15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Moderne lysekroner og lysarmaturer: som passer for gangen / kjøkkenet / soverommet? 205+ Fotoalternativer med strekkloft

Lysekroner og lamper med strekkloft

Strekktak ser fantastisk ut i interiøret, og hvis du velger en passende belysningsenhet for dem, vil denne effekten øke flere ganger. Hva er det særegne ved strekklofter, og hvordan velge riktig lysekrone? Flere detaljer senere i artikkelen.

Hva skal være et lysarmatur for strekkloft?

Valget av belysningsarmaturer for strekkloft bør behandles med spesiell forsiktighet. De er laget av polyester eller PVC -stoff, som strekker seg noen centimeter fra selve taket, og selve materialet tåler ikke ytre påvirkninger.

PVC -klut tåler ikke temperaturer over 80 grader, den varmes opp og begynner å strekke seg. Polyester stoff har ikke egenskapen til å strekke seg, men med lang eksponering for lys kan det endre farge (mørkere eller gul). Dette problemet er også vanlig hvis belysningsarmaturene er feil installert, eller lerretet utsettes for høye temperaturer..

Korrekte lysarmaturer i taket

Korrekte lysarmaturer i taket

Det er spesielle belysningsarmaturer for strekklofter, men om nødvendig kan du velge et passende belysningsarmatur blant andre modeller.

For å gjøre dette er det verdt å starte med følgende egenskaper:

 • Det er viktig å være oppmerksom på at lysekronen skal være plassert i trygg avstand fra lerretet slik at det ikke varmes opp. I tillegg må lampene til belysningsenheten ha en viss watt, og som vi vil fortelle senere.
 • Noen typer lamper krever installasjon av effektomformere. Disse lampene inkluderer for eksempel LED og halogen. Mange mennesker feilaktig installerer denne enheten i et tomt rom over lerretet, men dette er en stor feil. På grunn av mangel på luftsirkulasjon i dette rommet, blir enhver omformer raskt overopphetet og mislykkes. Derfor, for å installere en slik enhet, må du forberede en spesiell ventilert nisje, og ledningene til den er allerede ført bak lerretet..

Velg en lysekrone med nyanser

Velg en lysekrone med nyanser

 • Det er verdt å kjøpe en belysningsenhet før du installerer undertak. Armaturer er festet direkte til hovedtaket, derfor må du klargjøre og installere festemidler før du installerer lerretet og beregne nøyaktig hvor kuttet for ledningene til produktet vil være.
 • Det anbefales å velge lamper med skjerm. Den glatte overflaten på lerretet reflekterer 80% av lyset. Hvis du installerer lamper med åpne lamper eller nyanser rettet oppover, vil lyset som reflekteres i lerretet bokstavelig talt blinde øynene dine.
 • Armaturer med komplekse fester er ikke egnet for montering på strekklofter. Dette kan igjen skade lerretet, noe som er svært uønsket..

Spotlights i takdesign

Spotlights i takdesign

Til tross for disse begrensningene, er forskjellige typer lysarmaturer installert for strekklofter: spotter, produkter med vifte, lysarmaturer med en intrikat design og mye mer..

Hvilke lamper passer?

Lamper kan også være forskjellige, som hver har sine egne egenskaper. Hvis du fortsatt vil installere produktet med nyanser, kan du velge belysningsenheten du liker, det viktigste er å installere en passende lampe.

 Visninger
 • Glødelamper. Dette er det billigste, men mest uegnede alternativet for et strekkloft. En slik lyspære varmer opp luften mye, og hvis den er installert feil, kan den skade lerretet. For ikke å varme strekklofter, bør lampen installeres i en avstand på 25 cm fra dekselet. Hvis platene er rettet oppover, øker denne avstanden til 40 cm. I dette tilfellet bør effekten være maksimalt 60 W.

Glødelampe med en effekt som ikke overstiger 60 W.

Glødelampe med en effekt som ikke overstiger 60 W.

 • Energisparende lyspærer. De varmer praktisk talt ikke luften og er flotte for en slik anledning. Av varmeelementene i en slik lyspære, bare en effektomformer. Den eneste ulempen med denne belysningen er kvikksølvdampen inne i lyspæren, og etter å ha ødelagt den må du raskt ta forholdsregler..

Ta forhåndsregler med disse lampene

Ta forhåndsregler med disse lampene

 • LED. Dette er ideelle pærer for installasjon. De varmer ikke luften, mens de skinner veldig sterkt. Mange foretrekker å velge lavspenningsprodukter, de trenger ikke strømforsyning. Hvis du installerer lamper som det er nødvendig for, må du lage en egen nisje for denne enheten..

Sterkt lys fra en liten lyspære

Sterkt lys fra en liten lyspære

 • Halogenlamper. For slike lamper, med en rettet lysstrøm oppover, må du holde en avstand fra taket – 30 cm hvis lampens effekt er 35-40 W, 20 cm hvis effekten er 20 W og 10 cm for 10 W lamper

.

Halogenlamper for kjøkkenbelysning

Halogenlamper for kjøkkenbelysning

Hva er lysekronene?

Mye avhenger av størrelsen på rommet. For eksempel, hvis arealet i rommet er fra 9 til 12 m2, er det fornuftig å installere en klassisk lysekrone i midten. Hvis armaturen kan hektes, vil installasjonen ikke ta lang tid. Du må også huske at noen selskaper som driver installasjon av lerretet selv, installerer en belysningsenhet gratis..

Klassisk lysekrone i midten av rommet

Klassisk lysekrone i midten av rommet

Hvis arealet på rommet overstiger 20 m2, vil en lysekrone ikke takle belysningen av hele rommet. For å gjøre dette må du installere ekstra spot- eller taklamper som vil belyse dødsonene. Hvis rommet har en langstrakt form, kan du installere to lysekroner i lik avstand fra veggen.

Lysekrone i midten med ekstra belysning

Lysekrone i midten med ekstra belysning

Form og størrelse

Alle armaturer, både for strekklofter og for konvensjonelle, er delt inn i to kategorier: vertikal og horisontal.

 • Vertikal. Monteres i tak over 3m. Diameteren deres kan være fra 20 til 50 cm, og høyden på en slik lysekrone er nær 1 m..

Vertikale lysekroner i stuen

Vertikale lysekroner i stuen

 • Horisontal. Installert i rom med lav takhøyde (opptil 3 m). Diameteren til et slikt produkt bør ikke overstige 1 m. Det kan ha helt forskjellige former, både den klassiske flersporede formen med plasseringen av plafondet på “grenene”, og mer interessante designløsninger. Fordelen med en slik lampe er at den perfekt belyser hele rommet på grunn av lampenes jevne avstand fra midten..

Lavt tak horisontal lysekrone

Lavt tak horisontal lysekrone

Individuelt valg

Kostnaden for et lysarmatur avhenger helt av design, størrelse og materialer for produksjon. Det er bedre å velge plafonds rettet mot sidene eller til bunnen. Ellers vil det ha en dårlig effekt på lerretet. Ikke begrens deg til beskjedne og enkle lamper, de kan dekoreres med elegante lampeskjermer, glasspendler og forskjellige perler..

Det mest vanlige og interessante belysningsalternativet for et strekkloft – oppfyller alle kravene til lysarmaturer. Krystallstykket diffunderer vakkert lys med sine fasetterte elementer. I tillegg reflekterer krystallelementer lys og “leker” med gjenskinn, reflektert på lerretet..

Pyramid lysekroner

Det er verdt å nevne de pyramideformede lysekronene separat, som er egnet for installasjon i korridoren, og som ofte brukes på museer, hoteller og teatre. Generelt avhenger valget av hva eierne av huset vil se..

Krystallstykke for uvanlig belysning

Krystallstykke for uvanlig belysning

Ikke glem å vurdere takets og lysekronens kompatibilitet. For eksempel ser et lysarmatur med “lys” med et glanset lerret stygt ut, lyset som reflekteres i PVC -lerretet vil se merkelig og uinteressant ut.

En slik lysekrone vil se bra ut på bakgrunn av matte strekklofter. Hvis du velger belysning for en blank overflate på lerretet, er det bedre å foretrekke belysningsenheter i form av en halvkule, siden det reflekteres vakkert i det blanke lerretet og gjør rommet visuelt bredere. Et universelt alternativ for både matt og glanset tak – horisontale flerarmsprodukter.

Vær oppmerksom på alt

Den øvre delen av lysekronen og nyanser skal også være “vakre”. Dette er viktig, for i den blanke overflaten på lerretet for strekkloft vil denne delen gjenspeiles. Ingen ledninger og andre deler ødelegger produktets visuelle egenskaper.

I tillegg må alle festemidler og eventuelle skader som oppstår under installasjonen dekkes med en skygge. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et lysarmatur med oppovervendte nyanser, bør du installere spesielle reflektorer. Selv om enheten er plassert i riktig avstand, kan det fortsatt vises flekker på lerretet over tid..

Dette gjelder både strekklofter og konvensjonelle. Mange har svarte flekker i taket som ser ut som sot hvis lysekronen med nyanser rettet mot toppen er nær taket. Dette er spor av brent støv på lampens overflate..

Velg nyanser som passer til rommets stil

Velg nyanser som passer til rommets stil

Hvis du likevel har kjøpt et produkt med oppadvendte nyanser, må du kjøpe en passende lampe. Energisparende lamper og LED -lamper varmes minst opp. Reflektoren er krom eller rustfritt stål over lampen. Den reflekterer lys og forhindrer at nettet overopphetes. Når du kjøper en lysekrone, må du ta hensyn til modeller med reflekser..

Monteringsmetode

Lysekronen kan fikses på en av to måter:

 • Suspenderte produkter. Denne monteringsmetoden krever en spesiell krok i taket. Denne kroken kan festes til et betongtak. Festes med klemmer i det tomme rommet på gulvet, eller kan skrus til en spesiell plate som skrus fast i taket. Hvis du vil installere kroken for å installere lysekronen selv, er det best å velge en ankerkrok som er forsvarlig festet i taket. Denne metoden er mest egnet for strekkloft. Du trenger bare å lage et hull i lerretet, passere kroken som tidligere var senket til ønsket høyde gjennom den, og føre ledningene og slangene som fører til lysekronen gjennom hullet.

Feste for hengende produkt

Feste for hengende produkt

 • Overhead lysekroner. De er festet direkte til taket, og leveres komplett med spesielle fester (braketter).

Monteringsplate

Den vanligste typen montering av alle. Den er installert for produkter med en liten masse, som er festet med spesielle pinner eller sideklemmer. Med tanke på at strekkloftet ligger 5-6 cm fra det viktigste, må monteringsfilmen festes slik at den er på ønsket nivå. For å gjøre dette er det nødvendig å installere et slags underlag mellom hovedtaket og det nedhengte. Du kan bruke en trebar som den. Tykkelsen skal være 5-10 mm mindre enn avstanden fra hovedtaket til lerretet.

Monteringsplate “kryss”

Designet for montering av store og tunge lysarmaturer. Formen på en slik enhet skal være rund, oval, rektangulær eller firkantet. Installasjonsprinsippet er omtrent det samme som i det forrige tilfellet. Det er nødvendig å ta kryssfiner, litt større enn selve korset, i midten lager vi et hull som det er nødvendig å passere ledningene fra lysekronen. Kryssfiner er forankret i taket med betongankre og et monteringskryss festes direkte gjennom kryssfiner.

Jeg stråler

Designet for de mest massive lysekronene. Den installeres på samme måte som monteringskrysset.

Festing av overheadproduktet

Festing av overheadproduktet

Monteringsplater “kryss” og “I-bjelke” for installasjon krever spesielle ferdigheter. Det må lages store hull i taket, så du må ringe en profesjonell for dette arbeidet. Ellers bare velg en annen metode for å fikse lysekronen..

Hva er festene?

Valget av belysning for et rom avhenger av det indre av rommet og størrelsen. Et lite rom kan belyses med én lyskilde; for et stort rom er det lurt å bruke flere lamper. I tillegg til inndelingen i horisontal og vertikal, er det også lysekroner på stangen, som har kombinert fordelene med begge hovedtypene.

Lysekroner i stang

Deres skjønnhet er at høyden på produktet enkelt kan justeres. Dermed, sammen med en lysekrone på en stang, kan du alltid bruke glødelamper, eller installere denne lysarmaturen i et rom med hvilken som helst takhøyde.

Justerbar lyshøyde

Justerbar lyshøyde

Med horn, tallerkener og kleshengere

Alle er etterspurt blant kjøpere og har både fordeler og ulemper. Den vanligste blant dem er lysekroner i horn. For strekklofter er de perfekte, og av restriksjonene kan bare skilles mellom bruk av produkter med armer rettet oppover. Av hvilken grunn, og hvordan vi skal håndtere det, har vi allerede sagt.

Skjema med horn er etterspurt blant kjøpere

Skjema med horn er etterspurt blant kjøpere

Lysekroner i tallerkener

De er ryddigere og har en enkel design, så de passer til alle rom. For slike enheter er en forutsetning installasjon av en reflektor, ellers kan belegget av himlingene forringes. Vanskeligheten er at det er vanskelig å finne slike reflektorer, og derfor må mange forlate tanken på å installere slik belysning..

Hengende lysekroner

Dette er lampeskjermer som henger på en kjetting, fiskesnøre osv. De kan installeres både med en lukket lampe, og med en lampe plassert i bunnen. Denne typen lysekrone lar deg opprettholde ønsket avstand fra taket til lampene, i alle lysretninger.

Lysarmatur i form av en tallerken

Lysarmatur i form av en tallerken

Hvor nøyaktig å installere?

Slik at hele rommet er jevnt opplyst. Og det var ingen blinde flekker igjen, du må velge riktig sted for å installere lysarmaturene. Klassikeren er å plassere lysekronen i midten av rommet, men dette fungerer så lenge rommet har riktig form. Hvis rommet er avlangt, eller rommet er stort nok, er det ikke sikkert at denne metoden fungerer..

En enkelt lysekrone kan ikke fylle et helt rom med nok lys. I slike situasjoner kan du bruke installasjonen av flere lysarmaturer samtidig. De bør plasseres i lik avstand fra hverandre, noe som vil skape jevn belysning av hele rommet..

Flere lysarmaturer i ett rom

Flere lysarmaturer i ett rom

Men det er rom som har en kompleks eller uregelmessig form, hva skal jeg gjøre da? For dem kan du bruke følgende taktikk: dele rommet i funksjonelle soner, og dele dem ved hjelp av lyskilder. For eksempel, hvis dette er en spisestue kombinert med et kjøkken, vil en lysekrone være plassert over spisebordet, og den andre rett over arbeidsområdet på kjøkkenet.

For lerret med fotoutskrift, før du velger et sted for lampen, er det viktig å sørge for at tegningen ikke blir forstyrret og om nødvendig flytte lysekronen til et annet sted.

Velge en farge

Du må velge fargen på platene basert på utformingen av rommet og smaken til eieren av huset. Men det er også flere regler å velge mellom:

 • Hvis du velger en hvit kropp og nyanser, vil dette bidra til å gjøre rommet lettere, og belysningen i rommet vil virke elegant og høytidelig..

Hvite nyanser for å skape en feiring

Hvite nyanser for å skape en feiring

 • Fersken, sand, “champagne”, beige farger, alt dette vil gjøre rommet mer behagelig og varmt. Denne fargen på plafondene er mer gunstig for avslapning og hvile, derfor blir slike produkter valgt for et soverom eller en stue..

Rolige nyanser i det indre av rommet

Rolige nyanser i det indre av rommet

 • Den røde lysekronen vekker interessen til gjestene i huset, de er designet for å bli sett på. Selvfølgelig, i et soverom eller stue, vil et slikt produkt være overflødig. Rødt er mer passende på kjøkkenet eller spisestuen..

Lys lysekrone på kjøkkenet

Lys lysekrone på kjøkkenet

 • Grønne nyanser vil være relevante for arbeidsområdet i huset. Denne fargen har en positiv effekt på ytelsen og utholdenheten til en person. Det ble verdsatt i forrige århundre. Lysarmaturer av denne fargen ble hengt i banker, forskjellige byråer og byråer.. Naturskygger i taket ditt

  Naturskygger i taket ditt

 • Brun. Denne fargen bidrar til å opprettholde atmosfæren av komfort og ro i rommet. Den første assosiasjonen jeg tenker på er fargen på naturlig tre. En lysekrone i denne fargen vil harmonisk passe inn i rom i Provence, landlig eller japansk stil.
 • Produkter med streng svart farge vil bare passe inn i et moderne og originalt interiør i rommet. I klassiske rom vil dette designet se inharmonisk ut..

En sofistikert kombinasjon i en moderne stil

En sofistikert kombinasjon i en moderne stil

Hvorfor trenger du et bokmerke?

For montering av lysarmaturer på undertak. Det er nødvendig å passe på å installere et spesielt bokmerke under lysekronen, en slags plattform for lampen. Den installeres før selve undertaket installeres..

Rund lysekrone plattform

Rund lysekrone plattform

Hvis du merker at lysekronen begynner å falle etter installasjonen, må du fjerne den helt og bytte ut plattformen.

Boliglånet er vanligvis laget av tykk kryssfiner. På grunn av fibrenes høye viskositet regnes dette materialet som det mest holdbare og praktiske. Hvis du vil dekorere plattformen under lysekronen, kan du installere et uttak av polyuretan.

Materialer for produksjon

Når du velger en lysekrone for strekklofter, bør du ta hensyn til materialene den er laget av. Denne egenskapen vil påvirke produktets ytelse og funksjonalitet betydelig. Hvilke materialer brukes til produksjon av lamper:

 • Metall lysekroner er populære for sin praktiskeitet. Et metallprodukt vil vare lenge, og det er lett å ta vare på det. Ulempen med en slik lysekrone er den høye prisen og en stor masse av produktet. For å installere et metallbelysningsarmatur trenger du et spesielt feste.
 • Glassmodeller anses også som funksjonelle. Fordelene med produktet inkluderer et vakkert utseende og et bredt utvalg av forskjellige modeller. Ulempen er vanskeligheten med å gå. Glassets skjørhet er den eneste ulempen som slike lysekroner har. Det er lett å bryte lokket under vask..

Vakkert utseende som matcher rommets stil

Vakkert utseende som matcher rommets stil

 • For et strekkloft er bruk av trekroner også aktuelt. Selvfølgelig ser dette materialet vakkert og interessant ut, men avhengigheten av treapparater til fuktigheten i rommet er veldig alarmerende. Dette kan til og med resultere i dannelse av en sopp på produktet. Det er ekstremt vanskelig å ta vare på en lysekrone i tre..

Uvanlige linjer og materialer for valg av lysekrone

Uvanlige linjer og materialer for valg av lysekrone

 • Fra økonomimulighetene kan du vurdere produkter laget av plast og eventuelle erstatninger. Plastprodukter ser veldig fine ut på kjøpstidspunktet, men på grunn av konstant eksponering for lys mister de gradvis attraktiviteten..
 • Krystall er vakkert og dyrt. Et slikt lysarmatur vil se bra ut i ethvert interiør, men det er ganske dyrt. For å installere et slikt produkt kreves det høye tak..

Krystallskjønnhet i interiøret ditt

Krystallskjønnhet i interiøret ditt

 • Av de originale belysningsalternativene skiller lamper med tekstilnyanser seg ut. Av manglene ved dette produktet kan bare vanskeligheter under pleie skilles, men visuelt passer det godt med interiøret. En annen ulempe, de er brannfarlige..

Lysarmaturer

I strekklofter kan ikke bare lysekroner installeres, men også andre belysningsenheter. De er mer kompakte og klumpete. Blant armaturene for strekklofter skiller følgende seg ut:

 • Spotlights. De kan installeres for å belyse et bestemt element i interiøret, eller skape belysning i en bestemt vinkel..

Lyset er satt i en bestemt vinkel

Lyset er satt i en bestemt vinkel

 • Taklamper. De er installert i stedet for en lysekrone og brukes som hovedbelysning..

Spotlights i stedet for hovedlyset

Spotlights i stedet for hovedlyset

LED lysekroner

Lysstyring med IR fjernkontroll

Lysstyring med IR fjernkontroll

LED -belysning er den mest pålitelige erstatningen for glødelampene vi alle er vant til. Nylig har den blitt veldig populær på grunn av sin lange levetid. Slik belysning styres ofte ved hjelp av en IR -fjernkontroll..

Fordeler
 1. Lang levetid. Levetiden til en slik lampe er 2-3 ganger lengre enn halogenlyskilder..
 2. Energisparing. Disse lampene bruker 60% mindre energi enn halogenlamper..
 3. Bredt utvalg av farger. Armaturer kan ha forskjellige farger. Dette trikset brukes ofte for å utfylle interiør i fusjonsstil..
 4. Sikkerhet. Driften av disse lampene er trygg for mennesker: dette gjelder både fraværet av den flimrende effekten og fraværet av skadelig stråling.. Lang levetid og sikker drift

  Lang levetid og sikker drift

Ulike lysekroner for forskjellige rom

Hvert rom i huset vårt skal ha sin egen atmosfære. En lysekrone er en viktig detalj i interiøret, derfor må en bestemt belysningsenhet installeres for et soverom, hall eller gang. Med strekklofter blir oppgaven enda mer komplisert. Hvilke lysekroner er egnet for strekkloft i gangen, soverommet, kjøkkenet og gangen?

Soverom

Designere foretrekker å bruke to typer belysning på soverommet: amerikansk eller europeisk. Det amerikanske systemet involverer et stort antall spotlights som peker i forskjellige retninger, uten en sentral lysekrone. Europeisk stil – sentral lysekrone i taket og ekstra lysarmaturer.

Populære typer belysning på soverommet
 • Stjernehimmel. Moderne teknologier har gjort det mulig å lage en ekte stjernehimmel på soverommet, som visuelt på ingen måte vil avvike fra den virkelige. Det må huskes at det må gjøres på forhånd, før strekklofter installeres. Mange utfyller stjernehimmelen med en laserprojektor, som lar deg lage andre effekter på soverommet, for eksempel en flygende komet eller aurora borealis. Denne luksusen er ikke billig, så billigere produkter av denne typen kan brukes. Stjerner påføres det mørke lerretet av strekklofter ved hjelp av selvlysende maling. I løpet av dagen er de usynlige, og om natten gir de en veldig vakker visuell effekt.. En interessant løsning for alle aldre

  En interessant løsning for alle aldre

 • Perimeterbelysning. Slik belysning er installert rundt omkretsen av hele rommet. Og visuelt gjør takene høyere. Slik belysning er ikke veldig lys, men skaper en behagelig atmosfære på soverommet for å slappe av, se på TV eller jobbe med en datamaskin..

Rolig belysning for personvern og komfort

Rolig belysning for personvern og komfort

 • Lysekrone til soverommet. Dette er den klassikeren som brukes mest. Installer en lysekrone på soverommet hvis takhøyden tillater det. Som regel er dette et pent produkt med matte nyanser av rolige nyanser. Belysning på soverommet er valgt for å matche det generelle interiøret i soverommet.

Harmonisk kombinasjon av alle elementene i soverommet

Harmonisk kombinasjon av alle elementene i soverommet

 • Innebygde spotter. Dette alternativet er egnet for boliger med lav takhøyde. Hvor høyden forblir veldig liten etter å ha installert et undertak. Butikkene tilbyr et stort utvalg av forskjellige spotter. De kan ha forskjellige former og farger..

Slike produkter kan variere i dekorativ design. Denne belysningen på soverommet har en rekke fordeler:

 1. Lav pris.
 2. Lett å montere.
 3. Vakkert utseende.

Spotbelysning for lav takhøyde

Spotbelysning for lav takhøyde

Stue

Stuen er hovedrommet i hele huset. Før du velger en lysekrone for strekkloft i en hall, er det viktig å kjenne området. Det gjennomsnittlige arealet på dette rommet er fra 17 til 20 kvadratmeter, så belysningsarmaturen må ha tilstrekkelig kraft til å belyse hele rommet..

Kombinasjon av spotbelysning med sentral

Kombinasjon av spotbelysning med sentral

Lysekronen kan kombineres med andre lysarmaturer, for eksempel spotter i taket eller veggen.

Hva du skal velge for stuen: horn, nyanser eller tallerkener?

For å løse dette problemet må du ta hensyn til en rekke av følgende faktorer:

 1. Temperaturer.
 2. Materiale for å lage.
 3. Skygger type.
 4. Lysretning.
Plafonds

Plafond bidrar til å regulere lysstrømmen, gjøre den mer konsentrert eller tvert imot diffus.

Lukket kuppeldesign

Lukket kuppeldesign

Lukkede nyanser “skjuler” all varmen i seg selv, og lar ikke selve lerretet varme opp. Derfor brukes de ofte til strekkloftinstallasjoner..

Hvor mange horn skal det være?

Det avhenger av størrelsen på rommet. Hvis stuen har et areal på 18 kvadratmeter eller mer, må du kjøpe en lysekrone med minst 6 nyanser. I tillegg er det en mulighet for at du fortsatt må installere ekstra belysning, for eksempel spotlights. Hvis hallen er fra 12 til 18 kvadratmeter, må du velge en lysekrone med 5-6 nyanser. Og for små rom, fra 10 til 12 kvadratmeter, vil 3-4 nyanser være mer enn nok, og installering av en lysekrone med mange armer vil gi for sterkt og mettet lys.

Antall horn avhenger av området i rommet

Antall horn avhenger av området i rommet

Gang

Når vi kommer inn i leiligheten vår fra en mørk inngang, befinner vi oss umiddelbart i gangen. Spesielt hvis strekklofter er installert i dette rommet, bør det utvises spesiell forsiktighet ved valg av belysningsarmaturer..

Original belysning i gangen

Original belysning i gangen

Det skal ikke være veldig lys i korridoren. Når du kommer inn i huset fra gaten, vil det sterke lyset blinde øynene dine.

Det anbefales å installere diffust lysarmatur i gangen. Dette kan for eksempel være lysekroner med matte nyanser. Du kan også installere lysekroner med oppadgående lys, selv om det i en slik situasjon er verdt å vurdere at strekklofter ikke tåler høye temperaturer og forverres. Reflektorer, eller bruk av lamper med lav effekt, kan løse dette problemet. Alle disse triksene vil gi gangen myk, hyggelig belysning og forhindre den “blendende” effekten av lyse lamper..

Belysning for en lang gang

Som regel er en korridor i en leilighet et langt smalt rom. Belysning skal bidra til å visuelt utvide rommet, og “korrigere” dets visuelle ufullkommenheter. Ved strektak kan denne effekten oppnås ved hjelp av innebygde spotter. De må ordnes på denne måten: 2-3 over inngangen til leiligheten, og en om gangen langs hele lengden på rommet.

Spotbelysning langs gangen

Spotbelysning langs gangen

Hvis du er heldig, og gangen har stor takhøyde, kan du ordne lysarmaturer langs veggene. Denne metoden vil bidra til å gjøre rommet visuelt mer proporsjonalt: takene vil vises lavere, og selve korridoren vil øke..

For å gi deg maksimal komfort mens du bruker belysning, må du kombinere lyskilder i bestemte grupper, som hver er slått på med sin egen bryter. Dette bidrar til å bruke bare den riktige delen av belysningen basert på den spesifikke situasjonen. Plasseringen av bryterne er like viktig. Du må finne et praktisk sted for permanent bruk.

Belysning for en liten gang

Enhver plass, selv den minste, har nødvendigvis sin egen lyskilde. I en liten korridor, som regel. En vanlig lyskilde er installert – en klassisk lysekrone. Et mer moderne alternativ er installasjon av innfelte spotlights i undertaket. Belysning for gangen i form av bokstaven “L” eller en firkant.

Det er klart at det er lettest å velge en lysekrone for en firkantet gang. De fleste velger en sentral lyskilde i form av en lysekrone for denne situasjonen. Et vanskeligere spørsmål er hva du skal gjøre med den “L” -formede korridoren. Den mest praktiske og funksjonelle måten å belyse en korridor på i denne situasjonen er å dele gangen i funksjonelle soner. For hver av disse sonene må du velge separate lyskilder..

Flere lyskilder i gangen

Flere lyskilder i gangen

Mange foretrekker å bruke flere primære lyskilder, for eksempel lysekroner, og komplementere dem med noen flere ekstra lyskilder. Dermed viser det seg å belyse alle hjørner av rommet..

Typer lamper til gangen

For å belyse korridoren, er følgende typer lamper oftest valgt:

 • Spotlights på det falske taket. Passer til enhver gang, uavhengig av form og størrelse. De kan bygges inn i taket, eller med muligheten til å justere lysretningen. De kan plasseres på veggene eller i nisjer med ekstra dekorative elementer i rommet..

Lett interiør i gangen

Lett interiør i gangen

 • Lysekrone i taket. Dette alternativet er alltid relevant, men ikke egnet for en liten gang. En lysekrone er ikke i stand til å belyse hele korridoren. Ett lysarmatur kan bare brukes i et godt formet rom.

En interessant løsning for en liten gang

En interessant løsning for en liten gang

 • Lokal belysning. Dette er et stort antall spotlights plassert i alle funksjonelle områder langs hele taket. Dette bidrar til å skape en hyggelig atmosfære i rommet, markere alle viktige interiørdetaljer og skjule feilene i gangen..

Kjøkken

Kjøkkenet er stedet hvor hele familien samles ved middagsbordet, og vertinnen selv tilbringer mesteparten av tiden. Belysning i dette rommet bør også velges ut fra størrelsen og funksjonelle områder. Et lite kjøkken vil se bra ut i spotlights, eller en enkelt lyskilde i form av en lysekrone. For et stort rom må du velge flere lysarmaturer, eller kombinere en lysekrone med spotbelysning.

Formen på enheten spiller ingen rolle, den avhenger utelukkende av kjøkkenets interiør og preferansene til husets vertinne. Hvis kjøkkenet er laget i en klassisk stil, kan du velge en lysekrone med nyanser i form av blomster, rund eller i Provence -stil. For en mer moderne design og belysning må du velge originalen, så prøv å finne noen slags lysekroner med en uvanlig og interessant form..

Lamper i stil med kjøkkenet

Lamper i stil med kjøkkenet

Lyset skal være naturlig og ikke endre utseendet på maten. Ikke eksperimentere med lysskygger.

En lysekrone med et originalt og interessant design er perfekt for kjøkkenet. Når du velger det, må du ta hensyn til rommets generelle stil og dimensjoner. For rom med et lite område må du velge pene og kompakte lysekroner, for eksempel plater, slik at rommet ikke virker enda mindre. Hvis området tillater det, hvorfor ikke glede deg selv med en dyr lampe, en enhet som vil overraske alle gjestene? En lysekrone på kjøkkenet er ikke bare en måte å belyse et rom på, det er et av hovedelementene i innredningen i et rom. Derfor kan dette produktet deles inn i tre kategorier:

Suspendert

1-3 plafonds på en hengende kjede (snor, snor). Ser pent og interessant ut, passer for en stor. Så det er for et lite kjøkken. En slik lysekrone kan være laget av papir, stoff, glass og plast..

Hengende lysekrone i kjøkkendesign

Hengende lysekrone i kjøkkendesign

Tak

Et flott alternativ for små kjøkken, med lav takhøyde og et lite område. Du kan velge et passende produkt etter form og farge.

Tak som passer kjøkkenet

Tak som passer kjøkkenet

Klassisk

Dette er elegante, uvanlige produkter som brukes til å opprettholde en bestemt stil i et rom: imperium, art deco, klassisk.

Art deco -stil på kjøkkenet

Art deco -stil på kjøkkenet

Lysstyrken til lampene bør velges avhengig av det generelle fargeskjemaet i rommet. Jo mørkere interiør, jo kraftigere bør lampene være..

Hvorfor en lysekrone er egnet for kjøkkenet?
 1. Lysintensiteten kan justeres og dermed spare strøm.
 2. Ett stykke kan belyse et helt rom, uten hjelpelys.
 3. En rekke valg, mange alternativer for former, størrelser og dekorasjon av lysekroner.

Av manglene kan du svare:

 1. Originale kopier er dyre.
 2. Vanskelig å ta vare på dem.

Det er alltid høy luftfuktighet på kjøkkenet, så lysekronen må lakkes før installasjon med lakk, hvis den er av tre eller med mastikk, hvis lysekronen er av jern.

Perfekt kombinasjon av flere typer belysning

Perfekt kombinasjon av flere typer belysning

Bad

Badet er det eneste stedet i leiligheten der pretensiøsitet er ubrukelig. Lysarmaturene i dette rommet vil konstant bli utsatt for fuktighet. Det er visse krav til belysning på badet:

 1. Lysekronen må festes direkte til hovedstrømmen slik at lysarmaturen holdes godt på plass. For dette er det spesielle festesystemer som lar deg installere en lysekrone for et strekkloft og feste den til hoveddelen.
 2. Ingen glødelamper, spesielt for spotbelysning.
 3. Det bør ikke være skarpe hjørner eller jags på foten av lysekronen.
 4. Det anbefales å bruke lysekroner med lukkede nyanser slik at fuktighet ikke kommer inn i strømnettet.

Elegante hvite plafonds på badet

Elegante hvite plafonds på badet

I tillegg bør det installeres beskjedne, små lysekroner på badet. Spotbelysning er det beste valget for dette rommet. Disse kan være takarmaturer, utstående eller innebygde lamper. I tillegg, for punktbelysning, for ikke å smelte takstoffet, er det nødvendig å bruke en spesiell termisk ring.

Lyst bad, selv med mørke vegger

Lyst bad, selv med mørke vegger

Vi velger avhengig av stilen på rommet

I dag kan et rom utformes i dusinvis av forskjellige stiler, og slik at lysekronen ikke virker overflødig i det indre av dette rommet, må du ta hensyn til funksjonene i den valgte stilen. Dermed vil alt i rommet se harmonisk og interessant ut. For hvilke stiler hvilken lysekrone er egnet?

Belysning er valgt for interiørstilen

Belysning er valgt for interiørstilen

Tradisjonell stil

Tradisjonelle stiler inkluderer rokoko, klassisisme, viktoriansk, barokk, imperium. Alle fant sin opprinnelse under utformingen av hus, bygninger og palasser i alle epoker. Strekk taklysekroner som vil se bra ut i et slikt rom, du må vurdere hvilke egenskaper belysningsenheten skal ha:

 1. Laget av dyre materialer.
 2. Mye innredning.
 3. Kompleks utførelse.
 4. Forfining av produktet.
 5. Glitter og forgylling på overflaten.

Rokokostil med strekkloft

Rokokostil med strekkloft

Klassisk

Denne stilen er preget av grasiøse linjer og former på produktet. Lyspærer, dette er også en av egenskapene til en lysekrone i klassisk stil. Slike lysekroner kan sammenlignes med smykker; de er dekorert med mange anheng av krystall og glass, perler, åpent lampeskjerm og mye mer. Hovedkarakteristikken for en lysekrone i klassisk stil er dyre og elegante dekorelementer..

En klassisk makeover med moderne materialer

En klassisk makeover med moderne materialer

Land

Country på en annen måte kan kalles en rustikk stil. Lysekroner laget på denne måten gir en følelse av komfort og hjemmevarme. De er laget. Bare av naturlige materialer: tre, jern, etc. For nedhengt tak har en lysekrone i denne stilen nødvendigvis en vevd eller flettet lampeskjerm. Det er til og med mulig å installere tre- eller utskårne nyanser.

Følelse av stil og varme

Følelse av stil og varme

Disse lysekronene er best egnet for matte strekklofter. Belysning med et stort område kan ikke belyses med en lysekrone alene, så du må installere flere lyskilder. Til dette kan du bruke vegglamper. Spotbelysning er ikke egnet for landlig stil.

Moderne

Denne stilen kombinerte dyktig klassisk og moderne. For et rom i denne stilen ser lysekroner i pelsdekorasjon, lampeskjermer i stoff, med striper, kjeder og glasspendler bra ut. Alt dette tilbehøret vil tilføre rommet eleganse og aristokrati..

“Belysning” i jugendstil

Moderne

Blant de moderne stilene er: minimalisme, popkunst, loft, konstruktivisme, bauhaus, hi-tech, futurisme. En lysekrone for himlinger i hver av disse stilene bør ha følgende egenskaper:

 • Enkle former;
 • minimum av dekorasjoner;
 • elementets funksjonalitet og praktisk.

Trelignende tak med spotbelysning

Trelignende tak med spotbelysning

Alt kan brukes som materialer for denne stilen, og det er ingen begrensninger på fargeskjemaet. For loftstil er metalliske nyanser, grå og mørke nyanser mer passende, mens popkunst elsker mettede nyanser mer i kombinasjon med en metallramme.

Høyteknologisk

I høyteknologisk stil er det lysekronen som kan bli hovedelementet i hele rommet. Den høyteknologiske stilen er preget av originalitet og pretensiøsitet til belysningsarmaturer. Jo mer original designen er, desto bedre. Frostet glass for strekkloft er en flott løsning. Selvfølgelig brukes de ikke som hovedbelysning i rommet, men brukes ofte som tilleggsutstyr.

Høyteknologisk belysningsarmatur

Høyteknologisk belysningsarmatur

Hvis en lysekrone bruker et stort antall lamper, vil det gi en mulighet til å belyse hele rommet og bidra til å plassere de riktige aksentene i rommet. Ved hjelp av belysning kan viktige dekorative elementer fremheves. Også for denne stilen er funksjonen til lysarmaturen verdsatt, for eksempel hvis lysekronen etter et par klikk gjør leiligheten til en nattklubb ved hjelp av lyseffekter.

Ethno-stil

Denne stilen refererer til kulturen til forskjellige folk, og reflekterer i seg selv alt som har blitt dannet i dem gjennom mange århundrer. Slike lysekroner er ikke bare en interiørdetalj, men en del av en bestemt kultur i en leilighet. Denne stilen er preget av bruk av naturlige materialer for produksjon av lamper..

De er laget av keramikk, glass eller tre. For å velge en passende lysekrone må du umiddelbart bestemme hvilke elementer i interiøret som skal kombineres med den. Dette kan være møbler, innredning i rommet eller malerier som henger i rommet..

Sand og brune farger dominerer

Sand og brune farger dominerer

konklusjoner

For strekkloft er det viktigste å velge en lysekrone som ikke vil skade belegget selv. Med tanke på alle tipsene ovenfor, kan en lysekrone i hjemmet ikke bare bli en måte å lyse opp et rom på, men et ekte høydepunkt i hele interiøret. Overholdelse av den generelle stilen på rommene, en kombinasjon av farger, alt dette er ikke det viktigste, det viktigste er hva eieren av leiligheten synes om den valgte lysekronen.

VIDEO: Velge en vakker lysekrone for tak

Previous Post
Μοντέρνα τεντωμένα ταβάνια (ματ, γυαλιστερά, δύο επιπέδων). Επιλογή και εγκατάσταση από Α έως Ζ + 230 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Moderne design av gangen i leiligheten og huset i 2019. TOPP-8 tips + 200 BILDER