15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Klatring innendørs planter (75+ bilder)

Klatring innendørs planter (75+ bilder)

I arrangementet av boligkvarter er det i økende grad mulig å finne sammensetninger av levende klatreplanter, og dette er fullt ut begrunnet i både deres dekorative egenskaper og evnen til å rense luften perfekt, bringe inn et stykke komfort og også delta i sonering av plass. Plantevegger og støtter med lianer er i stand til å angi et rekreasjonsområde i stuen, avgrense spisestue og kjøkken, samt dekorere tomme vegger. Mangfoldet av klatreplanter er stort – de er små og gigantiske, blomstrer i lyse farger eller har fantastisk dekorativt løvverk. Hvilke typer klatring innendørs planter er de mest populære og hvordan du skal passe dem, vil vi vurdere i vår artikkel..

Grunnleggende typer og omsorg

Blant hele variasjonen av krøllete grønne innendørs innbyggere kan flere hovedgrupper med sine egne egenskaper skilles. Representanter for noen grupper har utmerket dekorativt løvverk, andre har vakker blomstring. Det er også planter som ikke er forskjellige når det gjelder spesielle omsorgskrav, men det er mer tøffe som du må svette litt over. Det er opp til eierne å bestemme hvilken av dem de skal velge for å anlegge interiøret, men vi vil vurdere de mest populære typene klatring innendørs planter av forskjellige kategorier og reglene for omsorg for dem.

Dekorativ småblad

Representanter for denne gruppen kjennetegnes ved utmerkede estetiske egenskaper til løvverk med sine lyse farger og former. Paletten har mange nyanser, alt fra dypgrønt til svakt lilla. I dette tilfellet er det arter med variert “klær” eller monokromatisk. Bladformer kan være hugget, spiss, ovalt. De vanligste plantene i denne gruppen er følgende:

Cissus – en slektning av vintreet, med lyse grønne blader med sølvfargede flekker. Noen ganger er bladplaten på den sømfulle siden malt rosa. Denne seige planten er i stand til å klamre seg fast til sine lange skudd og flettestøtter. Omsorg for cissus er ikke vanskelig – det er nok til at det gir en lang tilførsel av sterkt, men diffust lys og periodisk sprøyting i varmt vær.

Cissus - Klatrende innendørs planter, dekorative småblad

Scindapsus – en unik prøve som kan vokse i ethvert hjemmemiljø, både nær selve vinduet og i dypet av rommet. De originale hjerteformede bladene er malt med en rik grønn tone, fortynnet med lyse flekker. Planten vokser ganske raskt, men for at skuddene skal bli mer frodige, må blomsten klemmes med jevne mellomrom. Ikke glem å gjødsle og skape kjølige forhold om vinteren..

Scindapsus - Klatrende innendørs planter, dekorative småblad

Eføy – et utmerket grøntområde for vinduer og forskjellige støtter med dekorativt løvverk av en uvanlig form for broket eller monokromatisk farge. Resultatet av det møysommelige arbeidet til oppdrettere er underarter med vakre skinnende blader av spisse eller stjerneformede former. Ivy er helt upretensiøs-den trenger vanning av høy kvalitet under vekst, samt regelmessig fôring i vår-sommersesongen (en gang annenhver uke).

Vanlig eføy - Klatrende innendørs planter, dekorative småblad

Dekorativ storbladet

Denne gruppen inkluderer planter med store løvfellende plater, noe som gir en spesiell effekt. For innvendig fyto-design brukes avlinger ofte som:

Monstera – har fantastiske skinnende tallerkener med mørkegrønt løvverk med markante kutt som når den sentrale venen. Lianas evne til å utvikle opptil tre meter i lengde skyldes tilstedeværelsen av luftrøtter, på grunn av hvilken den stiger langs støtten. Det er verdt å merke seg at det beste grunnlaget for innpakning av et vintre vil være et rør pakket inn i mose. Monstera foretrekker å være i konstant opplyste områder, men er redd for solbrenthet.

Monstera - Klatrende innendørs planter, dekorative storbladede

Syngonium – har en stor sort, har sitt grønne, hvite eller spraglede løvverk. Maksimal plantehøyde er 1,5 m. Bladene på den unge prøven er lansett, men over tid blir de bredloblede. Når du tar vare på en plante, er det nødvendig å gi den regelmessig vanning og plassere den i et opplyst område. Sprøyting vil ikke skade for å unngå å tørke ut løvet..

Syngonium - Klatrende innendørs planter, dekorative storbladede

Philodendron klatring – en fantastisk vinranker i rommet, bladplatene kan være mer enn ti centimeter lange. Planten har delikate stilker som bladene plantes vekselvis på. For å legge pomp, er det nødvendig å klemme toppen og feste grenene til bærestrukturen. Resten av omsorgen reduseres til vanlig vanning (slik at jorden alltid forblir fuktig) og gir belysning til bostedet.

Klatring Philodendron - Klatring innendørs planter, dekorative storbladede

Klatre innendørs planter som blomstrer

Loaches evne til å forbløffe ikke bare med spektakulært løvverk, men også med knoppens farger gjør dem spesielt etterspurt etter fyto-design. Planter er mye brukt til å dekorere vinduskarmer, forskjellige hyller og annet. Best av alt i interiøret føler slike typer som:

Stefanotis – en ganske stor art lianas, en voksen prøve når 5 m. Anleggets andre navn er “Madagaskar Jasmine”. Blomstrer med blomster-kroner, samlet i bunter i blomsterstand. Fargen deres er veldig variert: fra hvit krem ​​til lys lilla. Stefanotis vokser raskt og grener rikelig, så det må tildeles et romslig sted med god belysning. Om vinteren vil det være behov for ekstra belysning, siden anlegget trenger lange dagslystimer.

Stefanotis - Klatrende stueplanter som blomstrer

Diplomer – en eviggrønn tropisk skjønnhet, tiltrekkende med saftigheten av det grønne dekselet og vakre blomster på en variert palett. Åpne knopper over 10 cm i diameter lever i omtrent to uker og utstråler en mild aroma. Kultur utvikler seg bedre i det åpne rommet – på varme sommerdager er det bedre å ta det ut i frisk luft.

Diplomer - Klatrehusplanter som blomstrer

Hoya – en ganske stor kultur, som har et mellomnavn “wax ivy”. Spesielle funksjoner inkluderer originale blader og stjerneformede blomster. Hoya kan bli opptil tre meter lang og blomstre i flere måneder. For å opprettholde elastisiteten og lysstyrken til løvet, er det nødvendig å plassere det nærmere øst- eller vestsiden, vanne regelmessig mens den unge planten vokser. Når knoppene åpnes, anbefales det ikke å flytte potten – dette kan stoppe blomstringsprosessen. Fosforholdige sammensetninger brukes som toppdressing.

Hoya - Klatrende stueplanter som blomstrer

Morning glory tricolor – denne arten kan dyrkes ikke bare som et flerårig hjem, men også som en årlig hageboer. Den kjennetegnes ved en frodig grønn krone med mange blader, men den største fordelen er de vakre blomstene i den blå paletten. Når du går, må du ikke la jorden tørke ut og direkte sollys.

Morning glory tricolor - Klatrehusplanter som blomstrer

Tradescantia – anses med rette som den vanligste dekorasjonen for interiør, siden den kan finnes i nesten alle hjem. Den skiller seg skarpt ut med sitt litt pubescent løvverk med en sølvaktig fargetone. Under blomstringen er planten dekorert med små snøhvite knopper, som dessverre er kortvarige. Tradescantia elsker rikelig vanning, men tåler ikke vannlogging, vokser i opplyste områder.

Tradescantia - Klatrende stueplanter som blomstrer

Spesielt krevende innendørs vinstokker

Blant alle de forskjellige vevingsrepresentantene for floraen er det nydelige eksemplarer, men ganske lunefulle. For å nyte det flotte frodige grøntområdet og livlige blomster, må eierne jobbe hardt for å skape et behagelig miljø. De mest krevende er følgende typer:

Ampel begonia – er med rette anerkjent som den mest attraktive klatreplanten med delikat tett løvverk og en rekke knopper. Blomstringsperioden er ganske lang – fra vår til midten av høsten. Kulturen krever sterkt sollys om morgenen og etter 15.00. I middagsvarmen må den bli mørknet for at bladene ikke skal bli solbrent. Ampel begonia foretrekker høy luftfuktighet, men vannlogging av jorda er ikke tillatt. Hun tar sprøyting godt, og før blomstring kan du gi henne en varm dusj. I begynnelsen av veksten må planten mates med gjødsel med høyt innhold av fosfor og kalium. En eller to ganger i året kan du også lage organisk gjødsling;

Ampel begonia - Klatring innendørs planter, spesielt krevende innendørs vinstokker

Pasjonsblomst – den eviggrønne ampeløse planten har blomster som er originale i strukturen, på grunn av hvilken den fikk det andre navnet “cavalier’s star”. Blomstringsperioden begynner i juli og varer til oktober, ledsaget av en behagelig aroma. I hjemmet er det best å plassere planten på sørlige vinduskarmer for å gi god belysning. Kulturen tolererer ikke stuffiness, derfor må den om sommeren omorganiseres for å åpne frisk luft (balkong, terrasse). Det er verdt å merke seg at pasjonsblomst ikke oppfatter varme, det er kontraindisert for en lufttemperatur over + 30C om sommeren og om vinteren over + 15C. Daglig sprøyting og dusjing hver uke hjelper til med å takle det tørre miljøet. Planten beskjæres årlig for å stimulere kraftig vekst og forgrening..

Passionflower - Klatring av innendørs planter, spesielt krevende innendørs vinstokker

I tillegg til det ovennevnte kan kategorien spesielt krevende blomstrende innendørs vinstokker tilskrives Bougainvillea, Clerodendron og så videre. Alle er forenet av utmerkede estetiske indikatorer, som kan oppnås med riktig omsorg. Disse plantene elsker moderate temperaturer, fuktig luft, diffust lys og tåler absolutt ikke tørke og aggressivt sollys..

Bougainvillea - Klatring innendørs planter, spesielt krevende innendørs vinstokker Clerodendron - Klatring innendørs planter, spesielt krevende innendørs vinstokker

Dannelse av innendørs klatreplanter

Et av de viktige punktene for å holde innendørs vinstokker er deres riktige formasjon og plassering. Selv om de fleste planter er i stand til uavhengig å flette støtter i nærheten, vil menneskelig inngrep i denne prosessen ikke skade. Ønsker du å få en lang sentral gren, når den vokser, er det nødvendig å flette den rundt en rund kolonne og fikse den. Å lufte lianen slik at den blir mye større er mulig ved å klemme grenene i området til den apikale skuddet – da vil nye laterale prosesser dannes.

Klatrehusplanter - Formasjon Klatrehusplanter - Formasjon

Klatring innendørs planter – foto

Klatreplanter for hjemmet er et utmerket materiale for å lage ikke bare enkelt fytokomposisjoner, men også luksuriøse vertikale fyto-vegger, hvis design nylig har blitt ganske populær. Det er verdt å merke seg at både kraftige planter med fallende stilker og forskjellige klatre- og sammenflettede vinstokker kan delta i sammensetningen av sammensetninger med flere lag, spesielt siden de alle som regel har de samme mikroklimakravene. Du kan finne ut mer om varianter av klatring av innendørs planter, samt deres plass i interiør-fytodesign, i galleriet vårt. Gledelig visning!

Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto Klatring innendørs planter - foto

Previous Post
Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία (95 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Dahliaer (80 bilder): typer og omsorg