Langt og smalt kjøkken - Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Langt og smalt kjøkken – Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder)

Langt og smalt kjøkken - Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder)

Et smalt kjøkken, et bilde som kan sees i et motemagasin, kan gjøres i en vanlig leilighet. Du trenger ikke å ha et stort budsjett for dette – det er nok å nærme seg designprosessen med fantasi og unngå vanlige feil. Flere detaljer senere i artikkelen.

Innholdet i denne artikkelen:

Fase ett: etterbehandling

Kjøkkenet er et såkalt “sted for økt bruk”. Hver dag blir det tilberedt noe på det, og de fleste familier samles om det for et måltid.. Hvis kjøkkenet er stort, har en standard rektangulær eller firkantet form, er det ingen problemer med det.. Men hvis det er smalt, så er dette et stort problem..

I et trangt rom er det vanskeligere å snu, det ser ikke veldig vakkert ut, det kan forårsake en ubehagelig følelse nær klaustrofobi. I spesielt forsømte tilfeller kan det oppstå problemer med plasseringen av arbeidsområdet i forhold til spisestuen – i svært trange kjøkken er det vanskelig å finne et sted for sistnevnte.

Et smalt kjøkken kan se deilig ut

Et smalt kjøkken kan se deilig ut

Det er vanskelig å kompensere for alt dette – du må bruke alle tilgjengelige verktøy, starter med etterbehandling og slutter med dekorative gjenstander, slik at ulempen ikke er slående.

Fra hvilken farge de er malt vegger, gulv og tak avhenger av hvor romslig og komfortabelt kjøkkenet vil se ut til slutt. Hva slags belegg på veggene avhenger av om det vil virke som de er for nærme. Hvordan flisene skal legges på gulvet – eller hvilket mønster som vil være på linoleumet – avgjør om rommet ser ut til å gå i det fjerne for alltid.

Kjøkken -

Kjøkken – “et sted for økt bruk”

Gulv

La oss starte med det grunnleggende – gulvet. Når du velger hvordan du skal dekke det til et smalt kjøkken, må du vurdere to punkter. Den første er praktisk, siden brukervennlighet er viktigere enn skjønnhet..

På kjøkkenet, hvor folk stadig går, hvor det brenner en brann og noe søl, og deretter faller fra bordet til gulvet, bør belegget være så stabilt som mulig. Oftest er disse:

 • Flis. Keramikk, porselen steintøy, plast – det samme. Enhver variant er lett å rengjøre, motstandsdyktig mot slitasje, er ikke redd for ekstreme temperaturer og endrer ikke farge, selv om den er i solen hele dagen. Det eneste problemet er at hvis en kniv faller på flisen, vil den enten sprekke eller det vil bli igjen en bulke i den..

Fliser brukes oftest til gulv.

Fliser brukes oftest til gulv.

 • Linoleum. Polymerbelegg selges i ruller. Den er også enkel å rengjøre, men slites raskere ut enn fliser. Det er ikke redd for temperaturendringer, men det passer ikke alle interiører, for selv om linoleum er laget av naturlig tre, ser det uansett litt annerledes ut..
 • Laminat. Sponplate dekket med polymerfilm på toppen. Det er lett å rengjøre, men samtidig må du huske at hvis det kommer vann under det, vil det hovne opp. Det ser vakkert ut, lider ikke av temperaturendringer, men mislykkes i en periode på omtrent ti år.

Du kan dekke gulvet med parkett, men det vil raskt forverres, uansett hvor nøye du tar vare på det.

Du kan dekke det med teppe, men alt forblir på det og alt holder seg til det, fra lite rusk til hår.

Minimalistisk stil

Minimalistisk stil

Det andre punktet er spørsmålet om skjønnhet. Belegget skal ikke bare være pålitelig, men også vakkert, pluss lek på kjøkkenets generelle visuelle forlengelse.

Gjør følgende for å gjøre dette:

 • Diagonal mønster. Ser fin ut og reduserer visuelt plass. Innviklede sikksakk, ødelagte linjer – vanligvis selges linoleum med et slikt mønster. Laminat kan legges ut i et sildebensmønster – effekten vil være omtrent den samme.
 • Striper. Bør være parallell med den smaleste veggen i rommet – dette fungerer hvis det er en dør i veggen. Som et resultat vil det virke som om rommet har blitt mindre langstrakt..
 • Gloss. En skinnende overflate forstørrer alltid plassen visuelt, og det kan godt være gulv. Det er imidlertid en ulempe – det kan være vanskelig å rengjøre skinnende gulv og gjenopprette dem til sin opprinnelige tilstand hver gang. Det er viktig å huske at hvis gulvet er blankt, bør veggene være matte..

Lite og koselig alternativ

Lite og koselig alternativ

RådI noen tilfeller kan gulvet være slett. Hvis det er så mange aksenter på kjøkkenet, noe som gjør det diagonalt er risikabelt, kan resultatet vise seg å bli for overveldet..

Vegger

La oss fortsette å tenke på designet ved å snu til veggene. Det er også to poeng her.

Den første er praktisk. Oftest brukes følgende materialer til veggdekorasjon på kjøkkenet:

 • Bakgrunn. Ikke papir, de lider av fuktighet, falmer i solen, flekker forblir på dem. Og ikke -vevet eller glassfiber – holdbart, som er laget av polymerer eller glassfiber. De er ikke redde for fuktighet, falmer ikke, lukter ikke, ser vakre ut og kan vaskes med en fuktig klut.

Middelhavsstil

Middelhavsstil

 • Farge. Den enkleste løsningen er at malingen varer lenge, den er lett å påføre, den tåler vann, lider ikke av temperaturendringer og ser vakker ut. Det er vanskelig å påføre og bør ikke plasseres over ovnen, men totalt sett fungerer det bra..
 • Dekorativt gips. De samme plussene med nesten fullstendig fravær av minuser.
 • Plast paneler. De sprekker av slag, men de er ikke redde for vann eller temperatur.
 • Trepaneler. De er også ganske skjøre og må sjekkes spesielt for å sikre at de blir behandlet mot vann og ekstreme temperaturer..

For ytterligere etterbehandling av arbeidsområdet – kjøkken forkle – bruk enten de samme materialene eller glass og metall. De kan ikke dekorere kjøkkenet, det vil se for strengt ut. Men som en aksent ser de flotte ut, og selv å være ved siden av ovnen kan de ikke skade dem..

Vakkert mønstret gulv

Vakkert mønstret gulv

Skjønnhet og visuell ekspansjon – det andre punktet – avhenger ikke så mye av selve materialet, men av hvordan det ser ut.

Det er flere passende løsninger:

 • Glanset overflate. Over hele kjøkkenet vil det se for lyst ut, og det vil være vanskelig å rengjøre. Men å markere en av de lange veggene er en god idé. Dette får kjøkkenet til å virke litt større enn det egentlig er..
 • Bakgrunn. En annen løsning som gir en følelse av plass. De er også plassert på en lang vegg, med et motiv som velger noe som matcher stilen. For klassikerne, morgen i skogen, Provence, utsikt over Paris, skandinavisk stil, sjø – og så videre, avhengig av preferanser.
 • Speil. Det høye speilet har en magisk effekt, som visuelt dobler plassen. Men hvis du er irritert over din egen refleksjon, er det bedre å velge en annen løsning..

Stilig kjøkkendesign

Stilig kjøkkendesign

Hvis rommet har for lavt tak for alle problemene, kan det lages vertikale striper på veggene – de vil gjøre det høyere.

RådHvis du ikke liker tapet, speil eller blanke overflater, stopp ved en flat, ensfarget farge. Små mønstre vil gjøre kjøkkenet mindre.

Farger

Det minste av alt avhenger av taket når det gjelder å øke kjøkkenet, derfor er det ingen mening å dvele ved det separat. Det er mye viktigere å velge de riktige fargene til dekorasjon og kombinere dem godt:

Møbler i mørk farge

Møbler i mørk farge

 • Lyse kalde nyanser av hvilken som helst farge er best egnet for et smalt kjøkken. Resultatet er vanligvis stramt, men kjøkkenet begynner å virke mye mer romslig, og den ubehagelige kjølefølelsen kan fjernes ved å bruke en lys varm aksent.
 • Det er best å bruke bare en hovedfarge, og supplere den med nyanser. En altfor sjenerøs bruk av farger vil gi følelsen av klaustrofobi og lukkede vegger – i tillegg, jo flere farger i interiøret, jo vanskeligere er det å balansere dem..
 • Hvis kjøkkenet ikke bare er smalt, men også for høyt, er det bedre å gjøre taket til en nyanse som blir mørkere enn resten..
 • Hvis kjøkkenet ikke bare er smalt, men også for lavt, bør taket være lyst, og gulvet tvert imot mørkt..
 • Hvis døren er plassert i enden smal vegg, og når du kommer inn på kjøkkenet, ser det ut til at du har gått inn i en smal blyanthus, den andre endeveggen kan males ikke med en kald nyanse, men med en lys varm. Aksenten vil være så sterk at veggen vil se mye nærmere ut enn den faktisk er.

Kombinasjon av brunt og hvitt

Kombinasjon av brunt og hvitt

RådHvis kule farger virker for sterke, kan du bruke varme nyanser. Men de skal fortsatt være så lette som mulig..

Trinn to: møbler

Det ferdige, lyse kjøkkenet må fortsatt innredes slik at den oppnådde effekten ikke går helt tapt på grunn av et dårlig valgt headset eller et mislykket hevet spisebord.

Arbeidssone

Arbeidsområdet er først og fremst et kjøkken, komfyr og kjøleskap.. Generelle råd om emnet deres høres slik ut:

 • Fargen skal være i harmoni med finishen. Lyse kalde nyanser eller skarpe kontrasterende lyse varme nyanser er de to vanligste løsningene..
 • Alt som kan være gjennomsiktig, bør gjøres gjennomsiktig. Lette overflater gir et bedre inntrykk enn massivt tre eller sponplater.

Fargen på møblene skal være i harmoni med finishen.

Fargen på møblene skal være i harmoni med finishen.

 • Det skal være så få utstående deler som mulig. Dette skyldes først og fremst det faktum at på et smalt kjøkken er det mye lettere å ta tak i håndtaket. kabinett, enn på et kjøkken med normal bredde. Og for det andre skjuler selv små detaljer plassen. Skap som åpnes ved å trykke på døren er best egnet for smale kjøkken – dette er både praktisk og sparer plass.
 • I stedet for skap er det bedre å bruke glass der det er mulig. hyller. Alt av de samme grunnene – de er mer luftige og roter ikke opp i interiøret..
 • Hodesettet kan tas smalere enn standardmodellene. Det trenger ikke gjøres på bestilling, siden et smalt kjøkken er et vanlig problem og mange trenger hodesett til vanlige. Dette har liten effekt på brukervennligheten..
 • Jo høyere hengeskapene er, desto bedre. Igjen, en måte å losse plass på.

Det skal være så få utstående deler som mulig

Det skal være så få utstående deler som mulig

Alt skal gjøres slik at kjøkkenet fremstår lyst og luftig..

I tillegg til generelle tips, er det også verdt å vurdere måtene du kan plassere headsettet på:

 • Langs den ene veggen. Dette er den enkleste løsningen – vanligvis stopper folk ved det når det rett og slett ikke kan passeres på kjøkkenet, hvis møbler vil stå på begge sider. Det ser vakkert ut, på den motsatte veggen er det ofte et fototapet, et speil, eller de gjør veggen blank så det blir mer plass i utsikten..
 • Langs begge veggene. Denne løsningen blir levendegjort når eierne ønsker å ha mye arbeidsplass – når en av dem brenner for matlaging eller trenger å lage mat hele tiden for en stor familie. I tillegg er det mye mer praktisk å ha alt i nærheten – matlagingspersonen kan bli lei av å måtte gå frem og tilbake langs headsettet for å få tilgang til kjøleskap, til komfyren, vask.
 • I form av bokstaven “P”. Et slikt arrangement av headsettet lar deg utfylle aksenten på den fjerne veggen og visuelt bringe den nærmere. Under vinduet kan du fjerne vinduskarmen og sette en vask eller komfyr. Det er praktisk å jobbe på et slikt kjøkken..

Langt og smalt kjøkken - Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder) Langt og smalt kjøkken - Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder) Langt og smalt kjøkken - Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder)

 • I form av bokstaven “G”. Hvis døren til kjøkkenet ikke er plassert nøyaktig i midten av veggen, men er litt forskjøvet til siden, ser denne løsningen best ut. I dette tilfellet kan den korte tverrstangen “G” falle både på veggen nær døren og på veggen med et vindu.

Før du plasserer møblene, tegner du en plan over kjøkkenet og finner ut hvor de vil stå. Det er veldig viktig å ta hensyn til dimensjonene her, ellers kan du bli møtt med det faktum at alt var vakkert på papir, men ideen i livet har mistet all sin sjarm.

RådUansett hvordan du plasserer headsettet, husk at for komfortabelt arbeid trenger du en passasje på ikke mindre enn nitti centimeter bred..

Bardisk sparer plass

Bardisk sparer plass

Middagsone

Spisestuen er et bord og stoler, og med dem i et smalt kjøkken er vanligvis de fleste problemene, siden de krever mye plass og det er vanskelig å plassere dem komfortabelt. Dette kan være:

 • Standard bord. Som regel rektangulær i form – så det er mye lettere å passe den inn i interiøret, siden oval eller rund krever mer plass.
 • Folding bord. Festet til veggen, løftet når noen bestemmer seg for å spise. Plass til vanligvis bare én person, men hvis du bor alene er dette ikke et problem.
 • Bardisk. En god løsning for et smalt kjøkken, siden stativet er smalere enn et vanlig bord og høyere – det kan også brukes som arbeidsflate. Hun ser best ut minimalisme, hi-tech og andre moderne stiler.

En liten øy er en praktisk idé

En liten øy er en praktisk idé

Du kan ordne spisestuen på forskjellige måter. Sammenleggbart bord, som er logisk, er montert mot veggen – som regel, motsatt kjøkkenenheten, strukket i en linje.

Bardisk enten blir en del av headsettet og går fra det i en rett vinkel, eller plasseres motsatt, men ikke mot veggen. Dette kan gjøres hvis settet plasseres mot en smal vegg, og bardisken er der – det viktigste er at du har nok plass til å lage mat..

Et standardbord kan plasseres på en rekke måter:

 • Hodesett i kø mot veggen. Du kan ta en smal modell som ikke vil rote opp plassen og vil se bra ut. Det er viktig å huske at for en person som sitter ved bordet, bør det være seksti centimeter bredde og minst femti dybde..

Rustikk stil

Rustikk stil

 • Mot veggen med et headset i to linjer. I dette tilfellet blir headsettet kortere, slik at det er ledig plass nær veggen, og du kan sette bordet der. En god løsning for et smalt kjøkken, som har en dør i en smal vegg, overfor vinduet.
 • I plassen igjen ledig etter å ha installert headsettet i form av bokstaven “P” eller bokstaven “G”. Disse måtene å plassere arbeidet soner selv på et smalt kjøkken er det nok plass igjen for å sette bordet rolig. Som et resultat er det generelle utseendet balansert, kjøkkenet ser mer rektangulært ut enn veldig smalt..
 • I et eget rom. Hvis kjøkkenkroken ikke bare er smal, men også liten, er det en god løsning å plassere et bord i et annet rom. Det vil ikke være noen fare for å slå ham under tilberedningsprosessen, det vil være ledig plass slik at du kan gå trygt. Det er imidlertid mulig å tildele et rom for en spisestue bare i en leilighet der det er flere rom enn ett..

Klassisk stil

Klassisk stil

 • balkong. Hvis kjøkkenet åpner ut mot en balkong, kan det isoleres, glasseres og brukes som spisestue. Du kan ordne det som et eget rom – en vinduskarme av plast, riktig dekorert, vil lett spille rollen som en bardisk. Eller du kan omforme veggen slik at en stor bue, gjennom hvilken det vil være mulig å gå inn i den provisoriske spisestuen. Buen kan være halvcirkelformet eller rektangulær, med eller uten gardin. Det er bare viktig å huske at før du gjør det, må du få tillatelse – spesielt hvis du skal selge senere. leilighet.

Hvis leiligheten bare har ett rom, det er ingen balkong, og kjøkkenkroken er liten, vil den beste løsningen være å lage en bardisk – dette er både en arbeidsflate og et bord.

Hvis du ikke liker disken, kan du kjøpe et sammenleggbart bord, og når det er på tide å ta maten min, kan du plassere den hvor som helst i leiligheten..

Moderne stil

Moderne stil

RådFor et smalt kjøkken anses et glassbord som en klassiker – det ser vakkert ut og virker ikke omfangsrikt. Sørg for å bare sørge for at glasset er sterkt nok til å bruke det uten frykt for å skade det..

Det blir interessant for deg:

Utvalg av spisebord for kjøkkenet (225+ bilder): Hvordan velge den beste modellen?

Sammenleggbart kjøkkenbord (lite, ovalt, glass): Hvordan velge? Hvor skal jeg sette? Hvordan dekorere?

Design av bord til kjøkkenet – 165+ (Foto) Alternativer for ditt valg

Glassbord – pålitelighet og eksklusivitet i interiøret. 285+ (Foto) Design smaksmuligheter

Toalettbord med speil og belysning: 140+ (Foto) alternativer for soverommet ditt

Diy frokostbord i sengen: Praktiske komfortmodeller

Bord i loftstil (115+ bilder): Hvilken type design er bedre? (skriving / magasin / bar / spisestue / transformator)

Hvordan velge et skrivebord med skuffer og en hylle: (190+ bilder) Organiserer praktisk talt plassen

Belysning og tilbehør

Ethvert smalt rom der det bare er én kilde til naturlig lys og det ikke er nok belysning for hele plassen, nøye planlegging av lys er nødvendig..

Lamper skal ikke bare se bra ut og hjelpe til med sonering av rommet, men også utføre rent praktisk arbeid: belys alt som ikke lyser opp vinduet.

Lamper skal ikke bare se bra ut, men også hjelpe i sonering av rommet.

Lamper skal ikke bare se bra ut, men også hjelpe i sonering av rommet.

For kunstig lys i et smalt kjøkken er det følgende regler:

 • Ingen store løsninger. En stor lysekrone vil ikke løse problemet – på grunn av det vil det være flere tunge, unødvendige elementer på kjøkkenet. I tillegg vil den fysisk ikke kunne belyse alle nødvendige overflater..
 • Regulering er påkrevd. Arbeidsområdet er vanligvis fremhevet med innebygde lamper som lett belyser både komfyren og bordet som grønnsakene skal kuttes på. En lys lysekrone er vanligvis hengt over spisebordet eller en vakker bordlampe er plassert på den – den kan i tillegg bli en aksent av en lys, varm farge.
 • Ideelt sett har hver lyskilde sin egen bryter. Da vil det være mulig å velge nøyaktig sonen som er nødvendig i et bestemt øyeblikk..

Ikke bruk store løsninger

Ikke bruk store løsninger

Alt er klart med kunstig lys – nå må du forholde deg til naturlig. For å få vinduet til å se bra ut, må du følge disse enkle retningslinjene:

 • Ingen klumpete gardiner. Gardiner, gardiner, myke folder, tette stoffer – du kan glemme alt dette umiddelbart og for alltid. De forstyrrer lyset, gjør kjøkkenet mer rotete og bør unngås..
 • Rullegardiner er en god løsning. De forstyrrer ikke lys fra å komme inn i huset i det hele tatt når de er i brettet tilstand, pluss at de selv er nesten usynlige. De er enkle å åpne og kan vaskes i stedet for vaskbare. De passer perfekt inn i de fleste moderne interiører..
 • Kafégardiner er også en god løsning.. De når bare halvparten av vinduet, ser lette, luftige ut, forstyrrer ikke lyset, skaper riktig stemning. De passer perfekt inn i Provence -stilen, som alle består av slike subtile elementer..
 • Lunger tyll gardiner – en løsning for klassikerne. De forstyrrer ikke lys samtidig og ser lette nok ut til å være passende..

Det er nødvendig å tildele plass riktig

Det er nødvendig å tildele plass riktig

 • Ikke rot opp i vinduskarmen. Hvis du liker blomster, er det bedre å overføre dem til balkongen eller til et annet rom. På kjøkkenet vil de blokkere lyset fra å passere, pluss at du kan skade dem når du lager mat. Annet tilbehør er desto mer upassende.

I utformingen av et smalt kjøkken bør det være en minimumsmengde dekorartikler generelt..

En vase med blomster på bordet, et fototapet eller et maleri på veggen, muligens fotografier og magneter på kjøleskapet.

Jo mer tilbehør, jo mer overbelastet plass ser ut, jo vanskeligere er det å puste inn og jo vanskeligere er det å bygge et interiør harmonisk.

RådFør du fortsetter med kjøp av materialer og møbler, må du tegne det du bør få og se om du liker det.

Langt og smalt kjøkken - Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder) Langt og smalt kjøkken - Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder) Langt og smalt kjøkken - Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder)

Langt og smalt kjøkken - Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder) Langt og smalt kjøkken - Hvordan ordne det? Nyanser og triks for et lite interiør (175+ bilder)

VIDEO: Vi lager et interiør for et smalt kjøkken

konklusjoner

Et smalt kjøkken er ikke verre enn noe annet og kan se helt fantastisk ut hvis du har tålmodighet til å velge alt nøye og harmonisk kombinere.

FOTOGALLERI (mer enn 175 bilder)

Previous Post
TOP 15 τηγάνια γκριλ για οικιακή χρήση. Πώς να επιλέξετε το σωστό; Σημαντικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη (+ Κριτικές)
Next Post
Lilla kjøkken: Fascinerende ånd eller fredens aura? 170+ (bilder) for feilfri interiørdesign
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector