Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle

Bordlamper til bord

Hvis du jobber hjemmefra, trenger alle en god bordlampe. Derfor, før du kjøper, studer dette spørsmålet for å gjøre alt riktig..

Belysning påvirker karakteren og stemningen i hjemmene våre, og bordlamper utfyller universelt enhver belysning. De er egnet for å gi retningsbestemt lys eller for å belyse koselige hjørner av et hjemmekontor eller leserom. Du kan bruke belysning som et gjenstand for kunst. Her er en guide for valg av bordlampe for studier og arbeid – inkludert både praktiske og designmessige hensyn.

Hva er bordlampen til?

Den mest åpenbare bruken av armaturen er for bord – dette er praktisk belysning av oppgaveområdet, det vil si belysning av ønsket område slik at du kan se hva du leser eller skriver (eller, hvis du er i et “retro” bilde, skriv med en penn).

Praktisk dekning av oppgaveområdet

Praktisk dekning av oppgaveområdet

Men fra et interiørdesignperspektiv kan de brukes til aksentbelysning eller generell belysning i et rom..

For eksempel hvis arbeidsplassen din er i en åpen plan, og ikke i en profil kontor, du vil bruke en retningsbestemt bordlampe for å markere et ornament eller en funksjon. Eller når du belyser i et rom, kan bordlamper fungere sammen med tak- og gulvlamper for å skape en helhetlig atmosfære..

Til slutt kan en bordlampe også være rent dekorativ – den er designet for å se vakker ut på skrivebordet ditt, kanskje til og med uten arbeidslys inni..

Perfekt borddekorasjon

Perfekt borddekorasjon

I virkeligheten vil du sannsynligvis at den skal gjøre en kombinasjon av generelt, aksent, retningsbestemt og dekorativt belysningsarbeid, eller sette dem sammen. Derfor vil den perfekte bordlampen passe til ditt spesifikke formål, og det første spørsmålet når du velger: hva er den til??

Når du har svart på det, er neste trinn å løse øvelsesspørsmålet og stilspørsmålet..

En praktisk tilnærming til valg

Hvis du leter etter en modell for retningsbestemt belysning, er det noen grunnleggende praktiske hensyn..

Legger til kos i interiøret

Legger til kos i interiøret

Jobber region

Jo høyere strukturen er, jo bredere vil den skinne, så finn ut hvor mye plass du trenger for å lyse opp og sørg for at den har et stativ med tilstrekkelig høyde. Hvis du har et stort bord, trenger du en høy struktur – og muligens et langt, justerbart stativ som kan nå hele overflaten.

Posisjon og retning

Enten du gjør forskjellige typer arbeid (lesing, tegning, etc.) som krever forskjellige lysintensiteter, eller har et par arbeidsområder på skrivebordet ditt, trenger du fleksibiliteten til et lys som kan manipuleres og vippes..

Riktig mengde lys

Du trenger mer og mer lys etter hvert som du blir eldre. LED-pærer er vanligvis best egnet for belysning av et oppgaveområde, og for de fleste skrivebordsoppgaver trenger du minst 5-10W LED.

Jo høyere struktur, jo bredere vil den skinne

Jo høyere struktur, jo bredere vil den skinne

Stil og design for armaturer

Hvis arbeidet ikke tar deg mye tid og du bare vil ha en vakker ting som vil utfylle interiøret, så ta en lampe – lyseffekten vil aldri skade.

1 Lagdeling

Som alle gode interiørdesignere vet, er hovedjobben med atmosfære i et rom lagdelt belysning. Bordbelysning er et annet våpen i lysdesignarsenalet når det matches med gulvlamper, arbeidslys, taklys og naturlig belysning. Du kan koble en bordlampe sammen med andre lyskilder til et sentralt kontrollpanel med forhåndsinnstilte “scener” for forskjellige stemninger og tider på døgnet.

Unikt design

Unikt design

2 Aksentuering

En høy stativlykt som kan stå på skrå vil være det perfekte verktøyet for belysningsfokus, for eksempel et vakkert objekt eller et dekorativt hjørne av et rom. Sørg for at du har en lommelykt som kan være retningsbestemt, og bruk et lys som er omtrent tre ganger lysere enn normalt omgivelseslys i rommet..

3Dekor

Bordlamper har alle slags interessante moderne, minimalistiske, futuristiske stiler samt klassiske, industrielle, retro. Så du vil ikke ha vanskelig for å finne noe som passer inn i resten av innredningen din og blir konstruktiv selv når du ikke jobber på skrivebordet..

Kan bli et dekorativt element

Kan bli et dekorativt element

Hvordan velge den beste belysningen til skrivebordet ditt?

Smart belysning alle trenger. Enten du har et fullt utstyrt hjemmekontor eller et enkelt bærbart skrivebord å bruke om kveldene, blir det en nødvendighet at noen undervurderer. Uten en god enhet blir øynene anstrengt og forårsaker irriterende symptomer som tretthet, smerte, mørke sirkler rundt øynene, tåkesyn, hodepine og til og med dobbeltsyn.

Heldigvis er det mange praktiske og stilige skrivebordslamper som maksimerer mengden lys på arbeidsplassen din og minimerer refleksjoner og gjenskinn. Gjør deg kjent med disse situasjonene i forskjellige tilfeller for å velge modell..

En uerstattelig ting på ethvert kontorEn uerstattelig ting på ethvert kontor

Hverdags arbeidsplass

situasjon: Du bruker hovedsakelig bordet ditt til underholdning og fra tid til annen på kveldene. Den har en datamaskin, og du leser noen ganger noe ved skrivebordet ditt.

Beste søkelys: med tanke på at det allerede kommer mye lys fra dataskjermen til skrivebordet ditt, trenger du ikke en veldig lys armatur. Du kan gå for en tradisjonell liten bordlampe, eller vurdere en dekorativ modell. De er ikke designet for målrettet belysning, men kan fortsatt gi tilstrekkelig belysning for de daglige aktivitetene du vil gjøre ved skrivebordet ditt. Hvis skrivebordet ditt er veldig lite, kan en klemmelampe spare plass..

Hjemmekontor

Hi-tech stil

Hi-tech stil

situasjonA: Du gjør alt eller mesteparten av arbeidet ditt hjemme på datamaskinen, men du leser også mye utenfor skjermen. Du har en datamaskin på skrivebordet ditt, så vel som andre stasjonære enheter. På bordet eller ved siden av skap, som inneholder dokumenter og bøker knyttet til arbeid.

Beste søkelys: Selv om det er mye lys på dataskjermen, trenger du også en god indikator for lesing utenfor skjermen. Det er viktig at hjemmekontorlampen er skyggelagt og retter lyset slik at den ikke reflekterer på dataskjermen.. En klemmelys kan være nyttig, men sørg for at den er lys nok til å lese. Alternativt kan du bruke pendellamper, men sørg for at de er lave nok og nær skjermen for å unngå gjenskinn..

Plass for et manikyrbord og annet og manuelt arbeid

I det indre av manikyrrommet

I det indre av manikyrrommet

situasjon: du bruker skrivebordet ditt til kunst og håndverk eller lignende aktiviteter – til både hobbyer og yrker – og gjør forskjellige møysommelige jobber over et relativt stort område.

Beste søkelys: Denne typen jobber krever at du har rikelig med lys. Siden det ikke er noen dataskjerm som reflekterer den, kan du enkelt henge ett eller flere mellomstore til store taklamper over arbeidsområdet for å gi tilstrekkelig belysning. Spesielt hvis skrivebordet ditt er stort, er det nødvendig med en stor spredning av lys. Imidlertid er en bordlampe med en justerbar arm (for eksempel i Pixars tegneserier) også ekstremt nyttig.. Du kan flytte den nærmere og lenger når du trenger mer eller mindre lys for spesielt presist arbeid..

Studie, studentbord

Arbeidsplass for en skolejente

Arbeidsplass for en skolejente

situasjon: du bruker skrivebordet ditt for å studere på skolen, for å lese. Du leser mye ved skrivebordet ditt og jobber kanskje også med datamaskinen din.

Beste søkelys: Denne situasjonen ligner på et hjemmekontor, selv om du sannsynligvis har lest mye mer ved dette bordet. En lav, men lys armatur er det beste alternativet, slik at du kan forberede deg uten ubehag for gjenskinn eller refleksjon fra dataskjermen. Lysrør, for eksempel, er flotte for dette formålet, men det er faktisk mange passende modeller rundt.

Den justerbare armmodellen kan også fungere hvis den er i riktig posisjon. Den har den ekstra fordelen ved å sette lyset høyt når datamaskinen er slått av. Hvis en datamaskin ikke er tilgjengelig, er høyere og mindre fleksible modeller også mulige, for eksempel stativbordslamper.

I det indre av barnehagen

I det indre av barnehagen

Til slutt, hvis du bare er i tvil om hvor du skal plassere eller henge bordlampen, er en god tommelfingerregel å plassere den omtrent 40 cm over bordet, på den andre siden av hånden du skriver med. Dette forhindrer refleksjoner og gjenskinn som kan forårsake belastning på øynene.. Hvis du har en dataskjerm, må du plassere en bordlampe omtrent 50 cm fra skjermen slik at lyskilden skinner fra siden, under øyehøyde.

Hva er retningsbestemt belysning og hvordan du bruker den?

Totalt er det tre store typer belysning – generelt, dekorativt og retningsbestemt (arbeider). Når det gjelder bordlamper, snakker vi ofte om dekorasjon og arbeid. La oss utforske det andre.

Interessant lampedesign i hvitt

Interessant lampedesign i hvitt

Riktig belysning er et viktig og ofte oversett aspekt av et arbeidsmiljø. Retningsbelysning er lokalisert belysning som leverer riktig mengde lys akkurat der det er nødvendig for den aktuelle oppgaven. Denne typen bordlampe retter en lysstråle direkte på overflaten og fremhever derfor området du jobber med.. Retningsbelysning er nødvendig for:

 • lesning;
 • bokstaver;
 • arbeid;
 • datamaskin bruk;
 • manuelt arbeid;
 • matlaging;
 • lage sminke;
 • barbering osv..

Den er designet for nettopp dette formålet. Det er en bærbar enhet med en ledning og en plugg. Typer belysningsprodukter er, men er ikke begrenset til:

 • skrivebordslamper;
 • med svingbar arm;
 • hengende flekker;
 • veggleselys;
 • frontlykter under skapet.

Det er ineffektivt å bruke samme mengde lys i hele rommet som i arbeidsområdet, så vi trenger retningsbelysning..

En god skrivebordslampe er spesielt viktig i et moderne arbeidsmiljø eller hjemmekontor, da visning av en dataskjerm krever langt mindre lys enn å lese en maskinskrevet side..

Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle

Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle

Overliggende belysningsnivåer kan senkes for å matche visningsopplevelsen på skjermen, noe som skaper en mykere, hyggeligere atmosfære og sparer energi. Arbeidsflatene blir deretter supplert med leselys for å gi full kontroll over hvor og hvor mye lys som trengs for andre oppgaver som å lese et dokument..

Faktorer ved valg

Bordlamper kommer ofte i en rekke stiler og utførelser. Alle har sin egen smak, så det er ikke noe riktig eller feil valg – stil, størrelse, form og finish – det avhenger av dine preferanser. Det må imidlertid vurderes å velge en lampestil som matcher innredningen i rommet ditt..

Hvis du har en moderne eller moderne innredning, trenger du en moderne eller moderne modell. Har skap og skuffer håndtak i nikkel eller bronse? Kombiner spotlighten din med andre overflater når det passer. På samme tid, ikke velg lyset bare etter utseendet..

Art Nouveau

Art Nouveau

LED lys

Hvis du setter en bordlampe på et sted som brukes til andre aktiviteter som visning TV, du vil kanskje ha et lys med en dimmer på og muligens en mer fokusert, kontrollert lysstråle. En 30-graders diffus lampe vil lede lyset til overflaten du vil markere, men vil ikke sende bort noe lys som påvirker andre aktiviteter i rommet.

LED bordlamper har en tendens til å ha de mest kontrollerte lysstrålene siden LED er retningsbestemte lyskilder.

Hvis det er planlagt å kjøre 24/7, vil en LED være billigere å bruke enn en halogen- eller glødelampe. Selv om den opprinnelige kostnaden for et LED -bordlys vanligvis er høyere, er eierkostnadene betydelig billigere ettersom den bare bruker 1/5 av energien sammenlignet med et halogen. I tillegg forblir LED -lysene svale og halogenpærer kan bli varme.

Dette tilbehøret vil gjøre soverommet koselig

Dette tilbehøret vil gjøre soverommet koselig

Det blir interessant for deg:

255+ DIY kjøkken lysekronebilder i moderne interiørstiler

Hvilke moderne lysekroner og lysarmaturer passer for gangen / kjøkkenet / soverommet? 205+ Fotoalternativer med strekkloft

Bordmontert lampe

Hvis du har et stort skrivebord, må du bruke en langarmet bordlampe for retningsbestemt belysning. Hvis du jobber på et skrivebord og en bærbar datamaskin, bør du vurdere konfigurasjonen av arbeidsområdet og sørge for at lyset dekker hele arbeidsområdet på skrivebordet. Eller velg en som kan monteres på veggen eller festes.

Lampe på en klemme (på en klesklype)

En klemmelampe er den mest funksjonelle, i stand til å assimilere i nesten alle miljøer, bærbar og ofte uerstattelig. Batteridrevet eller trådløs, den har en brukervennlig design som lar deg flytte og flytte den når du trenger det. Moderne modeller med klesklype har justerbare og fleksible hoder og spaker på lampene som lar deg justere lysretningen. Dette tilpasningsevnen er forbedret siden introduksjonen av LED -teknologi.

Takket være bruken av LED -lys, har bordlamper nå tynnere profiler, 360 ° rotasjon av lampehodet og holder seg kjølig ved berøring.

Metallmodell på en klesklype

Metallmodell på en klesklype

Totalt sett er dette den mest praktiske typen bordlampe som alltid vil komme godt med i hjemmet..

Hvor mye lys er nødvendig avhengig av alder?

Jo eldre du er, jo mer lys trenger du – en person over 50 år bruker dobbelt så mye lys som ved 25 år. Samtidig er eldre øyne mye mer følsomme for gjenskinn, og derfor er det viktigere enn noen gang å få en kvalitetsbordlampe med kontrollert lysstråle (i motsetning til en vanlig bordlampe som avgir lys i alle retninger ).

De fleste bordlampeprodusenter tar hensyn til dette når de designer dem. Så det er en serie dedikerte aldrende øyelamper med 100FC effekt og matt diffusor og reflektor for å redusere gjenskinn og lysspredning..

Du trenger ikke å vente på at øynene dine blir eldre for å få en skikkelig belysningsenhet, ettersom dette er veldig viktig i alle aldre og vil lindre belastninger og hodepine i øyet. Se tabellen nedenfor for grunnleggende wattanbefalinger basert på alder, type / bruksmengde og type lyspære.

Tar ikke mye plass

Tar ikke mye plass

strøm glødelampe halogen fluorescerende LED
5 – 12 år gammelt barnebord 25 – 50 FC ≤ 40W ≤ 20W ≤ 9W 3-5 ti
13 – 24 år gammelt ungdomsbord 20 – 75 FC ≥ 60W ≥ 50W ≤ 9W ≤ 5W
25 – 55 år gammelt hjemmekontor 35 – 75 FC ≥ 60W ≥ 50W ≤ 9W 5-10 watt
50 – 75 år gammelt hjemmekontor 50 – 100 FC ≥ 100W ≥ 50W ≤ 13W 5-10 watt
Lese i sengen 100 FC 3 watt

Hvis du leser en liten bok, kan strålespredningen være mindre enn hvis du tegner en tegning. Det er LED -lys som styrer størrelsen på lysstrålen, slik at du kan lese i sengen uten å forstyrre for eksempel din partner..

Nattleselamper har justerbare armer som hjelper deg med å rette alt lyset direkte dit du vil ha det, basert på din alder og lysnivå.

Riktig armaturstilling

Riktig posisjon er over hodet og øynene. Lyskilden bør aldri være i en direkte stråle til øynene dine. Hvis du har en glassplate, må du være forberedt på gjenskinn fra lys som reflekteres fra glasset og plassere lampehodet i en vinkel på 30 °, slik at det ikke blir noen gjenskinn i synsfeltet..

Riktig posisjon - over hodet og øynene

Riktig posisjon – over hodet og øynene

Fargegjengivelsesindeks og fargetemperatur på skrivebordet

Fargetemperatur måles i kelvin -enheter og beskriver det visuelt varme lyset (ravfarget) eller kjølig (blått) hvitt lys:

 • 2200 – 2700K regnes som en veldig varm hvit;
 • 2700K – 3000K regnes som varmhvit;
 • 3500K nøytral;
 • 4100K – 5500K regnes som kaldt;
 • dagslys er 5600K – 6500K.

Halogenlys har alltid en fargetemperatur på 3000K, mens de fleste LED -lys kan kjøpes på 2700K, 3000K eller kaldt på 4500K.

Varme fargetemperaturer beroliger og skaper en hyggelig atmosfære, mens kjøligere fargetemperaturer stimulerer hjernen og kan forbedre ytelsen. Du kan få forskjellige effekter avhengig av hvor du er og hva du skal bruke belysningen til. For eksempel er bordlys i hjem vanligvis 2700K – 3000K, mens det på kontorer vanligvis er 3000K – 3500K.

Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle

Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle

Fargegjengivelsesindeks (CRI) er en metode for å beskrive effekten av en lyskilde på fargebildet til belyste objekter. Maksimal CRI er 100, noe som betyr dagslysforhold vi kan sammenligne alle kunstige lyskilder mot. Generelt kan lav CRI -belysning gjøre noen farger unaturlige, og lav CRI er ofte årsaken til ubehagelig lys..

Lamper med en CRI på mindre enn 60 bør aldri brukes. Det er bevist at jo høyere CRI, jo lavere er den kunstige belysningen. En god retningslinje for alle bordlamper er 80 CRI. Halogen- og glødelamper har alltid en CRI på 100, og i dag har de fleste høykvalitets LED -pærer en CRI på minst 80..

All informasjon om lampens lysverdi, lampeeffekt, watt, CRI og fargetemperatur finnes på standardbelysningsinformasjonsetiketten..

Mulighet for å dele rommet inn i soner

Mulighet for å dele rommet inn i soner

Hva er forskjellen mellom halogenpærer og LED -bordlamper?

Som nevnt ovenfor er CRI og fargetemperatur forskjellige for halogener og lysdioder. Mens halogenbordslamper alltid har en CRI på 100 og en fargetemperatur på rundt 3000K, har LED -bordbelysning mer variasjon..

En av de mest merkbare forskjellene mellom de to har faktisk ingenting å gjøre med selve lyset. Hvis du ved et uhell berører en halogenlampe mens den er på, vil du legge merke til at de blir veldig varme.. Lysdioder avgir bare 1/5 av varmen til en halogenlampe, og det betyr to ting:

 • du vil aldri bli brent av å berøre LED -bordlampen ved et uhell;
 • Lysdioder bruker bare 1/5 av energien til halogenlamper, så du vil også spare penger på strømregningen.

I utformingen av stuen

I utformingen av stuen

En annen stor forskjell mellom LED -bordlamper og halogenlamper er at halogenlamper bare varer i 2000 timer, mens LED -lamper holder 50.000 timer..

RådHvis du bruker lampen i 5 timer om dagen, må du bytte halogenlampe omtrent hvert år, mens LED -lampen varer i omtrent 30 år.!

LED -lysene tilbyr et bredt spekter av fargetemperaturer, fra søvnig oransje (1600K) til hoppende, stimulerende blåaktig hvit (6000K) og hele spekteret i mellom. Kombinert med en dimmerbryter, gjør dette LED -pærer det beste for øynene dine og det enkleste å bruke under alle forhold..

Klassisk stil

Klassisk stil

Når det gjelder estetikk, er mulighetene for unike, stilige og moderne design overlegne LED -bordlamper. Lysdioder er dioder (små flate overflater som avgir lys) som er så små at de kan plasseres i mer stilige lamper for et trendy utseende. Halogenpærer pleier å være større armaturer fordi pærene varmes opp under drift og må beskyttes av en eller annen form for innkapsling (vanligvis stål og / eller glass).

Siste anbefalinger for bordlamper

Hvordan skal man likevel velge det? Jeg ville basere valget på stilen din. Hvis du har et rom i moderne stil, er svaret et skarpt, rent LED -alternativ. Hvis rommet ditt er klassisk, ville kanskje en halogen- eller glødelampe i messing eller bronse se bra ut. Hvis du vil ha en justerbar spak som kan flyttes til forskjellige områder av bordet, ville jeg se etter den. Hvis du sitter og leser, vil en rett bordlampe gjøre det helt fint..

Lett å lese modellen

Lett å lese modellen

5 ting å tenke på når du kjøper en bordlampe:

 • En typisk dataskjerm produserer omtrent 20-25 FC lys. Det er nødvendig å unngå hodepine fra belastning av øynene som oppstår når du bytter fra skjerm til bord og omvendt og stadig endrer kontrasten til belysning..
 • Vær oppmerksom på gjenskinnsproblemer. Få en kontrollert lampe med justerbart hode og håndtak.
 • Tenk på et lys av høy kvalitet (dimbart) som vil vare livet ut.
 • Bordlampen skal være utstyrt med en lysstyrkebryter eller to posisjoner (høy – lav). Dimmere kan kjøpes for armaturer som ikke har dimmer.
 • Det justerbare hodet til LED -lyset skal være kult å ta på eller ha et håndtak som beskytter deg mot høye temperaturer.

Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle

Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle Regler for lysdesign: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle

Previous Post
Χειροτεχνίες DIY για το Νέο Έτος 2020 (120+ Φωτογραφίες) – Εκπλήξτε τους αγαπημένους σας με τη φαντασία μας (+ Κριτικές)
Next Post
Plassere malerier på soverommet over sengen i Feng Shui: Hvordan dekorere rommet. 170+ (Foto) lyse og stilige aksenter
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector