for lave, smale rom. Gjør dem visuelt bredere, øker plassen og strekker den så å si.
 • Lette vegger, lyst gulv, mørkt tak. Denne kombinasjonen ser litt rar ut, men den kan gi en merkelig effekt – det vil virke som om rommet er litt smalere mot taket..

PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang)

Minimalistisk romstil

 • Mørke vegger, mørkt gulv og tak. En veldig kontroversiell beslutning, bare egnet for pompøse kunstneriske stiler og virkelig store rom, siden den gjør dem visuelt merkbart mindre. Det er bedre å ikke gjøre det i et lite rom, siden følelsen vil være at veggene klemmer alle som kommer inn.
 • Mørke vegger, lyse gulv og tak. Et slikt rom ser ut til å være strukket oppover. Bra for brede, lave høyder.
 • Mørke vegger, lyst tak, mørkt gulv. Et slikt rom trekkes enda mer oppover. Hvis du ordner et så smalt rom, vil personen som kommer inn føles som om han har falt i en brønn..

Mosaikkarrangement

Mosaikkarrangement

I tillegg til kombinasjonen er fargenyansen også viktig:
 • Lyse varme nyanser. De gir rommet en kos, men får det til å se litt mindre ut. Passer for klassiske romantiske stiler.
 • Lyse kalde nyanser. Ideell for loft og minimalisme – som, moderne, godtar plast. Gjør rommet mer romslig, gir det boomy, men også litt kaldt.
 • Mørke varme nyanser. Ganske akseptabelt, komfortabelt, noe som reduserer rommet. Gå bra med tre møbler.
 • Mørke kalde nyanser. Bare tillatt i noen stiler, og selv da – alvorlig, vanligvis krever naturlige materialer og tilbakeholdenhet. Plast går ikke bra med dem..

Bruk av PVC for vegger og tak

Bruk av PVC for vegger og tak

Og selvfølgelig, rent praktisk, er lyse farger vanskeligere å vaske, smuss er mer synlig på dem, over tid kan de bli mørkere eller bli gule.

Smuss er mindre synlig på mørke farger, men det kan falme, spesielt hvis det er i direkte sollys..

PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang) PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang) PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang)

PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang) PVC -paneler for vegger: 235+ (Foto) for interiøret (for kjøkken, bad, gang)

Spesiell oppmerksomhet må rettes mot leddene: hvis fett blir tett i dem, vil dette ikke være til fordel for hele strukturen.. Du kan rengjøre dem med en gummispatel..

Lys og vakker entré

Lys og vakker entré

FOTO: Hemmeligheter ved å velge plast

konklusjoner

For at plastpaneler skal tjene lenge, må de passes godt på. Ikke bruk metallsvamper, pulver, aggressive kjemikalier. Erstatt dem med en myk klut, skumsvamper, spesielle flytende vaskemidler.

Previous Post
Διακόσμηση του μπάνιου με τεχνητή πέτρα: Νιπτήρας, πάγκος, ράφια. Χαρακτηριστικά χρήσης του υλικού
Next Post
Patina i interiøret – Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector