15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Middagsbordsteknologi – Ta vare på familie og venner (225+ bilder)

Middagsborddekningsteknologi

Borddekking til middag er et viktig skritt som ikke kan ignoreres, det viktigste er å slå på fantasien.

Hvorfor trenger du servering

Begrepet “servering” kom til oss fra Frankrike – et land kjent for å diktere regler og etikettregler. Hvis vi oversetter ordet bokstavelig, får vi “forberede bordet og de nødvendige tingene for måltidet.” Noen tror at servering er en virksomhet for mennesker fra et høyt samfunn, og en vanlig gjennomsnittlig person har ingen tid og ingen grunn til å kaste bort tid på det..

Forbereder bordet til middag

Forbereder bordet til middag

Hvorfor trenger du servering til middag? Her er bare noen av hovedfaktorene:

 1. Estetisk tilfredshet. Folk er så ordnet at de alltid vil at alt rundt dem skal være “vakkert”. Noen ganger tar vi til og med ubevisst handling for å omgi oss med ting som gleder øyet. Når hele familien samles på en helg til lunsj eller et offisielt måltid med forretningspartnere, eller noen høytider feires, er alt dette en grunn til å ta tid til serveringen..
 2. Praktisk. I noen familier, der det ikke er vanlig å forberede middag spesielt, må noen løpe hele tiden for å få de riktige varene. Den ene trenger en annen skje, den andre vil ikke drikke kompott fra et lite glass, den tredje vil be om et supplement. Når bordet er godt servert, er alt på plass og alle kan nyte måltidet, kommunisere hyggelig med hverandre, uten å tenke på at noe mangler.
 3. Fordeler for magen. Uansett hvor rart det kan høres ut, har forskere lenge bevist det faktum at et vakkert dekket bord, og spesielt hvis det suppleres av et hyggelig selskap, har en positiv effekt på appetitten. En koselig atmosfære skapes ikke av seg selv, det krever innsats. Og å være ordentlig oppmerksom på servering er en fin måte å gjøre det på..

Vi har en positiv effekt på appetitten

Vi har en positiv effekt på appetitten

Bordduk

Duken på spisebordet skal ikke være oljeklut; et alternativ er stoff, helst bomull. Oljeklut er beregnet på kjøkkenet, den er godt egnet for matlaging, fordi du enkelt kan tørke av søppel og vann fra den. Å bruke det til servering av spisebordet er ikke estetisk tiltalende..

Det er bedre å velge duker

Det er bedre å velge duker

Når det gjelder fargene, bør duken på ingen måte være klønete, se slurvet ut og tiltrekke seg overdreven oppmerksomhet. Hovedattributtene til ethvert bord, som umiddelbart får øye på gjestene, er de tilberedte rettene. Det er best å velge en duk i lyse, nøytrale farger, for eksempel beige, men fargen på oppvasken må også tas i betraktning..

Velg en duk i nøytrale farger

Velg en duk i nøytrale farger

Det er viktig å være oppmerksom på forberedelsen av duken: den må vaskes og strykes slik at det ikke er bretter eller bretter noe sted. Den skal også passe til størrelsen, kantene kan bare henge ned til nivået på stolene, slett ikke under. I hjørnene skal den gå ned langs bena, jevnt på hver side.

Hun må gå ned i hjørnene

Hun må gå ned i hjørnene

Hvis det er en liten flekk på duken som ikke kan rengjøres eller et hull, må den under ingen omstendigheter legges på bordet. Slik en bagatell kan ødelegge helhetsinntrykket gjester fra lunsj.

Servise

Tallerkenarrangement spiller en viktig rolle for komforten til gjestene. Hvilken av dem som skal arrangeres, avhenger først og fremst av de tilberedte rettene..

Det er viktig å velge hva slags retter du trenger.

Det er viktig å velge hva slags retter du trenger.

Grunnregelen for valg av tallerkner og deres type er som følger: det skal være nok av dem slik at du ikke trenger å spise to retter fra en tallerken, og de skal være slik at maten er lett å sette på og sette på inn i bestikket.

 • Den første tallerkenen brukes til dekorasjon og fungerer som stativ. Det er ikke til matforbruk og må ha riktig størrelse. Arealet av bordet, som faller på en person, er 80 cm i henhold til standardene, så tallerkenstativet bør passe nøyaktig midt i dette gapet.

Den første tallerkenen fungerer som et stativ

Den første tallerkenen fungerer som et stativ

 • En tallerken er plassert på toppen for det andre kurset, og på toppen av det – for det første. Dette er et klassisk opplegg, ettersom nesten enhver lunsjmeny innebærer en flytende rett og en hovedrett. Hvis bare det andre kurset blir servert, forsvinner muligheten til å sette begge platene..
 • Til venstre, nærmere toppen, plasseres en tallerken for brød. Den kalles “paj” og brukes gjennom lunsjtiden til å legge bakevarer på den..

Tallerkener for bakervarer

Tallerkener for bakervarer

 • Å bestemme om du vil bruke bord og snacks, samt antall, må være basert på menyen. Hvis forretten serveres i en rett som er beregnet på å spises rett fra den, er det ikke nødvendig å sette disse tallerkenene. Hvis en kald eller varm matbit tilberedes i form av for eksempel en salat, må du lage en ekstra tallerken.

Vi legger en tallerken til salaten

Vi legger en tallerken til salaten

Etter at alle tallerkenene er klargjort, kan du fortsette med å forberede resten av apparatene som trengs til lunsj..

Når du plasserer tallerkenstativet og resten på toppen, må du huske på sikkerheten. Minste avstand til kanten skal være minst 2-3 cm.

Enheter

 1. Gafler legges ut til venstre på tallerkenen og stikker strengt opp. Hvor mange av dem som blir, og hva slags de blir, avhenger av rettene. Prinsippet om å plassere surebets er enkelt: fra høyre til venstre, i rekkefølge etter bruk. For eksempel vil tallerkenen nærmest være en gaffel for den andre (den spises først), det vil være snackbarer i nærheten, og deretter dessert.
 2. Kniver og skjeer legges ut etter samme prinsipp som gafler, men allerede til høyre for platene. Det er viktig at alle kniver “ser” i en retning – mot tallerkenen. Kniver legges ut nærmere tallerkenen, og skjeer bak dem.

Gafler legges ut til venstre for platen

Gafler legges ut til venstre for platen

Det er også egne regler for servering av krydret apparater. Salt shaker skal være 1/3 full, og pepper shaker 1/2, beholderen med sennep kan fylles til randen, en skje må serveres med den. Alle flytende krydder, olivenolje, eddik og andre serveres i dedikerte små flasker (vanligvis 100-150 ml).

Ikke glem krydderne på bordet

Ikke glem krydderne på bordet

Sausskåler kan ha forskjellige former og størrelser; når du serverer dem, er det viktig å sørge for at sausen er lett å plukke opp, og samtidig står den ikke åpen for ikke å forvitre. Både det krydrede bestikket og sausskålene skal være sentrert. De bør være i en slik mengde at alle kan nå ønsket element..

Serverer sausen til bordet

Serverer sausen til bordet

Kopper

Vakre glass ser alltid luksuriøse ut og gir atmosfæren ved bespisning en spesiell eleganse. Hovedglasset som må være til stede, er det for vann. Den er plassert over knivene, i en avstand på ca 7 cm over.

Briller vises etter behov

Briller vises etter behov

Resten av glassene er satt basert på de planlagte drikkene. Et glass til juice (eller kompott) plasseres nærmere den første, etterfulgt av vin. Selv om du tror at denne eller den gjesten ikke vil drikke for eksempel vin, må du levere samme antall apparater for hver person. Dette vil unngå ubehagelige øyeblikk og vil ikke gjøre gjestene flau..

Vi setter alle like mange glass

Vi setter alle like mange glass

Hvis det er barn ved bordet, har de lov til å sette separate glass for juice, de kan males eller dekoreres med alderssvarende tegninger. I alle andre tilfeller anbefales det å bruke de samme glassene, av samme farge, mønster og størrelse for alle gjestene.

Annen alkohol enn vin brukes sjelden ved lunsjtid. Imidlertid, hvis hendelsen innebærer tilstedeværelse av andre sterkere drinker, kan glass og andre redskaper vises, avhengig av valg av alkohol. De er plassert bak hovedglassene..

Vi avslører avhengig av alkohol

Vi avslører avhengig av alkohol

Servietter

Bruk av papirservietter ved servering av middag er et tegn på dårlig smak. De ser passende ut når du spiser gatemat eller når du spiser uten gjester, for eksempel sild. Når en vakker, og enda mer festlig, er dekket, må tøyservietter være tilstede på den.

Bedre å bruke servietter

Bedre å bruke servietter

Det viktigste servietter skal kombineres med er duken. Det er mange måter du kan legge dem ut på en original måte, så enkle konvolutter eller krøller anses som klassiske alternativer. Det er viktig å telle dem slik at ingen gjest blir igjen uten serviett..

En rekke valg hvordan du skal servere

En rekke valg hvordan du skal servere

En viktig rolle spilles av coasters, som kan ha forskjellige former og innredning, som ser vakker og rik ut. Legg aldri servietter i et gjennomsiktig glass, og det anbefales heller ikke å bruke vanlige plastunderlegg..

Vi ordner i form av en konvolutt

Vi ordner i form av en konvolutt

Vi legger særlig vekt på renheten i serviettene: de må være rene og strykes. Hvis de har blitt brukt i lang tid, er dannelse av scuff ganske mulig, slike prøver må byttes ut. Gjester forventes å bruke servietter for å dekke knærne, noe som betyr at de må se verdige ut slik at de trygt kan påføres klærne..

Renslighet er veldig viktig

Renslighet er veldig viktig

Det er best å ordne tøyservietter slik at det er en på hver tallerken. Takket være dette vil det være lett å ikke regne feil, og gjestene vil umiddelbart se at de ikke kan tenke på risikoen for å skitne klærne..

Innredning og pynt

Den enkleste, men samtidig, måten å dekorere en spisestue på er å sette en haug med blomster i midten. Det bør ikke være en stor bukett, for ingenting skal distrahere oppmerksomheten fra rettene, og gjestene skal se hverandre godt. Derfor er det bedre å bruke en komposisjon av liten størrelse, som ser stilig og estetisk tiltalende ut, og som også passer inn i det generelle designet, spesielt når det gjelder farge..

Blomster vil ikke være overflødige

Blomster vil ikke være overflødige

En god tommelfingerregel for å bestemme den tillatte høyden på en bukett er: det bør ikke være mer enn det høyeste glasset.

Temadekorasjoner ser også stilige ut; de er passende å bruke når lunsj er tidsbestemt for å falle sammen med enhver ferie. For eksempel, til jul, som i vårt område regnes som en familieferie, kan du arrangere figurer av engler. Det er viktig å sikre at mer enn ett element ikke forstyrrer bruken og overføringen av rettene..

Vi pynter i henhold til anledningen

Vi pynter i henhold til anledningen

Stearinlys er en utmerket dekorasjon, som ikke brukes så mye til belysning som til å skape en koselig atmosfære. En så varm atmosfære vil oppmuntre gjestene til å kommunisere, og det er ikke nødvendig å tenne dem alle, vakre lys kan bare være en dekorasjon.

Generelle regler

 • Det beste alternativet for å lage en dårlig middagsopplevelse er å bruke uregelmessige redskaper. Derfor er det viktig å sjekke hver enhet flere ganger for å eliminere striper og annet skitt som kan forbli til og med fra vanlig vann..

Sørg for å revidere alle rettene før servering.

Sørg for å revidere alle rettene før servering.

 • Det er best å bruke et sett med retter, og ikke noen separate ting som er forskjellige i utseende. Hvis dette ikke er mulig, kan du ta flere forskjellige sett, men velge dem på en slik måte at de er harmoniske kombinert sammen.
 • Stoler bør forlenges litt, slik at gjestene enkelt kan sitte på dem. Den optimale avstanden er 40-50 cm fra kanten. Om nødvendig kan stolene dekoreres med en klut som matcher duken. Hvis det blir laget på bestilling, kan du ta vare på det med en gang..

Vi pynter stoler med stoff

Vi pynter stoler med stoff

 • Hvis det forventes te eller kaffe på slutten av måltidet, er det viktig å forberede rettene på forhånd, men ikke ta dem på med en gang. Hun burde være nær, slik at vertinnen så snart som nødvendig raskt kunne sette dem ut..
 • Drinker bør plasseres i forskjellige ender, og hvis de er i en enkelt mengde, så i midten. Vann, juice og kompott serveres i kanner. Vin og champagne legges på hundre pre-uncorked, men dette må gjøres helt på slutten av forberedelsen, før gjestene kommer, slik at drinkene ikke forsvinner.

Nydelig servering av alkoholholdige drikker

Nydelig servering av alkoholholdige drikker

 • Når du lager menyen og serverer spisebordet, er det viktig å ta vare på gjestene, for vertinneens oppgave er å organisere alt slik at alle er komfortable. For å gjøre dette må alle de tilstedeværende bli advart på forhånd om arrangementets art, temaet, som til og med vil påvirke valg av klær. Det er ingen bagateller når du serverer, så du bør ikke spare tid på det..

Previous Post
TOP 15 ψυγεία από άποψη ποιότητας και αξιοπιστίας. Βαθμολογία των καλύτερων κατασκευαστών. Σε ποιο να προτιμήσετε; (+ Κριτικές)
Next Post
TOPP 15 Beste budsjett-TV-er: fra rimelig til topp. Vi velger de beste modellene for hyggelig utsikt (+ anmeldelser)