Dahliaer (80 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dahliaer (80 bilder): typer og omsorg

Dahliaer (80 bilder): typer og omsorg

Dahlia, en kjent og veldig populær blomst, er frukten av lang og møysommelig arbeid fra oppdrettere. Gjennom årene med utvelgelse og kryssing var det mulig å forvandle fjellblomster, som bare finnes i Chile eller Mexico, til en ekte hageslag, som ble kalt den kulturelle dahliaen.

De viktigste blomstene

For øyeblikket er det mer enn 15 tusen forskjellige varianter presentert i alle slags farger og former, men oppdrettere har vedtatt en klassifisering som deler et stort utvalg i bare 11 hovedgrupper..

Enkle dahliaer

De er representert av busker i forskjellige størrelser: dverg – opptil 25 cm, middels – fra 25 til 30, høye – opptil 50 cm. Kronbladene er ordnet i en rad, noe som er et gjenkjennelig og særtrekk ved enkle (eller, som de også kalles, ikke-doblet) dahlia.

Enkle dahliaer

Anemone georginer

Som du kan se fra navnet, ligner denne gruppen anemoner. Hovedforskjellen er terry. Du kan kjenne dem igjen av den gule og rørformede kjernen, så vel som av kronbladene i flere rader..

Anemone georginer

Krage dahliaer

De har ganske høye busker, fra omtrent 40 til 70 cm. Kronbladene vokser i et par rader, ofte i forskjellige størrelser og farger. Det lavere nivået er lengre enn det øverste – denne funksjonen vil gjøre det mulig å identifisere denne kategorien. Når du velger disse typene, vær oppmerksom på La Gioconda, First Grader eller Heart of Danko.

Krage dahliaer

Peony dahliaer

Resultatet av å krysse dahliaer og peoner. Dette er halvdoble blomster som har flere rader med kronblad og et knallgult senter. Lyse representanter for sorten: Danko, Auroras Salvo eller Eternal Flame – et favorittalternativ for sommerhytter.

Peony dahliaer

Dekorative georginer

En ekstremt populær og variert gruppe som er representert av voluminøse og frodige blomster. Det er både underdimensjoner – Ecstasy eller Zingaro, og høye varianter – Rosabela, Arabian Night eller Orange..

Dekorative georginer

Sfæriske georginer

Et interessant og variert utvalg, presentert i en bred palett med nyanser. Har doble og runde blomster. Lave representanter for denne sorten når 40 cm, og høye – opptil 1,5 m Avhengig av plantens størrelse varierer blomsterdiameteren fra 7 til 20 cm. Denne gruppen inkluderer: Evelyn, Peter eller Sandra.

Sfæriske georginer

Pompom dahliaer

Lav pompom -dahlia ser flott ut når den plantes i flere rader, mens de større lar deg lage en fantastisk bukett. De har også kuleformede blomster, men de er flatere i forhold til den forrige gruppen. Høyden på buskene kan være fra 50 til 120 cm. Pom-poms vokser til en middels størrelse, nemlig 4-10 cm.

Pompom dahliaer

Kaktus georginer

De fikk navnet sitt på grunn av de smale og vridde blomstene, som ser ut som torner på avstand. De er representert med et stort utvalg av nyanser og størrelser på busker. Blomsterstandene i denne gruppen varierer fra 6 til 35 cm, og buskene kan nå høyder opp til 2 m. Interessante og populære varianter: Black Wizard, Florida og Ambition.

Kaktus georginer

Halvkaktus georginer

Oppdrettere har legemliggjort i denne gruppen alle de beste egenskapene til kaktus og dekorative georginer. En veldig populær og interessant variant som tiltrekker seg flere og flere elskere av vakre blomsterbed. Bemerkelsesverdige medlemmer av denne kategorien: Island Deline, Verda, Meteor, Wiki.

Halvkaktus georginer

Nymphae dahlias

Veldig vakre og delikate doble blomster, som ligner veldig på vannliljer i form. Bemerkelsesverdige representanter: Angora, Leo Jelito, Kens Flame, etc..

Nymphae dahlias

Blandede georginer

Denne gruppen inkluderer georginer som, i henhold til hovedkriteriene, ikke faller inn i de listede varianter eller nylig oppdrettede arter uten levende likheter med eksisterende kategorier..

Blandede georginer

Bloom

Den utvilsomme fordelen med georginer er lang blomstring. Den begynner rundt midten til slutten av den første sommermåneden og varer til ankomsten av kaldt vær og den første frosten. Derfor kalte gartnere dem “dronninger av høstblomsterbed”.

Slik at du kan glede deg over å blomstre så tidlig som mulig, kan du begynne å forberede knollene på forhånd. På midten av våren graver du dem ned i fuktig, men samtidig fattig på jord av organisk materiale, for eksempel sand. Plasser den deretter i et drivhus, drivhus eller på et vindu i huset, men allerede i mai transplanterer rhizomene i bakken i et blomsterbed, hvor blomsten vil fortsette livet. Med denne enkle tilnærmingen vil du ha blomstring innen en måned etter planting..

For å oppnå større blomsterstand, anbefales det å bare la to eller tre hovedstammer stå på dahliaen, og fjerne resten i barndommen. Dette vil gi deg luksuriøse knopper. Fra observasjoner ble regelen utledet om at større blomster vokser på busker som har blitt drevet ut av unge pakker. Behandle plantematerialet forsiktig, kast gamle knoller forsiktig.

Dahliaer - Bloom Dahliaer - Bloom

Dahlia avl

Faktisk er teknikken for å dyrke og avle dahliaer ganske enkel og krever ikke spesiell kunnskap eller ferdigheter. Du kan bruke frø eller dele knollene. Til tross for dette er det en ganske uforutsigbar aktivitet å vokse fra frø, ettersom du kan få ganske uventede former og farger..

Basert på dette er det fortsatt den beste måten å dele rotknollen på. For tidlig blomstring, fjern dem rundt mars, og legg deretter i en 0,15% løsning av kaliumpermanganat i en halv time. Deretter plasserer du dem forsiktig i en eske med jord fuktet i fuktighet, eller plasserer hver av knollene i forskjellige potter, slik at nakken er åpen..

Den akseptable temperaturen for dyrking er + 20 … + 22C, og vanning bør organiseres umiddelbart etter at jorden tørker ut. Det vil ikke være overflødig å spraye planten et par ganger om dagen. Etter omtrent to uker spirer øynene, det er på dette tidspunktet rotknollene deles.

Du kan begynne å plante dahliaer rundt den tjuende mai, men de må være tett i ly for frost om natten..

Dahlia avl Dahlia avl

Dahlia omsorg

Dahliaer er flerårige og langblomstrende planter som ikke krever spesielt vanskelig omsorg, men du må fortsatt følge en rekke regler og triks..

Vanning. For vanning er det nok å suge jorden ca 20-30 cm bare et par ganger i uken. Basert på spesifikke værforhold, for eksempel i varme perioder uten regn, bør vanningen økes eller hyppigere. Vær forsiktig for å unngå stillestående vann, da dette vil føre til rotrot.

Belysning. For georginer trenger du minst seks timer med dagslys, siden de kom til oss fra varme land. Men takket være oppdrettere er ikke bare godt opplyst, men også mørkere terreng egnet for landing. De lever godt i skyggen av større planter, men dette påvirker blomstringen negativt..

Temperatur. Til tross for den ganske gode kuldebestandigheten, kan disse blomstene fortsatt ikke overvintre i klimaet. De føler seg gode til den første frosten, men om vinteren bør de fjernes fra bakken..

Gjødsel og fôring. Gjødsel dahliaer med lav nitrogengjødsling, ettersom nitrogen gjør busken gjengrodd med blader, påvirker blomstringen negativt og skaper svært svake knoller. De tørker ut eller råtner ved lagring. Derfor anbefaler eksperter gjødsel med tilstrekkelig innhold av fosfor og kalium. Fôr planten en gang i måneden, og hvis den er plantet i næringsrik jord, er det ikke nødvendig med gjødsel. I tillegg, hvis du overfôrer en blomst, danner den knoller som er veldig svake og uegnet for reproduksjon..

Dahlia omsorg Dahlia omsorg

Sykdommer og behandling

Det er en rekke sykdommer du må være oppmerksom på hvis du bestemmer deg for å dekorere hagen din med georginer..

Pulveraktig mugg er en soppsykdom som forårsaker et merkbart hvitt belegg på bladene. Dette skjer hovedsakelig fra overdreven fuktighet eller når jorden er overmettet med nitrogen. Kontaktinfeksjoner er også vanlige: gjennom vann for vanning, gjennom luften fra andre planter. For redning må du umiddelbart fjerne de berørte bladene og utføre en behandlingsbehandling med en spray.

Viral mosaikk – identifisert av en merkbar gulning langs venene på bladene, samt flekker av forskjellige nyanser av grønt. For å bevare hele blomsterbedet er det nødvendig å kaste og brenne de berørte prøvene eller deres deler..

Bakteriekreft er lettest å oppdage etter å ha gravd opp planten. Det oppdages av unaturlige og stygge knopper og vekster på røttene, de når omtrent 10 cm. Som i forrige tilfelle ville den beste løsningen være å avvise og ødelegge skadede røtter.

I tillegg til disse sykdommene, kan dahliaer bli påvirket av forskjellige skadedyr, for eksempel snegler, blomsterbiller eller bladlus..

Ødelegg bladlus ved hjelp av en sprøyte med klorofos, og påfør også støv av våte blader med aske. Sprøyting med urea vil hjelpe til med å håndtere slobbering -øre, blomsterbiller eller mugg. Snegler kan samles opp for hånd eller drysses med kobbersulfat på stier i nærheten. For å bekjempe skadedyr anbefales det også å behandle bladene med et avkok av paprika.

Dahliaer - Sykdommer og behandling

Dahliaer – bilde

Vi har laget vakre bilder av georginer som vil inspirere deg til å bosette denne fascinerende planten i din egen hage! Gledelig visning!

Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde Dahliaer - bilde

Previous Post
מטבח פינתי קטן (80 תמונות): רעיונות לעיצוב
Next Post
Projekt wnętrza salonu (75+ zdjęć)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector