Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen

Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen

Å sette persienner på vinduer er en god løsning for moderne stiler. De ser stilige ut, passer inn i et minimalistisk interiør mye bedre enn store gardiner eller gardiner, og er også enkle å rengjøre – du trenger ikke vaske dem. Finn ut hva slags rullegardiner og hvordan du best passer dem inn i interiøret mer detaljert senere i artikkelen.

Innholdet i denne artikkelen:

Funksjoner i bruk

De brukes vanligvis i følgende tilfeller:

 • Hvis stilen krever det. For eksempel kan futurisme ikke forestilles uten rullegardiner i lyse farger – de gir interiøret en spesiell eleganse. Noe lignende kan observeres i minimalisme – vanlige gardiner vil virke for store. Generelt kan mange moderne stiler utfylles utelukkende med rullegardiner..
 • Hvis rommet er for lite for vanlige gardiner. Hvis du har kjøkken seks meter, å plassere tradisjonelle gardiner på det er sløsing. De vil forstyrre tilgangen til vinduskarmen, visuelt redusere plassen. Ruller ser mye mer kompakte ut.
 • Hvis du har noe i vinduskarmen som krever konstant tilgang. For eksempel potter med blomster. Å trekke-trekke vevet ved siden av dem vil garantert ta seg fast før eller siden. Det er ikke noe slikt problem med persienner..
 • Hvis rommet har et stort vindu og budsjettet er begrenset. For å sy gode stoffgardiner trenger du mye materiale – halvannen gang mer enn faktisk vinduer. Men persiennene kan lages nøyaktig i størrelse, og de vil koste mindre..

Vindusgardiner - en god løsning for moderne stiler

Vindusgardiner – en god løsning for moderne stiler

Og selvfølgelig er det en situasjon der du må kjøpe akkurat et slikt design: hvis du bare liker rullegardiner alene.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan sy gardiner til kjøkkenet med egne hender? 70+ stilige fotoideer + anmeldelser

Hva er rullegardiner?

Å gå til butikken og kjøpe der den første strukturen du støter på som du likte, for eksempel i farger, er selvfølgelig en dårlig idé. Du må vite hva persienner er for å kunne velge tilstrekkelig.

I det indre av stua

I det indre av stua

Materialer

Materialene deres er ikke for forskjellige:

 • Tre. Har du en øko-stil i interiøret ditt? Da er denne løsningen noe for deg. Lerretet er laget av tynne trelister som gir inntrykk av en ekte matte. I dette tilfellet brukes naturlig tre vanligvis. Det ser bra ut, avgir en behagelig svak lukt, slipper ikke inn solen og passer godt inn i interiører som krever naturlige materialer. Du kan til og med finne en modell som en tegning eller inskripsjon skal brukes på – for eksempel i Japansk stil tre persienner med hieroglyfer vil passe godt.
 • Tekstil. Mest vanlige materiale. Vanligvis ikke helt naturlig – spesielle fibre griper inn, noe som gjør lerretet motstandsdyktig mot fading, mot aggressive kjemikalier, mot mekanisk belastning. Du trenger ikke vaske det, det er mange farger. Du kan til og med finne stoffer med forskjellige teksturer – for eksempel bølger eller spiraler.

Massive gardiner for aksentfarger

Massive gardiner for aksentfarge

Det finnes ingen plastduker – lager du rullegardiner av ren plast får du de mest vanlige persiennene.

Design

I henhold til synligheten av lerretet kan rullegardiner deles inn i to typer:

 • Åpen. I dette tilfellet vikles stoffet på en roterende aksel rett i sikte – brukeren kan kontrollere prosessen og sørge for at alt går som det skal, stoffet har ikke gått seg vill. De er vakre på sin egen måte, siden sårstoffet forblir uthevet med en lys aksent, selv om stoffet er helt viklet. Videre er en slik løsning den mest budsjettmessige og godt egnet for store vinduer – bokser for dem lages sjelden, de er dyre..
 • Lukket. De er med en eske. I dette tilfellet er sårbanen gjemt i en spesiell boks, vanligvis en plastikk. Bra for minimalisme, fordi den utelukker lyse aksenter så snart du vil ha den. Ser penere ut, men også dyrere.

Et slående element i design

Et slående element i design

RådTilstedeværelsen eller fraværet av en eske er en interiørdetalj som utelukkende er viktig fra et estetisk synspunkt. Se derfor nærmere på hvordan gardinet vil se ut, og velg å smake.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Gardiner i stua (130+ bilder): Moderne ideer, modeller av 2017 nye produkter som vil bli husket lenge

Gardiner som et høydepunkt i interiøret

Gardiner som et høydepunkt i interiøret

I henhold til kontrollmetoden kan tre typer skilles:
 • Håndbok. De fleste av dem jobber slik. persienner, som du har møtt. Lerretet henger ganske enkelt fritt, for å snurre det på skaftet må du trekke i kjedet, faktisk gi det den nødvendige kraften med egne hender. Mekanismen er veldig enkel, det er ingenting å bryte i den, spesielt hvis du ikke rykker for hardt. Det ser ganske estetisk ut – du kan kjøpe persienner med kjede i stedet for standardplast.
 • Vår. I dette tilfellet er en fjær festet inne i lerretet, som strekker seg og strammer det, og fikser det også i ønsket posisjon. For å aktivere mekanismen må du trekke i den spesielle tappen nederst. Så lenge du trekker, krøller lerretet seg. For å stoppe det er det nok å ta litt i hyllen. Det er også ganske praktisk, ingen unødvendige elementer. Men våren blir gradvis strukket og etter en stund vil den mislykkes..
 • Elektrisk. I dette tilfellet er en mekanisme installert inne i svingakselen, som under påvirkning av en liten motor hever og senker den. I dette tilfellet utføres kontroll fra fjernkontrollen, noe som er ganske praktisk – du trenger ikke å nå vinduet, du trenger bare å trykke på knappen.

Rom i svart -hvitt

Rom i svart -hvitt

Alle mulige kontrollmetoder for rullegardiner innebærer muligheten for festing i en mellomstilling. Dette lar deg justere belysningen i rommet akkurat slik du liker det..

Ved metoden for å lukke det doble vinduet, er strukturene også forskjellige:

 • Opp ned. Den mest populære og utbredte metoden. Gardinen henger fritt ned fra svingakselen. Når du trenger å lukke den, senker du den ganske enkelt ned til vinduskarmen. Det ser ut som standard persienner og vil ikke overraske noen. Hvis du har forskjellige aksenter i rommet eller du ikke liker for originale løsninger, vil denne metoden passe deg..
 • Oppover. Denne metoden finnes bare med rullegardiner. Lerretet deres er festet til stive føringer, rotasjonsakselen er nederst. Når du aktiverer det, beveger bladet seg langs føringene og kryper forsiktig opp. Inntrykket fra dette forblir ganske merkelig..

Stilig produkt for stripete vinduer

Stilig produkt for stripete vinduer

RådMetoden “bottom -up” er god hvis du bor et sted i de nedre etasjene og samtidig må sette lys innvendig – og beskytte deg mot mulig oppmerksomhet utenfra. Et halvt hevet gardin vil gjemme deg for blikket, pluss slippe inn så mye lys inn i rommet som du trenger.

Det kan være interessant å kombinere disse to metodene i ett vindu.. Strukturene plasseres side om side, og når du trenger å begrense tilgangen til dagslys, senkes noen av dem, mens andre blir hevet. Ser veldig imponerende ut, spesielt hvis du maler dem i lyse, kontrasterende farger.

Alternativ for panoramavinduer

Alternativ for panoramavinduer

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Nytt i Curtain Design 2017 (400+ bilder): Moderne og trendy alternativer

Lysoverføring

Stoffet som rullestrukturer er laget av kan være veldig forskjellig i mengden overført lys. Møte:

Gjennomsiktig

Et slikt lerret er vanligvis matt – det ser ut som om vinduet var dekket av noe ikke for sterkt lys. Det er verdt å bruke i rom der du ikke skal sove – spesielt hvis du bor i underetasjen. De forhindrer samtidig tilgang til utsikt fra gaten og gir nesten fullstendig belysning. De plasseres vanligvis på kjøkkenet eller på kontoret, men ikke på soverommet..

Gjennomsiktig versjon av rullegardin

Gjennomsiktig versjon av rullegardin

Blackout

Et slikt lerret har vanligvis forskjellige farger, fra de mest diskrete nyanser til lyse, prangende. Det lar ikke øynene passere, og med dem det meste av sollyset. Det er billigere enn et helt ugjennomtrengelig stoff, så hvis du bor i et lite opplyst område – eller ikke i området St. Petersburg med sine hvite netter – er det verdt å ta det, selv for soverom. Også bra hvis du liker skumring og bor i et sørlig område hvor du stadig står overfor solens stråler..

Dimmemulighet sender praktisk talt ikke lys

Dimmeralternativet overfører praktisk talt ikke lys

Ugjennomtrengelig

Hvis du senker slike gardiner, får du et fullstendig, ugjennomtrengelig mørke – med mindre du selvfølgelig slår på lyset i rommet. De har vanligvis en lys farge, tykt stoff. Godt egnet for deg hvis du bor i et område med hvite netter eller hvis du har søvnløshet, noe som forverres av minst litt belysning. De brukes hovedsakelig til soverom eller rom i høye etasjer, hvor det virkelig er nødvendig å senke gardinene bare under søvn.

Hvis du senker slike gardiner, får du et komplett, ugjennomtrengelig mørke.

Hvis du senker slike gardiner, får du et komplett, ugjennomtrengelig mørke.

sebra

De er dag-natt. Lerretet er laget av gjennomsiktige og ugjennomtrengelige striper. Hvis du snur den riktige justereren, beveger stripene seg slik at du får helt ugjennomsiktige gardiner – eller gjennomskinnelige. Det er ganske praktisk hvis du har et soverom i første etasje, og i løpet av dagen foretrekker du å skygge litt, og om natten sover du i fullstendig mørke. Det fungerer “dag-natt” i henhold til prinsippet om vanlige persienner og ser ganske imponerende ut.

RådGjennomsiktige gardiner vil passe selv i det mest beskjedne budsjettet, men “dag-natt” krever allerede en viss konsistens. Derfor er det verdt å veie godt om du trenger fullstendig blackout, beskyttelse mot fremmede eller muligheten til å bytte mellom disse statene..

Lerretet er laget av gjennomsiktige og ugjennomtrengelige striper

Lerretet er laget av gjennomsiktige og ugjennomtrengelige striper

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Moderne gardiner i barnehagen for gutter og jenter: Vakre nyheter (175+ bilder)

Størrelsen

Det er forskjellige størrelser på rullegardiner:

 • Mini. Denne sorten er smal, plassert i en sash av et plastvindu, rett inni, festet med guider. Det ser enkelt, men vakkert ut, det lar deg bruke vinduskarmen med størst fordel, fordi den ikke kan slå noe ned. Bra for minimalisme.
 • Standard. De plasseres på et helt vindu, og svingakselen er festet på toppen, enten på karmen eller på veggen, og lerretet henger fritt fra det. Det er litt vanskelig å bruke vinduskarmen, men resultatet ligner mer på tradisjonelle gardiner, ser imponerende ut, koster mindre.
 • Stor. Disse gardinene er enten kjøpt i butikken, eller laget på bestilling hvis vinduet er veldig stort. De trenger en spesielt forsterket svingaksel, ellers vil den bøye seg, raskt sprekke, bli ubrukelig.

Mulighet for minigardiner for en fullverdig vinduskarme

Mulighet for minigardiner for en fullverdig vinduskarme

RådDe som trenger å gardinere et stort vindu, anbefales vanligvis å kjøpe flere sett i stedet for et stort – på denne måten vil de vare lenger og vil være et interessant tillegg til designet..

Gardiner er også tilgjengelig:

 • Innebygde vinduer, helt til det glass. Vanligvis er dette en mini, og de har den største ulempen – dagslys kan trenge gjennom smale slisser som er igjen på siden. Men du kan sette alt på vinduskarmen uten frykt for dumping.
 • Hengslet. De er vanligvis festet enten til rammen eller rett over vinduet. De skal være tre centimeter bredere enn vinduet – tre centimeter på hver side. Da vil lyset lukkes hermetisk. Ugjennomtrengelige lerret er vanligvis laget på denne måten.

I lys, lilla farge

I lys, lilla farge

Et interessant designtriks er å feste svingakselen ikke rett over vinduet, men under taket. Slik at lerretet går ned med et bredt bånd. Det kan se veldig originalt ut og vil se bra ut i det indre av et barnerom..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Installere rullegardiner på plastvinduer med egne hender: Nyansene i et kompetent valg av modeller

Hvordan passe gardiner inn i interiøret?

Når du har valgt hvilken design gardinene skal ha, hvor gjennomsiktige de skal være og hvor mye større vinduet er, gjenstår det å velge hvor de skal henge og hvordan de skal passe inn i interiøret slik at de blir dekorasjonen, og ikke ødelegger hele nøye laget design.

Koselig stue i et landsted

Koselig stue i et landsted

Hvor du skal plassere?

Persienner er passende i nesten alle rom – det viktigste er å velge dem slik at de ser bra ut.

 • Soverom. På soverommet skal dette være et tett, bredt lerret som helt lukker vinduet og gir deg nattemørke. Farger er vanligvis valgt diskret, kombinert med hovedinteriøret, de prøver å ikke slå dem ut. Blomster plassert på vinduskarmen ser bra ut – en slags personlig hage, som også kan være et tillegg.
 • Kjøkken. Her er lerretet vanligvis gjennomskinnelig, delikate, lyse nyanser – med mindre kjøkkenet i seg selv ikke er mørkt. Vanligvis bruker de mini, på vinduskarmen legger de enten alle de samme blomstene, eller en liten vase med en haug. Det er viktig å huske at det er for kjøkkenet som persienner er best egnet – det er lett å tørke av fett, sot og små flekker fra dem, som før eller siden vil vises på dem. Stoffet er ikke lett å vaske.

Gjennomsiktig lerret med delikate nyanser

Gjennomsiktig lerret med delikate nyanser

 • Barn. Her bruker de vanligvis “dag-natt”, fordi barnet tilbringer mye tid i rommet, i motsetning til en voksen som drar på jobb om morgenen for å komme tilbake fra det om kvelden. I løpet av dagen er mye lys nyttig for ham, som vil bli levert av den gjennomsiktige siden – det er praktisk å gjøre lekser, det er hyggelig å leke. Om natten er fullstendig mørke bra – det har en gunstig effekt på det skjøre nervesystemet. Farger på lerretet blir vanligvis valgt lyse, kanskje med et morsomt trykk eller bildet av en favoritt tegneseriefigur.
 • Baderom. Hvis du har et vindu på badet ditt, er et rullegardin akkurat det du trenger. Det vil fullstendig blokkere synet på alle som teoretisk kunne ha det, men samtidig vil det på ingen måte påvirke dagslyset, som er så bra for huden. De bruker vanligvis blå, grønn, fisk eller tang design. Selvfølgelig bør lerretet kombineres med det generelle interiøret, så hvis du har lyse varme farger, er det ikke for lurt å gjøre det grønnaktig..
 • Gang. Et vindu på gangen er en sjeldenhet, men hvis du har et, er et rullegardin perfekt for det. Hun er ikke redd for fint støv, skitt og rusk som folk tar med seg inn i gangen, ser bra ut og gir tilstrekkelig belysning. Vanligvis tar de gjennomskinnelige modeller.

Et rullegardin er akkurat det du trenger på badet

Et rullegardin er akkurat det du trenger på badet

Hvis det er en person i huset som synes det er vanskelig å reise seg – for eksempel en funksjonshemmet eller pensjonist – må gardinene være utstyrt med et elektrisk åpent -lukk -system, ellers vil det være upraktisk.

I andre tilfeller kan du velge å smake, så vel som synligheten til svingakselen, samt designfunksjonene.

RådHvis du har en minimalistisk stil, moderne eller futurisme – ikke nøl lenge, ta rullegardiner. De vil passe deg godt.

Minimalistisk stil

Minimalistisk stil

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Romerske persienner i interiøret (205+ bilder) – Stilig DIY vindusdekor (trinnvise instruksjoner)

Hvilken farge du skal velge og hvordan du bryr deg?

For å få persiennene til å passe inn i det generelle interiøret, kan du bruke forskjellige tilnærminger og ta:

 • I tone med hovedfargen. La oss si at du har et soverom dekorert i mykt blått, som står i kontrast med oransje oransje. Gardiner av samme blå, bare en litt mørkere nyanse vil se ganske anstendig ut i rommet.
 • Matchende hjelpefarge. Oransje gardiner vil se ganske bra ut på samme soverom – de har noe å kombinere med..
 • For å matche hovedaksenten. Hvis en slik aksent på soverommet er seng, gardiner kan matches til henne.
 • Som en aksent. Da er fargen på gardinene vanligvis lys, selv om den er kombinert med resten av interiøret, pluss en interessant design. Du kan velge de som skal åpnes nedenfra og opp – de selv vil være morsomme nok til at noe annet ikke kreves i et lite rom.

I det indre av barnehagen

I det indre av barnehagen

Og selvfølgelig gir forskjellige farger et annet inntrykk:
 • Hvit. De skiller seg ut som et lyspunkt, med mindre grunnfargen er veldig lys eller hvit. De ser rene ut, tiltrekker seg ikke oppmerksomhet, fremkaller en tilknytning til den første snøen. Lyset som passerer gjennom dem vil ikke spesielt endre farger, men blir mykere, diffust. Av alle de lyse fargene er hvitt det vanskeligste å ta vare på. Eventuelt skitt er merkbart på det, noe som betyr at du må vaske dem ofte..
 • Svart. De kan bare fungere som en kontrast, aksent, for ellers vil de se litt sørgmodige ut, de kan bringe et ubehagelig notat av overdreven gotikk inn i interiøret. Imidlertid mister de all alvorlighetsgrad hvis du kjøper et lerret med mønster. Rent svart er dystert. Men med lyse striper, med blomster, prikker, med et mønster – dette ser allerede interessant ut, kan oppfattes som maleri. Det viktigste er at lerretet ser bra ut i en mellomstilling..

Utvide plassen visuelt

Utvide plassen visuelt

 • Lyse farger. Utvid plassen visuelt og smelt sammen med veggene. De er vanskelige å rengjøre, men i noen interiører der det ikke er mørke farger, og vinduene ikke trenger en aksent, vil de fungere best. Du kan kjøpe med et enkelt trykk – prikker, blomster, striper.
 • Mørk. De brukes vanligvis i tillegg til lyst interiør, hvor mørket fungerer som en kontrast. Smuss er mindre synlig på dem, men støv er bedre, så de trenger ikke vaskes, men viftes med en kost. Det er viktig å huske at mørke farger påvirker lyset – det vil ta en viss nyanse når det passerer gjennom lerretet..
 • Lys. Godt egnet for moderne vågalt interiør, for barnerom. De kan fungere som en aksent, de endrer også lysets farge – det kan til og med være vakkert hvis du liker for eksempel varm oransje eller tvert imot kaldt grønn.

Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen

Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Gardiner til soverommet: 265+ (Foto) Nyheter for moderne design

For at gardinene skal tjene lenge, gjenstår det bare å passe godt på dem:
 • I rom der forurensningsnivået ikke er for høyt, kan rengjøring utføres noen få dager – bare fei støvet. Et større lerret er ikke nødvendig, siden det er impregnert med spesielle løsninger.
 • Gangen bør rengjøres hver dag slik at støv og smuss ikke samler seg. Du kan riste den av med en kost, vaske mer gjenstridig smuss med en klut. Du kan også bruke en våt fille hvis det ikke kan blåse støv ut i luften..
 • På kjøkkenet bør rengjøringen utføres noen få dager, men samtidig skal den alltid være fuktig – det er alltid en suspensjon i luften på grunn av matlaging, den må fjernes. En god løsning ville være å pakke inn gardinene når du tilbereder noe komplekst, fet – for eksempel gelékjøtt eller en stor gryte borscht..

Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen

Persienner for plast- og trevinduer: Hvordan velge og henge? 220+ (Foto) i interiøret på kjøkkenet, soverommet, balkongen

Til vask kan du bruke en enkel såpevann, som blandes med varmt vann og oppvaskmiddel. Men blekemiddel og lignende aggressive kjemikalier kan ikke brukes – det påvirker stoffet negativt..

VIDEO: Installasjonsinstruksjoner for rullegardiner

konklusjoner

Et sted en gang i uken må du utføre våtrengjøring, og deretter vil gardinene forbli lyse og vakre. Når du velger persienner til et vindu, se etter et pålitelig selskap som definitivt vil selge deg et kvalitetsprodukt – og eventuelt levere det gratis.

Previous Post
Πλαίσιο οροφής: Πώς να επιλέξετε και να κολλήσετε; 180+ (Φωτογραφία) Σχέδια για διαφορετικές οροφές
Next Post
Safer i det indre av et hus eller leilighet (liten, brannsikker, innebygd). Hvordan velge? Hva bør du være oppmerksom på?
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector