15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan lage et designprosjekt selv: trinnvise instruksjoner for nybegynnere

Hvordan lage et designprosjekt selv: trinnvise instruksjoner for nybegynnere

Så mye som du vil flytte til et nytt hjem så snart som mulig, ta en pause. Ta deg god tid med å kjøpe ferdig materialer og et gjennomtenkt interiør. Vær oppmerksom på designprosjektet – mange år vil gå, og du vil huske denne tiden med et smil og takke deg selv for skjønnet ditt. Du kan til og med klare deg uten tjenester fra profesjonelle designere, som er ganske dyre. Takket være hundrevis av ideer og eksempler på forskjellige nettsteder, samt gratis online planlegger Remplanner, vil du lage din drømmeleilighet selv. Det viktigste er å følge trinn-for-trinn-instruksjonene..

Så i en kort form er algoritmen for å utvikle et designprosjekt som følger:

 1. Utvikling av kommende arbeidsplan
 2. Målinger
 3. Lag en planlagt plan for boareal
 4. Stilvalg
 5. Oppsett
 6. Volumetrisk modell av en leilighet
 7. Utvikling av tegninger

Trinn 1. Utvikling av den kommende arbeidsplanen

Først må du finne ut hvilken stemning du vil bringe til leiligheten, hvilken stil du skal velge, hva som skal være i hvert av rommene. Bestem hvilke rom som trengs – hvor mange soverom, om det vil være barnehage, hva slags kjøkken du vil ha – isolert eller koblet til stuen, hva slags bad skal være separat, eller bad og toalett vil bli kombinert.

Inspirerende bilder av designløsninger, interessante ideer fra blader eller nettsteder som jeg vil bringe til liv, vil komme til unnsetning. For å gjøre det lettere for deg selv videre arbeid, kan du lage en liste over møbler og andre ting som flytter til en ny leilighet med deg. Ved å dele dem inn i kategorier – etter rom – vil du tydelig vite hvor og hva som mangler for å organisere et komfortabelt rom.

Sett av et par dager og utforsk de store møbelkjøpene, som ofte tilbyr utstillingsstykker samlet til et ferdig interiør..

Prøv dimensjonene på møblene for å forstå:

 • hvor behagelig det vil være å sove på sengen;
 • om hele familien komfortabelt vil sitte ved middagsbordet;
 • enten det er ditt favorittbad eller dusjkabinett osv..

Bla gjennom nettsteder med eksempler. Så du vil ha en ide om fremtidens interiør og den tekniske oppgaven, som vil bli en støtte i fremtiden..

Trinn 2. Tar målinger

For at dristige designideer ikke skal kuttes i knoppen, må målinger gis maksimal oppmerksomhet. Og for ikke å bli forvirret og ikke gå glipp av noe, er det bedre å overføre leilighetsplanen til en online planlegger, for eksempel i gratis programvare Remplanner, og merk umiddelbart tilstedeværelsen av kommunikasjon, målingene som er oppnådd, åpningens høyde, bredde.

Målinger - foto

Trinn 3. Lag en skalert plan for boareal

Når alle målingene er tatt og kontrollert, kan du fortsette å tegne oppsettet i målestokk, velge riktig alternativ, for eksempel 1 til 50. Hvis du husker tegningstimene, kan du bevæpne deg med linjaler, trekanter og blyanter, ta grafpapirark for senere å lage det nødvendige antallet kopier. Men tenk deg hvor lang tid det vil ta å tilbringe over bordet! Allerede på dette stadiet vil du forstå det online designer Remplanner – ekte frelse. Det vil gjøre det enklere og raskere å lage en plan for skalering. Programmet vil også hjelpe med standard møbelstørrelser, du trenger ikke lete etter dem på nettet, siden de er inkludert i databasen.

Etter å ha utarbeidet en detaljert (!) Plan, som nøyaktig tilsvarer de virkelige dimensjonene til leiligheten, kan du gå videre til den kreative delen.

Trinn 4. Velge en stil

Tenk på hvilke stilløsninger du liker mer enn andre – loft, minimalisme, klassisk, skandinavisk stil, Provence … Ta en titt på ferdige design igjen og gå videre til valg av etterbehandlingsmaterialer, møbler, lysarmaturer, dekor. Start fra området til lokalene, takhøyden og andre funksjoner i leiligheten.

Trinn 5. Oppsett

På dette stadiet må du kombinere referansevilkår, skalert plan og reelle dimensjoner av lokalene. Når du lager et oppsett, må du ikke begrense deg selv – finn først 5, 10 og til og med 20 interessante ideer, slik at du senere kan velge den beste..

Hvis den valgte designløsningen krever riving av vegger eller bygging av nye, må det tas i betraktning at de bærende veggene / stolpene ikke kan rives, og det bør innhentes ytterligere tillatelser for mange ombyggingsalternativer..

Etter å ha behandlet lokalene, må du avgrense de funksjonelle områdene og “ordne” møbler i hvert rom. Husk ergonomi og tenk på punkter som:

 • bredden på gangene;
 • muligheten for å bruke skap;
 • hvilken vei dørene skal åpnes.

Vær oppmerksom på – når du overfører alle dataene til planleggeren, vil du ved utgangen ha ferdige tegninger som byggherrer enkelt kan håndtere og ikke vil stille unødvendige spørsmål.

Vurder nøye planen for plassering av utsalgssteder og lysarmaturer. For ikke å gå glipp av noe, lag en liste over utstyr som vil være i hvert av rommene, for eksempel:

 • TVer;
 • balsam;
 • PC og eksterne enheter;
 • kjøkkenutstyr (komfyr, stekeovn, mikrobølgeovn, vannkoker, etc.);
 • vaskemaskin osv.

Basert på denne listen vil det være lettere for deg å lage en plan for plassering av utsalgssteder..

Inkluder i listen og belysningsarmaturer, og ta behørig hensyn til lysdesign. Belysning på flere nivåer er på moten nå, og før du bestemmer deg for et valg, er det bedre å gå til butikker og se belysningsarmaturene live. Beregning for armaturer er obligatorisk, siden plasseringen av terminalene vil avhenge av dette.

Planlegging med gratis programvare - foto

Trinn 6. Volumetrisk modell av leiligheten

Så du har allerede en leilighet med møbler. Det er på tide å gi ideer liv! Bare få støtte for datateknologi først. For å vurdere hvor behagelig designet blir for livet, åpne 3D -modellen i Remplanner og se det opprettede miljøet i alle detaljer..

Den volumetriske modellen er visuell, så det gjør det lettere å velge etterbehandlingsmaterialer og beregne plasseringen av interiørartikler, belysningsarmaturer, husholdningsapparater.

Trinn 6. Volumetrisk modell av leiligheten - foto

Trinn 7. Utvikling av tegninger

Så det er full sikkerhet, og det er en foreløpig beregning av kostnadene for bygging og etterbehandling av materialer. Nå er det på tide å lage en plan, på grunnlag av hvilken designprosjektet vil bli virkelighet..

Det er nødvendig å lage en serie tegninger basert på oppsettet:

 • demontering av skillevegger og ledninger, om nødvendig;
 • installasjon av rørleggerarbeid, elektriske ledninger, belysningssystemer;
 • plassering av etterbehandlingsmaterialer;
 • flisoppsett, etc..

Hvis du har brukt Remplanner på nettet, har du allerede alt du trenger:

 • designprosjekt i form av arbeidstegninger som kan skrives ut i god kvalitet;
 • detaljert informasjon om seksten ark i form av en pdf -fil.

Basert på tegningene og en plan for kommende arbeider, kan du begynne å reparere. Byggherrer vil enkelt håndtere dine ønsker, fordi de vil ha en klar veiledning til handling. Tiden vil umerkelig gå, og snart flytter du til en koselig leilighet, hvor du vil hilse morgenen med oppkvikkende kaffe og en kontrastdusj, tilbringe koselige kvelder med en kopp varm te eller et glass vin, hvor duften av deilige retter vil sveve og den målte tikkingen av favorittklokken din vil bli hørt..

Previous Post
Σχεδιασμός διαδρόμου 2021 (+80 φωτογραφίες)
Next Post
Baderomsdesign 2021: moderne ideer (85 bilder)