15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

DIY håndverk av leire

Leiremodellering er en nyttig og spennende aktivitet. Når du arbeider med leire, utvikles fine motoriske ferdigheter i hendene. Modellering er også en god forebygging av ulike sykdommer i hendene – for eksempel slitasjegikt. Leireskulptur er nyttig for både svært små barn og eldre. Og også håndlagde leirefigurer vil bli en unik og original interiørdekorasjon. Deretter vil vi vurdere alt du trenger for å komme i gang. La oss bli kjent med modelleringsteknikker og typer leire. La oss begynne …

For nybegynnere

Nybegynnere trenger å vite om leirtypene og hvilke verktøy som trengs for jobben. Verktøysettet avhenger av typen materiale.

En vakker hestesko laget av leire for flaks

En vakker hestesko laget av leire for flaks

Leire typer

Det er to typer materialer for arbeid:

 • naturlig;
 • kunstig

.

Det er stein og polymerleire.

Naturlige keramiske råvarer har blitt brukt siden antikken. Dette materialet utvinnes fra jorda og inneholder ikke fremmedlegemer.. Det er flere farger av leire:

Varianter av leire for håndskulpturering

Varianter av leire for håndskulpturering

Rød leire regnes som den mest verdifulle for fremstilling av keramiske produkter. Etter avfyring får den en edel dempet rødaktig nyanse, som minner litt om en murstein. Produkter krever ikke ytterligere maling, slik det er tilfellet med hvit leire.

Denne sorten er også mer motstandsdyktig mot varme (på grunn av høyt jerninnhold), produktene tørker ikke ut og sprekker ikke i ovnen, og etter brenning blir de holdbare og tjener lenge..

Ubehandlet, rød leire er brun med en lett grønnaktig fargetone. Det er vanskelig å få slik leire på egen hånd, fordi det er veldig sjeldent..

Svært sjelden brun leire

Svært sjelden brun leire

Blåleire er også en sjelden stein. Den inneholder mange mineraler og salter, noe som gjør den også til et godt kosmetisk produkt. Bra for huden på hendene.

Populær og så rimelig blå leire

Populær og så rimelig blå leire

Hvit leire er den vanligste. Funnet overalt. Ubehandlet, den har en skitten mørkegrå farge, etter at den er avfyrt lyser den og får en elfenbensskygge.

Hvit leire, ubehandlet

Hvit leire, ubehandlet

Naturleire selges i briketter. Materialet renses foreløpig for unødvendige urenheter – steiner, grannåler, etc. Alt du trenger for å jobbe med slik leire er verktøy og en beholder med vann..

RådNår du arbeider med naturlig leire, må du observere proporsjoner for å forhindre overflødig sand og vann. Omtrentlig forhold 8: 1: 1, der mest er leire.

Polymerleire er et plastmateriale for modellering av dekorative produkter, som minner om plasticine. Grunnlaget er polyvinylklorid med tilsetning av myknere. Disse stoffene tilfører massen varmebestandighet og plastisitet..

Polymerleire for modellering

Polymerleire for modellering

Det er både et polymermateriale av både en nøytral nyanse og farget, gjennomsiktig, med tilsetning av fosfor, med effekten av “metallisk” og “perlemor”. I henhold til kriteriet for videre bearbeiding er det to typer: som krever avfyring og herding uten varmebehandling..

Flott materiale for små håndverk

Flott materiale for små håndverk

Polymerleire er bra for nybegynnere fordi å jobbe med det er lettere enn med naturlig. Ved skulpturering er det ingen problemer som oppstår når du arbeider med naturlige råvarer – smuss, flekker. Polymerleire brukes til å lage søte figurer, nyttårsleker, smykker.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: DIY-håndverk fra et ark (7 trinnvise instruksjoner) 130+ bilder: starter med det enkleste. Samling av de beste mesterklassene!

Hva du trenger for å jobbe?

Settet med verktøy avhenger av hvilken type leire du må jobbe med.. Standard sett for alle typer:

 • Stiv og bred arbeidsflate. Det kan være normalt bord. Det skal være nok plass til å ordne verktøy og til arbeid.
 • Håndrenseklut.
 • Hansker (valgfritt). Nødvendig for å blande leire. Viktig for mennesker med tørre eller følsomme hender.
 • Forkle for å beskytte klærne mot leirestykker.
 • Papirkniv, barberblad – for å kutte biter og tegne små mønstre.
 • Former, tusjpenner, tannpirkere – alt du trenger for å påføre krøllete mønstre og for å forme det fremtidige produktet.
 • Sandpapir av forskjellige kornstørrelser for sliping av det ferdige håndverket. Tall 220, 400, 800-1500.

Verktøy som trengs for å forme

Verktøy som trengs for å forme

Hvis du ikke vil skitne på bordet, må du dekke det med noe. Store tre- eller plastbrett for kutting av mat, oljeklut er egnet. Et keramikkhjul er praktisk for å lage vaser og potter (du kan begynne å lære uten det).

For rullens bekvemmelighet er også rullestifter eller gjenstander med lignende form egnet. Former kan være både kulinariske og spesielle for arbeid med keramikk (kuttere). Du kan bruke parfyme flasker, glass, glasslokk, etc..

For rulling av leire er slike rullestifter egnet.

For rulling av leire er slike rullestifter egnet.

Hvis arbeidet utføres med naturlige råvarer, er det nødvendig med retter med varmt rennende vann. Leiren må fuktes etter behov. Hvis materialet ikke er fra en butikk, men er hentet alene, er det også nødvendig med sand for å oppnå ønsket konsentrasjon.

Ikke tilsett for mye sand, ellers faller figuren fra hverandre når den fyres! Sanden tilsettes litt etter litt, i porsjoner ikke mer enn en teskje!

Det kreves ingen dekorative verktøy for å arbeide med farget polymerleire og naturlig rødt. Og for alle andre typer trenger du:

 • maling – gouache eller akryl;
 • børster av forskjellig tykkelse – protein, børster, søyler;
 • palett (i stedet for den kan du bruke underfat, Whatman -papir, papp, glass eller treoverflater);
 • paljetter, perler, bugler til dekorasjon (ikke nødvendig og bare hvis det ikke er avfyring).

Stabler for skulptur

Stabler for skulptur

Tykkelsen på børstene bestemmes av produktets størrelse. Obligatorisk # 1 og # 2 og 3. Tegn små detaljer med en enhet, og gjør hovedarbeidet med mellomstore børster.. Brede grove børster brukes til grunning av store overflater i en enkelt tone.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: DIY -håndverk fra blader på et ark. Hva du trenger å vite for å lage en vakker applikasjon

Modelleringsteknikker

Det er to hovedtyper av skulptur: konstruktiv, plastisk og kombinert. Konstruktiv er når deler av et håndverk lages separat og deretter settes sammen som en designer. Plast – støping av et enkelt stykke.

For begge metodene er det utviklet forskjellige teknikker.. Hovedtyper av konstruktiv modellering:

 • Lage seler (eller pølser). En flat bunn i ett stykke lages, og resten av delene rulles opp i form av pølser. Deretter legges de lag på lag på hverandre, hjørnene glattes ut.
 • Keramikk i tekstil. Du trenger en kjevle. Deler rulles ut i lag, deretter kobles de til ved hjelp av leire fortynnet til flytende rømme.
 • Mosaikk. Et basisemne lages, og resten av delene dannes ved hjelp av former. Deretter påføres de på arbeidsstykket. Det viser seg et åpent mønster.

Mesterklasse for barn trinn for trinn

Mesterklasse for barn trinn for trinn

Kunstnerisk leiremodellering er en eldre type arbeid. Grunnleggende teknikker:

 • Håndstøpt av et enkelt stykke. Håndverket er dannet for hånd uten hjelp av verktøy. Krever ferdighetserfaring, den vanskeligste måten.
 • Støping. Du trenger forskjellige former – for eksempel et glass. Materialet legges i formen og knuses under den.
 • Støping i gips. Du trenger ferdige gipsformer. Leire fortynnes med vann til en halvflytende tilstand og helles deretter i former. Gips absorberer fuktighet godt. Materialet tilsettes og eltes etter behov. Når produktet tørker litt, fjernes det fra formen og får tørke..
 • Potter’s hjul. Hovedprinsippet er tøying. Basen er laget, og deretter brukes enten seleteknikken eller modellering fra et enkelt stykke. I dette tilfellet trekkes materialet oppover og gir form når sirkelen roterer..

Håndstøpt av et enkelt stykke

Håndstøpt av et enkelt stykke

Nybegynnere er bedre å starte med de enkle måtene. Det er flettet, mosaikk, støping.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan lage DIY voluminøst papirhåndverk? 6 trinnvise workshops for innredningen din

Brenner

Før du begynner å skyte, må du vente til båten er helt tørr. Kan være en ting både innendørs og utendørs. Prosessen tar en tidsperiode fra flere timer til flere dager.

Den trinnvise prosessen med utseendet på et lam

Den trinnvise prosessen med utseendet på et lam

Ideelt sett bør en muffelovn brukes til avfyring av leireprodukter. Dette er bare tilgjengelig i profesjonelle verksteder.. I tillegg kan du brenne båten:

 • på innsatsen;
 • i en klassisk russisk ovn;
 • i ovnen.

Fantastiske skapninger som barn er så glad i

Fantastiske skapninger som barn er så glad i

For steking over bål, må du fyre opp et lukket rom for å unngå temperatursvingninger. Et brazier, murverk er egnet. Leken legges i en blikkboks og plasseres midt i brannen.

Produktene fyres på lignende måte i en russisk ovn. Fartøyet legges i en tinnbeholder, settes i en ovn og overvåkes for forbrenningstemperatur.

Ovnen forvarmes til 2000. Deretter reduseres brannen (til 1800). Håndverket legges på et bakeplate eller legges i et ildfast form. Hold 1-2 timer.

Gjør-det-selv morsomme snømenn

Gjør-det-selv morsomme snømenn

Hvis håndverket er lite eller det er frykt for at det tar fyr eller sprekker, trenger ikke ovnen å bli forvarmet på forhånd, men la håndverket stå inne i skapet umiddelbart. Kokeplaten går til den laveste innstillingen. Deretter varmes ovnen gradvis opp til 2000 (hold håndverket inne i ikke mer enn en time).

Det er viktig å følge hele fasingen av handlingene.

Det er viktig å følge hele fasingen av handlingene.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: DIY -håndverk av naturlig materiale for enhver smak

Polymerleire

Modellering fra polymerleire er veldig enkelt – dette materialet er formbart, som plasticine. Deler er laget i form av geometriske former, lag, deretter festes de. Det er ønskelig å ha et diagram over det ferdige produktet. Her er noen instruksjoner for å lage håndverk.

Polymerleire er veldig behagelig og smidig

Polymerleire er veldig behagelig og smidig

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan lage et DIY juletrehåndverk for det nye året? Vi pynter huset før ferien (185+ bilder)

Dukker

Du trenger leire, tannpirkere eller andre gjenstander for å danne ansiktstrekk, maling. I tillegg trenger du:

 • metalltråd;
 • tang;
 • aluminiumsfolie;
 • kunstig hår (du kan kjøpe falske tråder).

Trinn 1.

Først trenger du en skisse av det ferdige håndverket. Du kan skrive den ut fra Internett eller tegne den selv.

DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

Steg 2.

Deretter dannes “skjelettet” til den fremtidige dukken av ledningen. Overskytende ledning kuttes med en tang eller en spesiell saks.

DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

Trinn 3.

Nå dannes “muskler” fra folien. Folien kuttes i jevne, ensartede strimler, deretter pakkes de rundt trådkroppen. Det er viktig å sikre at de realistiske proporsjonene av musklene i menneskekroppen blir respektert..

DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

Trinn 4.

Nå støpes leire oppå folien. Først festes brikkene, deretter blir overflaten planert. Foreløpig er det bare kroppen, kroppen som blir støpt av leire. Det er viktig å sikre at kroppen utad ligner et menneske og gjentar alle overganger og folder.

DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

Trinn 5.

Deler er produsert separat – armer, ben, hode. Hver del er nøye utarbeidet. Det dannes fingre, nese, øyne, munn.

DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

Trinn 6.

Delene er nå festet sammen. Folie kan brukes til tilkobling. Fra oven er alt dekket med leire, folien skal ikke være synlig.

DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

Trinn 7.

Etter at båten er helt tørr, kan du brenne den..

DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

Trinn 8.

Håndverket er dekket med maling. Små detaljer er tegnet.

 DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

Trinn 9.

Hårpinner.

DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

Trinn 10.

Det blir satt et kostyme på dukken.

DIY Clay Crafts: Et kort kurs for nybegynnere (100 + bilder). Trinn-for-trinn mesterklasser (dyr, dukker, jule leker)

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Håndverk fra grankegler (stort, malt) for nyttår (175+ bilder) Vakre leker til ferien!

Dyr og fugler

Dyr og fugler er laget på en måte som ligner en dukke. Tegn en skisse først eller skriv ut på papir.

Vakre dyr laget av polymerleire

Vakre dyr laget av polymerleire

Figurer er lettere å forme: i de fleste tilfeller, hvis det ikke er en stor figur, trenger du ikke å lage en trådramme. Kroppens detaljer er støpt i form av geometriske former: en ball, en sirkel, en trekant – så vel som i form av pølser, lag. Deretter settes de sammen, leddene holdes sammen med flytende leire..

Hver for seg skal det sies om fuglens poter.. Hvis fuglen står, vil bena, mest sannsynlig, ikke støtte vekten av figuren. I dette tilfellet er det verdt enten å lage en stabil kropp eller å skildre en fugl som sitter på noe. Bena er i dette tilfellet koblet til støtten, dvs. støpt av den eller ganske enkelt formet med verktøy.

Vær oppmerksom på støtten slik at produktet ditt er godt festet

Vær oppmerksom på støtten slik at produktet ditt er godt festet

Du kan også lage store, stabile ben. De kan også være helt fraværende eller ha et stilisert utseende, som et Dymkovo -leketøy..

Skånsom polymer lovebirds

Skånsom polymer lovebirds

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: DIY -håndverk for nyttår 2019 (120+ bilder) – Overrask dine nærmeste med vår fantasi (+ anmeldelser)

Høst- og nyttårshåndverk

Høsten er en tid da naturen i seg selv gir mye materiale til kreativitet. Fallne blader, grankegler og grener, nøtter, steiner og til og med tørket sopp i fantastiske nyanser – alt dette kan brukes til en skulpturell komposisjon på et høsttema.

DIY julehåndverk

DIY julehåndverk

Leire – spesielt polymerleire – kan brukes til å lage mange flotte juletrepynt. Og hvis du dekorerer dem med gnister og perler, vil utseendet deres være spesielt festlig..

Du vil definitivt glede dine nærmeste med slike leker.

Du vil definitivt glede dine nærmeste med slike leker.

VIDEO: Interessante ideer fra polymerleire med egne hender

Konklusjon

Leirhåndverk er en god måte å dekorere hjemmet ditt på en original måte. Ved hjelp av figurer kan du uttrykke din individualitet, din stil. Å jobbe med leire utvikler motoriske ferdigheter, har en positiv effekt på hendene og utvikler kreativitet. Ulempene er ikke alltid rimelig pris, arbeidsintensitet og behovet for å utføre langvarig rengjøring ved slutten av arbeidet..

Previous Post
Διακόσμηση σε ανατολίτικο στιλ: Χάρη και απόλαυση στο εσωτερικό. 215+ (Φωτογραφία) εκλεπτυσμένο σχέδιο (στην κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο)
Next Post
Håndverk fra perler – grunnlaget for nybegynnere med diagrammer (trær, blomster, malerier). DIY skjønnhetstimer (190 + bilder)