15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Parkett i interiøret: Hvordan bruke? Hvordan velge? 305+ (Foto) slående design (kunstnerisk, fiskebein, modulær)

Parkett i interiøret: Hvordan bruke? Hvordan velge? 305+ (Foto) slående design (kunstnerisk, fiskebein, modulær)

Parkett ser alltid presentabel og smakfull ut i interiøret. Et bredt utvalg av farger og former av materialet lar deg smakfullt dekorere ethvert interiør. Vi tror at det vil være mulig å vakkert utstyre interiøret ved å lære å kombinere farger og teksturer riktig. Den største fordelen med parketten er dørene i forskjellige former og farger. Å ta hensyn til tresorten når du kjøper materiale er også veldig viktig. Finn ut om varianter, utvalgsregler akkurat nå i denne artikkelen.

Når er lett parkett egnet??

Lett parkettgulv passer perfekt inn i moderne design. Ideell for denne typen gulv for å blande seg inn i stilen moderne, minimalisme, land og etno. Mørke steiner tre lar deg dekorere et rom innredet i rokoko-, barokk- og antikke stiler. En slik parkett vil gi rommet en atmosfære av velstand og vil se utsøkt ut..

Parkett gir rommet raffinement og skjønnhet

Parkett gir rommet raffinement og skjønnhet

Å utføre parkettgulv i en lys farge vil fungere hvis du foretrekker massivt tre som:

 • lønnetre;
 • eik;
 • bøk;
 • aske.

Parkett mister aldri fargen sin og vil ikke falme i solen hvis overflaten behandles med et overflatebelegg av høy kvalitet.

Passer perfekt i mange stiler

Passer perfekt i mange stiler

Etter vår mening vil lys parkett gi rommet en følelse av letthet og hjelpe innbyggerne i leiligheten med å slappe av. Ideelt sett vil materialet kombineres med lyse vegger.. Valg av innredning og møbler i dette tilfellet vil det ikke være vanskelig. Mørke eller lyse møbler vil skape en merkbar kontrast med parkett..

Vi anbefaler deg å legge parketten i denne skyggen barn, soverom eller på kjøkken. Gulvbelegget er ikke egnet for korridor, ettersom dette rommet raskt blir skittent, og derfor vil parkettplaten raskt miste sitt presentable utseende. For de som bestemte seg for å legge massivt tre på gangen, er det bedre å velge mørke nyanser..

Husk å bruke toppstrøk

Husk å bruke en toppstrøk

Det er lett parkett som vil bidra til å skjule rommets feil og understreke fordelene. Ved hjelp av et belegg vil det være mulig å oppnå følgende effekt:

 • Et parkettbrett i denne nyansen vil godt utfylle et lite rom. Parkett vil visuelt øke plassen, spesielt hvis veggene er dekorert i en lignende farge.
 • Når et rom vender mot nordsiden og det ikke er nok lys i det, vil et lysarray også komme til unnsetning..
 • Det vil være mulig å visuelt øke høyden på rommet hvis gulvet er lysere enn veggene.

Øker lys gulvplass

Øker lys gulvplass

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Laminat i interiøret på gulv, vegg, tak – 100+ bilder, nyttige tips og obligatoriske anbefalinger

Når skal du bruke hvit?

Den beste løsningen, etter vår mening, vil være et hvitt parkettbrett for soverommet. Alle rom med slike gulv blir mer komfortable og romslige. hvite vegger, seng og gulv kombinert med gardiner pastellfarger vil skape en romantisk og avslappet atmosfære. Tilstedeværelsen av en lys hud under vil forsiktig fullføre utseendet. teppe på det hvite gulvet.

Den ideelle løsningen ville være en så hvit gulvflate for en moderne stue, spesielt hvis veggene skaper en lys kontrast her. I hvitt anbefaler vi å velge skinn sofa og lenestoler (med kromben). I tillegg til veggene vil lyse gardiner skape en vakker kontrast..

Hvit parkett til stuen

Hvit parkett til stuen

Den mest presentable vil se ut som et hvitt gulv av massiv eik. Et rimeligere alternativ ville være en rekke asketrebelegg med et lett fargestoff. Etter behandling med maling blir treet en rik hvit nyanse og utfyller perfekt den generelle bakgrunnen til rommet..

Funksjoner av grått

Et grått parkettbrett vil bidra til å skape en atmosfære av ro og ro i rommet. Gråbeige toner er egnet for leilighetsboere, men ikke for kontoransatte, da en slik palett bidrar til avslapning. Vi anbefaler at du ikke er redd for å kombinere denne fargen med et svart -hvitt interiør..

Ikke vær redd for å bruke grått i interiøret

Ikke vær redd for å bruke grått i interiøret

Det er viktig å bruke et grått gulv i slike tilfeller:

 • Når du arrangerer et rom i en moderne stil. Den grå fargepaletten matcher stilen høyteknologisk, loft og urban minimalisme.
 • Under dekorasjonen av lokalene i en rustikk og vintage stil. Effekten av et mørkt loslitt tre vil passe perfekt inn provence, retro klassikere og country.

Match gulvfargen i henhold til valgt stil

Match gulvfargen i henhold til valgt stil

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Laminat i interiøret på veggen (100 + designfotografier): Vi lager en fasjonabel aksent i interiøret!

Fordeler med modulparkett

En ekte naturlig motstykke fliser, etter vår mening er modulparkett. Hvert element her er designet som en firkant med et mønster i midten. Du kan bruke dette materialet i alle rom i huset. Hvis matrisene er motstandsdyktige mot fuktighet, vil det se bra ut ikke bare i hovedrommene i huset, men også på kjøkkenet..

Klassiske alternativer for modulparkett vil perfekt utfylle barokk- eller empirestilen. Det er dette dekket som lar deg stupe inn i epoken på 15-16-tallet. Belegg hvor mønsteret etterligner keramikk, stein eller metall kan brukes i høyteknologisk stil.

Den modulære versjonen kan plasseres i alle rom

Den modulære versjonen kan plasseres i alle rom

Takket være den universelle strukturen til modulære fliser, kan de kombineres med andre gulvbelegg.. Kombinasjonen av parkettgulv med laminat eller til og med keramiske fliser. Når du legger modulparkett, dannes et vakkert mønstret lerret, som ideelt sett kombineres med annen innredning. Et slikt gulv kan også tvert imot skille seg ut sterkt mot rommets generelle bakgrunn..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Linoleum i interiøret er en enkel og original løsning som gulvbelegg. 220+ (Foto) Beste IDEER for stue, kjøkken, soverom

Hvor brukes fiskebeinparkett??

Etter vår mening anses gulvbelegget i form av et klassisk “fiskebein” som det enkleste og mest forståelige. Diesene her danner et mønster i form av et symmetrisk juletre, og derfor fikk parkettplaten sitt navn. Når du legger parkett, kan matrisene lages i en nyanse eller i forskjellige nyanser, og skygge for hverandre..

“Sildbein” ser ikke mindre imponerende ut

Det er viktig å bruke fiskebensmønsteret når du arrangerer et rom i en slik stil som:

 • Moderne. Parkettplaten vil tilføre den generelle designen en mystisk luft.
 • Klassisk. Et rom i denne stilen vil se harmonisk ut med parkett, og gulvet vil gi et snev av eleganse.
 • Provence. Belegget vil tilføre et element av varme og ekstra komfort til den franske stilen..

La oss legge til et snev av eleganse med dette mønsteret

La oss legge til et snev av eleganse med dette mønsteret

Det blir interessant for deg: ANMELDELSE: Kjøkkengulv: 150+ bilder av vakre designhemmeligheter

Kunst

Etter vår mening er det kunstnerisk parkett som mest fordeler seg blant andre naturlige belegg. Det er laget av sjeldne løvtre. Når du legger parkettplater, dannes et ekte bilde, som er i stand til å gi et utsøkt preg til ethvert interiør..

Det er to hovedtyper av kunstparkett: naturskjønn og geometrisk. Den første typen belegg danner et uvanlig mønster med mange grener. Ved et geometrisk mønster dupliseres mønsteret på tvers av hele gulvbunnen. Geometrisk parkett minner noe om en klassisk mosaikk.

Skjønnheten og elegansen til kunstnerisk parkett

Skjønnheten og elegansen til kunstnerisk parkett

Som oftest brukes kunstnerisk parkett til sonering av et rom, eller omvendt for å kombinere gulv fra forskjellige rom til en helhet.. Det finnes slike varianter av kunstneriske parkettplater og typer elementer som:

 • Mosaikk. Dette er et gjentagende mønster som oftest kompletteres med rosetter..
 • Stikkontakter. En så kompleks tegning er lagt ut i midten av rommet..
 • Kantstein. Den er designet i form av geometriske former eller komplekse mønstre (blomster, sommerfugler).

Utrolig vakre tegninger vil ikke forlate noen likegyldige

Utrolig vakre tegninger vil ikke forlate noen likegyldige

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: En guide til gulvtyper (140+ bilder) Du kan gjøre det selv i et privat hus

Klassisk eik

Det vanligste og samtidig ikke mindre pålitelige materialet er eikeparkett.. Alle rom i huset vil se edle ut med dette gulvet takket være sin unike tekstur og mønster.. Du kan dekorere et rom med massiv eik i både lyse og mørke nyanser..

Myr eik kan skape en vakker kontrast med veggene. Massivt tre har en mørk nyanse her. Et slikt belegg vil passe godt inn i rommets stil i form av en klassiker eller barokk.

Vil se bra ut i både mørke og lyse farger

Vil se bra ut i både mørke og lyse farger

En lys beige nyanse har et standard eikeparkett. Det er relevant å bruke gulvbelegget for å arrangere et rom i skandinavisk interiør, hvor lyse farger og fine linjer kombineres vellykket. Ikke et dårlig lysbord vil se ut i en klassisk stil.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Fliser på gulvet i korridoren (245+ bilder) – Hvordan velge og sette? Moderne og vakre alternativer

Amerikansk valnøtt

Det amerikanske valnøttgulvet ser veldig uvanlig ut innen interiørdesign. Du kan velge et parkettbrett i forskjellige nyanser – fra grått-brun og til rikelig sjokolade. I noen tilfeller har mørke treslag en vakker lilla nyanse, noe som gir rommet en atmosfære av mystikk og raffinement..

Påføring av solide valnøttplater

Påføring av solide valnøttplater

Vakkert bølget mønster av terninger med krøller er flott for å dekorere et rom. Vi anbefaler ikke å bruke parkettgulv mørkere enn amerikansk valnøtt i interiøret.. Det er på amerikansk valnøtt at støv ikke er synlig, og den rike sjokoladefargen på parketten skaper en vakker kontrast med de lyse veggene..

Hvorfor velge gult?

For å gjøre rommet virkelig solrikt og positivt, vil det etter vår mening være mulig å bruke gult bjørkeparkett. En vakker varm nyanse vil perfekt utfylle utformingen av et barnerom eller soverom. Materialet har en vakker heterogen nyanse, der flere varme nyanser er sammenflettet.

Parkett er alltid på moten

Parkett er alltid på moten

RådGul bjørk vil bidra til å spare på reparasjoner, og vil ikke skille seg fra eikeparkettplater. Kostnaden er billigere, og i farge og tekstur skiller den seg ikke mye fra populære varianter. Finn i butikken du får parkett av gul bjørk av denne typen: land, natur, rav og rav natur.

Stue interiør

Du kan trygt bruke et parkett under planleggingen av stuen, da det vil utfylle enhver designløsning og stil i rommet perfekt. For hvert design er det viktig å velge fargen på dysene og deres mønster.

Flott for interiøret i stua

Flott for interiøret i stua

Gulvet i lyse nyanser (eller hvitt) vil passe perfekt inn i designet av et rom innredet i en moderne stil. Å velge slike toner og rektangulært murverk er relevant for skandinavisk stil, høyteknologisk og moderne.

Det er viktig å bruke sildebensmønsteret i et rom der klassisisme råder i interiøret. Kunstnerisk parkett og gulv i mørke nyanser vil passe inn i designet av et rom der luksus og raffinement råder. Denne typen gulv vil se mest organisk ut i stiler som barokk og rokoko..

Ikke glem å ta hensyn til fargen og mønsteret når du velger

Ikke glem å ta hensyn til fargen og mønsteret når du velger

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan ser et lyst gulv ut i interiøret – Styrker og svakheter (265+ bilder)

Hva skal være laminatet for parkett?

Ikke for å bruke penger på reparasjoner, men samtidig vil laminatgulv bidra til å utstyre rommet med verdighet. Dette belegget koster 2-3 rubler. billigere enn parkettplate, men utadtil ikke forskjellig. Det vil være ganske vanskelig å visuelt skille disse to materialene.

Det er viktig å bruke laminatgulv til parkett når du skal dekorere interiøret i gamle stiler. Dette materialet vil vakkert utfylle et rom innredet i imperiet, klassisisme, barokk, renessanse og romansk stil..

Ser bra ut i vintage stiler

Ser bra ut i vintage stiler

Vi anbefaler å legge laminatet i store rom, hvor hovedfokuset vil være på gulvoverflaten.. Et slikt gulv vil ikke se for presentabelt ut i et lite og smalt rom (laminat under parkett vil bare visuelt redusere plassen). For stuen vil et kunstnerisk laminat med et unikt mønster i form av geometriske mønstre være et utmerket alternativ..

Linoleum under parkett

Linoleum under parkett kan bli et billig og vakkert belegg for hjemmet ditt. Et bredt spekter av linoleumsfarger lar deg velge materialet for hvilken som helst romfarge. Når du ordner interiøret, vil det være mulig å finne linoleum på salg fra grått til brunt (svart).

Parkett i interiøret: Hvordan bruke? Hvordan velge? 305+ (Foto) slående design (kunstnerisk, fiskebein, modulær) Parkett i interiøret: Hvordan bruke? Hvordan velge? 305+ (Foto) slående design (kunstnerisk, fiskebein, modulær) Parkett i interiøret: Hvordan bruke? Hvordan velge? 305+ (Foto) slående design (kunstnerisk, fiskebein, modulær)

Parkett i interiøret: Hvordan bruke? Hvordan velge? 305+ (Foto) slående design (kunstnerisk, fiskebein, modulær) Parkett i interiøret: Hvordan bruke? Hvordan velge? 305+ (Foto) slående design (kunstnerisk, fiskebein, modulær)

VIDEO: Vakkert interiør med parkett

konklusjoner

Etter vår mening linoleum vil se bra ut i en stue (stue eller barn) og kontor. Det er best å foretrekke materiale med 3-4 slettingsnivåer, da de er mest motstandsdyktige mot skader. Visuelt forstørre rommet vil hjelpe linoleum for parkett i lyse nyanser (som aske, bøk, lønn eller bjørk), vil redusere plassen – gulvmaterialet er mørkt.

FOTOGALLERI (mer enn 305 bilder)

Previous Post
Μοντέρνος σχεδιασμός ενός μικρού σαλόνι κουζίνας σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Νέα στοιχεία 2019-2020 + 130 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Dekorativt gips “Barkbille”: Teknologi for veggdekorasjon for huset (160+ bilder)