Dekorativt gips "Barkbille": Teknologi for veggdekorasjon for huset (160+ bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dekorativt gips “Barkbille”: Teknologi for veggdekorasjon for huset (160+ bilder)

Dekorativt gips

Dekorativt gips av vegger for huset “barkbille” har vunnet popularitet blant byggherrer av en grunn. På grunn av den klare strukturerte designen, et ubegrenset antall alternativer for farger, nyanser, på grunn av lys og skygge i sporene, bruker designere det ikke bare for å pusse bygningsfasader, men også for å dekorere rom. Om alle typer mer detaljert senere i artikkelen.

Materialegenskaper

Før du bestemmer deg for pussarbeid, bør du vite at “Barkbiller “er av forskjellige grunner:

 • sement med polymere tilsetningsstoffer og stabilisatorer;
 • akryl;
 • silikon;
 • silikat (flytende glass).

Barkbiller har forskjellige baser

Barkbiller har forskjellige baser

Produsenter tilbyr et utvalg av tørre eller ferdige blandinger i bøtter med granulatdiameter fra 1 til 3,5 mm. “Barkbille” basert på sement kan brukes ikke bare til fasader, men også til dekorativt arbeid inne i bygninger. Det har en rekke fordeler du må ta hensyn til:

 • holdbar, motstandsdyktig mot mekanisk belastning;
 • frostbestandig;
 • ikke redd for vann, snø, hagl;
 • rimelig.

Materialet har mange fordeler

Materialet har mange fordeler

Ulempe: støv samler seg i sporene. På grunn av dette fasade mister attraktiviteten. Men den kan vaskes uten frykt for skade eller vaskes av malingen..

På grunn av sin lille tykkelse, lave vekt, kan den påføres på ethvert underlag, selv på polystyrenplater. La oss se på alternativene og metodene for å påføre dette etterbehandlingsmaterialet på fasader på bygninger..

Jo større granulatstørrelse, jo mer gipsblanding trenger du per kvadratmeter.

Dekorativ etterbehandling av yttervegger

Gipsblandingen er beregnet på etterbehandling av følgende overflater:

 • murstein;
 • stein;
 • betong;
 • gammelt gips.

Lett å påføre på forskjellige overflater

Lett å påføre på forskjellige overflater

Den brukes også til etterbehandling av varmeisolerende lag av mineralull, basaltull, polystyrenskumplater på et forsterkningsnett. Den eneste betingelsen for en kvalitetsfinish er et flatt plan.. Eventuelle fordypninger og uregelmessigheter tillater ikke påføring av dekorative spor på overflaten..

Det er noen fargenyanser, som vil bli diskutert nedenfor..

Hvilket er bedre, male hele løsningen på en gang eller male den pussede veggen med maling?

Når du planlegger dekorativt arbeid, må du håndtere fordeler og ulemper med begge metodene..

Det er mulig å tilsette farge direkte til løsningen bare i polymerformuleringer. Det er bedre å male barkbilla basert på hvit sement med vannbasert eller akrylmaling etter fullstendig herding. I teorien er den første måten bedre. En gang pusset og glemt. Men det er ikke så enkelt.

Det fine med å velge farge

Det fine med å velge farge

Hvis det er nødvendig å male 4-5 poser med blandingen på en gang for å fullføre fasaden, så hvilken størrelse tallerkener er nødvendig og hvor kan du få den? Dette kan bare tilbys av store byggeorganisasjoner med passende utstyr.. Det andre problemet: hvordan beregne den eksakte mengden løsning? Hva skjer hvis en bøtte ikke er nok? Det er umulig å gjette den eksakte nyansen rett på byggeplassen. Det er fare for å etterlate en flekk på fasaden i mange år.

I de fleste tilfeller males pussede vegger med vannbasert maling etter herding. Økonomisk begrunnet.

Overflate forberedelser

Klargjøring av stein, betong, murstein og andre overflater for etterbehandling er nødvendig og krever nøye utførelse. For å gjøre dette rengjøres det for støv, oljeflekker, sprekker åpnes, de sparkles med sement (for utvendig) eller gipsmørtel for internt arbeid. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot søket etter skrellende gammelt gips. Slike steder må fjernes og pusses på nytt. Hoverflatenes opprinnelse kan gjøres:

 • manuelt med metallbørster;
 • børster montert på en boremaskin eller kvern;
 • sandblåsing maskin.

Vi rengjør overflaten før arbeidet

Vi rengjør overflaten før arbeidet

Hvis murstein, stein, betongvegger er gamle med skall som er mer enn 3 cm dype, trekkes et armeringsnett over overflaten. Den er pusset med sementmørtel, jevnet, sparklet, grunnet.

Erfarne tips:

 • hvis det vises en oljeflekk på veggen og den trenger inn grunt, kan den fjernes med en 3% svovelsyreoppløsning. Dette er en vanlig elektrolytt for å fylle batterier. Den kan kjøpes i en bildelerbutikk. Ved fortynning er det nødvendig å helle elektrolytten i vannet, og ikke omvendt! Hvis du forveksler mulig koking av svovelsyre med sprøyting. Denne operasjonen gjøres best med briller;
 • en grunning for maling er nødvendig. Hvis dette ikke er gjort, er overskridelse av maling uunngåelig..

Etter behov er veggene pusset med sementmørtel

Etter behov er veggene pusset med sementmørtel

Hvordan fjerne gammelt gips?

Slett gammelt gips det er bare nødvendig ved dårlig vedheft til basen. Du bør være sikker på hvilken gips: sement eller kalk? Kalk må fjernes uten å angre. Hvis sementen sitter godt fast, bør du ikke fjerne den..

Fjerner gammelt gips

Fjerner gammelt gips

RådSjekk kvaliteten ved å banke lett på veggen med en hammer. Hvis lyden er kjedelig, har laget ligget bak mursteinbunnen og vil falle av over tid. Slike områder må fjernes, pusses på nytt..

Gips fjernes på to måter:

 • manuelt med meisel, hammer, sykluser, slikkepott;
 • en mekanisk hammerbor eller en kvern med et diamanthjul.

Vi ty til hjelp av en slagmann

Vi ty til hjelp av en slagmann

I begge tilfeller må du komme til basen. Den siste fasen er rengjøring med metallbørster for hånd eller med en kvern, fjerning av støv med en våt fille eller støvsuger.

Gipsblanding Barkbille

Før du begynner å pusse, er det nødvendig å gjøre deg kjent med anbefalingene fra produsentene for forberedelse av mørtelen. Vær oppmerksom på livet. Det vil si hvor lenge vil løsningen være plastisk og brukbar. Vær oppmerksom på at anbefalingene angir omtrentlig vannmengde per kilo løsning. Hver batch kan ha en viss forskjell i vannmengden i en eller annen retning.. Før du starter arbeidet, er det nødvendig å lage en liten mengde av en løsning multiplum på et kilo og veie mengden vann.

Blandingen må røres med en lavhastighetsblander eller en drill med en hastighetsregulator. Etter den første omrøring, la den stå i 5 minutter for å stabilisere og røre igjen. Rør blandingen i porsjoner slik at du kan bruke den fullt ut..

Rør til ønsket konsistens

Rør til ønsket konsistens

I de fleste tilfeller er overlevelsestiden omtrent 3 timer. For ikke å ta feil av mengden løsning og ikke gjøre for mye, må du måle hvor mye av det som trengs per 1 m2 eller hvor mange kvadratmeter som kan pusses med en bøtte.

Hvis området er stort, må flere mennesker være involvert. Jernregelen til gips: Den ene veggen må startes og fullføres uten avbrudd i arbeidet.

RådVed beregning av mengden av blandingen, led deg av produsentens data, men husk å legge til 5-10% i reserve.

Fasadepussingsteknologi

Det er ingenting komplisert i applikasjonsteknologien. Marmorgranulat selv vil justere tykkelsen på applikasjonen. For å søke må du ha:

 • et rivjern eller slikkepott laget av rustfritt stål;
 • rivjern av plast.

Velge materiale til arbeidet

Velge materiale til arbeidet

Når du bruker løsningen, skal metallristen holdes i en vinkel på omtrent 45 grader. Hver mester velger hellingsvinkelen for seg selv.

Tips:

 • løsningen må ha en slik konsistens at den ikke sklir av rivjernet;
 • det er nødvendig å bruke løsningen uten anstrengelse;
 • ikke ta pauser før du har dekket hele veggen med blandingen;
 • kontroller av og til om blandingen er klar for påføring av spor med en granulatspartel av plast.

Tørketiden til gipsblandingen er minst to dager.

Etter påføring, la det tørke

Etter påføring, la det tørke

Få forskjellige effekter

Når den dekorative gipsblandingen begynner å tørke ut, kan du ta opp tegningen. Risiko påføres vertikalt, horisontalt, i en vinkel eller i sirkulære sikksakkbevegelser som prøver å oppnå likhet med barkbillebevegelsene i et tre.

Tips:

 • hvis du begynte å lage vertikale striper fra topp til bunn, kan du ikke endre retningen til det motsatte fra bunn til topp;
 • det samme gjelder horisontale, sirkulære og sikksakkbevegelser.

Ikke endre retning på noen måte

Ikke endre retning på noen måte

Du kan begynne å tegne et mønster først etter tørking. Det er vanskelig å bestemme hvor mye tid som trengs med et minutts nøyaktighet. Men det er en advarsel. Når blandingen tørker, avtar den i volum, og små granulater stikker ut over planet.. Så snart fugemassen slutter å klamre seg til hele overflaten av sålen, kan du begynne.

“Regnstråler”

Dette er den enkleste, men mest effektive måten å bruke et bilde på en fasade. Det gjøres med vertikale lysbilder av raspen fra topp til bunn. “Lengden på bekkene” reguleres av gipsen. Her må du følge strengt vertikale bevegelser..

Vei

Metode “Vertikalt regn”

Jo høyere huset er, desto større er granulatstørrelsen.

“Skråregn”

Dette er de samme “regnstrømmene” bare i en viss vinkel. Denne effekten er mer komplisert enn den forrige fordi du må følge den valgte vinkelen strengt en gang..

Metode

Skrå regnmetode

Før du tar i bruk denne effekten, må du først prøve på en egen overflate for å avgjøre om denne dekorasjonsmetoden er egnet for objektet ditt eller ikke..

 “Barkbille”

Dette er den enkleste effekten og er ikke vanskelig å utføre. For å gjøre dette må du flytte plastristen tilfeldig i alle retninger..

Oppnå effekten med fugemasse

Oppnå effekten med fugemasse

For hjemmet bør du ikke ta en blanding med granulat mindre enn 3 mm. For små granulat vil ikke gi en god visuell effekt i høyden. Sporene vil knapt merkes.

“Horisontal barkbille”

Selv om slike effekter er mest egnet for interiørarbeid, er de ganske passende for implementering av designideer..

Horisontalt alternativ

Horisontalt alternativ

Når du bruker denne effekten, er hovedbetingelsen ikke å avvike mye fra horisontalen..

Bicolor barkbille

Dette er en mer kompleks og kostbar metode for påføring av tofarget gips. Det er to måter å oppnå denne effekten på..

Først. Legge til farge på løsningen og forberede den fargede basen på det første trinnet. Det neste trinnet er å male de utstående flyene med en annen farge med en kort lurulle..

Den andre metoden er først å male hele veggen med en lang lur. Det må utvises forsiktighet for å sikre at alle spor (trelastens stier) er malt. På den andre fasen er de utstående flyene malt med en kort haugrulle..

Ved hjelp av en tofarget barkbille

Ved hjelp av en tofarget barkbille

Dermed vil sporene ha en nyanse, og den generelle tonen til en annen..

For å fullføre fasaden på huset utenfra, er “barkbille” den beste passformen. Det skal bemerkes at det er en regel når du velger nyanser for farging. Du bør ikke bruke mer enn tre farger. I unntakstilfeller fire. Videre bør den fjerde nyansen ikke være mer enn 5%. Det kan være vinduskarmer, beskyttelseslister på taket.

Fundamentet må være i harmoni med taket. Hvis du ikke finner den riktige grunnfargen som passer til taket, kan du bruke kontrasterende eller nøytrale farger.

Harmoni mellom fundament og tak

Harmoni mellom fundament og tak

Hans Majestet nøytralgrå er i harmoni med nesten alle nyanser. Se hvordan fargevalget ble valgt for dekorasjonen av veggene i et boligbygg.

Vær oppmerksom på den nesten fullstendige sammenfall av nyanser av fundamentet med taket. Maling av vegger hvitt og lysegrønt.

Klassisk design i tre farger

Klassisk design i tre farger

Det er mange alternativer for valg av dekorative løsninger. Etter ferdigstillelse må du mette fasaden med en vannavvisende forbindelse. Denne prosedyren vil beskytte veggene mot de ødeleggende effektene av fuktighet og lave temperaturer i mange år..

Det blir interessant for deg:

Venetiansk gips Gjør det selv: 175+ bilder av interiører for et hus eller en leilighet

Innvendig dekorativ veggdekorasjon (220+ bilder): Gips, tapet, maleri

Veggdekorasjon på kjøkkenet: 205+ Fotoalternativer (paneler, laminat, gips). Hvordan kombinere praktisk med estetikk?

Innredning av huset

For interiør er designere på jakt etter nye ideer. “Barkbille” er en strukturert gips, karakterisert ved at den:

 • har et unikt strukturert mønster;
 • sterk, holdbar;
 • kan males med forskjellige maling mange ganger.

Høy slitestyrke, evnen til å vaske vegger fra smuss gjør bruken i rom med et stort antall besøkende ganske berettiget. Små småstein med samme diameter skaper bisarre, unike spor.

En interessant idé for innredning

En interessant idé for interiørdekorasjon

Dekorativt gips for en stein er perfekt kombinert med tre og gips. Små deler av veggen eller et fullstendig pusset rom med “barkebille” er praktisk og moderne. Bruken av matt maling, maling i to farger, skaper en etterligning av barken av forskjellige tresorter. Akryl- eller gipsforbindelser er egnet for å dekorere et soverom, bad, barnehage eller stue.

Særegenheter

For interiørarbeid tilbyr industrien ferdige blandinger:

 • akryl;
 • silikat;
 • silikon;
 • polymersement.

Bare polymersementforbindelser selges i tørr form. De må tilberedes før bruk. Dette krever en mikser med lav hastighet, en bøtte og vann. Hovedbetingelsen for gips av høy kvalitet er en ren og jevn vegg. For arbeid trenger du et rivjern i rustfritt stål, plastmasse.

Det er viktig at veggen er flat

Det er viktig at veggen er flat

Gangdekorasjon

Det er ikke nødvendig å pusse hele rommet for å skape et unikt interiør. Det er nok å velge en eller flere vegger. For å få rommet til å se estetisk tiltalende ut, er det nødvendig å huske at “barkbille” ikke passer for alle stiler. For en liten gang bør følgende tas i betraktning: vertikale striper gjør rommet høyere, og horisontale striper under.

RådNår du velger farger, prøv å bruke ikke mer enn tre. Gangen er hvor gjestene går. I de fleste tilfeller lyser det ikke med store områder og naturlig lys. Derfor, når du registrerer deg gangen varme pastellfarger anbefales: beige, lysebrun, lysorange.

Prøv å velge farger som ikke er for lyse.

Prøv å velge farger som ikke er for lyse.

Gangdekorasjon med “Loft” -stil

Denne stilen på romdekorasjon virker primitiv, men når det gjelder kostnad er den en av de dyreste. Jo mer et rom ligner et verksted eller vaskerom, jo ​​kjøligere er designet. Teksturen på veggen med dype riller er det Loft mangler.

Et rom som mer ligner et vaskerom

Et rom som mer ligner et vaskerom

Baderomsdekorasjon

Denne gipsblandingen er veldig motstandsdyktig mot fuktige forhold, og bruken til å dekorere et bad er ganske berettiget. Men det skal huskes at “barkbille” ikke er en keramisk flis. Det må være god ventilasjon på badet.. Etter fukting må veggene tørke helt.

En vellykket kombinasjon av nyanser for badet

En vellykket kombinasjon av nyanser for badet

Når du pusser, bør du vurdere materialet på veggenes base: stein, betong, murstein eller gips. Hvis veggene er gipsplater, må de først pusses med sementmørtel over et armeringsnett. Det er mange rørleggerarmaturer på badet, belagt med krom eller nikkel. Derfor passer Techno -stilen best. Vegger dekket i to toner med metalliske nyanser vil fremheve Techno -stilen på badet.

Barkbille på soverommet

For å lage det originale designet på soverommet, er det nok å pusse en av veggene i soverommet i en minimalistisk stil..

Minimalistisk stil på soverommet

Minimalistisk stil på soverommet

RådFor å dekorere rom inne i bygningen, anbefales det å bruke akryl-, silikon- eller silikatplaster, som er klare til bruk umiddelbart i bøtter. Du trenger bare å legge til farge og røre forsiktig.

Silikon er den dyreste, men ytelsen reduserer den høye prisen.. Etter tørking blir overflaten blank og vil vare i mer enn et dusin år..

Soverom i hytte stil

Uvanlig, praktisk og rimelig

Uvanlig, praktisk og rimelig

For å dekorere et soverom med en rustikk stil, er det nok å dekorere en vegg med et strukturert lag. Barkbille i dette tilfellet vil være veldig nyttig.

For en rustikk stil er følgende iboende:

 • mye tre;
 • stein;
 • teksturert gips;
 • peis.

Et interessant utseende er en vegg av steinblokker i nærheten av peisen, hvis overflate blir spist av en barkbille. Lokal overflatebelysning vil kaste finurlige skygger for å fremheve den pregede strukturen..

I stua

Stuen er det sentrale rommet i huset. Her samles familien til ferien, de tar imot gjester. Dette rommet skal være en kilde til stolthet for eierne. Glatte, hvite vegger har lenge vært ute av moten. Den teksturerte overflaten på veggene vil bidra til å bringe rist til utformingen av rommet..

Zest i utformingen av stuen

Zest i utformingen av stuen

Vær oppmerksom på bruk av lokal belysning for å fremheve den pussede veggen. Stuen skal ha et festlig utseende, så det anbefales å male den i to farger.. Når du maler, er det to alternativer: grunnfargen er lys eller mørk. Alt avhenger av smak. Den andre fargen skal stå i kontrast med den første..

RådFor å konsentrere gjestenes oppmerksomhet om et kunstobjekt, ordne en liten panel i midten av veggen. Her kan du henge et levende bilde eller foto og stue med stil Art Deco klar.

Eksempler på små og store rom

Gipsbarkbille i korridoren har også eksistensrett. Korridorene i leilighetene er ikke veldig brede. Noen ganger er det vanskelig for to familiemedlemmer å varme opp i et trangt rom. Det er alltid en risiko for å gni mot veggen. Barkbille er så sterk at flere berøring ikke betyr noe for ham.

RådFor å holde dette lille rommet konstant friskt, la litt maling stå etter ferdigfarging og farg de slitte flekkene på veggene av og til..

Trapp dekorasjon

Trapp dekorasjon

Dette er strukturen du får når du kombinerer horisontale og vertikale bevegelser. For å oppnå en lysere effekt er det nødvendig å bruke blandinger med fyllstoff med en diameter på minst 3,5 mm..

Belysningens rolle for å forbedre dekorative effekter

Påfør “barkbille” for dekorativ veggdekorasjon, uansett hvor den er ute eller inne, ikke glem belysning. Belysning skjer:

 • generelt (lysekrone i stua);
 • lokal (gulvlamper, sconces);
 • aksent (svingbare lamper, fokus på objektet).

Ved å bruke bunnlys fra lamper på gulvet, kan du oppnå to-nivå belysning av objektet av interesse.

Belysning av nisjer og åpninger pusset med barkbille lar deg markere åpningen og legge til volum i rommet. Skjult lys som belyser et interessant kunstobjekt, legger til mysterium i designet.

Noen tips:

 • for å øke romets volum, rett lyset fra lampene til veggene;
 • for å gjøre taket høyere, fjern lysekronen fra midten av rommet, og plasser lampene rundt omkretsen;
 • bruk av sconces gir volum til rommet;

Legg til volum i rommet ved å belyse

Legg til volum i rommet ved å belyse

Ved å bruke belysning til å lage et originalt design, kan du skjule feil, utvide eller redusere størrelsen på rommet, fokus på viktige objekter for eierne:

 • bilder;
 • malerier;
 • vaser;
 • gjenstander fra antikken.

Belysning er et kraftig designverktøy for å lage stilige interiører uten store renoveringer for lite penger..

Kombinasjonen av farger i interiøret

Det faktum at farge påvirker humøret, fysiologiske funksjoner til en person har blitt bevist av vitenskapelig forskning. Før du begynner å pusse rommene med “barkbille”, er det nødvendig å ta hensyn til fargeinnflytelsen til møbler og andre gjenstander i rommet.. Selvfølgelig vil personlige smakspreferanser spille en stor rolle, men råd fra forskere bør heller ikke ignoreres.. Dette problemet har blitt studert i lang tid, det er spesielle fargekombinasjonstabeller for designere..

Fargekombinasjonsbord

Fargekombinasjonsbord

Den første fargen er dominerende, og resten er ekstra, harmonisk kombinert med hoveddelen.

Teksturert gips i utseende ligner en stein, så designere bruker det i de stilene der det er nødvendig med steinmaterialer.

Dekorativt gips Dekorativt gips Dekorativt gips

Dekorativt gips Dekorativt gips Dekorativt gips

konklusjoner

Tilstedeværelsen av forskjellige farger åpner store muligheter for designere til å bruke teksturerte gipsblandinger til stein. For å øke dekorativiteten tilsettes glitter av glimmer til blandingen. Sporene som er igjen fra “aktiviteten til barkbilla” er malt over i forskjellige farger for å oppnå nye effekter.

VIDEO: De kuleste alternativene for dekorativt gips

Previous Post
Χαρακτηριστικά Συρταριέρα σε λευκό χρώμα: Επιλογές 200+ (Φωτογραφία) (γυαλιστερό, με συρτάρια, χωρίς λαβές)
Next Post
Grillområde i landet: Hvordan utstyre et område med et lysthus, grill og grill? (180 + bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector