15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Roser for nybegynnere gartnere: de mest upretensiøse variantene

Roser for nybegynnere gartnere: de mest upretensiøse varianter

Rosen bærer med rette tittelen på hagenes dronning: denne blomsten er berømt ikke bare for sitt luksuriøse kongelige utseende, men også kjent for sine luner og nøyaktighet overfor ytre forhold. Betyr dette at det er nesten umulig å lage din egen rosehage hvis du bare begynner å mestre vitenskapen om hagearbeid? Ikke i det hele tatt: du trenger bare å velge de riktige variantene av denne vakre kulturen.

Kanadisk rose

Kanadisk rose

Sorten kalt “John Davis” (John Davis) kalles også den kanadiske rosen til ære for skaperne – blomsteroppdrettere fra Svejda -selskapet. Busken er avlet for å dekorere parker i Canada, og er en hybrid av villrose og Rugosa -rose. Knoppene ser selvfølgelig ikke akkurat ut som blomstene som ble brukt til å komponere tradisjonelle buketter av roser. Men likevel imponerer planten i blomst med et luksuriøst utseende og er samtidig upretensiøst overfor ytre forhold..

Canadian Rose - John Davis

I høyde og bredde vokser den “kanadiske” opp til 2-2,5 meter, skiller seg fra et lite antall torner og blanke, lyse grønne blader. Hun begynner å blomstre med sommerens ankomst og gleder gartnere med et stort antall blekrosa knopper til frosten.

John Davis-rosen tilhører de flerårige vinterharde varianter, og er sykdomsresistent, fotofil og kommer godt overens med andre hageavlinger. I tillegg vokser busken veldig raskt og danner nye og nye skudd. Om ønskelig, fra en busk i flere sesonger, kan du danne en fullverdig hekk, som vil levere estetisk nytelse til eierne og skjule stedet for nysgjerrige øyne til naboer.

Canadian Rose - John Davis -bilder

I landskapsdesign er “kanadisk” kombinert med andre varianter av roser, bartrær, busker. Det vil bli en utmerket nabo for iris, lavendel, nelliker, egnet for å dekorere en inngangsgruppe, et lysthus og krever praktisk talt ikke vedlikehold. Det viktigste er ikke å glemme å vanne planten, spesielt i en tørkeperiode, og å fjerne falmede knopper fra grenene slik at de ikke ødelegger utsikten.

Rose “Vanessa Bell”

Rose

Denne blomsten er virkelig sjarmerende: avslører doble hvite knopper, den begynner gradvis å vise sitt delikate gule sentrum. Vanessa Bell tiltrekker seg oppmerksomhet ikke bare med interessante blomsterstander, men også med en uvanlig aroma, der sitron-, te- og honningnoter flettes sammen. Høyden på en busk med smale langstrakte blader er omtrent en meter.

Denne rosen vokser godt både i solen og i delvis skygge, og gleder eierne av hagen kontinuerlig med flere og flere blomster. Den tilhører vinterharde varianter, immun mot svart flekk, mugg og andre sykdommer..

Rose Vanessa Bell (David Austin) - bilde

I landskapsdesign ser “Vanessa Bell” spesielt imponerende ut i kombinasjon med andre farger i kontrastfarger. For eksempel vil et blomsterbed som denne blek sitronrosen og den lyse lilla heliotropen er plantet på bli et ekte høydepunkt på ethvert sted..

Rose “Golden Showers”

Rose

Navnet på sorten Golden Showers betyr “Golden Rain” på russisk. En høy, opptil tre meter frodig busk med blanke mørkegrønne blader er strødd med frodige gyldne blomster som regn. Knoppene utstråler en uttalt delikat aroma, og når de blomstrer, endrer de jevnt sin nyanse og blir lysere. Rose “Golden Showers” vokser godt både i solen og i delvis skygge. Det begynner vanligvis å blomstre i juli og fortsetter å glede gartnere med flere og flere nye knopper helt til slutten av sommeren. Raskt voksende, motstandsdyktig mot frost, skadedyr og sykdommer, den trenger ikke omhyggelig pleie.

Rose Golden Showers - gyldne dusjbilder

Sommerboere setter pris på denne blomsten, ikke bare for sin upretensiøsitet, men også for sin allsidighet. Om ønskelig kan Golden Showers -rosen beskjæres og dyrkes i buskform. Og du kan dekorere et lysthus ved hjelp av forgrenede skudd, ordne en buet inngang til territoriet eller skjule et ubeskrivelig skur bak skyggen av luksuriøse blomster.

Rose “kaffepause”

Rose

Kulturen med det vakre navnet Coffee Break er en av de relativt unge variantene som ble avlet av tyske oppdrettere i 2008. Rosen, oppnådd som et resultat av krysset Leonidas og Tresor 2000, er lett gjenkjennelig ved sine fløyelsaktige knopper, som harmonisk kombinerer rosa, brune og rødlige nyanser, som jevnt flyter inn i hverandre. Frodige blomsterdekker med et stort antall kronblad fanger bokstavelig talt øyet og tynner den delikate, knapt merkbare aromaen.

En lavvoksende busk med tette saftige blader i høyden overstiger ikke en meter og vokser i bredden til 60-70 cm. Som regel dannes en stor blomst på stilkene, selv om antallet noen ganger når tre til fem. Rosen begynner å blomstre i midten av juni og gleder gartnere med knopper til slutten av oktober. Sorten “Coffee Break” er immun mot sykdommer, skadedyr og er ikke redd for frost, og tåler temperaturer ned til -35 grader. Hvis du ikke bor i de nordlige områdene, trenger du ikke engang dekke det til vinteren..

Rose Coffee break photo - cofee break

I landskapsarbeid er denne lyse rosen vanligvis plantet i forgrunnen til stedet. Mange dyrker det ikke bare for å dekorere territoriet, men også for å danne buketter. Når den er kuttet, kan Coffee Break stå i vann i opptil to uker og beholde sin utsøkte skjønnhet. Men selv om du ikke klarte å vokse “dronningen i hagen” på nettstedet denne sesongen, ikke bli opprørt. Du kan alltid bestille en spektakulær sammensetning av roser og andre blomster som en gave til en du er glad i. her – på nettstedet til selskapet “Russian Bouquet”.

Rose “Queen Elizabeth”

Rose

Denne sorten ble avlet i USA og oppkalt etter dronningen av England, men har vunnet utrolig popularitet i Russland. Skjønnheten til Queen Elizabeth -rosen kan kalles virkelig kongelig: knoppene til denne blomsten er store, rike rosa på utsiden og mørkere på innsiden..

Rose Queen Elizabeth Photo - Floribunda

Sorten “Queen Elizabeth” er upretensiøs i dyrking, motstandsdyktig mot frost, sykdommer og skadedyr, og er allsidig i bruk. Den kan formes som en busk, forvandles til en luksuriøs hekk, eller kuttes for å lage en sofistikert bukett..

Previous Post
Κουρτίνες στην μπαλκονόπορτα: Μοντέρνα σχέδια παραθύρων
Next Post
Hvordan lage et designprosjekt selv: trinnvise instruksjoner for nybegynnere