15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Installere rullegardiner på plastvinduer med egne hender: nyansene til et kompetent utvalg av modeller (130+ bilder)

Montering av rullegardiner på plastvinduer

Hvis den vanlige konfigurasjonen av gardiner allerede er lei av bestillingen, er det et universelt alternativ – dette er rullegardiner for plastvinduer. Gardiner kan installeres i hvilken som helst interiørstil. Men du må kunne velge dem riktig. Flere detaljer senere i artikkelen.

Design

Designet er basert på stoffstykket selv, sammen med rullen for å samle stoffet og løfteelementet. Rullegardiner kalles også persienner eller rullegardiner.

For å åpne vinduet må du trekke i kjedet slik at det begynner å snurre på akselen..

Rullegardiner vil bidra til å tilføre variasjon til interiøret

Rullegardiner vil bidra til å tilføre variasjon til interiøret

Bevegelsen drives av en løftemekanisme. Resten samles på rull. Designet er upretensiøst, så det bryter nok ned.

Klassifisering etter type festesystem

Hvis vi snakker om et åpent system, er akselen der den skal vikles festet til vindusåpningen eller til vinduskarmen. Strenger fungerer som guider.

RådFor at gardinet skal beholde formen, er det festet en stang til bunnen av strukturen.

Det lukkede systemet har en aluminiumsboks som skjuler en del av den monterte fra øynene. Selve gardinet beveger seg langs to aluminiumsførere.

Tre alternativ

Tre alternativ

Funksjonelle forskjeller

Det er forskjeller i mekanismen som er ansvarlig for å heve persiennene.. Det kan representeres som:

 • ledning;
 • fjærer;
 • kjeder.

Du kan også kjøpe persienner med automatisk mekanisme. De tre første alternativene kan kombineres til en gruppe, siden du må løfte den manuelt. Automatisk kjøring forenkler alt. Strukturen kan styres med en fjernkontroll.

Du trenger ikke gå av sofaen for å justere lerretshøyden.

Om ønskelig kan rullegardiner integreres i Smart Home -systemet.

Hver for seg må det sies om de eksisterende kategoriene:

 • Dette er de såkalte minigardinene. De ligner åpne i design. Bare festet til rammen vindu. Minigardiner er egnet hvis du har tenkt å gjøre uten å bore.
 • Også på salg er det en type kjærlighet. Du må bruke dem på store vinduer. Slike persienner styres bare ved hjelp av fjernkontrollen.
 • Det finnes også dag-natt-typer med tekstiler med varierende lysblokkering. De lar deg lage forskjellige grader av belysning i rommet til forskjellige tider..

I det indre av kjøkkenet

I det indre av kjøkkenet

fordeler

1Du kan lagre blomster på vinduskarmen, siden vinduskarmen, i likhet med selve vindusåpningen, alltid vil være åpen. Ruller gir fri utsikt. 2 Som vanlige persienner kan de finjusteres i henholdsvis høyde hvis lysstrømmen treffer øynene. Persienner lar deg mørke hele rommet hvis du sover. Dette er spesielt praktisk når familien har et lite barn. Tilstedeværelsen av rullegardiner innebærer ikke en fullstendig avvisning av gardinene – hvis du liker dem, kan du forlate dem. 3 Lerretet trenger ikke konstant rengjøring, siden lerretet gjennomgår en spesiell behandling, som forhindrer smuss og støvpartikler i å komme inn i rommet. Men lerretet fungerer som en reflekterende barriere, ikke et filter, det vil si at støvpartikler ikke vil henge i lerretet. Lerretet er ikke utsatt for fading, og er også i stand til å beskytte mot fading møbler, plassert i rommet. 4 Det dannes et luftgap mellom vinduet og gardinet, på grunn av at det er kjølig i rommet om sommeren og varmt om vinteren. Det er nesten umulig å krølle dem eller deformere dem fysisk.. For store vinduer i hvit tone

For store vinduer i hvit tone

Stilig lysbeskyttelse

Stilig lysbeskyttelse

Hvilken konstruksjonstype er best?

Essensen i rull-til-rull åpen type det faktum at designet er så enkelt som mulig, men dette er også minuset. Den åpne sjakten er festet til vinduet ved hjelp av hjørner. Et lerret henger på sjakten.

RådFor å unngå skjevhet, er strukturen støttet opp med en tung stang.

De åpne er drevet av en kjede. Designet ser enkelt ut, men ikke pålitelig. Men kostnaden for slike er noe billigere enn hovedkonkurrenten..

Åpen modell

Åpen modell

Lukkede persienner akselen er skjult under kassetten eller kassene. På grunn av dette viser det seg å bevare lerrets opprinnelige utseende mye lenger, siden smuss ikke trenger inn der. For en jevn bevegelse av banen brukes en aluminiumsstang og innsydde guider – dette gjør at nettet kan beholde sin form. Perfekt rett form forhindrer lys utenfra. Dette vil ikke påvirke kvaliteten på lufting av rommet..

Lukket modell

Lukket modell

For å kombinere standard- og rullegardiner innendørs, er det verdt å installere lukkede strukturer. I denne situasjonen vil det være mulig å finne den optimale kombinasjonen av farger og mønstre. Når det gjelder potensielle problemer med installasjonen på en vindusåpning, vil det ikke være vanskeligere enn å installere vanlige persienner..

Hvis du for eksempel planlegger å bruke ruller i et rom med høy luftfuktighet, på kjøkkenet, da er det også bedre å dvele ved en lukket struktur.

Materialvalg

Rullegardiner kan lages av stoffer:

 • naturlig;
 • syntetisk opprinnelse.

På salg finner du lerret fra:

 • bomull;
 • nylon;
 • polyester.

I utseende kan de se ut som:

 • metall;
 • har fløyelsfibre;
 • iøynefallende utskrifter.

Lerretet kan være helt gjennomsiktig, og da vil de bare spille en dekorativ rolle.

Solid, diskret fargevalg

Solid, diskret fargevalg

Ytterligere dekorasjoner, det være seg dusker eller frynser, er også installert på gardinene. Det er en utbredt oppfatning at rullegardiner i stoff kjennetegnes ved skjørhet, men i praksis er situasjonen akkurat det motsatte..

Temperaturendringer, støv og andre faktorer påvirker ikke lerrets utseende på noen måte.

Du kan hente et materiale som er impregnert med en antibakteriell impregnering. UV -reflekterende belegg holder rommet kjølig.

Lyse gardiner laget av gjennomsiktig materiale

Lyse gardiner laget av gjennomsiktig materiale

Du kan finne den riktige lerretstekstur for ethvert rom. Oftest brukes rullegardiner til plastvinduer, men det er også gardiner for trevinduer. Valget av egenskapene til lerretet må samsvare med betingelsene for bruk..

Valset bambus – hvorfor er de så gode?

Naturmaterialer i interiøret erstatter stadig mer plast og andre vanlige materialer. Bambus ble en hit. Materialet er miljøvennlig. Samtidig forble de antistatiske egenskapene de samme.

Økologisk, naturlig materiale - bambus

Økologisk, naturlig materiale – bambus

Dette bambusproduktet er et vevd stoff. Lerretet er laget med robuste bambusstammer. Siden disse stripene passer så tett som mulig til hverandre, lar du deg få et nesten homogent stoff i strukturen. Kostnaden for produktet påvirkes av det faktum at det er vevd for hånd..

Siden arbeidet utføres manuelt, er det fortsatt umulig å oppnå fullstendig ensartethet av strukturen, det samme gjelder uniformiteten til skyggen og bredden på stilkene. Men det er akkurat det som tiltrekker seg, siden du umiddelbart kan se at gardinene er håndlaget. Lerretet er festet til rammen, men fra bunnen er det behandlet med en dekorativ pinne..

Koselig og smakfull

Koselig og smakfull

Særegenheter

Valget av bambus skiller seg fra stoffprodukter, siden vevingsfrekvensen kommer til syne. Fra strukturen må du ikke bare få en dekorativ funksjon, men også en funksjon av å blokkere sollys. Jo mindre hullene i lerretet er, desto svakere begynner lyset å komme inn i rommet. Men dette regnes som et stoffmateriale, mens bambus er et spesifikt materiale..

Selv den tetteste vevingen av bambusgardiner vil tillate lys å passere gjennom, men det vil vise seg å være diffust, henholdsvis vil det mykt belyse rommet. Det vil også være en luftveksling i rommet. Du trenger ikke å heve for lysoverføring.

Perfekt kombinasjon med tremøbler

Perfekt kombinasjon med tremøbler

Bare bambus er iboende i tvetydige ornamenter, noe som gir rommet et orientalsk preg..

De kan også gi et rom et antikt preg. De vil se mest organisk ut med tregulv og tremøbler. Jo mer på lerretet det er alle slags uregelmessigheter som ligger i manuell veving, desto bedre. Ulike båndbredder, tetninger og annen grovhet er bare et pluss, da dette vil gi autentisitet til selve produktet.

Nyansene ved å velge type vedlegg og størrelse på strukturen

1 Selv før du velger fargen på lerretet eller konfigurasjonen, må du beregne størrelsen, som avhenger av festestedet. Hvis vinduet er installert i en fordypning i rommet, bør bredden overstige bredden på åpningen med 5 centimeter på hver side. Det samme gjelder høyden, siden den skal være med en margin på flere centimeter.. Full beskyttelse mot lys

Full beskyttelse mot lys

2 Det er nødvendig å ta utgangspunkt i at når vinduet er hevet, skal det være enkelt å åpne i alle retninger. Tilstedeværelsen av et vindu i rommet som ligger i samme plan med veggen forplikter til å gjøre et gap mellom strukturen og vegg. Bredden må overstige 20 cm, det vil si 10 cm per side. Når det gjelder høyden, kan du følge regelen for vinduene i fordypningen. Som regel var bredden litt bredere enn den transparente delen, omtrent 3 cm.

Umiddelbart må du spesifisere typen vedlegg. Det er totalt to alternativer – strukturen installeres med eller uten boring.

For dempet lys

For dempet lys

3 Hvis vi snakker spesielt om plastvinduer, er det bedre å forkaste alternativet med boring. Selvskruende skruer brukes til å feste konstruksjonen. Det er på dem at braketten vil bli holdt. Det er sjelden festet til vinduskarmen, oftest er tak og vegger valgt. Veggens integritet vil bli ødelagt, men selve festingen vil være mer pålitelig.

4 Boring er ikke egnet for plastvinduer. Lav vekt eliminerer behovet for sashfeste. Jobben inkluderer å feste brakettene med dobbeltsidig tape. Brun er perfekt for et beige interiør

Brun er perfekt for et beige interiør

Spørsmålet om lysinntrengning i rommet

Dette spørsmålet påvirker også designsiden av prosessen med å velge rullegardiner. Helt gjennomsiktig regnes som rent dekorative, selv om de ikke er ubrukelige. De er i stand til delvis å spre sollys. Dimout gardiner har en funksjon – de, som transparente, slipper inn diffust lys, men det er en advarsel..

Dimout stoff

Dimout stoff

For det første vil diffust lys bli overført, og for det andre vil varme ikke bli overført i det hele tatt, i noen retning. For hjemmet dette alternativet er usannsynlig å fungere, i motsetning til kontorer og områder hvor et stort antall planter er lagret, for eksempel for drivhus. Eksponering for solen kan påvirke dem, henholdsvis, dimout -gardinene vil passe der.

RådFor hjemmebruk er blackout ganske egnet..

Som navnet tilsier, blokkerer disse sollyset fullstendig. Fullstendig fravær av lys er etterspurt på barnerommene, i rom som brukes til å se filmer. De er også egnet for kontorer, for eksempel for et konferanserom. De tidligere nevnte persienner for natt og natt lar deg variere typen lerret. På et bestemt tidspunkt på dagen kan du bruke et gjennomsiktig lerret, på et bestemt tidspunkt – et blackout -lerret.

En ikke-standard løsning for et stilig interiør

En ikke-standard løsning for et stilig interiør

Når det gjelder tegningene, kan et bilde av hvilken som helst struktur og kompleksitet brukes på lerretet. Påføringen av bilder utføres ved hjelp av fotoutskrift. Fotoutskrift er ikke redd for utbrenthet.

Det blir interessant for deg:

Moderne gardiner i barnehagen for gutter og jenter: Vakre nye ting (175+ bilder)

Gardiner i stua (130+ bilder): Moderne ideer, modeller av nye produkter fra 2017, som vil bli husket lenge

Design av et lambrequin -gardin for kjøkkenet (145 + bilder): ikke en enkel, men gjennomførbar oppgave for dekorasjon

Hvordan sy gardiner til kjøkkenet med egne hender? 70+ stilige fotoideer

Hva er essensen i dag-natt-systemet?

En type rullekategori dag-natt kan bli funnet kalt sebra. Det særegne er at det ikke er noe kjent lerret laget av tett stoff. Alternerende striper brukes i stedet for lerret. Halvparten av disse stripene er blendingsstoff. Den andre halvdelen av stripene er gjennomsiktige. Det kan være variasjoner i materialer og farger. Du kan velge både vanlig og mønstret.

Gardintype dag - natt

Gardintype dag – natt

Som andre modeller er lignende modeller behandlet med et antistatisk og antistøvbelegg, noe som er spesielt viktig hvis strukturen skal brukes på kjøkkenet. Strimlene beveges av en kjede langs valsen. Designet har to stater. Når de samme stripene overlapper hverandre, begynner lyset å komme inn i rommet..

Når forskjellige striper er lagt over hverandre, slutter lyset å falle. Den nødvendige belysningsgraden oppnås ved å justere.

Lys alternativ dag - natt

Lys alternativ dag – natt

Fordelene med slike persienner kommer til uttrykk i det praktiske, siden det ikke spiller noen rolle hvilken stil som brukes. i interiøret. Kan kombinere stoff og rullegardiner, bruk hvite farger for å visuelt utvide plassen. Roll-up for ikke-standardvinduer er praktisk talt uerstattelig..

Designproblemer

De tekniske egenskapene til strukturen påvirker designsiden, derfor bør rullen velges blant dem. Så snart konstruksjonstype, type festemidler og blad er valgt, kan du begynne å velge Farge. Det er ikke verdt å gjøre en feil med valg av farge, siden feil fargevalg kan avsløre rommets feil..

Lys og dristig farge i interiøret

Lys og dristig farge i interiøret

Et viktig aspekt er orienteringen av rommet i forhold til kardinalpunktene.. Når vinduene vender mot sør, er det bedre å holde seg på kalde nyanser. Kalde farger kan kompensere for mye sollys, noe som gjør rommet visuelt kjøligere..

Nøytrale farger

Hver fargenyanse har sin egen effekt på psyken, noe som direkte påvirker oppfatningen av rommet. Hvis vi vurderer universelle farger, så dette Hvit og beige. Hvite vil se organiske ut i alle rom, uansett om rommet er romslig eller ikke. Men fortsatt har hvitt effekten av å utvide plassen, du må ta hensyn til dette. Hvit vil ikke trekke oppmerksomheten til seg selv.

Beige, nøytral farge - for et lite mellomrom

Beige, nøytral farge – for et lite mellomrom

Den beige fargen er nesten en komplett kopi av hvitt i egenskapene. Den beige fargen på rullegardiner velges ofte. For kompakte rom er gul også egnet, spesielt hvis rommet er lite, men du bruker mye tid på det. Farge gir farge til mørke rom, derfor blir stemningen bedre og det er et ønske om å jobbe.

Lyse nyanser

Fra lyse nyanser:

En lys aksent på rommet ditt

En lys aksent på rommet ditt

 • Oransje tiltrekker seg oppmerksomhet, så hvis det er et ønske om å fokusere på rundstykker, er oransje et godt alternativ. Det er nødvendig å bruke slike persienner i rom der finishen er nøytral. Dette rommet er soverom.
 • På soverommet kan du også bruke den rosa fargen på lerretet, som fargen på romantikk og drømmende humør. I rommet med etterbehandling lyse pastellfarger, vil denne fargen se ganske passende ut.
 • I rommene der du planlegger å tilbringe ferien, kan du bruke blått, ettersom det er i stand til å roe menneskene i det. Det vil bringe en atmosfære av letthet. I tillegg til soverommet er et barnerom også egnet for disse kriteriene..
 • Når det gjelder den like populære grønne fargen, må du forstå egenskapene til denne fargen. De består i evnen til å gi en tilstrømning av energi, kostnad for å gjøre ting. Arbeidere passer til denne beskrivelsen soner, for eksempel et kjøkken eller et arbeidsrom.
 • En universell farge, som hvit, er brun. Fargen gir en tone av ro og stabilitet. Den minst sjeldne fargen er svart, selv om dette alternativet heller ikke skal kastes, fordi det kan bringe intimitet og mystikk til atmosfæren..

Lys og avslappende farge

Lys og avslappende farge

Det anbefales ikke å kombinere varme og kalde nyanser. Det er en uuttalt regel der nyanser av bare en kategori kan organisk kombineres i interiøret. Du bør se på fargehjulet, og se hvilke av blomstene som er i nærheten..

Grønt gir interiøret en naturlig følelse

Grønt gir interiøret en naturlig følelse

Du kan kombinere grønt og lilla, eller blått og blått. Fargetonenes evne til å maskere ulempene ved et rom bør ikke overses.

Hvis rommet er kompakt, må det flyttes visuelt fra hverandre. For å gjøre dette må du installere ruller i hvitt eller beige. Hvis problemet er i lav takhøyde, kan det løses delvis ved hjelp av en vertikal stripe.

Valg av ornament

Ornamentet på lerretet er alltid valgt. Ornamentet bør tilpasses tonen i møblene og tapet. Tilstedeværelsen av vanlig tapet i rommet krever bruk av rulletapeter med et ornament. Dette vil gjøre rommet mer interessant. Regelen fungerer også i motsatt retning – hvis det er et slags mønster på tapetet, bør persiennene være monokromatiske.

Ornamentet vil gjøre interiøret mer interessant

Ornamentet vil gjøre interiøret mer interessant

Det er en klassisk teknikk når materialet i gardinene matcher materialet på duken eller sengetepper. Dette gjør at rommet kan holdes i en ensartet designstil. Hvis det ikke er noen spesifikke ideer i hodet ditt, kan du velge noe universelt, for eksempel en kombinasjon av beige nyanser.

Det er en uuttalt regel på grunnlag av hvilken de skal variere i fargemetning fra veggene – de skal være enten mørkere eller lysere.

De mest vellykkede konfigurasjonene av rullegardiner

Lyst materiale for å fortynne det grå interiøret

Lyst materiale for å fortynne det grå interiøret

 1. Det er viktig i hvilket rom de skal installeres. Den klassiske versjonen av rominnredningen innebærer at vinduene vil skille seg fra veggenes farge med lyse nyanser av lerret eller et slående ornament. I denne situasjonen er enhver type ornament egnet – fra abstrakte tegninger til de nå populære kinesiske motivene..
 2. Strenge motiver vil skape en ganske streng atmosfære i rommet som hjelper til med å stille inn riktig stemning. Den strenge typen vil se bedre ut på kontoret..
 3. Nylig har ruller, som har et mesh -stoff, blitt spesielt populære. For fremstilling av en slik klut brukes en metallisert tråd – et ganske originalt og praktisk produkt oppnås. Nettinggardiner kan også brukes i et barnerom, da de fullstendig blokkerer strømmen av sollys inn i rommet – barnet er rolig innendørs.

Mesh stoff er en av de mest praktiske

Mesh stoff er en av de mest praktiske

Betydningen av valg for bestemte mellomrom

Valget av konfigurasjon av rullegardiner vil være unøyaktig hvis du ikke på forhånd vet i hvilket rom de skal brukes. Kassett kan betraktes som et allsidig element. Men det er utviklinger som bare gjelder for et bestemt rom..

Barnerommet er allerede ordnet opp tidligere. Som en farge, ifølge tradisjonen, må du velge noe munter og munter, slik at det ville være hyggelig å være i rommet, ikke bare for barnet, men også for foreldrene.

RådMørklægningsgardiner kan brukes på et barnerom, men en viss mengde lys må fortsatt gå der..

Et kompromiss er bruk av dag-natt-lerret.

Blå toner er beroligende - den nåværende modellen for barnehagen

Blå toner er beroligende – en aktuell modell for barnehagen

Alle alternativene brukes også på soverommet. Hvis rommet ligger på solsiden av huset, trenger du et gardin som kan spre lys. Ellers får du definitivt ikke nok søvn..

Vanligvis å se TV eller filmer på storskjermen som skjer i stua. Selvfølgelig skal gardinene i stuen ikke være ansiktsløse, men hvis lerretet passerer gjenskinn, vil det forstyrre normal TV -visning.

Rullegardiner er bra selv på badet

Rullegardiner er bra selv på badet

Angående toalett, selv her kan kassettruller installeres. Og grunnen til installasjonen er kanskje ikke tilstedeværelsen av et vindu – gardinene vil fungere som et dekorativt element, dekker rør eller andre stygge steder.

Er det passende å bruke med fotoutskrift?

Denne typen har dukket opp nylig, men har allerede klart å fange en andel av popularitet. Klassiske ruller har ikke sluttet å forbedre seg, og nå er det ikke bare et lerret som beskytter rommet mot solen som blir kjøpt hjem – belegget er antiallergent og antibakterielt. Et fint øyeblikk er at et mønster kan påføres på overflaten av lerretet.

Fotoutskrift - modell for en amatør

Fotoutskrift – modell for en amatør

Prinsippet for fotoutskrift er at mønsteret påføres under høyt trykk. Selve tegningen påføres trinnvis, malingen gjør ingen skade, derfor kan den brukes med fotoutskrift selv i et barnerom – i dette tilfellet kan du bruke en tegning av en tegneseriefigur eller et slags dyr.

Tegningen forblir levende i lang tid, solen gjør ingenting med det, derfor vil ikke selv å være i direkte sollys føre til falming av lerretet. Det er ett triks for å livne opp et kjedelig rom – for dette kan du bruke 3d tegning. Når det gjelder kompakte rom, kan de forstørres visuelt ved å bruke et trykk i form av horisontale linjer.

Morsomt trykk på badet

Morsomt trykk på badet

Også i denne kategorien kan tilskrives lerreter, utskriften som ble brukt på UV -utskrift. Tegningen påføres med en blekkskriver -metode, og den beslaglegges av ultrafiolett bestråling. Trykkmetoden er universell i den forstand at den ikke bare kan brukes til stoff, men også til tre, metall eller glassfiber.

Vanligvis produseres produkter med slike trykk av selskaper hvis retning er knyttet til påføring av utskrifter på klær og gjenstander..

Slike firmaer har gallerier med eksempler på de mest vellykkede verkene. Du finner abstrakte figurer, kopier av kjente malerier og vakre landskap, og til og med barnetegninger, overført til stoff. Essensen i utskriften er at spesialister er i stand til å oversette en tegning av enhver kompleksitet til et vanlig lerret..

Opprinnelig løsning

Opprinnelig løsning

Funksjoner i kombinasjonen av farger i utskrifter

For et minimalistisk rom

For et minimalistisk rom

 • Denne teknologien har en særegenhet knyttet til arrangementet av lyse farger. I samsvar med denne teknologien kan de mest mettede tonene ikke komme i kontakt med hverandre, og hvis det er slike områder på tegningen, vil det knapt merkbare hull være igjen på utskriften. De er ikke veldig slående, med mindre du selvfølgelig bevisst ser nøye på. En annen ting er at kvaliteten på bildeoverføringen, i forhold til kilden, vil gå ned. I utgangspunktet er det umulig å forstå hva den siste utskriften på gardinene blir, så det anbefales å skrive ut med en testutskrift for å forstå hva du kan forvente.
 • Gardiner med fotoutskrift lar deg få et unikt interiør, og fotoutskrift er spesielt egnet for barnerom, der en av løsningene er installasjon med tegneserieutskrift.

De trykte rullegardinene i seg selv kan være fuktresistente, noe som gjør at de kan brukes på kjøkkenet.

Fargenes egenskaper er allerede beskrevet. Ikke glem at feil farge kan ha en negativ innvirkning..

Rolige toner vil bidra til å få interiøret til å ligne en ferierende

Rolige toner vil bidra til å få interiøret til å ligne en ferierende

Innflytelse av farger

 • Rød er en psykoaktiv agent.
 • Grønne nyanser kan forårsake melankoli, så bruk disse nyanser klokt..
 • Blå-blå farger bidrar ikke til arbeidshumør på noen måte, de kan snarere forårsake latskap..
 • For mental aktivitet er det bedre å velge gardiner med et mønster fra det gul-oransje området, dette området stimulerer også appetitten.

I tillegg til den vellykkede kombinasjonen av farger, er det fornuftig å kombinere lette og tunge stoffer i et tettere format. Det er ikke nødvendig å la gesimsen stå åpen da den kan lukkes lambrequin. Det er viktig at denne lambrequin ikke er for bred, ellers blir de slått ut av sin lakoniske stil..

Et av de mest vellykkede stedene for slike gardiner er kjøkkenet.

Et av de mest vellykkede stedene for slike gardiner er kjøkkenet.

Kan rullegardiner brukes på kjøkkenet?

På kjøkkenet, liksom På badet, dine krav til møbler og etterbehandlingsmaterialer.

Praktisk og praktisk

Praktisk og praktisk

 • De bør ikke være redd for høy luftfuktighet, bli raskt skitne og forstyrre normal matlaging. Rullegardiner passer til alle disse kriteriene..
 • Tradisjonelle gardiner og gardiner blekner gradvis i bakgrunnen, siden de på mange måter er dårligere enn rullegardiner.
 • Ofte, i høyhus, er kjøkkenet så lite at du må gripe enhver mulighet for å spare ekstra meter. En av måtene å spare ledig plass på er å installere persienner på kjøkkenet. De reiser seg og frigjør terskelen.
 • Solens stråler vil ikke forstyrre kokeprosessen. Du kan velge en modell som bare sprer strålene, du kan også velge blendingsgardiner, selv om det første alternativet er mer å foretrekke på kjøkkenet. Når det gjelder rengjøringsprosessen, tar selve prosessen ikke mye tid, noe som er spesielt hyggelig, siden forurensningsproblemet konstant er tilstede på kjøkkenet. tak, vegger, møbler.
 • Rengjøring av gardiner tørkes av med en fuktig klut, og noen ganger er renseri med støvsuger tilstrekkelig. Konstruksjonstypen spiller ingen rolle i prinsippet, siden persienner av åpen type også er egnet for kjøkkenet på samme måte som gardiner av lukket type..

Kombinert med konvensjonelle gardiner

Kombinert med konvensjonelle gardiner

Hvordan bruke rullegardiner – i form av gardiner eller tyll?

På grunn av at det er nok modellvariant her, er det ikke noe problem å montere rullegardinene i det allerede opprettede interiøret. Gardiner kan være tyll. Deretter må du installere ekstra stoffgardiner. Du kan også velge et lerret med et tett stoff, men da må du i tillegg henge en gjennomsiktig tyll. Tykke rullgardiner i stoff er laget av bomull eller syntetisk materiale.

Minimalistisk stil

Minimalistisk stil

RådFor de som foretrekker konsistens og minimalisme i interiøret, vil rullegardiner komme godt med..

På hver sash kan du installere henholdsvis forskjellige typer lerret, tett stoff vil bare dekke vinduene – dette er veldig passende, spesielt når det gjelder loftet. En tyll kan også være en gjennomsiktig rulleluk, mens klassiske gardiner laget av tett materiale installert på gesimsen kan beskytte rommet mot solens stråler og nysgjerrige øyne.

Stoffrullegardiner er også gode ved at det ikke kreves spesiell forsiktighet for dem, siden de først er impregnert med en spesiell sammensetning som beskytter ikke bare mot utbrenthet, men også mot forurensning. Hvis det vises en flekk på lerretet, kan du fjerne det selv ved hjelp av et møbelpleieprodukt.

Rullegardiner i stoff

Rullegardiner i stoff

I tillegg til sine dekorative egenskaper har rullegardiner en struktur som eliminerer deformasjon.

Enkelt sagt, det er nesten umulig å knuse dem. Typiske problemer med klassiske stoffgardiner, som fading i solen eller opphopning av støv, gjelder ikke for persienner..

Optimal sted for montering av rullegardiner

 • Det anbefales å velge installasjonsmetoden som gir installasjon av gardiner direkte på vinduet. Dette vil spare plass, spesielt hvis gardinene selv for balkong. Tydeligvis bør strukturen åpne fritt, og samtidig ikke forstyrre åpningen av vinduer..
 • Det er mulig å montere strukturen på hele vinduet med en overlapping, i vindusåpningen eller på rammene. Eksperter anbefaler å installere den på vindusrammer, siden denne løsningen er et kompromiss, men ikke mindre praktisk. Modeller som Mini eller Uni1 er egnet for denne installasjonsmetoden..
 • Det er verdt å vurdere gardiner laget av halm. Interiøret vil ikke bli overbelastet, men samtidig vil det fortsatt være koselig. Vevingen er forskjellig i farge og tetthet. Tettheten av veving avhenger direkte av hvor mye lys som kommer inn i rommet. I denne forstand ligner materialet bambus, som ble beskrevet tidligere..

Lignende modeller kan brukes til store panoramavinduer

Lignende modeller kan brukes til store panoramavinduer

Hvordan forlenge levetiden til en struktur?

Flekker på lerretet kan enkelt fjernes, men det er noen begrensninger for rengjøring.

Stilig kombinasjon

Stilig kombinasjon

 • Ikke vask tekstiler i en vaskemaskin, da sentrifugering vil skade stoffet permanent og må kastes. Det er bedre å tørke den fuktede kluten i den allerede rettet formen. Dette forhindrer at folder og bretter blir igjen på stoffet..
 • Duken trenger ikke å strykes, men hvis det er bretter igjen etter tørking, er det verdt å bruke et strykejern. Stryk bare ved laveste temperatur og bare gjennom en fuktig klut. Plastvinduet kan også bli skittent – vaskeprosedyren er ikke vanskelig, men gardinene skal være skjult under lokket. Ellers kan de bli skitne under rengjøring..
 • Røyking er ikke nødvendig i nærheten av gardinene. Dette kan ikke bare føre til at askehull ser ut. Lukten av tobakk kan sterkt gjennomsyre materialet. Etter hver røyking må du lufte ut rommet ved å åpne et vindu til rommet..
 • For at løftemekanismen skal fungere uten begrensninger, bør den smøres med olje..

Du kan bruke disse gardinene i alle rom i hjemmet ditt.

Du kan bruke disse gardinene i alle rom i hjemmet ditt.

konklusjoner

Universelle rullegardiner. Det bør ikke være noen problemer med introduksjonen til det allerede opprettede interiøret. Rullegardiner er dyre, spesielt hvis du kjøper en modell med fjernkontroll. Du kan delvis spare på løftemekanismen og på materialet – dette vil ikke spesielt påvirke produktets funksjonalitet, for eksempel beskyttelse mot lys og støv.

VIDEO: De vakreste alternativene for rullegardiner

 

Previous Post
Καθαρίζουμε με ευχαρίστηση: βαθμολογία TOP-15 των καλύτερων σφουγγαρίστρες ατμού για το σπίτι. Φθηνά και δημοφιλή μοντέλα του 2019 (+ Κριτικές)
Next Post
Fototapet for vegger i interiøret i leiligheten / huset + 140 FOTOER av lyse og luksuriøse kombinasjoner på soverommet, stuen, barnehagen