15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue)

Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue)

Apropos nyanser, bør bordlamper nevnes. Det er for dem at plafondet ofte blir et sentralt designelement. Vil det se bra ut i høyteknologi? Passer den japansk stil? Ser det bra ut hvis du ser på det ikke i interiøret, men separat? Se DIY -ideer som du definitivt vil like.

Innhold i denne artikkelen:

Hva er lampene og skjermene på dem?

Alle bordlamper kan deles inn i to store grupper:

 • Arbeidere. Slike design gir et klart retningsbestemt lys til et bestemt sted. Bra hvis du trenger å lyse opp tastaturet eller skrive noe. Oftest utstyrt med et fleksibelt metallben, en avsmalnet lampeskjerm og en klesklype på slutten. Passer inn på enhver arbeidsplass, fargen varierer for det meste, designfunksjoner gjennomgår bare kosmetiske endringer.
 • Dekorativt. Slike strukturer skiller seg fra arbeidere ved at benet ikke bøyer seg, og basen er flat, noe som sikrer stabilitet. De gir diffust mykt lys, og mer understreker et bestemt sted i rommet enn å belyse det. Deres design er mye mer variert – former og farger endres, en rekke dekorasjonsteknikker brukes..

Firkantet lampe

Firkantet lampe

Når det gjelder design, hvordan du lager et bord med egne hender og hvordan du setter en lampe inn i interiøret, er det nesten meningsløst å snakke om førstnevnte.. De passer godt til enhver arbeidsplass, og det er her deres rolle ender.. Dekorative lamper er et mye mer interessant og omfattende tema..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Designregler for belysning: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle

Ramme

Lamperammen kan se veldig annerledes ut, avhengig av designerenes innfall.. Men materialene det kan lages av, det er en viss mengde:

 • Edelt metall. Oftest er det bronse – det ser nydelig ut, med et snev av antikken og passer perfekt inn i det klassiske interiøret. Lampeskjermer er vanligvis også bronse, enten glass eller stoff. Langvarig, ikke redd for miljøpåvirkninger, men har en høy pris.

Skrivebordslampe

Bordlampe

 • Annet metall. Vanligvis er det noe med en lavere pris, men forgylt eller laget i bronse. Det ser ikke mindre nydelig ut, varer ikke mindre lenge, spesielt hvis du tar godt vare på basen, og ikke vent til den begynner å skrelle av. Prisen er mye lavere, og dette er den største fordelen.
 • Tre. Et lakkert treben med samme base ser edelt ut, spesielt hvis du velger en vakker treslag. Ofte dekorert med utskjæringer, det er billigere enn metall. Godt egnet for både klassisk interiør og en rekke miljøstiler. Over tid kan den skrelle av og miste glansen, men den egner seg godt til reparasjon.

Lampeskjermer er vanligvis innelukket i stoff, tynne treplanker, rispapir eller glass.

Metallversjon med fleksibelt ben

Metallversjon med fleksibelt ben

 • Keramikk. En slik base ser elegant ut – keramikk egner seg godt til behandling og beinet kan se helt lacy ut. Ikke redd for virkningene av det ytre miljøet, kan stå på kjøkkenet, lett å rengjøre. Den eneste ulempen er skjørhet. Hvis du slipper en slik base, vil den i beste fall sprekke, i verste fall gå i stykker. Lampeskjermer er vanligvis av tynt metall eller stoff.
 • Glass. Ofte ligner et ben laget av det et krystall, det ser gjennomsiktig og tynt ut. Fordelene er de samme som for keramikk – den tåler alle forhold uten skader, den er lett å rengjøre. Den største ulempen er den samme – hvis den faller, vil den gå i stykker. Lampeskjermer er vanligvis lette, enten tynt glass eller papir.

Klassisk stil

Klassisk stil

RådDu må alltid se om rammen vil passe inn i interiøret. Så hvis du har en klassisk stil, vil noen av dem passe deg. Men hvis du har høyteknologisk, da vil bare metall (helst sølv) eller glass se bra ut.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvilke moderne lysekroner og lysarmaturer passer for gangen / kjøkkenet / soverommet? 205+ Fotoalternativer med strekkloft

Plafond

Nøyaktig det samme gjelder for en plafond – det kan se veldig annerledes ut, avhengig av hvilken form designeren vil gjøre det og hvordan han bestemmer seg for å dekorere.

Men det er ikke så mange materialer som det kan lages av:
 • Plast. Lett materiale som kan skades litt. Det er ikke redd for fuktighet eller lav temperatur, det er lett å rengjøre selv med aggressive kjemikalier. Men den kan sprekke hvis du treffer den. Prisen på plast er lavere enn for andre materialer, den ser vanligvis ut tilsvarende. I tillegg er det alltid en sjanse til å kjøpe et produkt av lav kvalitet, der plafondet, når det varmes opp, vil begynne å smelte svakt og avgi en ubehagelig lukt – dette skjer hvis plasten ikke har blitt testet før den går i produksjon.

Stoff, klassisk nyanse

Stoff, klassisk nyanse

 • Papir. Det er også et lett materiale som er mye mer følsomt for miljøet. Høy luftfuktighet kan føre til at den vrir seg; et sterkt slag kan bryte den. Over tid endrer den farge – enten blekner eller falmer. Men ingenting vil skje med ham fra høsten og til tross for den lave prisen ser papiret veldig bra ut. Slike design ser spesielt fordelaktige ut i japansk stil interiør – fargen skal være gulaktig, som rispapir, og på toppen skal males i form av hieroglyfer.
 • Tekstil. Det kan være et lett tynt stoff, eller det kan være tykt, praktisk talt ugjennomtrengelig for lys. Det kan være vanskelig å rengjøre – stoffet er redd for aggressive kjemikalier. Men det ser vakkert ut, lider ikke når det faller, kan dekoreres med broderi og er heller ikke for dyrt.

En rekke stoffnyanser er design laget av tykke tråder eller bånd – de ser vakre ut på grunn av intrikat veving.

Udødelig klassiker

Udødelig klassiker

 • Metall. Et tungt materiale som vanligvis passer godt med en glass- eller metallstamme. Det er ikke redd for det ytre miljøet, det vil ikke gå i stykker hvis det faller, det ser bra ut, det er lett å rengjøre. Men – det er dyrt. Kan begynne å ruste eller endre farge over tid, men dette løses vanligvis ved riktig behandling.
 • Glass. Et veldig vakkert materiale som endrer fargen på lyset som kommer fra lampen og ser spesielt bra ut hvis du bruker glassmalerieteknikken. Det er ikke redd for miljøet, men det kan være vanskelig å vaske – hvis du gjør det unøyaktig, kan det være striper eller andre merker. Også fra et fall vil det mest sannsynlig dele seg.
 • Tynne tre dør. Det beste materialet for miljøinteriør, det ser bra ut, men det er vanskelig å rengjøre – det blekner og vrir seg fra kjemi. Det vil endre farge over tid, kan bli skadet hvis det faller. Men ingenting er bedre for Middelhavsstilen..

Skap alternativ

Skap alternativ

RådSørg for at lampeskjermen matcher basens stil. Så for eksempel vil et tynt, grasiøst glassben ikke matche en tungmetallplate..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Kjøkkenlysekroner i moderne interiørstil (255+ bilder). Hvilken du skal velge?

Dekorasjoner og farger

I tillegg til materialet som lampeskjermen er laget av, spiller måten den er dekorert på også en rolle..

Dette kan være:

 • Maleri. Du kan male papir, tre, plast og til og med metall. Du kan gjøre det selv ved å kjøpe en ensfarget lampeskjerm, eller du kan kjøpe en ferdig lampe med mønster. Når du kjøper, må du kontrollere at den er profesjonell nok til at det ikke er flekker og uskarpe farger på den..

Kreativt produkt

Kreativt produkt

 • Tråd. De er vanligvis dekorert med utskjæringer, lampeskjermer i tre. Det kan være et mønster, det kan være en tegning, eller det kan være gjennom hull. Uansett ser en utskåret lampeskjerm vanligvis lacy, original ut.
 • Gravering. En analog av utskjæringen, som brukes når du dekorerer glass og metall – utfør graveringsprosedyren hjemme vil ikke fungere, må du enten bestille fra mesteren, eller kjøpe en ferdig tegning. Det er interessant at graveringen også kan være annerledes – den ene er mer presis, den andre er for større bilder, den tredje (sandblåsmetoden) gjør alt glasset matt og etterlater gjennomsiktige områder på det i form av et mønster.
 • Broderi. Det brukes til å dekorere stoff, det kan også lages enten for hånd, eller kjøpes ferdig.

Det er mange broderiteknikker, du kan velge å smake – satinsøm, kryss, andre, mindre kjente.

Vakker hvit lampe

Vakker hvit lampe

 • Blonder. Hvis du har en nyanse laget av tråder, er det fullt mulig å hekle eller strikke den. Det vil se luftig ut og vil se bra ut i klassiske stiler som er preget av romantikk – for eksempel i provence.
 • Strikking. En analog av blonder, men laget av tykkere tråder. Det kan være blonder, eller det kan være tett, og så får du en analog av en platafond laget av stoff, bare litt lysere og mer spesifikt utseende.
 • Brenner ut. Den brukes til å dekorere treplafanter, den lar deg lage en tegning som ikke bruker maling, men bruker høye temperaturer. Kan også gjøres hjemme hvis du har det riktige instrumentet.

Produkt i form av en tallerken

Produkt i form av en tallerken

 • Glassmaleri. Den klassiske måten å lage glassfarger på. Det ser vakkert ut ikke bare på grunn av mønsteret, men også på grunn av at lys som passerer gjennom farget glass også skifter farge. Det er nyttig å huske at glassmalerier er mer skjøre enn helt glass, så du bør ikke slippe en slik lampe.
 • Farget glass. Det kan være gjennomsiktig eller matt, men det refererer også til dekorasjonsmetoder. Lyset som passerer gjennom det endres, og du kan få en nysgjerrig aksent..

I tillegg til hvordan bordplaten er dekorert, må du vurdere hvilken farge den har i forhold til basen.:

 • Det samme. En lampe i samme farge er en god aksent som kan se litt tørt ut. Hvis du bare trenger en aksent for å matche tonen i resten av rommet eller en kontrast, er dette en god løsning..

Glassalternativ

Glassalternativ

 • Nyanser. Basen er mørkere, skyggen er lysere – dette er også en klassiker. En slik lampe ser litt mer interessant ut, men den kan tjene akkurat det samme – en ensartet vektlegging av noe.
 • Kontrast. Basen på en farge, nyansen i en annen, i kontrast til den. Dette skaper en spenning som gjør at lampen ser mer interessant ut. Bare egnet i homogene rom uten andre aksenter – for eksempel i minimalisme eller hi -tech. I mer fargerike interiører vil det ganske enkelt gå tapt.

Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue) Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue) Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue)

Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue) Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue)

Og selvfølgelig, om fargen som helhet passer til interiøret, påvirker oppfatningen i stor grad..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Moderne lysekroner til stua: 195+ (Foto) Interiørløsninger

Ideer til et bord med egne hender

Bare rammeskjermer er egnet for en bordlampe – for uten ramme er det rett og slett ingen steder å holde på den. Rammen kan være:

 • Fjern fra en gammel lampe som ikke har fungert på lenge. Hvis du liker å legge bort gamle ting i håp om at de en dag vil komme godt med, er denne løsningen greit for deg. Det er bare å skru av dekselet og fjerne stoffet eller papiret som dekker det fra rammen.

Dempet lys til soverommet

Dempet lys til soverommet

 • Lag av wire. For å gjøre dette må du rulle en ring ut av en tykk ledning og skru et stativ til den med en tynnere ledning – minst seks stykker. Resultatet skal være en halvcirkelformet kurv som passer til størrelsen på lampen din.
 • Laget av wire, men på en annen måte. For å gjøre dette må du rulle opp to ringer med tykk ledning og koble dem med tynne stativer for å lage et “rør”. For styrke kan du flette den med en tynn tråd på langs, men dette er ikke nødvendig.
 • Laget av plast. Vi kutter toppen av en femliters flaske, setter et lokk inn i halsen – og nå er det enkleste dekselet klart. Det viktigste er at før du begynner å forlate det lenge, må du kontrollere om plasten smelter..

I gullfarge

I gullfarge

Da er det nok bare å dekorere rammen slik at den blir til en lampeskjerm.

Du kan bruke:
 • Tekstil. Det er ganske enkelt sydd på rammen, som et deksel. Du kan til og med bruke klær som allerede er unødvendige hvis interiøret tillater det – for eksempel hvis du har grunge.
 • Papir. Det er best å ta en tett, fest den med enten lim eller binders.
 • Bånd. En slags kurv er vevd på rammen.

Hvis du er glad i å strikke, kan du dekke rammen med strikkemønstre..

Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue) Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue) Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue)

Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue) Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue)

Det viktigste er å sørge for at ingenting brenner, ikke smelter, og at alt er kombinert. Sokkel med et ben, et ben med en skjerm og hele lampen som helhet – med interiøret som omgir den.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Moderne lysekroner i soveromsinteriøret (190+ bilder) – Hvordan velge et lyst designelement for et rolig miljø?

VIDEO: Vakker og stilig DIY lampeskjerm

Konklusjon

Faktisk er det mange alternativer for nyanser for en bordlampe. Det viktigste er at det valgte møbelet passer stilfullt og komfortabelt inn i rommets design..

Previous Post
Μονό Κρεβάτι με και χωρίς στρώμα: Πώς να επιλέξετε ένα που είναι άνετο;
Next Post
Tile Kerama Marazzi (165+ bilder) – Energien til de fire elementene