Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer

Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer

Et gjerde for et trehus kan ha mange alternativer. Hver har sine egne fordeler og ulemper. Installering av et gjerde er et tidkrevende prosjekt, instruksjonene vil komme godt med, som du vil lære om fra denne artikkelen..

Typer gjerder

Å installere et gjerde for et trehus er et tidkrevende prosjekt

Å installere et gjerde for et trehus er et tidkrevende prosjekt

Det er mange gjerder som kan ha en eller flere funksjoner å velge mellom, enten du vil ha mer privatliv i ditt område, om du trenger å blokkere den kalde vinden eller skjule gaten.. Tenk på hovedmålet ditt: organisere din egen bakgård, isolere deg fra naboer eller organisere hundens liv..

RådDet vanskelige installasjonsfasen er å velge riktig design slik at den oppfyller de tildelte funksjonene og matcher landskapet. Bruk tid på å se på typer gjerder i ditt område for å bli ladet opp med ideer. Bilder i designblader vil også utvide horisonten din for å velge riktig gjerde..

Type gjerde vil spille en nøkkelrolle i husets generelle utseende.

Type gjerde vil spille en nøkkelrolle i husets generelle utseende.

Gjerde

Mange oppfatter gjerdet som å definere grensen til eiendommen og bevare huseierens personvern. Selv om et gjerde kan tjene disse funksjonene, er den mer vanlige grunnen til at folk velger et stakittgjerde for å forbedre skjønnheten i gården. Fektingsekspert er en landskapsdesigner, ikke en hjemmesikkerhetsentreprenør.

Stakittgjerde brukes ofte i kombinasjon med blomster, busker eller vinstokker.. Laget i hvitt, vil det se vakkert ut med forskjellige blomsterkombinasjoner. Naturen til denne typen gjerde er å gi hjemmet ditt en upretensiøs rustikk følelse som vil ønske naboer velkommen. Mange huseiere synes også stakittgjerdet fungerer godt med steinvegger..

Det vanskelige installasjonsstadiet er å velge riktig design

Det vanskelige installasjonsstadiet er å velge riktig design

Gjerde på søyler

Muligens det enkleste gjerdet – på stolper og lameller. Stolpene er forbundet med en, to eller tre horisontale strimler. Som et stakittgjerde utfører stolper med lameller hovedsakelig en dekorativ oppgave, men i motsetning til førstnevnte har de en mye mer åpen plass..

Dermed kan søket etter en hekk for å dekorere en hage eller en bestemt landskapssone stoppes ved denne typen gjerde.. Men hvis du trenger et dekorativt gjerde som fortsatt gir en viss grad av personvern og personvern, så er et stakittgjerde egnet for disse behovene..

Et stakittgjerde er en forbedring av hagens skjønnhet

Et stakittgjerde er en forbedring av hagens skjønnhet

Hvordan velge?

Det er mange grunner til å bygge et gjerde, som alle er viktige for nettstedseiere. De med hunder har ofte ikke nok tid til å føre tilsyn med dem.. Så, hvilke andre grunner til å bygge et gjerde har vi vanligvis:

 • Barnas sikkerhet, kjæledyr utendørs.
 • Utendørs personvern.
 • Forbedre det generelle utseendet på hjemmet ditt.
 • Blokkerer støy fra en travel gate.
 • Trenger et klart skille med naboer.

Liten gjerde alternativ

Liten gjerde alternativ

Med riktig valg av gjerde får du din egen lille verden, som vil forme atmosfæren inne, samt orden og visse grenser..

Enkelt sagt, med det riktige gjerdet, vil du bygge en mur rundt eiendommen din, som vil gjøre den til en festning – i en eller annen forstand av dette konseptet..

Men ikke alle gjerder fungerer for treets arkitektoniske stil. Det utilitaristiske utseendet på nettingnettet vil nedgradere statusen til den søte lille hytte. På samme måte ville et beskjeden stakittgjerde se malplassert ut rundt et rekkehus i industriell stil..

Stein alternativ

Stein alternativ

Det er for mange gjerdestiler, så det er vanskelig å liste dem alle på ett sted. Men noen trender og klassiske design fortjener definitivt vår oppmerksomhet..

Her er noen eksempler for å stimulere fantasien din.

Når du trenger konfidensialitet

Defensiv er hovedtypen gjerde i forstedene, som er egnet for nesten enhver arkitektonisk stil.. De gir fullstendig eller delvis personvern, og i noen områder er de opptil 3 meter høye..

Denne typen er egnet for baksiden verftet, men ikke nødvendigvis den beste ideen på forsiden av eiendommen din. Hvis du trenger å blokkere hele gatevisningen, som imidlertid avhenger av hvor du bor.

Dekorativt gjerde

Dekorativt gjerde

En interessant kunstnerisk vri i gjerdedesign sprer seg nå. Bortsett fra å installere et tradisjonelt gjerde av tre eller vinylpanel, er det noe annet å vurdere. For eksempel horisontale lameller, utskårne paneler, marmorert glassinnlegg som bryter sollys for å få det til å glitre.

Når du trenger estetikk

Nettinggjerder kan avskrekke selv en bestemt vakthund, og barn kan leke trygt i den robuste strukturen.

Som ikke overraskende ser kjedeleddet mest estetisk tiltalende ut når det suppleres med dyrkede planter.. For en gård som er hyggelig å se på, anbefaler vi å ha blomstrende vinstokker på nettet.. Egnet for eksempel:

 • klematis;
 • alpine roser;
 • blåregn;
 • måneblomster.

De kan alle gjøre et enkelt gjerde om til noe herlig..

Amerikansk stil

Amerikansk stil

Siden materialet som utgjør maskegjerdet er sterkt nok, trenger ikke huseieren å bekymre seg for at vinstokkene svekker det.. Det store plusset her er personvern og skygge, som mangler med en enkel mesh -design..

Når du trenger sjarm

Karakteren til tradisjonelt korte åpne stakittgjerder ser uformell og til og med litt rustikk ut, så husets tre arkitektoniske stil vil utfylle det.. Det folkelige flislagte huset ser spesielt søtt ut med et stakittgjerde som strekker seg over kanten av forhagen.

Fra et gjerde av metall

Fra et gjerde av metall

Hvis du har en hage, vil et stakittgjerde skape en sjarmerende kant rundt planter og holde dem trygge..

Når eleganse er nødvendig

Den mest spektakulære stilen er smijernshekkene.. Noen av dem er høye, andre er korte, mens andre pryder bare toppen av et tregjerde og kantet omkretsen. Denne stilen har to hovedfunksjoner: den beskytter eiendommen og ser fantastisk ut..

Nesten alle smijernsgjerder passer inn i hus i tradisjonell stil. Vær imidlertid oppmerksom på at for en eiendom med moderne design trenger du et mer moderne smijernsgjerde uten intrikate linjer og krøller..

For et landsted

For et landsted

RådHvis du har et lite attraktivt, men funksjonelt gjerde, kan du gjøre det bedre ved å legge til dekorative innslag eller dekke det med smidde vinstokker..

8 typer gjerder for hjemmet ditt

En annen ting du bør vurdere når du designer gjerder, er mengden tilgjengelige materialer.. De mest populære gjerdetypene for trehus er som følger:

 • aluminium;
 • tre;
 • PVC;
 • smijern;
 • vinyl;
 • Rabitz;
 • elektriker;
 • bambus.

I russisk stil

I russisk stil

Av tre er sedertre best egnet. Den har et vakkert, naturlig utseende, oljene i treet avviser insektangrep, det er motstandsdyktig mot forfall. For en vedlikeholdsfri og attraktiv løsning, bør du vurdere gjerder i aluminium eller vinyl. Det kan få det til å se ut som hvilket som helst materiale, til og med naturlig tre, selv om fargene vil være begrensede.

Hvitt er stort sett alt du trenger. Sørg for at du får materialer av høy kvalitet, da rust og andre skader kan ta en toll hvis du prøver å kutte hjørner ved å kjøpe trimmable materialer..

RådTenk på budsjettet ditt når du bestemmer hvilket gjerde du skal installere. Installasjonskostnaden avhenger av materialet. For å velge det beste alternativet, her er de mest populære materialene og deres fordeler og ulemper..

Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer

Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer

Aluminium

En av de enkleste og mest praktiske gjerdetypene. Selv om det ikke gir det høye sikkerhetsnivået som mange huseiere ser etter i et gjerde, er det relativt vedlikeholdsfritt og kan i hovedsak ligne alle andre typer som er omtalt i denne artikkelen..

Fordeler:

 • ruster ikke, derfor er gjerder laget av dette metallet sterke, holdbare;
 • lett å oppdatere, tilpasse;
 • pulverlakk gir et hyggelig, rent, jevnt utseende;
 • tilgjengelig i forskjellige tykkelser, styrker;
 • best for sikkerhet.

Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer

Aluminium er en av de enkleste og mest praktiske gjerdetypene

Minuser:

 • vanskelig å etablere, må du involvere en profesjonell;
 • utsatt for skade, men avhengig av kvaliteten.

Den trenger bare vedlikehold under installasjonen, eller når du bestemmer deg for å male den. Det er imidlertid ikke så sterkt som du kanskje tror, ​​det anbefales ikke for områder med tøft klima..

Ruster ikke, derfor er gjerder laget av dette metallet sterke, holdbare

Ruster ikke, derfor er gjerder laget av dette metallet sterke, holdbare

Tre

Tre er den mest populære gjerdetypen. Det gir huseiere den høyden de trenger, har noen av de vakreste designene på markedet, og er best egnet til en tømmerfasade. Tre gir også et varmt, innbydende utseende, krever ikke høye investeringer..

Vær imidlertid oppmerksom på at høyden og størrelsen på gjerdet ditt vil påvirke prisen betydelig. Jo mer tømmer du trenger, desto dyrere blir prosjektet. Som alle gjerder vil det også ta tid å installere. Derfor vil et lavt gjerde være klart billigere enn et større..

Fordeler:

 • bærekraftig materiale, har den laveste kjøpesummen, installasjon;
 • enkelt installert, reparert;
 • kommer i alle former, størrelser;
 • du kan lage din egen konfigurasjon, ettersom tre er et allsidig materiale;
 • treet kan males for å skape et oppdatert helhetlig utseende.

Tre er den mest populære gjerdetypen

Tre er den mest populære gjerdetypen

Minuser

 • krever regelmessig vedlikehold;
 • til tross for at det er bearbeidet, smuldrer treet til slutt;
 • festemidler kan løsne over tid når treet trekker seg sammen og utvider seg når været endrer seg.

Du kan imidlertid forlenge levetiden til tregjerdet ditt ved å bruke flere prosedyrer, inkludert påføring av tetningsmasse..

Den positive siden ved treinstallasjoner er at de kan vare hele livet i hjemmet ditt. Som parkett etasjer, kvaliteten på treinstallasjonen vil avhenge av tresorten du bruker.

Bærekraftig materiale, har den laveste kjøpesummen

Bærekraftig materiale, har den laveste kjøpesummen

PVC

Den billigste måten å lage et gjerde på er å bruke PVC. Den brukes i stedet for treplanker og stakittgjerde, selv om den er mindre holdbar, kan den tjene sin hensikt. PVC -stolper går på toppen av tre for å legge til stabilitet, men også for å redusere materialkostnadene ved å bruke mindre tre.

Noen ganger limes PVC på tverrstengene, noen ganger festes de med skruer. Denne typen gjerder kommer i forskjellige høyder og farger. På grunn av det helt plastiske lerretet, vil en slik hekk være veldig motstandsdyktig mot naturfenomener, den kan vare i årevis.

Vakker boligdekorasjon

Vakker boligdekorasjon

Det blir interessant for deg:

Lag gjerder av bølgepapp til et privat hus: 135+ (Foto) Vakre gjør-det-selv-gjerder

390 + Foto av gjerder for private hus og gårdsrom. Alle kriterier og valg

Smijern

Når du ser en fancy-mønstret hekk på toppen, er det mest sannsynlig en smijernsinstallasjon. Selv om smijern ser ganske stilig og vakkert ut, krever det konstant vedlikehold.. Hvis du vil bevare denne skjønnheten, må gjerdejern gjerder slipes og males om hvert annet til tredje år..

Smijerns kjertler er upopulære blant konservative huseiere. I tillegg er smijernsgjerder skreddersydde og derfor ikke billige..

Vinyl

Produsenter hevder at vinylgjerder er opptil fem ganger sterkere og fire ganger mer fleksible enn tre..

Smijernsgjerder er upopulære blant konservative huseiere

Smijernsgjerder er upopulære blant konservative huseiere

Vinylgjerdet er vedlikeholdsfritt og malingsbestandig, noe som gjør det enkelt å rydde opp i graffiti eller andre uønskede flekker. Alt du trenger er en slange og såpe for at gjerdet skal se ut som nytt igjen.

Fordeler:

 • sjelden vridd, ingen sprekker fra virkningene av klimatiske forhold;
 • ikke-merking, krever ikke vedlikehold;
 • I tillegg til å etterligne omtrent alt annet materiale, er vinylgjerder tilgjengelig i et uendelig utvalg av design og farger;
 • lett og ekstremt holdbar.

Tømmerhus alternativ

Tømmerhus alternativ

Minuser:

 • som hvilken som helst plast, blir vinyl sprø over tid;
 • kan sprekke eller bryte under for mye trykk på grunn av den hule enheten.

Installering av et vinylgjerde kan ha en høyere forhåndskostnad, men med tanke på lavt vedlikehold og lang levetid vil vinylgjerde ende opp med å bli billigere enn mange andre typer gjerder..

Rabitz

Å bygge nettgjerder vil ikke gi mye privatliv til hjemmet ditt, men det vil gjøre andre grunnleggende gjerdefunksjoner godt nok.. Huseiere vil gjerne vite at de er billige, holdbare og trenger svært lite vedlikehold (som mange andre alternativer).

Graciøst hvitt og grønt gjerde

Graciøst hvitt og grønt gjerde

Fordeler:

 • krever praktisk talt ikke vedlikehold;
 • utrolig sterk, holdbar;
 • deformeres sjelden eller sprekker;
 • budsjett, enkelt å installere;
 • sikrer sikkerhet.

Minuser:

 • har et utilitaristisk utseende;
 • ikke ideelt for personvern. Imidlertid er løsninger tilgjengelige.

Legg til litt personvern

Legg til litt personvern

Huseiere legger ofte til et stort antall busker, blomster, vinstokker eller til og med monterer rotting, bambus eller annen flette i et nett.. Disse handlingene vil legge til litt personvern for å kutte ned på naboene litt..

Elektrisk gjerde

Det usynlige gjerdet brukes først og fremst til å holde hunder, det opprettholder kontrollen over dem gjennom et usynlig elektrisitetsfelt. Vanligvis innebærer installasjonen å plassere ledningen i en grøft gravd langs grensen som eieren ønsker å vedlegge. For å aktivere ledningen er det også satt opp en trådløs sender i nærheten.

Det siste elementet er en batteridrevet krage for å motta signal fra ledningen. Kragen advarer dyret med en lyd når det er nær grensen, som bare overføres til dyrets hørsel. Hvis dyret prøver å krysse grensen, vil kragen overføre et elektrisk støt.

Tre kombinert med stein

Tre kombinert med stein

Bambus gjerder

I likhet med tregulv begynner bambusgjerder å eksplodere i markedet. Det kan dyrkes naturlig, og derfor vil mange av våre grønne lesere bli glad for å høre at det er et av de grønneste og mest attraktive alternativene på markedet..

Det er tre stiler av bambusgjerde:

 • levende bambus;
 • bambus stokker;
 • rull bambus.

Bambus hekk

Bambus hekk

Valset bambus og bambusrør bruker staver som er koblet sammen, som er litt sterkere enn levende bambus. Levende bambus kan bli opptil 30 cm per år. Denne stilen er ikke egnet for kaldt klima..

Hvordan bygge et gjerde med egne hender?

Tregjerder er den mest populære typen som brukes til tømmerhus. Det er ganske enkelt å bygge, selv om det som alle utvendige tømmerkonstruksjoner vil trenge konstant vedlikehold gjennom årene..

Vi vil dekke hvordan du installerer et panelgjerde her, men disse tipsene og instruksjonene kan tilpasses metallgjerder eller mer dekorative hekker i hagen din..

Fra bølgepapp med murstein

Fra bølgepapp med murstein

Det er flere forskjellige måter å installere et panelgjerde på, forskjellige verktøy og materialer kreves.. Vårt eksempel er et panelgjerde som har:

 • treposter;
 • innsatser festet i bakken ved hjelp av betong;
 • trepaneler som er festet til stolpene ved hjelp av spiker;
 • ingen grus.

Først av alt må du bestemme hvordan du skal bygge et gjerde slik at det er tilstrekkelig, men ikke for langt. Tenk på hvor høyt personverngjerdet skal være.. Få en hjelper til å gå rundt omkretsen med en pappprøve som viser høyden på det foreslåtte gjerdet. Mens du sitter og står, observer du utsikten over pappa mens den beveger seg for å bestemme hvor mye personvern gjerdet ditt faktisk vil gi..

Estetisk og sikkerhetsfunksjon

Estetisk og sikkerhetsfunksjon

Så du kan raskt bestemme deg for hvilke steder det skal være høyere, eller umiddelbart gjøre det like høyt å skjule hele gårdsplassen. Vurder deretter alternativer som for eksempel raskt voksende trær eller busker som ikke er underlagt høydebegrensninger..

Nødvendige verktøy og materialer

Det antas at den beste tiden på året for å bygge et gjerde er tidlig på våren eller sen høst for å la forstyrrede planter komme seg om sommeren..

Vakker hekk dekorert med blomster

Vakker hekk dekorert med blomster

Før du starter arbeidet, er det viktig å utføre noen nødvendige handlinger:

 • diskutere planer med naboer om byggingen vil finne sted i nærheten av eiendommen deres;
 • sjekk den eksakte grenselinjen, da gjerdet kanskje ikke er bygget langs de eksakte linjene som matcher eiendommen;
 • Sørg for at gjerdet er ditt før du demonterer det. Hvis den tilhører en nabo, må du kanskje bygge ved siden av grensen.

Det er en uskreven regel om at en god nabo setter opp et gjerde med en stolpe og skillevegger vendt mot sin egen eiendom, men dette er ikke en juridisk forpliktelse. (Plasseringen av søylene vil hjelpe deg med å finne ut hvem som eier gjerdet, hvis byggherren er ukjent).

Dette alternativet kan gjøres for hånd

Dette alternativet kan gjøres for hånd

Er det nødvendig med byggetillatelse?

Vanligvis er det ikke nødvendig med byggetillatelse for gjerder mindre enn 2 meter høye. Imidlertid vil det være nødvendig hvis grenselinjen er på en motorvei eller en motorvei, og du vil installere et gjerde på 2 meter eller legge til et gjerde over 1 meter høyt..

RådDet anbefales at du registrerer deg hos din lokale myndighet for å finne ut om du trenger byggetillatelse.

En idé som lett kan levendegjøres

En idé som lett kan levendegjøres

Sikkerhet først

Kontroller elektriske kabler før du bruker en metallstøtte eller når du graver hull. For å gjøre dette, leie et kabellokaliseringsverktøy for å se etter rør eller kabler under det foreslåtte gjerdeområdet.. Riktig installasjon av den elektriske kabelen viser den elektriske ruten over skjult elektrisk kabel under jorden.

Hvis det blir funnet kabler, men du bruker et gjerde over et hardt gulv (for eksempel brostein eller asfalterte stier), bør du vurdere å bruke en støtte som brukes over betongen og boltes til gulvet. Deretter settes gjerdestolpene ganske enkelt inn i holderne.

Enkelt, men smakfullt

Enkelt, men smakfullt

Hvis det blir funnet kabler, men det foreslåtte gjerdeområdet ikke er dekket med solid dekk, må designet revideres. Bruk hjelp av venner til ethvert gjerdebyggingsprosjekt. Bruk alltid verneutstyr om nødvendig.

RådNår du bruker sement, vask alltid hendene etter bruk, da våt sement kan forårsake brannskader.

Ikke la betongen tørke på verktøyene dine – rengjør dem med en stiv børste.

Installer stolper 2,5 m eller mindre når du planlegger å sette opp for å hindre at gjerdet vipper. Færre staver betyr mindre arbeidskraft for å installere dem, men til slutt vil vind og tyngdekraft få deg til å betale to ganger..

Kreativ idé

Kreativ idé

Jo flere innlegg du har, desto mer stabil blir strukturen. Hvis du holder deg til 2,5 m tommelfingerregel, vil gjerdet sannsynligvis ikke falle.. Den vil også være stabil nok til å tåle sterk vind.. En annen installasjonsregel er å begrave 1/3 av gjerdelengden i bakken for optimal stabilitet..

Lær lover og forskrifter

Mange byer og tettsteder har sine egne reguleringslover som gjelder gjerder, så du må gjøre noen undersøkelser før du implementerer planene dine. Hvis det er en sammenslutning av huseiere i ditt område, kan du spørre om koden angående høyder og materialer å følge.. Ta kontakt med din lokale kodehåndhevelse og eiendomseierforening om hvilke typer gjerder som er tillatt i ditt område. Det anbefales å få forhåndsgodkjenning fra dem før du starter..

Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer Tre gjerde for et privat hus: Hvordan velge? 200+ (Foto) Vakre alternativer

Det er også viktig at du får undersøkt eiendomsgrensen hvis gjerdet ditt er nær eiendomsgrensen. Selv de tilgjengelige dokumentene kan være utilstrekkelige hvis du ikke kjenner og ikke stoler på personen som tok målingen.. Måling er et nødvendig skritt, uansett hva slags forhold du har til dine naboer..

Det er ingen garanti for at hvis naboen din selger huset, vil neste nabo være like forståelsesfull. Hvis det viser seg at gjerdet ditt er på andres eiendom, selv på liten avstand, vil det være en juridisk begrunnet beslutning om å tvinge deg til å rive det for egen regning..

Entreprenørbistand

Entreprenørene kjenner byen og lokale forskrifter angående installasjon, og kommer med en rekke designideer. Vær også oppmerksom på at dette er et tidkrevende prosjekt.. Du må grave hull, blande betong, bruke profesjonelt utstyr for å måle jevnhet, fjerne landskapsproblemer og andre hindringer..

En interessant idé for et gjerde

En interessant idé for et gjerde

I tillegg bør man ikke stole helt på konstruksjonsguider på nett, da lokale forhold kan ha en betydelig innvirkning på installasjonsprosessen. Jordkonsistens og vindeksponering er bare to av de regionale faktorene som kan endre gjerdeoppsettet, til og med gjerdedesign..

Før du starter, må du også sammenligne kostnadene dine for utstyr og verktøy du må leie eller kjøpe. Etter alle beregningene kan du allerede bestemme hva du skal velge – uavhengig installasjon eller ansette en profesjonell.

Hovedscenen i byggingen av et gjerde er gjennomtenkt planlegging.

Hovedscenen i byggingen av et gjerde er gjennomtenkt planlegging.

FOTO: Kort oversikt over byggemuligheter

konklusjoner

Den typen gjerde du velger vil spille en nøkkelrolle i det generelle utseendet på hjemmet ditt og gi et viktig sikkerhetskrav for alle hjem. Personvern og sikkerhet er de to vanligste årsakene til å installere gjerder. Et riktig installert gjerde – enten det er laget av tre, lenke eller smijern – vil i stor grad påvirke din følelse av hjem..

Next Post
Gjør-det-selv-hekk i landet: utvalg av planter, planting og omsorg. Raskt voksende, flerårig og eviggrønn – hvilke er bedre å velge? (105+ bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector