15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi)

Hvordan vakkert arrangere hagestier med egne hender til lave kostnader-

Hvis du ikke har ekstra penger, er det fullt mulig å utstyre hagestier i landet til en lav kostnad. Finn ut nøyaktig hvordan du kan gjøre dette. Alle fordeler og varianter i artikkelen vår.

Innholdet i denne artikkelen:

Valgfunksjoner

Det er ingen steder uten hagestier i landet, og før eller siden vil innbyggerne tråkke smale stier til toalettet, til hagen, til grillen. Bare kvaliteten på disse banene vil være mye dårligere enn den for noen håndlagde.. De er:

 • raskt vokse med gress – etter et langt vinterfravær, gå tilbake til landstedet, og du vil oppdage at stiene ikke lenger finnes i de grønne krattene;
 • vasket ut av regn – hvis været forverres, og i stedet for stier vil du ha spor fylt med vann, som det er umulig å gå langs.

DIY hagestier

DIY hagestier

Selv med et lite budsjett er det nødvendig å lage komfortable stier. Det er mange måter å gjøre dette på..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Moderne landskapsarkitektur av en privat gårdsplass (160+ bilder). Hvordan utstyre og dekorere vakkert med egne hender

Fylte stier

Som navnet antyder, inkluderer denne gruppen spor av materialer som helles på bakken. Det er to slike materialer, hver har sine egne fordeler og ulemper..

Grus

Det er billig, du kan finne det gratis. Det har følgende fordeler:

 • Mangel på drenering. Grus gjennomsyrer vannet perfekt, du trenger ikke å bekymre deg for at stiene blir til bekker hvis det regner.
 • Mangel på omsorg. Grus er pålitelig og holdbar. Det trenger ikke å behandles, det er ikke redd for vann, temperaturendringer, skadedyr. Regn kan vaske det, og hvis noe søl på det, er det nok bare å røre det.
 • Lett å reparere. Hvis det skjer noe med grusbanen – for eksempel den legger seg – bare legg til ny grus for å få den til å se like bra ut som da den ble lagt.
 • Enkel installasjon. Alt materiale som ser ut som fliser må legges ut slik at det ser vakkert ut. Det er nok bare å helle grus.
 • Freakiness av former. Ved å bruke grus kan du lage et spor av hvilken som helst form.
 • Grovhet. Selv om det regner, er det vanskelig å skli på grusbanen.

Ved å bruke grus kan du lage et spor av hvilken som helst form

Ved å bruke grus kan du lage et spor av hvilken som helst form

Men det er selvfølgelig ulemper knyttet til dem:
 • Monotoni. Grusen er stort sett grå, som er en ganske kjedelig farge. Vi må finne på noe for å få det til å se mer interessant ut.
 • Ulempen med å gå. Grusen er skarp. Hvis du tråkker på den med bare føtter, blir ikke sansene behagelige – og i lette sommertøfler kan det også være ubehagelig.
 • Behandler vanskeligheter. Grus er et frittflytende materiale. Hvis du ikke dyrker landet under det fra frø, vil våren spire gjennom det. Noen ganger kan det være en del av designet, men oftere er det irriterende og ser malplassert ut..

RådI stedet for grus kan du bruke knust stein, knust naturstein, til og med fragmenter av murstein og asfaltavfall – alt som kan helles på stien.

Grus i landskapsdesign

Grus i landskapsdesign

Bark

Materialet er originalt og naturlig. Hvis du drukner i landet med ved, burde det ikke være noen problemer å få det.

Det har følgende fordeler:
 • Naturlighet. I dypet av den grønne hagen vil en slik sti se hyggelig ut..
 • Enkel å installere og reparere. Det er enkelt å helle bark på bakken, og å legge til en ny, hvis noe skjer med den gamle, er enda enklere.
 • Du trenger ikke å forberede bakken. Barken trenger ikke drenering, den lar fukt passere gjennom. Og det er ikke nødvendig å fjerne ugresset under det – det blokkerer deres vekst perfekt.
 • Jordberikelse. Treet forfaller gradvis, som et resultat av at jorden blir mer fruktbar – kanskje om et par år kan du plante en hel sti blomster som vil dekorere hagen din.

Billig og vakker - spor fra barken

Billig og vakker – spor fra barken

Men det er også ulemper:
 • Skjørhet. Treet råtner av fuktighet, skadedyr spiser det. Et år senere, når vinteren går og snøen smelter, må barkstiene legges igjen.
 • Vanskeligheter med å finne den riktige barken. Det skal ikke være for lite, ellers vil det raskt forverres, ikke for tykt, ellers vil det være ubehagelig å gå. Barken av harpiksholdige trær vil ikke fungere – den vil hele tiden holde seg til sko.

RådDet er fornuftig å bruke barken på baksiden av hagen, der folk sjelden går.

Velg materialer for å se vakre ut

Velg materialer for å se vakre ut

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Gjør-det-selv-alternativer for vakre hagesteder (245+ bilder)-Hvordan bli til en ekte dekorasjon? (tre, metall, polykarbonat)

Naturlige materialer

Hvis du elsker naturlighet, vil du definitivt elske en av disse løsningene..

Gress

Merkelig nok høres det ut, men ingen vil hindre deg i å plante gress for plener på stiene.. Det har sine fordeler:

 • skjønnheten. Hvis du liker etniske eller øko -stiler, vil du også elske de frodige grønne gressbanene. De ser fine, uvanlige og iøynefallende ut.
 • Enkelhet. Under gresset er ikke bare drenering nødvendig – ikke engang en base. Det er nok bare å grave opp bakken, som å grave opp sengene, og så frø i den.
 • Kjølighet og atmosfære. Gresset varmes ikke opp som de andre stiene, og det er ikke like varmt på stedet om sommeren. I tillegg produserer det ekstra oksygen – selv om dette ikke er veldig merkbart for en person, påvirker det fortsatt.

Valget for sporene er veldig variert

Valget for sporene er veldig variert

Ulemper er også vedlagt:
 • Omsorgsproblemer. Hvis du bare kan glemme de fleste hagestier ved å legge dem ned, vil dette ikke fungere med gress. Den må beskjæres slik at den ikke vokser, den må vannes så den ikke visner.
 • Skjørhet. Gresset må såes igjen hvert år ettersom det stort sett er ett år gammelt..

RådDu kan kjøpe spesielle blandinger for plener, eller du kan kjøpe frescue, bøyd, raigras eller bluegrass frø – de er også flotte..

Tenk på finessene til valg og styling

Tenk på finessene til valg og styling

Tre

Materialet er vakkert, edelt og billig hvis du ikke trenger dyre varianter eller hvis du vet hvor du kan få det.

Det har følgende fordeler:
 • skjønnheten. Selv stiene som har blitt mørkere av og til forblir vakre, enn si de som nettopp er lagt.
 • Praktisk. Det er fint å gå på et tre, enten barbeint eller i sko.

Imidlertid er det noen flere ulemper:

 • Behandler vanskeligheter. For at treet skal tjene lenge, må det forhåndsbehandles med forbindelser fra skadedyr, fra fuktighet, fra temperaturendringer. Og gjenta denne prosedyren hvert år.
 • Relativ skjørhet. Selv med vanlige behandlinger varer trebaner ikke mer enn ti år – konstant kontakt med bakken gagner dem ikke.
 • Vanskeligheter med å forlate. For å få et tre til å se bra ut, må det vaskes av og til..

Husk å bruke sand som pute

Husk å bruke sand som pute

Det er ikke nødvendig å behandle ugress under treet, men du må tenke på drenering og enten forlate hull eller lage en spesiell utstrømning av vann.

Du kan sette et tre på bakken på forskjellige måter – effekten vil variere..

Det er:
 • Kutt. Den mest, kanskje den enkleste løsningen – hvis du bruker ved eller hvis det var på høy tid å kutte noe ned på nettstedet ditt, så er det nok bare å kutte runde dies fem centimeter tykke fra bagasjerommet. Deretter legges de på en sandpute og ser ut som runde trefliser – interessant på sin egen måte, original.
 • Dør. Omtrent det samme, men du trenger ikke kutte stammen, men brettene, slik at du får rektangler av samme størrelse. De kan brukes i stedet for fliser, og legge ut geometriske mønstre fra dem. Det ser nysgjerrig ut på grunn av at ingen dør vil gjenta en annen – alle vil ha en unik farge, unike årer.
 • Planker. En enkel løsning, men vakker på samme tid. Brettene er ganske enkelt lagt ut på banen, og den eneste ulempen er at den kan være enten rett eller buet i strenge geometriske vinkler..

Kan enkelt lages av deg selv

Kan enkelt lages av deg selv

RådHvis du har tilgang til billig trevirke, vil disse stiene fungere for deg. Men å bruke penger for dem er spesielt ikke verdt det, de har flere minus enn plusser..

En stein

En ekte stein som kan finnes over hele jorden i enorme mengder. Selvfølgelig vil du ikke ha vakre fliser fra det, men fragmentene kan også se veldig bra ut..

Naturlige materialbaner

Naturlige materialbaner

Det har følgende fordeler:
 • Absolutt pålitelighet. Steinen er ikke redd for vann, vind, insekter, gnagere, temperaturendringer, mekaniske skader – i det store og hele er den ikke redd for noe som helst og kan ligge på plass i århundrer.
 • skjønnheten. Steinen er vakker på sin egen måte – stram, diskret skjønnhet. Den er egnet for elskere av minimalisme, buddhistisk filosofi og mennesker som ikke forfølger fengsling..
 • Rom for fantasi. Frittformede steinbiter kan være vanskelig å ordne på en måte som ser bra ut. Jo mer glede når resultatet er oppnådd..
 • Mangel på omsorg. Regnet skyller over steinen og solen tørker. Og hvis du søler noe på ham, kan du alltid bruke til og med aggressiv kjemi..

Steinen er ikke redd for vind, regn eller sol

Steinen er ikke redd for vind, regn eller sol

Steinen har ikke for mange ulemper:
 • Alvorlighetsgrad. Selv under fragmentene må du legge et anstendig lag med hjelpemateriale, ellers vil banen ganske enkelt gå raskt i bakken.
 • Tekstur. Hvis du velger en glatt stein, så blir det glatt når det regner..
 • Monotoni. Fargene på steinen er dempet, pluss at det ikke er veldig mange av dem. Hvis du liker lyse farger, kan det være vanskelig å finne noe passende blant dem..

RådSteinveier er gode der det er mye å gå, og noen ganger til og med kjøring.

Fargen på steinen er stort sett dempet

Fargen på steinen er stort sett dempet

Naturmaterialer ser bra ut i alle stiler-selv om de for eksempel har et ultramoderne høyteknologisk hjem, har de ingenting å gjøre.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: DIY blomsterhager og blomsterbed – 210+ (Foto) Originale og vakre design

Kunstige materialer

Hvis naturlige materialer er gode fordi de er naturlige og slik de ser ut, har kunstige materialer forskjellige fordeler..

Betong

Han har dette:

 • Pris. Blant de billige materialene er det nesten det billigste..
 • Enkelhet. Betong ser upåfallende ut og kan gå helt tapt i hagen.
 • Pålitelighet. Ikke redd for fuktighet, ekstreme temperaturer, insekter. Den sprekker ikke hvis du slipper noe tungt på den eller prøver å kjøre et kjøretøy over den.

Betong ser diskret og enkelt ut

Betong ser diskret og enkelt ut

Ulempene er hovedsakelig knyttet til fyllingsprosessen:
 • Kompleksitet i produksjonen. Å helle en betongsti for en person som aldri har gjort dette vil være vanskelig første gang – du må forberede basen, lage en kant, blande riktig …
 • Kompleksitet med reparasjon. Hvis betongen sprekker, må den skiftes ut helt..
 • Kjedelig utseende. Betongen er stort sett grå; det vil bare være mulig å diversifisere den hvis du bruker ekstra materialer til dekorasjon.

RådDet er fornuftig å fylle stiene med betong i tilfeller der estetikk ikke plager deg, men om det er mulig å bære en traktor langs stien er veldig.

Vanskelig å reparere betong

Vanskelig å reparere betong

Plast

Plastfliser har blitt produsert lenge og koster nesten ingenting. Den er laget av polyvinylklorid, gitt forskjellige former.

Det har følgende fordeler:
 • Mangfold. Plastfliser kommer i forskjellige farger og teksturer. Du kan uendelig velge mellom det..
 • Enkel installasjon. Prosessen med å legge en gang i plastfliser ligner på prosessen med å legge en mosaikk. Ett element er plassert, et annet klamrer seg til det, og så videre til hele banen er fullført.
 • Tekstur. Plastfliser er spesielt laget slik at selv i regnet er det umulig å skli på det..
 • Drenering. Som regel lages det spesielle hull i flisen for å tømme vannet..

Plastfliser til stier

Plastfliser til stier

Plast er ikke redd for fuktighet, ekstreme temperaturer og lider ikke av insekter. Det er ikke spesielt nødvendig å ta vare på det, det er nok å douse det med vann fra en slange.

Men det har også ulemper:
 • Enkelhet. Plastfliser ser på prisen, og ikke på hver sommerhytte vil det være mulig å passe det inn i det overordnede konseptet.
 • Skjørhet. Til tross for at plast ikke er redd for noe, slites det over tid og blir ubrukelig. Det skjer om fem år.
 • Tap av farge. Hvis stien er i solen, vil den over tid falme og bli falmet..

Treimiterende plast

Treimiterende plast

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Katalog over blomster for en sommerbolig (240 + bilder med navn): Alle reglene for å skape utrolig skjønnhet

Materialer for hånden

I tillegg til materialer som må kjøpes, om enn rimelig, eller skaffes gjennom venner, er det også materialer som du mest sannsynlig allerede har på gården..

Dekk

Hvis du har en bil, bør det være mange utslitte dekk fra den. Derfor kan de brukes på en nyttig måte.

Fordelene med en slik løsning er som følger:
 • Sparer. Det er alltid hyggelig å gi et nytt liv til en ting som allerede er brukt..
 • Tekstur. Gummien er grov å ta på, den glir ikke selv i regnet.
 • Pålitelighet. Gummi slites ut lenge – det er ikke redd for fuktighet, temperaturfall, skadedyr.
 • Enkel renovering. Hvis en del av sporet går i stykker, kan det enkelt byttes ut..

Å asfaltere stien i hagen

Å asfaltere stien i hagen

Selvfølgelig har han også ulemper:
 • Vanskeligheter med styling. For å sette dekkene må du lage en base under dem, sørge for drenering, kutte hvert dekk manuelt … Dette vil ta tid.
 • Kjedelig utseende. Alle dekk er svarte, det er ingen fargede. Derfor vil stiene i hagen være svarte, noe som ikke er spesielt interessant eller vakkert..

Det er veldig enkelt å lage et spor av dekk – dekkene kuttes slik at det oppnås lange bånd. Deretter blir brett funnet og bånd spikret til dem – fra et tverrbord til et annet. Etter at hele strukturen er lagt på en forberedt sandbase.

RådÅ spore dekk er bare fornuftig hvis du eller noen fra din nære familie har bil. Ellers kan det oppstå problemer for å få nye dekk for utskifting..

Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi) Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi) Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi)

Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi) Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi)

Plast flasker

Hvis du er vant til å drikke sitronade eller mineralvann, kan ikke flaskene kastes, men tilpasses som materiale for sporet. Fordelene er som følger:

 • Pålitelighet. Plasten som flaskene er laget av, er ikke redd for noe. Den kan bare bøye seg litt over driftsårene, men den råtner absolutt ikke..
 • Varighet. Det tar flere tiår før en plastflaske går i oppløsning. For naturen er dette skadelig, men for en person som bestemte seg for å lage stier av flasker for seg selv, er det nyttig – de vil tjene i veldig lang tid.
 • Massasje effekt. Å gå på de utstående bunnene på flaskene er nyttig for å forhindre flate føtter.
 • Enkel reparasjon og vedlikehold. Hvis noen av flaskene blir sterkt rynket, kan den byttes ut. Og du trenger ikke vaske dem i det hele tatt, med mindre du søler noe skittent..

Litt fantasi og får et interessant alternativ

Litt fantasi og får et interessant alternativ

Og følgelig ulempene:
 • Kompleksitet i styling. Hver flaske må fylles med sand og grus, hver må begraves for hånd – det tar tid og krefter.
 • Kjedelig utseende. Flaskene ser bra ut for prisen – det vil si billig. For å gi dem et vakkert utseende, må du prøve.

Flaskefeltteknologien er veldig enkel..

Sand og knust stein helles i hver flaske – for vekt. Deretter blir flaskene gravd ned i bakken der det vil være en bane, bunn opp, i kort avstand fra hverandre. Ovenfra er alt dette enten drysset med sand, eller helles med betong for å få en relativt flat overflate.

Minispor - vakre og kreative

Minispor – vakre og kreative

RådFor å gi flaskene et mer interessant utseende, kan du fylle dem med farget sand..

Den tredje er flaskehettene. De har følgende fordeler:

 • Pålitelighet. Som enhver plast lider de ikke av vann, varme, kulde og skadedyr..
 • Varighet. Som plastflasker tar det flere tiår å brytes ned.
 • Lysstyrke. Ved hjelp av omslag kan du legge ut bilder eller mønstre som vil se interessante og originale ut.

Alternativ fra plastlokk

Alternativ fra plastlokk

Det er også ulemper:
 • Kompleksitet i styling. Du må gjøre en innsats for å legge ut minst noe fra lokkene – denne prosessen ligner på å samle en mosaikk og kan ta flere dager eller til og med uker..
 • Kompleksiteten i forberedelsen. Det er nødvendig ikke bare å forberede en sandbase, men også å legge betong på den som dekslene skal settes inn i. Dessuten må dette gjøres sekvensielt, gradvis, men hell mer enn femti centimeter om gangen, ellers vil betongen tørke ut før du rekker å legge ut noe.

Denne spredningsmetoden er ganske plagsom.

Denne spredningsmetoden er ganske plagsom.

RådUnder plastdekslene er det godt å trekke frem en sti, som få mennesker går langs og som du kan ta deg god tid med. Da vil det bli en kreativ prosess og hvile, ikke i det hele tatt som det er travelt..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Fortau flisstier i landet – Design av en vakker gårdsplass (120+ bilder)

Nyanser

I tillegg til materialene, er det også verdt å nevne reglene som vanligvis legges veier:

 • Praktisk. Stien skal være behagelig å gå, og dette er mye viktigere enn hvordan det ser ut fra siden. Derfor er den beste måten å finne ut hvor det skal være å la innbyggerne på stedet tråkke stier på det, og deretter sovne eller fylle dem.
 • Tortuosity. Stiene skal ikke være rette – med mindre du selvsagt vil lage et eget skinn av en engelsk park. De må bøye seg på en bisarr måte. Så de ser mye vakrere ut..
 • Bredde. Den bør ikke være mindre enn sytti centimeter, ellers vil ikke to personer kunne spre seg på stien, og selvfølgelig vil ingenting passere langs den.
 • Plassering. Stiene skal være plassert minst en og en halv meter fra de nærmeste trærne – eller grenene skal være pent bundet opp slik at det er praktisk å passere under dem.
 • Kantstein. Ikke nødvendig i det hele tatt – stier laget av gress eller tre kan klare seg uten dem. Men for bulkmaterialer er de påkrevde. Ellers vil all grus eller all barken raskt krype gjennom hagen rundt.
 • Styling. Det er bedre å legge ut sporene om høsten, kort tid før regnet begynner. Denne merkelige timingen skyldes at stien i løpet av vinteren vil krympe og være mer egnet for å gå. Men denne regelen gjelder ikke bark og gress..
 • Tekstur. Hvis eldre bor på stedet, må du være spesielt forsiktig med teksturene på sporene. De skal ikke glides på.

DIY hagemosaikk

DIY hagemosaikk

Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi) Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi) Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi)

Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi) Hagestier med egne hender til lave kostnader: Hvor vakkert å arrangere? 180+ bilder av sommerhytter laget av forskjellige materialer (fliser, plast, gummi)

VIDEO: Hvordan lage en hagesti, samtidig veldig budsjett?

konklusjoner

Gangveier til en lav kostnad kan se bra ut – det viktigste er å være kreativ, tenke gjennom planen godt før du går i gang, og ikke glem nøyaktigheten.

Ikke arbeid i regnet, ikke glem viktige stadier i arbeidet, ikke forlat alt halvveis. Og – for å nyte prosessen. Dette er kanskje det viktigste.

FOTOGALLERI (mer enn 180 bilder)

Previous Post
Διαδρομές στη χώρα από πλακόστρωτα – Σχεδιασμός μιας όμορφης αυλής (120+ Φωτογραφίες)
Next Post
265+ husstiler – fasader som vil bli husket