15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dekorativ stein i interiøret (90+ bilder)

Dekorativ stein i interiøret (90+ bilder)

Hemmeligheten bak den betydelige populariteten til dekorativ stein i interiøret er at den skaper inntrykk av soliditet, pålitelighet og selvfølgelig sikkerhet. Hus, palasser til gamle adelsmenn og konger ble dekorert med stein, noe som bevises ved mange arkeologiske utgravninger. Selv om dekorativ stein er dårligere i sine styrkeegenskaper enn naturlig, er den i stand til å etterligne en viss storhet og nåde, og skape en varm, behagelig atmosfære. I dag produseres et stort utvalg av dette fantastiske etterbehandlingsmaterialet, som lar dem dekorere forskjellige lokaler og inkludere i enhver stildesign. Vi vil snakke om alt dette i vår dagens artikkel..

Funksjoner av dekorativ stein

Når du velger en dekorativ stein som et etterbehandlingsmateriale, er det nødvendig å finne den riktige applikasjonen for den, siden feil plassering av en grov tekstur kan skade opprettelsen av et koselig hjemmemiljø betydelig. Hvis materialet tidligere bare ble funnet i romslige private hus, har det i dag blitt ikke mindre populært i vanlige leiligheter. Dekorativ stein er perfekt kombinert med andre etterbehandlingsmaterialer, som marmorfliser, gips med tekstur, porselenstein, og gir dem samtidig et utsøkt respektabelt utseende.

I leiligheter utføres etterbehandling med materiale delvis – hvis du kler alle veggene med stein, blir huset ditt til et middelalderslott, og en slik situasjon vil til slutt påvirke psyken negativt. Dekorativ stein brukes til kledning av forskjellige overflater, dekorering av vegger og gulv, nisjer og buer, peiser, skillevegger for sonering, aksentvegger.

Den største fordelen med materialet er dens variasjon – steinen presenteres på markedet med et stort utvalg av teksturer og farger, som lar deg velge det nødvendige alternativet for enhver stil. Det er også verdt å merke seg at den har økt fuktmotstand og brannmotstand, slik at kledningen trygt kan utføres i rom med spesielle forhold (bad, kjøkken, gang). Og selvfølgelig er det verdt å understreke holdbarheten til materialet – det motstår perfekt mekanisk og kjemisk påvirkning og beholder sitt opprinnelige utseende i lang tid..

Dekorativ stein i interiøret - Funksjoner Dekorativ stein i interiøret - Funksjoner

Typer dekorativ stein

Dekorativ stein er etterspurt på grunn av mangfoldet av fargepalett og teksturer som etterligner en eller annen type naturmateriale. Når du velger en farge, må du ta i betraktning at den må matche hovedbakgrunnen eller skape en rimelig kontrast til den tilstøtende finishen..

Materialer

Kunststein, så merkelig det kan høres ut, er laget på grunnlag av forskjellige naturlige materialer, hvorav følgende er de viktigste:

– Agglomerat av kvartsitt, granitt og marmor – sammensetningen oppnås ved å knuse steiner til små flis, som deretter kombineres med sement og bindingsharpikser. Noen arter inneholder fargepigmenter. Resultatet er en blank finish ispedd naturlige fragmenter;

– Sement er det mest holdbare, men samtidig det tyngste materialet, og derfor er det nødvendig med forsterkning av veggene av høy kvalitet før kledning. Den har lang levetid og er også egnet for utvendig kledning av bygninger;

– Gips – i motsetning til sement, et ganske lett materiale som har en lavere kostnad. Den kan monteres på gipsplater. Men du må ta i betraktning at gips er redd for fuktighet, så bruk anbefales ikke for bad, kjøkken. Som en siste utvei kan du dekke denne typen dekorativ stein med en beskyttende impregnering eller akryllakk;

– Sandstein er nærmest naturlig, et tynt polert lag av naturmateriale limt på tekstiler. Slik produksjon lar deg bevare det naturlige mønsteret og teksturen skapt av naturen selv. En annen fordel er fleksibiliteten til belegget, som gjør det mulig å designe komplekse arkitektoniske former og innvendige hjørner;

– Leire – fungerer som grunnlag for produksjon av klinkerfliser som etterligner murstein. I moderne interiør vinner murverk den største populariteten, og understreker slike trender som minimalisme, loft, hi-tech.

Typer dekorativ stein - Materialer Typer dekorativ stein - Materialer

Skjemaer

Ulike typer dekorativ stein er forskjellige i form. Det er slike hovedtyper som:

– Saget – etterligner i de fleste tilfeller løse bergarter, sandstein. Tilgjengelig i firkantede eller rektangulære plater;

– Chipped – skildrer trofast granitt og marmor, har ikke klare geometriske former;

– Murstein – etterligner murverk, både moderne og antikt;

– Lagdelt – etterligner skiferbergarter, er en lagring av tynne plater.

Alle disse typene kan kombineres, skape helt unike komposisjoner fra forskjellige former og farger. En moderne produsent prøver å hele tiden oppdatere produktutvalget og etterfylle samlingene med nye modeller. Tilpasset produksjon er også mulig i dag..

Typer dekorativ stein - Skjemaer Typer dekorativ stein - Skjemaer Typer dekorativ stein - Skjemaer Typer dekorativ stein - Skjemaer

Ideer for innredning av rom

Vi har allerede sagt at dekorativ stein ikke bør være tilstede overalt i rommet – så det vil skape en ubehagelig, kald atmosfære i middelalderen og redusere størrelsen på rommet betydelig. Materialet bør være til stede sporadisk – selv i en liten mengde vil steininnredning alltid tiltrekke seg oppmerksomhet. Kombinasjonen av stein med grovt tre, vertikale komposisjoner med levende planter, 3D fototapet ser vakkert ut.

Dekorativ stein i gangen

På gangen gir dekorativ stein et snev av høy status og luksus. Det kan være til stede som en dekorasjon på en av veggene, innramme dekorerte nisjer, buer, “fillete” eller solid dekorasjon av hjørner og døråpninger. Materialets evne til å tåle ekstreme temperaturer, frysing av vegger gjør det til det mest praktiske alternativet for en entré.

Dekorativ stein i det indre av gangen Dekorativ stein i det indre av gangen Dekorativ stein i det indre av gangen

Dekorativ stein i stua

Når du dekorerer en stue, klarer etterligning av murverk lett rollen som et motstående materiale for en aksentvegg eller plasszonering. Det er plassert bak på baksiden av en myk sofa, med vekt på skjønnheten i møblene, i peisen eller TV -området..

Dekorativ stein i det indre av stuen Dekorativ stein i det indre av stuen Dekorativ stein i det indre av stuen

Dekorativ stein på kjøkkenet

På kjøkkenet vil en kunststein mot et forkle se vakkert og praktisk ut, for eksempel i form av små småstein eller porselenstein som etterligner marmor. En lignende skjønnhet kan også være tilstede i området ved spisebordet. I et stort kjøkken (i et privat hus) kan tilstøtende eller parallelle vegger dekoreres med imitasjon av steinblokker, kombinere dem med tre eller pussede overflater.

Dekorativ stein i det indre av kjøkkenet Dekorativ stein i det indre av kjøkkenet Dekorativ stein i det indre av kjøkkenet

Dekorativ stein på soverommet

Hovedoppgaven med å dekorere et soverom med kunststein er å skape en varm, koselig, beroligende atmosfære, så det er bedre å forlate blanke overflater. Lamper i form av en lampe eller en gulvlampe, som avgir mykt lys, vil bidra til å gjøre teksturen varmere. Du kan dekorere veggen i sengens hode med en stein, og understreker dens massivitet og gode kvalitet. De dekorerer også et hjørne med et toalettbord, et peisområde, plasser steinpaneler dekorert med lister.

Dekorativ stein i det indre av soverommet Dekorativ stein i det indre av soverommet Dekorativ stein i det indre av soverommet

Dekorativ stein på barnerommet

På barnerommet tillater en dekorativ stein ikke bare å dekorere veggene på en original måte – her er det fullt mulig å utstyre et helt slott eller en festning. Hvis vi snakker om et tenåringsrom, kan du legge ut en stein, for eksempel etterligne hvitt murverk, en vegg i nærheten av skrivebordet – dette designet vil hjelpe deg med å konsentrere deg bedre.

Dekorativ stein i det indre av et barnerom Dekorativ stein i det indre av et barnerom Dekorativ stein i det indre av et barnerom

Dekorativ stein på badet

Å dekorere et bad med dekorativ stein er et flott alternativ til keramiske fliser. For et lite rom må du velge en lyspalett og tenke over belysning på flere nivåer slik at rommet ikke blir til en krypt. Det er bedre å revet separate soner på badet med dekorativ stein: dekorere gulvet og en del av veggen, dekorere nisjer, speil, plassen over og under badet. For en forandring kan du installere flere levende blomsterpotter..

Dekorativ stein i det indre av badet Dekorativ stein i det indre av badet Dekorativ stein i det indre av badet

Søknad i forskjellige interiørstiler

De nåværende trendene innen interiørdesign har en tendens til å designe oppholdsrom med en viss stil som er nær eierenes temperament. Etterbehandlingsmaterialer, spesielt kunststein, kan også variere i farge, tekstur, form og påføringsmetode..

Klassisk stil

Når folk snakker om den klassiske stilen, kommer palassets kamre med utsøkte møbler, dyre overflater laget av naturmaterialer, tunge gardiner og forskjellige arkitektoniske elementer ufrivillig i tankene. Ofte blir dørene her erstattet av buer, kolonnene legger til grasiøs storhet i rommet som helhet. Og selvfølgelig, hva klassisk stue ville gjort uten peis? Det er med sistnevnte det er verdt å starte, introdusere en kunstig stein i interiøret i hjemmet ditt. Når han dekorerer peisområdet, vil han understreke varmen og komforten i hjemmet. Søyler, buede hvelv, tomme vegger kan dekoreres med dekorativ stein, og for gulvet er det bedre å velge mer slitesterke marmorfliser..

Dekorativ stein i interiøret - Klassisk stil Dekorativ stein i interiøret - Klassisk stil Dekorativ stein i interiøret - Klassisk stil

Minimalisme

I et minimalistisk interiør, som forutsetter stramhet og lakonisme i dekorasjonen, fungerer dekorativ stein snarere som en betegnelse av soner enn en dekorativ. Det er bedre å velge et blankt monokromatisk materiale til dekorasjon, for eksempel grå eller beige skifer, som vil passe perfekt til den hvite monokratiske veggdekorasjonen og ikke forstyrre orden i innredningen. Steinvegger indikerer oftest områder med polstrede møbler, steder for plassering av apparater eller peiser.

Dekorativ stein i interiøret - Minimalisme Dekorativ stein i interiøret - Minimalisme

Loft

Det er vanskelig å forestille seg et rom i loftstil uten murstein, betongvegger. Dekorativ stein i form av murverk eller brun steinstein i kombinasjon med ultramoderne møbler vil se spesiell ut her. Du kan legge ut en hel vegg eller bare en del av den med en samling kunstige murstein, ordne vertikale striper, visuelt heve takene. Mursteinen ser veldig imponerende ut og “titter” gjennom gipset, og skaper et virkelig utseende av utslitte fabrikkvegger.

Dekorativ stein i interiøret - Loft Dekorativ stein i interiøret - Loft Dekorativ stein i interiøret - Loft

Provence

Dekorativ stein vil best understreke sofistikasjonen til bonde -chicen i en sørfransk landsby. Alt her puster lett notater med en overflod av blomsterprint, litt eldre møbler. For ikke å forstyrre elegansen i innredningen, er det verdt å foretrekke en stein i en lysere nyanse, for eksempel melk eller lett krem. Dessuten er en slik finish i perfekt harmoni med kurvmøbelelementer, takbjelker i tre, smidde interiørartikler.

For å få steinen til å skille seg ut mot bakgrunnen til en monokromatisk finish, kan du bruke en annen tekstur. Peiser står ofte overfor en større stein som etterligner det “ville” materialet som har en ikke-standard geometrisk form eller etterligner lett murverk.

Dekorativ stein i interiøret - Provence Dekorativ stein i interiøret - Provence

Dekorativ stein i interiøret – foto

Dekorativ stein i interiøret i en leilighet er fasjonabel, vakker og ekstravagant. Bruken gjør det mulig å få et komfortabelt interiør i hjemmet med et individuelt design. Fotogalleriet, som inneholder mange eksempler på bruk av dekorativ stein, vil hjelpe deg med å være sikker på dette. Se og bli inspirert!

Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto Dekorativ stein i interiøret - foto

Previous Post
Η ταπετσαρία φωτογραφιών στο εσωτερικό του υπνοδωματίου είναι μια εξαιρετική λύση σχεδιασμού
Next Post
DIY alpinsklie (80 bilder)