15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Interiørdesign i stua (75+ bilder)

Interiørdesign i stua (75+ bilder)

Tradisjonelt var stuen et sted for mottak av gjester. Men i moderne hus i dette rommet kan du ofte finne eierne selv, som slapper av etter en arbeidsdag foran TV -en, leser bøker fra hjemmebiblioteket eller tilbringer tid med familien. For å skape et gunstig miljø for enhver type aktivitet, må du ta hensyn til mange aspekter av stuedesignet, som vil bli diskutert i denne artikkelen..

Interiør stil

Først av alt, bør du starte med å velge en stil. Dette er en ekstremt viktig fase: utformingen av hele huset avhenger av det, hvis sentrum med rette anses å være stuen. Vei alle fordeler og ulemper med plassen, området, vinduets plassering, takhøyden, samt utformingen for å finne det ideelle alternativet..

Stue design i klassisk stil

Moderne design må følge tidens behov, og hvis en stil henger etter denne regelen, blir den endret. Det er derfor klassikerne i den formen som aristokrater fra de siste århundrene så det i, sjelden finnes i dag – det er upraktisk, uoverkommelig dyrt og vanskelig å gjennomføre. Det som bør vektlegges i slike interiører er komfort, materialer av høy kvalitet, solide møbler, edel innredning, samt en følelse av romslighet..

Det anbefales å velge en klassisk stil for stuer med et stort område eller alternativt kombinert med et kjøkken. En forutsetning er store vinduer som slipper inn nok lys til å understreke de naturlige fargene, teksturene på tekstiler og den edle teksturen av tre, som fungerer som en viktig komponent..

Møbler bør skape en slags sammensatt integritet. I midten er det vanligvis en sofa og flere lenestoler som er arrangert rundt et salongbord. Ofte i det indre av en stue i klassisk stil, kan du finne en peis – ekte eller dekorativ. Men med teknikken bør du være mer forsiktig, hvis mulig, gjemme den bak forsiden av skapet.

Stue design i klassisk stil Stue design i klassisk stil

Design i stue i Provence -stil

Denne stilen har trekk til felles med klassikerne, men skiller seg fra den i dekorativ enkelhet, pastellfarger og en liten provinsiell sjarm. Til tross for at Provence kom til oss fra franske landsbyer og oftere brukes i interiøret i landsteder, blir det i dag mer og mer relevant i byleiligheter.

Stilen trekker mot alt det naturlige, derfor er det, sammen med lys og plass, nødvendig å “veve” så mange naturlige materialer som mulig inn i utformingen av stuen. Tremøbler med et antikt preg, som er malt med hvit maling, samt lin- eller bomullstekstiler, ser mest harmoniske ut. Små finesser, som keramiske vaser, figurer, familiebilder, vil bare understreke den koselige atmosfæren.

Design i stue i Provence -stil

Stue design i stil med minimalisme

Siden minimalismen er det helt motsatte av de ovennevnte stilene, ofrer den dekorativiteten til det praktiske, noe som resulterer i en slags “stille” estetikk av former og linjer. Hvis klassikerne ikke er forskjellige i nedlatelse til interiørets mangler, har moderne trender en tendens til å skjule eller transformere dem..

Fargespekteret består hovedsakelig av flere nøytrale farger nær den naturlige paletten: hvit, svart, grå, brun. Glass og metall brukes oftere enn andre stiler. Men det minimalistiske interiøret i stuen kan ikke kalles ubehagelig eller kaldt, det er bare det at objektets geometri, tekstur av materialer, lys og plass brukes som uttrykksmidler..

Stue design i stil med minimalisme Stue design i stil med minimalisme

Design i loftsstil

Det er utrolig hvordan lokaler til boliger har blitt et populært sted å bo. Loftet oppsto i de ugjestmilde veggene til forlatte industribygninger, men i dag finnes det i moderne komfortable leiligheter..

De første forholdene i stua for innredning i loftstil er av største betydning. Det er tilrådelig at murverket av veggene, som blir brakt fram, ser pent ut, ellers må du bruke energi på å lage ønsket tekstur. Ikke minst spilles oppsettet, som skal være så åpent som mulig. Et flott alternativ hvis stuen er kombinert med kjøkken eller soverom.

I et slikt rom er det viktig å ordne et stort antall seter: skinnsofaer og antikke lenestoler som ville stå rundt et salongbord. Prioritet gis til modulmøbler med en enkel geometrisk design, samt unike dekorative elementer som plakater, figurer, kunstgjenstander.

Design i loftsstil Design i loftsstil

Skandinavisk stil stue design

Funksjonell minimalisme med subtile trekk ved et tradisjonelt svensk hus – kanskje er det slik du kan karakterisere den skandinaviske stilen, som blir mer og mer populær i dag. Et rom designet etter hans prinsipper vil være koselig om vinteren, kjølig om sommeren, men alltid behagelig.

Det kan virke som om interiøret i stua i skandinavisk stil ser sterilt ut – hovedsakelig på grunn av den hvite fargen, som i likhet med snø “dekker” nesten hele rommet. Men hvis du legger til tremøbler, myke tepper, malerier eller en peis i rommet, kommer denne ugjestmilde hviten til liv, noe som gir plass til en følelse av renslighet og romslighet.

Skandinavisk stil stue design Skandinavisk stil stue design

Stuer farger

Stemningen og karakteren til interiøret avhenger alltid av fargeskjemaet. Men selv med en nyanse kan det være vanskelig å bestemme seg, for ikke å snakke om en harmonisk kombinasjon. Vurder de vanligste alternativene for stuedesign.

hvit farge

Noen husmødre kan hevde at hvitt er en veldig upraktisk farge, der de første sporene av smuss umiddelbart er synlige. Men for det første er denne indikatoren avhengig av materialet, og for det andre, når det gjelder farge, regnes den som et universelt alternativ for design.

Hvit i stua kan brukes som hovedmotiv eller tjene som bakteppe for lyse detaljer. Dessuten er det en nøkkelfarge i Provence, skandinavisk stil, og finnes også ofte i minimalistisk interiør..

Stue design - Hvit Stue design - Hvit

Halvtone

En stilig løsning som tar nyanser av samme farge. Med denne tilnærmingen ser ikke stua kjedelig eller upersonlig ut, slik den kan virke ved første øyekast. La oss bare si at en lilla har omtrent 50 nyanser, for hvilket et rom ikke vil være nok..

Stue design - Halvtone

Kontrastfarger

For å lage aksenter i stuedesignet ditt, kan du bruke en eller flere lyse farger som skiller seg ut mot den mer dempede bakgrunnen. For eksempel kontrasten mellom møbler og vegger, puter og en sofa, flere typer finish.

Stue Design - Kontrastfarger Stue Design - Kontrastfarger

Pastell nyanser

Pastellfarger er en fasjonabel designtilnærming som lar deg diversifisere fargen på interiøret uten overmettelse med lyse farger. Ofte brukt i provence eller moderne løsninger, og skaper en romantisk, rolig stemning.

Stue design - Pastellfarger

Naturlige nyanser

En av hovedtrendene i år er en tilbakevending til naturen, noe som innebærer bruk av naturlige materialer i interiøret i stuen og følgelig det mest naturlige området for en person: grønt, sand, tre nyanser, grå, blå.

Stue design - Naturlige nyanser Stue design - Naturlige nyanser

Stue dekorasjon

Til tross for at hver stil gir sine egne krav til dekorasjonen av stuen, vil flere anbefalinger bidra til å bestemme valget av et praktisk og estetisk alternativ..

Gulv

Som gulvbelegg er det bedre å bruke etterbehandlingsmaterialer som er motstandsdyktige mot ytre påvirkninger, rensligheten som er lett å vedlikeholde. De mest budsjettmessige, allsidige alternativene er parkett eller linoleum. Hvis stuen er kombinert med kjøkkenet, må du tenke på en løsning som er egnet for to soner samtidig. I salongen er gulvet imidlertid ofte dekket med et teppe som skjuler designfeil..

Stue Design - Gulvfinish

Vegger

Bortsett fra dekorative, stilles det sjelden spesifikke krav til veggdekket i stua. Glatte slette vegger er det perfekte bakteppet for å fylle rommet. Hvis du trenger å diversifisere det, har tapetet et stort utvalg av farger, teksturer og mønstre. Ved hjelp av dekorativt gips kan du etterligne naturlige materialer, og panelbelegget kan “gjenopplive” interiøret. Hvis du ikke kan bo på ett alternativ, kan du kombinere dem.

Stue design - Veggdekorasjon Stue design - Veggdekorasjon

Tak

Mye avhenger av takhøyden – hvis det er mer enn tre meter, kan du tenke på hengende strukturer, som brukes til å installere innfelt belysning, dekke feil i overflaten, sonering og skape et unikt utseende. I andre tilfeller vil bare et jevnt lett belegg være nok..

Stue design - Takdekorasjon Stue design - Takdekorasjon

Hvordan velge møbler?

Valget av faginnholdet i stua er forbundet med størrelsen, antall innbyggere og deres behov. Men tradisjonelt inkluderer den en sofa, en eller flere lenestoler, et salongbord og en vegg. De danner det sammensatte senteret i rommet, og resten av møblene er valgfritt..

Ofte inkluderer lokalene skap eller hyller med bøker – et slags hjemmebibliotek. I en åpen stue kan det være et spisebord, men det tilhører spisestuen, atskilt med for eksempel en sofa.

Utformingen av gjenstander avhenger av den valgte stilen. Klassikerne er preget av glassfronter på skap eller dører med karmer, myke sofaer på buede ben med tekstilpolstring. Den motsatte minimalismen foretrekker flate, glatte fasader, som ofte danner en monolitisk struktur, mer hverdagslige møbler, så vel som modulære modeller..

Når du arrangerer møbler, må du ta hensyn til rommets geometri. Med en firkantet utforming av stuen er hovedmøbelensemblet plassert i midten og med en rektangulær – langs veggene for å gi plass til bevegelse.

Stue design - Møbler

Dekor og tekstiler

Det er vanskelig å gi spesifikke anbefalinger for innredning, fordi, som tilfellet er med møbler, mye avhenger av den valgte stilen. Vi vil bare nevne noen få elementer i interiøret som har brede dekorative muligheter..

For det første gardiner – disse stoffbitene gjemmer deg ikke bare for nysgjerrige øyne, men skaper også et koselig oppholdsrom. Du kan bo på et gjennomsiktig gardin, hente massive tekstiler med lambrequins eller kjøpe romerske gardiner.

Lyse puter ser stilige ut på bakgrunn av den monokrome skalaen i resten av rommet eller et teppe med geometriske mønstre. Stuen er et ideelt sted for en peis, ikke nødvendigvis en ekte – i dag kan du kjøpe eller lage deg vakre imitasjoner.

Sammen med maleriene, ikke glem hyllene, som kan dekoreres med figurer, innrammede fotografier eller blomster. Og ikke glem, jo ​​flere planter jo bedre, spesielt i forurensede byer..

Stue design - Innredning og tekstiler Stue design - Innredning og tekstiler

Liten stue: interiørdesign

Å legge til flere kvadratmeter i en liten stue vil neppe fungere, men alle kan forbedre situasjonen ved hjelp av små triks. Så hvis du vil øke plassen visuelt, bør du:

– Velg en lysskala som ikke skaper grenser, men fyller rommet med lys;

– Stopp ved lysgardiner eller forlat dem helt;

– Velg kompakte møbler og ordne det i samsvar med rummets geometri;

– Bruk hengende hyller i stedet for store skap;

– Begrens deg selv til et lite antall dekorative elementer, og la plass til “luft”.

Å følge disse retningslinjene vil gjøre din “lille” stue til en “kompakt” og “koselig”.

Interiørdesign av en liten stue Interiørdesign av en liten stue Interiørdesign av en liten stue

Stue design – foto

Vi har gjort et utvalg av virkelige prosjekter for å vise deg mulighetene for moderne stuedesign og inspirere deg til å forandre rommet ditt. Gledelig visning!

Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto Stue interiørdesign - foto

Video: Stuer – Interiørideer

Previous Post
Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ.
Next Post
Koreansk gran (80 bilder): typer og omsorg