Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Flis benkeplate – original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad

Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad

Hvordan forvandle arbeidsområdet på kjøkkenet, bruke minst mulig penger og krefter? En flott løsning er en flis benkeplate. Vi vil fortelle deg om flisene, valg av nyanser. Vi vil også gi gode anbefalinger for å hjelpe deg med å gjøre det riktige valget. Er du usikker på hvordan du skal velge en flis til bordet ditt? Da er artikkelen vår noe for deg.

Innholdet i denne artikkelen:

Fordelene med fliseprodukter

Keramikk eller porselen steintøy kan ikke kalles en ny løsning for etterbehandling av kjøkken soner. Men dette er ikke en triviell måte å dekorere arbeidsflaten på.. Det er lett å markere fordelene med fliser:

 • praktisk i keramikk – det er lett å vaske og rengjøre. Det kreves ingen spesielle vaskemidler for å rengjøre benken. Det anbefales å bruke formuleringer uten slipende tilsetningsstoffer;
 • tåler ekstreme temperaturer. Du kan trygt sette en varm vannkoker eller legge ut frossen mat;
 • fuktmotstand er en garanti for at arbeidsområdet ikke over tid blir deformert av fuktighet;

Benkeplate med fliser er en god idé

Benkeplate med fliser er en god idé

For en kosmetisk fornyelse av bordet er det nok å oppdatere fugemassen i sømmene. Slike mindre reparasjoner vil ikke engang kreve demontering av overflaten.. Og hvis du velger en silikon av en annen farge, vil hele kjøkkenet få et oppdatert utseende..

Det blir interessant for deg: ANMELDELSE: Kjøkkengulv: 150+ bilder av vakre designhemmeligheter

Typer fliser

Det er en original konkurrent til andre typer finish i utformingen av kjøkkenområdet. For kledningsplater velges oftest keramiske firkanter med sider på 5, 10 eller 15 cm.. Bordet, dekorert med mosaikk.

Du kan kombinere dyre designartikler og teksturerte detaljer fra andre samlinger. Nøkkelen til et stilig utseende på arbeidsområdet vil være en naturlig kombinasjon av nyanser av elementer.

Det er en original konkurrent til andre utførelser.

Det er en original konkurrent til andre utførelser.

Keramisk variasjon

Materialet er leire. Avfyringsprosessen fjerner overflødig fuktighet. Det er mange fordeler med keramikk. En rekke nyanser / teksturer, enkel installasjon, lav pris, vanntett. Siden produktene tåler høye temperaturer godt, kan du trygt la varme retter stå på bordet..

Ulempe – det kan sprekke eller bryte av hvis en tung gjenstand faller på bordet. For å forenkle vedlikeholdet av bordet, anbefales det å bruke en forseglet fugemasse i en mørk nyanse. Slike forbindelser blir ikke raskt skitne og beskytter sømmene mot fett, smuss.

Mosaisk rikdom

Slike produkter produseres i firkanter med sider på 1, 2,5 cm. Vanligvis selges mosaikken i form av store ark festet på et foringsnett.

Fordeler: enkel installasjon, holdbarhet. En rik palett lar deg legge ut originale mønstre og ornamenter på bordet. Takket være den elegante flerfargede paletten er sjetonger på individuelle fliser nesten usynlige.

Flisen tåler ekstreme temperaturer

Flisen tåler ekstreme temperaturer

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Små baderomsfliser (150+ designbilder): Den optimale kombinasjonen av stil og innredning

Evig granitt

Bruk av naturstein til dekning bord – en fasjonabel trend. Steinfirkanter skiller seg ut for sitt vakre utseende, holdbarhet, styrke. Takket være den naturlige teksturen forblir fingeravtrykk og oppvaskmerker usynlige.

Ulemper: solid vekt, pris. Det er nødvendig å regelmessig forhindre granitt – for å behandle det med tetningsmasse. Det er bedre å bruke firkanter med et område på 30×30 cm for å dekorere gjenstander i et romslig rom. Ingen vertinne vil nekte kjøkkenet “øya”. Tross alt er dette et ekstra arbeidsområde og et praktisk lagringssystem for forskjellige bagateller..

Bygg en “øy” bare i formen bardisk eller et bord – et utillatelig avfall. Det ville være riktig å plassere flere soner der: en vask og en kokeplate eller en komfyr og et spiseområde.

Og i dette tilfellet er det passende å dekorere bordet med forskjellige materialer – å kombinere keramikk med tre eller plast, MDF. Utformingen av “øya” skal passe inn i stilen til andre elementer i kjøkkensettet. Å bruke lignende materialer vil bidra til å lage en enkelt komposisjon.. Kjøkkenforkleet og “øya” kan trimmes med samme keramikk eller granitt.

Slike produkter tåler høye temperaturer godt.

Slike produkter tåler høye temperaturer godt.

Porselen steintøy: interessante løsninger

For fremstilling av fliser brukes små kvartskrystaller, flere typer leire, som presses på en spesiell måte sammen med harpiks. Siden blandingen sintres under høyt trykk, oppnås et materiale med økt tetthet, veldig hardt.

Tilgjengelig i flere typer:

 • teknisk;
 • glassert;
 • matt;
 • polert.

Overflaten kan etterligne strukturen av granitt. Minste størrelse er 7,5×7,5 cm.

Rimelig pris, høy styrke og pålitelighet (høyere enn granittfliser) er blant fordelene med tallerkener i porselen. Når du styler, er det lett å realisere blomsterfantasier. På grunn av sin ikke-porøse struktur trenger ikke kvartsoverflaten å tettes med jevne mellomrom. En slik benkeplate er ikke redd for bakterier..

Å bruke naturstein til å dekke bordet er en motetrend

Å bruke naturstein til å dekke bordet er en motetrend

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Kitchen Backsplash Tile (180+ designbilder): Tips for å få veggene dine til å bli levende

Anbefalinger for valg av materiale

Grunnleggende prinsipper for bruk av firkant:

 • det er å foretrekke å legge ut benkeplaten med glassprodukter. Dette er det enkleste materialet å vedlikeholde. Slike elementer er motstandsdyktige mot belastninger, ekstreme temperaturer, forurensning. Hovedaksenten i interiøret vil være skinnende firkanter;
 • ikke-standard fliselindring eller tekstur vil appellere til fans av originale overflater. Å ta vare på slike produkter er vanskeligere og lengre. Å fjerne smuss fra benkeplaten vil kreve forskjellige vaskemidler, tid og ekstra krefter. Rengjøringsprosedyren vil bli forenklet med børster, spesielle metallsvamper;
 • den optimale størrelsen på rutene for å fullføre arbeidsområdet er 15×15 cm. For å visuelt utvide et lite rom, anbefales det å legge det ut med dimensjoner på 10×10 cm eller 5×5 cm. Mosaikklerretet vil også dekorere et lite kjøkken i en original måte og visuelt gjøre rommet mer romslig;

En god idé er å skildre et mønster eller et ornament laget av avskåret materiale (i form av forskjellige geometriske former) på benkeplaten

En original konkurrent til andre utførelser

En original konkurrent til andre utførelser

 • dette er et så stilig interiøralternativ at rommet ikke krever ekstra innredning. Produkter med for elegante lyse ornamenter brukes i dosering – du kan ordne separate soner (vask, gasskomfyr, liten benkeplate). I dette tilfellet er arbeidsforkleet laget monokromatisk;
 • hvis det ikke er noe spesielt ønske om å vaske benkeplaten grundig hver dag, er det bedre å velge et flerfarget materiale. På en ren overflate er smuss og mindre skader umiddelbart synlige (spesielt på materialer med mørke nyanser).

Hvis andre overflater (gulv, vegger) også er dekket med fliser, anbefales det å se nærmere på samlingene. Kombinasjonen av forskjellige materialer (plast, tre, keramikk) vil gjøre arbeidsområdet funksjonelt og stilig.

Med fliser vil rommet ikke kreve ekstra innredning

Med fliser vil rommet ikke kreve ekstra innredning

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Fliser på gulvet i korridoren (245+ bilder) – Hvordan velge og sette? Moderne og vakre alternativer

Installasjonsnyanser

Enhver byggeprosess krever dyktighet. Hvis dette er den første opplevelsen med fliser, er det bedre å velge en liten benkeplate for reparasjoner. Prinsippet om veggbekledning og benkeplater er det samme. Kantene og endene på benkeplaten er dekorert med spesielle keramiske hjørner eller elementer laget av tre, aluminium. Under reparasjonen bør flere finesser tas i betraktning:

 • for etterbehandling av benkeplaten, kan du kjøpe materialer spesielt eller bruke rester. Ved selvlegging kan det være vanskelig å beregne mengden materiale nøyaktig. Derfor er det nødvendig å kjøpe fliser litt mer enn bordområdet krever (med ca 10-15%). Hvis flere typer levninger har overlevd, er overflaten dekorert i form av en mosaikk. Dessuten er elementene valgt med samme tykkelse. Og for kutting av mosaikk brukes en flisekutter;
 • bordoverflaten må være helt flat og ren. Hvis bunnen av benkeplaten er av tre, behandles den med fuktsikker impregnering. For pålitelighet kan basen festes til veggen. Kryssfinerbunnen er laget av to flerlagsark og festet til møblene med selvskruende skruer;

Stilig moderne kjøkken

Stilig moderne kjøkken

 • forskjellige lim er egnet for installasjon: snekring, spesiallim for tre, sement-sandmørtel med tillegg av PVA. En slikkepott brukes til å påføre limet jevnt. Det tar 12-14 timer å feste seg godt..

Den siste berøringen er å bruke silikon- eller epoksymasse.

For å gjøre jobben effektivt, anbefales det å bruke en gummispatel. Fugene må fylles med høy kvalitet – styrken på benkeplaten er avhengig av dette. Etter en dag blir restene av fugemassen fjernet. Hvis du limer tapetet på forhånd, blir prosessen med å rydde opp fugemasserester rask og ren..

Loftstil

Loftstil

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvite fliser – Lag effektive motiver. 300+ (Foto) Innredning

Hvordan matche stilen på rommet?

Benkeplaten kan ikke kalles en “lunefull dame”. Overflaten på bordet kan effektivt understreke sofistikering av kjøkkenet eller “oppløse” mot bakgrunnen. Det ser ut til at den mest enkle løsningen ville være å velge benkeplaten for å matche fasadene. Men det er ikke helt lett. Det er ikke alltid mulig å finne materialer av samme nyanse.

Ingen problemer når du installerer monokrom møbler.  Men svart vil være trist og hvitt vil være upraktisk. I dette tilfellet vil headsettet visuelt se stort og “monolitisk” ut. For å ødelegge disse opplevelsene vil lyse dekorative elementer være påkrevd..

Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad

Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad

Valget av kontrastmaterialer bør være gjennomtenkt og bestemmes av rommets stil. Interiør høyteknologisk eller minimalisme kan utstedes i svart og hvit skala. En myk rustikk stemning vil bedre understreke utvalget av nære nyanser (sand /brun, hvit / blå, lys grønn /grønn).

For å skape et harmonisk miljø er det lurt å “koble” flislagt benkeplate med andre overflater i interiøret. En vinn -vinn -måte – den samme tabellen og vinduskarmen.

Rustikk stil

Rustikk stil

Flott designbevegelse – design forkle og benkeplater i ett materiale. Denne duetten på kjøkkenet kan bli en komposisjonell løsning.

Kombinasjonen av gulv og arbeidsflate fra samme materiale ser original ut. Videre tilbyr produsenter ofte flislagte samlinger forent av en nyanse eller et mønster. En steinforening vil gi et edelt utseende til kjøkkenet (firkanter av samme farge på gulvet og på bordet). Jeg må innrømme at slike materialer ikke er billige..

Dekorasjon med snøhvite fliser

Dekorasjon med snøhvite fliser

Romantisk interiør i provençalsk stil

Det milde og solrike klimaet i de sørlige områdene i Frankrike er forbundet med rolige pastellfarger.. Flere karakteristiske trekk fremhever identiteten til det rustikke interiøret:

 • fargespekteret dannes av lyse pastellfarger (sand, krem, hvit, beige, syrin, lysegrønn);
 • et interessant mønster kan legges ut på arbeidsflaten, men enhver kombinasjon av nyanser bør ikke se trossig ut;
 • stil provence antar tilstedeværelsen av en rekke tekstilinnredninger (gardiner, duker, pads, møbeltrekk). Nyanser av tekstilmønstre bør gjenspeiles i benkeplaten.

Alternativt mosaikkfliser

Alternativt mosaikkfliser

Keramikk med plantemotiver vil være en utmerket dekorasjon for kjøkkenbenk. Som innredning ser motiver med bildet av frukt og grønnsaker interessant ut..

For at slike overflater ikke skal se for mønstrede ut, kan du ordne et lite område av benkeplaten nær vasken med slikt materiale..

RådFor å skape en hjemmekoselig atmosfære er det bedre å velge små produkter – 10×10 cm eller 15×15 cm. Behersket og koselig interiør: blått og hvitt kjøkken.

Arbeidsflaten er lagt ut med blå fliser. Et kjøkkenforkle trimmet med lyseblå firkanter med små blomsterpynt vil harmonisk utfylle arbeidsflaten. Sokkelens rolle vil bli utført av en stripe foret med de samme blå flisene som bordet.

Blå frise grenser elegant til det keramiske skjørtet. Et melkeaktig kjøkkensett vil visuelt myke ned i den blå-blå skalaen. Hvit fugemasse vil gi benken et elegant utseende og visuelt gjøre den lettere.

Porselen steintøy er et mer budsjettalternativ

Porselen steintøy er et mer budsjettalternativ

Et enkelt alternativ for å skape et koselig interiør er å legge ut de samme rutene på kjøkkenplaten og skrivebordet. Valgt i kontrastfarger eller for å matche interiørets fargevalg.

Den originale versjonen av skrivebordsfinishen – rektangulære produkter som etterligner en treoverflate. Ved fremstilling av keramiske elementer brukes leire, spesielle tilsetningsstoffer for å forbedre strukturen og kvartssand. Hvilket materiale å velge, glassert (med enkel / dobbel fyring) eller matt, er opp til beboerne å bestemme individuelt.

Treoverflaten etterlignes lett av fliser i forskjellige nyanser. For en myk, rolig provençalsk stil vil et materiale av lyse farger (eik, lønn, bjørk) være et vinn-vinn-alternativ. Mønstrede tekstiler med blomsterpynt vil bringe et fargespill til interiøret.

I rolig beige

I rolig beige

Mote trend – bruk med slitt effekt. Et materiale som etterligner eldret tre ser raffinert og edelt ut.

Det blir interessant for deg: ANMELDELSE: Kerama Marazzi Tiles (165+ bilder) – Energien til de fire elementene

Solrik middelhavssmak

Kjøkkenet, innredet i lyst humør, ser ut som sommerglede når som helst på året. Naturmaterialer (tre, stein, metall) brukes til å dekorere kjøkkenet. Utvalget av naturlige nyanser (kremaktig gul, grønnaktig sand, hvit og blå) fremkaller bare positive følelser.  Middelhavsinteriøret kan få en annen karakter:

 • i italiensk retning dominerer stein. Materialet brukes til etterbehandling bokstavelig talt alle overflater (gulv, vegger, tak). Steinfirkanter er utrolig behagelige i hverdagen og ser veldig fargerike ut. Du kan dekorere arbeidsflaten med teksturert materiale. Egnede farger – grå, brun;

Stilig kjøkken i mørke farger

Stilig kjøkken i mørke farger

 • det spanske interiøret vil bli dekorert med lyse azulejo -fliser. Et slikt unikt materiale utenfor boksen vil oppdatere veggen i nærheten av arbeidsområdet eller et forkle. For at kjøkkenet ikke skal se trassig eller variert ut, velges et monokromatisk materiale med en mørk nyanse for innredningen på benkeplatene;
 • Kjøkken i gresk stil er preget av bruk av grovt ferdige treflater. Hvite pussede / malte vegger fremhever treets naturlige korn. Kjøkkeninnredningen ser noe lakonisk ut, men samtidig frisk og lett.

Kjøkken i middelhavsstil trenger ikke å være perfekt.

Tvert imot vil noen uregelmessigheter, sprekker, sprekker understreke naturens naturlighet..

Klassisk stil

Klassisk stil

Et utmerket alternativ for et kjøkken i italiensk stil: veggene er pusset og malt med matt sandfarget maling. Kjøkkenforkleet er foret med dekorative rektangulære røde mursteinfliser som etterligner murverk. Bordplaten er dekorert med sandfargede tallerkener i porselen (for å matche veggene).

Teknikken med kromoverflater vil fortynne den brune fargen. Hetten er laget av samme metall. Fasadene på kjøkkenet i lys sandfarge vil visuelt gjøre rommet lettere og mer romslig.

Små firkantede produkter “azulejo” vil legge til interiøret i Middelhavet med spanske toner av uvanlig lysstyrke. Hvert torg kan være et uavhengig bilde eller en del av et nasjonalt pryd. For ikke å distrahere oppmerksomheten fra den lyse innredningen, velges monokromatiske fliser til skrivebordet..

For å opprettholde den skinnende glansen på veggoverflaten, velges glaserte keramiske firkanter eller skinnende porselenstein til bordet..

Når alt er i samme stil og i samme farge

Når alt er i samme stil og i samme farge

Den stramme greske middelhavsstilen skiller seg ut med sine enkle former. Den stramme interiøret, monokromatiske lyse nyanser, kombinert med treelementer, gir stemning og ro til atmosfæren. På et slikt kjøkken er det hyggelig å møte gjester og sosialisere sakte. Firkantet keramisk benkeplate er lett å vedlikeholde.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Keramiske gulvfliser – kjærlig fra Spania. 240+ (Foto) for kjøkken, bad, gang

Lakonisk minimalisme

Den enkle og praktiske stilen vil appellere til dynamiske mennesker. Kjøkkenet er ikke tvunget av mange dekorative elementer. Derfor ser rommet alltid romslig og rent ut. Særtrekk ved interiøret:

 • fargevalget kan være hvilken som helst. Men oftest er stilen forbundet med monokrom. Overflater laget av moderne materialer er velkomne: glass, plast, metall;
 • overflaten på møblene skal være glatt. Eventuelle teksturerte ting vil krenke designstilen;
 • glans er det mest populære alternativet for fasader på kjøkkensett. Møbelkonturer er alltid strenge, med klare linjer.

Det viktigste er at alt passer din smak

Det viktigste er at alt passer din smak

Denne stilen er perfekt for små mellomrom.. Siden blanke overflater reflekterer lys godt, ser rommet visuelt mer romslig og fritt ut.

Glaserte keramiske fliser eller glatt porselenstein er egnet for å dekorere bordet. Som regel kombineres ikke mer enn tre nyanser i interiøret. Og benkeplaten er vanligvis laget i hvitt eller svart..

Oftest velges materialer av samme fargespekter for forkleet og bordoverflaten..

Fliser med en blank overflate vil tilføre interiøret raffinement. Produkter med påskrifter har blitt en ny trend. Denne benkeplaten vil gi kjøkkenet et stilig, kreativt utseende. Den originale bokstaven ser uvanlig ut. Slik innredning vil diskret dekorere rommet..

Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad

Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad

Alternativt for et lite kjøkken i studio leilighet: kjøkken med hvite blanke plastfronter, matt mørk blå vegg. Bordets overflate er dekorert med skinnende, mørkegrå porselensteinfliser.

RådFor å få arbeidsflaten og veggen til å se nesten ut som en helhet, ble det valgt en sammensetning for fuging for å matche fargen på finishen.

Kombinert med tre

Kombinert med tre

Hvis du i en liten leilighet vil “gjemme” kjøkkenet, er møbelfasadene valgt for å matche veggene. Det hvite kjøkkenet, med sin skinnende hvite benkeplate i porselen, smelter inn i omgivelsene. For å myke opp det sterile utseendet på omgivelsene, har rommet en mørk lilla sofa. Et lite teppe med elementer av enkle geometriske former i forskjellige farger (svart, grå /hvit, off-gul) vil gi rommet et stilig utseende.

Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad

Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad Flis benkeplate - original design av arbeidsflaten. 195+ (Foto) alternativer for kjøkken og bad

VIDEO: Hvordan lage en benkeplate vakker og praktisk?

konklusjoner

En flis benkeplate er en interessant designløsning. Det gir kjøkkenet et moderne og interessant utseende. Du kommer definitivt ikke til å angre på at du har lagt lyst til interiøret med dette..

Previous Post
Μέθοδοι για τη ζώνη ενός δωματίου σε ένα υπνοδωμάτιο και σαλόνι: 195+ Φωτογραφίες από τις καλύτερες ιδέες σχεδίασης με παραδείγματα
Next Post
TV på kjøkkenet – Praktisk, stilig, original (135+ bilder). Beste overnattingsmuligheter
Adblock
detector