Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken

Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken

En gulvlampe er en gulvlampe, med en lampeskjerm og et stativben, du kan velge modell for hvert interiør. For at en person skal slappe av psykologisk og fysisk etter en hard dag, trenger han skumring. Hjemme bør det være et sted hvor du vil bo og glemme alt. Dette kan gjøres med sconces, lamper og gulvlamper. Sistnevnte har visse fordeler. Hvordan velge en gulvlampe? Hvordan velge etter stil? Alle de mest interessante ideene nærmere i artikkelen.

Velge en gulvlampe

Moderne gulvlamper er ikke “bestemors” frynsete lampeskjerm. De er veldig forskjellige, du kan velge en slik lampe for ethvert romdesign. Denne ekstra belysningen spiller også en rolle i dekorasjonen av rommet..

Gulvlamper spiller en stor rolle i innredningen av et rom

Gulvlamper spiller en stor rolle i innredningen av et rom

Lampeskjermen kan være laget av forskjellige materialer:
 • laget av metall;
 • bomull;
 • papir;
 • tekstiler;
 • glass;
 • plast;
 • keramikk.

Den kan ha en helt annen form, oftere konisk, sylindrisk, sjeldnere blir formen på en halvkule, ball eller blomsterknopp valgt. Gulvlamper kan ha en eller flere lampeskjermer, det samme gjelder bena.

Formen deres kan være veldig mangfoldig.

Formen deres kan være veldig mangfoldig.

Avhengig av lampeskjermens form, materialet den er laget av, kan gulvlamper deles inn i de som har retningsbestemt lys, diffust og reflektert. Alle har en hensikt.

For å gjøre det praktisk å lese en bok ved siden av nettverket, velg slike modeller, hvorfra lyset vil senkes ned, med mulighet for å endre retning.

For å skape komfort velges en modell med diffust lys. Lampeskjermen må jevnt overføre og spre lys..

Du kan gjøre det selv uten problemer.

Du kan gjøre det selv uten problemer.

Hvis lysstrømmen fra lampeskjermen er rettet mot veggene, tak og det reflekteres, så blir rommet jevnt opplyst. Visuelt synes til og med taket å være høyere. En slik lampe reflekterer lys.

Når du velger en gulvlampe for interiøret ditt, må du klargjøre alle disse nyansene. Valget er gjort basert på formålet med belysningsenheten. Og det er viktig å finne ut hvor lysstrømmen ledes fra forskjellige modeller av lamper..

Sørg for å ta hensyn til hvor lysstrømmen er rettet.

Sørg for å ta hensyn til hvor lysstrømmen er rettet.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvilke moderne lysekroner og lysarmaturer passer for gangen / kjøkkenet / soverommet? 205+ Fotoalternativer med strekkloft

Opprettholde stil

Når du velger lysarmatur, må du ta hensyn til interiøret..

En gulvlampe er vanligvis umiddelbart slående, så hvis den skiller seg ut fra den generelle designen, vil den bli merkbar. Men du kan også fokusere på dette emnet i rommet, noe som gjør det til et høydepunkt. Men for at det ikke skal se absurd ut, trenger du ikke å krysse grensen, alt må tenkes gjennom.

Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken

Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken

Lysarmaturer i stil med Art Deco. I sin form utvides plafondet oppover, de kan også ha form av et trapez. Modeller av denne stilen er tynne og høye..

Bra for lesing

Bra for lesing

Det er gulvlamper på et buet stativ. Dette stativet er vanligvis laget av metall. De kan brukes til interiør i rom i slike stiler som minimalisme, loft, høyteknologisk. Design – futuristisk, slike lamper kalles også “buet”. Lampeskjermen til en slik enhet kan lages som en glassball eller en plastsylinder.. De blir vanligvis utstedt hvit, grå, svart farger, men hvis du ser, kan du finne lyse modeller, et slikt trekk vil bidra til å fremheve interiøret i rommet.

For glamour eller nybarokk vil bruk av luksuriøse gulvlamper være passende, noe som ikke bare vil bringe lysstyrke, men et visst mysterium, mystikk.

Avslappende interiør med svakt lys

Avslappende interiør med svakt lys

Ved fremstilling av en slik modell kan følgende materialer brukes:
 • rhinestones;
 • glass;
 • krystall;
 • rustfritt stål.

Fargespekteret er hovedsakelig hvitt, grått, sølv.

Det klassiske interiøret, hvor antikke møbler er valgt, antyder valget av den samme gulvlampen. Den må ha en messingfot og en lampeskjerm i tekstilkegle. Når du skal dekorere en lampeskjerm, kan frynser, perler, broderi være involvert.

Litt vintage for design

Litt vintage for design

Gulvlampen kan settes inn barnerom. Men her må du plukke opp noe interessant, lyst og morsomt. Hvis dette er et gutterom, kan du lete etter en lampeskjerm med flerfargede kuler, baller. Hvis en jente bor der, kan du hente en lyserosa lampeskjerm med blomster, prikker eller noe nøytralt.

RådHvis det er vanskelig å velge hvilken lampeskjerm som passer inn i rommet, er det bedre å velge en modell med nøytrale farger, tradisjonell i formen. En slik lampe vil kunne passe inn i hvilken som helst stil i rommet..

Et interessant alternativ for et barnerom

Et interessant alternativ for et barnerom

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan velge en lysekrone og lamper i barnehagen for en gutt og en jente? (180+ bilder av tak, LED og fancy)

Varianter

Det er en rekke stiler der gulvlamper er dekorert. Her er en rask oversikt:

 • Klassisk stil. Består av et rett eller buet metallben av tre. Lampeskjermen er laget av tett stoff i en diskret nyanse, noen ganger er den dekorert med utkant. Det kan være flere lamper.
 • Hi-tech, minimalisme. Lampen har ingen unødvendige detaljer, den ser enkel og funksjonell ut. Består av en metallramme, en plafond med riktig form. Fleksibel belysningsarmatur med svingbar mekanisme vil passe godt til dette designet..
 • Loft. Lampeskjermen kan ligne på en spotlight, og rammen kan ligne på vannrør. Det er ingen dekorative elementer her. En lampe, uten lampeskjerm, ser interessant ut.
 • Provence, land. Denne modellen har en smidd eller treramme. Hun formidler litt rustikk stil med vintage motiver. Lampeskjermen er laget av stoff, med blomster- eller blomstermotiver..
 • Retro, årgang. Lampebenet er laget av tre, glass og ser veldig elegant ut. Lampeskjermen består av en metallramme dekket med tett stoff, og dekorert med frynser.
 • Østlig stil. Lampeskjermen til en slik gulvlampe er laget av tett silke, flerfarget glass, rotting. Rammen til gulvlampen består av gult metall, bronse, kobber.

Velge en romstil

Velge en romstil

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Moderne interiørbelysning: 175+ (Foto) Tak, Vegg, Svingbar

Dekorativ gulvlampe

En slik lampe skiller seg fra en tradisjonell gulvlampe ved at formålet er å fremheve plassen. Når det gjelder belysning, spiller de kanskje ikke en spesiell rolle. Slike modeller tiltrekker seg oppmerksomhet, de er uvanlige.

Populære modeller har et bueformet ben. Gulvlampen står stabilt takket være den tunge basen.

Tynne og lyse gulvlamper med kromoverflate er godt egnet for design av høyteknologiske, eklektiske rom.

Innendørs gulvlampe

Innendørs gulvlampe

Flere gulvlamper kan selges i settet samtidig. De kan plasseres på hver side av sofa, vinduer eller i nærheten lenestoler, det viktigste er at det er symmetrisk. Settet kan inneholde vegglamper av samme stil, fargeskala som gulvlamper. Disse settene med belysningsarmaturer hjelper til med å skape koselig, harmonisk innredning. Takket være dette kan du klare deg selv uten å kontakte designerne..

Det er noen lamper som trygt kan kalles kunstgjenstander. Hovedfunksjonen deres er ikke belysning i det hele tatt. De har vanligvis en uvanlig form og utseende. Slike gulvlamper bidrar til å skape karakter i rommet, fremheve dets individualitet..

Vi legger riktig vekt med én tone

Vi legger riktig vekt med én tone

Ved hjelp av en gulvlampe kan du fokusere på ethvert objekt, veggmaleri, speil eller andre interiørartikler. For å gjøre dette må du rette lysstrømmen fra gulvlampen til dette objektet..

Lamper i form av en stor bordlampe er fasjonable.. Hun har et fast stativ og en stor lampeskjerm. De kan plasseres i stuer, studere. Forresten, for lesing er det spesielle belysningsenheter med en spotfunksjon, slike gulvlamper retter lyset i en streng retning.

Håndlaget belysning

Håndlaget belysning

Disse gulvlampemodellene vil passe godt til stiler som:
 • minimalisme;
 • høyteknologisk;
 • moderne;
 • eklektisisme.

For en klassisk eller retrostil er litt forskjellige lampemodeller egnet. Modeller tilgjengelig på et justerbart stativ som kan svinge, bøye, heve og senke.

I form av en stor bordlampe

I form av en stor bordlampe

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Skygge for en bordlampe: Et viktig tilbehør i ethvert interiør (160+ bilder for bad, kjøkken, stue)

Plassering av en gulvlampe i interiøret

En gulvlampe er nødvendig når du arrangerer et sted for hvile, lesing. Et slikt sted kan fordeles på soverom, stue, lobby på kjøkken.

I rekreasjonsområdet er det en lenestol, en liten sofa, slik at en person kan bo komfortabelt etter en hard dag. En liten lite bord og selvfølgelig en gulvlampe. Du kan spare plass ved å kjøpe en gulvlampe med stor hyller. Det kan være flere av dem, hyllene vil tjene i stedet for et salongbord.

For plassering på soverommet

For plassering på soverommet

Et sted over stolen kan du plassere bokhyller på veggen. En slik sone vil vise seg å være koselig, og gulvlampen vil spille en av hovedrollene i dette. Her kan du lese bøker, sitte med en bærbar datamaskin eller strikke. Hvis babyen har sitt eget rom, kan en slik sone organiseres for slike formål i barnehagen.

Du kan plassere lysarmaturen i stua på forskjellige måter, det viktigste er at de ikke forstyrrer passasjen. Lampen plasseres derfor hvis det er nødvendig å lage skumring i rommet eller lage en lys aksent..

Plasser den slik at den ikke forstyrrer passasjen

Plasser den slik at den ikke forstyrrer passasjen

Gulvlamper brukes til å fylle tomrommet og skape kos. For eksempel når det er plass på begge sider av sofaen, peis, hyller. Plassering på begge sider skaper visuelt symmetri og en viss rekkefølge.

Disse lysarmaturene er plassert på soverommene for å belyse rommet i nærheten seng. Hvis du velger en modell med innebygde hyller, trenger du ikke et nattbord. Denne lampen gir mer lys enn en liten nattlampe..

Kan plasseres på begge sider av sengen

Kan plasseres på begge sider av sengen

Hvis sengen er dobbel, kan små gulvlamper plasseres på begge sider, hvis de er enkle – på den ene siden kan det være et bord, nattbord, og på den andre gulvlampen. Et slikt trekk vil være interessant, funksjonelt og praktisk. Når du velger en gulvlampe til et soverom, må du ta hensyn til den innebygde lysstyrken.

Lysarmaturen i spisestuen vil skape en spesiell atmosfære. For dette formålet velges lamper med en lampeskjerm av varme “frukt” -farger, for eksempel aprikos, lys rød, fersken. Ikke bare rommet, men også rettene vil virke mer appetittvekkende, vakrere her.

Lys for spisestuen er spesielt viktig

Lys for spisestuen er spesielt viktig

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Designregler for belysning: Bordlamper til bordet. De beste alternativene for alle

Interessante ideer

Du kan leke med alle møbler, dekor, belysning i interiøret, dette gjelder også gulvlampen:

 • Aksentuering. En slik lampe er i seg selv et iøynefallende objekt. Dette kan ikke bare brukes, men også forbedres. For eksempel, i et rom dekorert med nøytrale farger, kan du sette et lysarmatur med en lys farge.
 • Gruppearmaturer. Du kan kjøpe flere gulvlamper, som har en funksjon for å justere høyden på basen, og sette dem side om side. I dette tilfellet, senk eller løft hver slik at alle lampeskjermene har forskjellige nivåer. De vil se originale ut ikke bare om kvelden med lysene på, men også i løpet av dagen..

Et lite tillegg vil bare gi rommet ditt lyst

Et lite tillegg vil bare gi rommet ditt lyst

 • Samling av lamper. Noen produsenter produserer hele samlinger av lysarmaturer i samme stil og farge. Du kan kjøpe et slikt sett og installere en gulvlampe, lampe og en bordlampe i forskjellige deler av rommet. En slik “familie” vil forene forskjellige deler av rommet og lage en helhet.
 • Leker med lys. Du kan legge til mer lys i rommet eller markere gulvlampen ved å plassere ett eller flere speil ved siden av det. Det kan være utendørs eller bare lavt hengende. Lyset fra det vil reflekteres og skape ønsket effekt..
 • En farge med møbler. Lampeskjermen i samme farge ser interessant ut med en sofa, en lenestol, gardiner, det viktigste er å ordne disse elementene på forskjellige sider av rommet. Du kan velge en lampeskjerm som passer til tapet, det viktigste er ikke å sette den nær veggen. Skyggen på lampeskjermen kan variere med flere toner fra hovedfargen på møblene..

Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken

Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken Gulvlampe i huset: Et element av innredning eller en måte å skape stil og komfort på? 200+ (Foto) gulvalternativer for stue, soverom og kjøkken

VIDEO: Hva er en gulvlampe til og hvordan bruker du den?

konklusjoner

Hovedoppgaven til en gulvlampe er å gi det nødvendige belysningsnivået i et rom eller i en bestemt del av det. Men disse er langt fra alle funksjonene til denne lampen, det viktigste er å ta valget ansvarlig.

Previous Post
TOP-15 Αξιολόγηση κουζινών υψηλής πίεσης: Για όσους εκτιμούν τον χρόνο τους. Μαγειρεύοντας γρήγορα και νόστιμα
Next Post
Hjørnegarderobe i et moderne soverom: fra liten til stor. Hva kan innholdet være?
Adblock
detector