15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Canna (90 bilder): typer og omsorg

Canna (90 bilder): typer og omsorg

Canna er en unik prydplante som ser luksuriøs ut allerede før blomstring på grunn av originaliteten til fargen på store blanke blader. De når 80 cm i lengde, og har en rik palett med nyanser som spenner fra grønt til lilla. Et enda større utvalg av farger kjennetegnes ved asymmetriske blomster, på samme tid som eksotiske orkideer og stolte gladioli. Hvit, rosa, gul, rød, med kant eller flerfargede sprut – de ser alle like imponerende ut både i gruppeplantinger og enkeltstående. Ulike varianter av kanner dekorerer blomsterbed, rabatki, miksbord, balkonger og loggier, og store prøver brukes til å danne hekker.

Hovedtyper

Til dags dato er det rundt 50 typer avlinger og mer enn 1000 varianter. Det er også mange klassifiseringer: varianter og arter kan variere i stammehøyde, farge på blader, knopper, blomstringstid og andre egenskaper. Vi vil vurdere de mest populære artene og variantene som vokser på personlige tomter og i leiligheter..

Canna hage

Dette navnet ble ikke gitt til en enkelt plante, men til en gruppe forskjellige store og småblomstrede hagehybrider som er mye brukt i blomsterbruk. Slike varianter er spesielt populære:

– “Amerika” med lilla blomster 12 cm i diameter, blomstrer midt på sommeren;

– “President” – har store blomsterstander opp til 30 cm lange, vokser ikke mer enn 1 m;

– “Sunny Beauty” – med tett grønt løvverk og luksuriøse blomster med gul krem. Høyden når 1 m;

– “Clara Buisson” – har vakre oransje blomster med flekkete kronblad og lilla blader.

Du kan også ofte finne representanter for sorten “German Titov” i hagetomter, som skiller seg ut med lilla-grønne blader og rosa blomster. Kultur er i stand til å bære frukt.

Canna hage Canna hage

Canna indisk

Denne kulturen er innfødt i det vestlige India, selv om den også er godt distribuert i Sentral- og Sør -Amerika. Anlegget er ganske høyt – voksne representanter når to meter i høyden. Bladene er lysegrønne, noen ganger med en rød stripe. Blomster har rosa og røde nyanser, samlet i en børste. Denne typen hermetikk har en lang blomstringstid, som begynner i juni og varer til sent på høsten..

Canna indisk

Canna hengende

Dens naturlige habitat anses å være sump og grunt vann ved sjøkysten. Arten vokser spesielt godt på jord mettet med humus. Den tilhører eviggrønne planter og når en høyde på 1,2 m. Bladene er ganske store – omtrent 12 cm brede og opptil 60 cm lange. Sammenlignet med dem er blomstene mye mindre, har en gulgrå fargetone. Arten brukes ganske ofte til landskapsarbeid, samt sitter rundt bassenger.

Canna hengende

Canna lav

Denne typen hermetikk har langstrakte halvmeter ovale blader med en lys grønn farge. Rødorange blomster, opptil 10 cm i diameter, samlet i pene blomsterstander.

Canna lav

Canna wyoming

En veldig original variant, som er særegen ved å bevare dekorativiteten til bronseløvverket gjennom sesongen. Canna Wyoming har stammer opp til 1,5 m høye med lyse oransje blomster. Blomstringens lengde er 10-12 cm, blomstringen er ganske lang og rikelig.

Canna wyoming

Canna Confetti

Kulturen er middels stor, men den kan skryte av skjønnheten i de gule kremblomstene med brunlige og røde flekker. Et slikt originalt variert utseende av knopper forklarer fullt ut navnet på kulturen..

Canna Confetti Canna Confetti

Kanna Richard Wallace

Planten kan vokse opp til 1 m. Den er høyt verdsatt av blomsteroppdrettere og landskapsdesignere for attraktive gule blomster med røde flekker og slag, som om de er kaotisk spredt over hele kronbladets overflate. Blomstringens lengde når 25 cm. Blomstringstiden er i begynnelsen av juli.

Kanna Richard Wallace

Riktig stell av badet

Som enhver blomstrende plante trenger canna omsorg. Den blomstrende kulturens helse, levetid og prakt avhenger av hvor høy kvalitet den vil være..

Belysning

Bostedet for Gangnam er valgt i solfylte områder, siden blomsten trenger god belysning. I delvis skygge vil kulturen også utvikle seg, spesielt aktivt vokse, men blomstring kan bli knapp eller forsvinne helt. Unge frøplanter trenger ekstra belysning før de plantes i åpen mark..

Baderomspleie - Belysning Baderomspleie - Belysning

Temperatur

Canna føles bra ved en gjennomsnittstemperatur, derfor vil området fra +15 til + 18C være optimalt for livet. Men under spiring, når de første skuddene vises, er det bedre at temperaturen er litt høyere, innenfor den vanlige romtemperaturen. Et viktig poeng – canna elsker kulhet, men tolererer ikke utkast, noe som bidrar til sykdommen hennes.

Baderomspleie - Temperatur Baderomspleie - Temperatur

Luftfuktighet

Kulturen foretrekker moderat fuktighet, derfor bør cannaen sprayes i tørketiden og blomsterpotter i husholdningen tørkes med en fuktig klut. Hvis det er overflødig vann i glasspannen etter vanning, må den helles ut for å unngå vannlogging av jorda. I bunnen av potten eller hullet er det viktig å ordne drenering fra sand eller ekspandert leire. Tørking av jorda bør ikke tillates, da intensiv fordampning gjennom brede blader vil begynne. Noen varianter foretrekker våtere jordsmonn nær vannmasser.

Kanalpleie - Fuktighet Kanalpleie - Fuktighet

Vanning

Canna trenger regelmessig og moderat vanning før skudd vises. En mer rikelig drink av planten er nødvendig i blomstringsperioden, men det er viktig å forhindre vannlogging og stagnasjon av vann, noe som vil føre til utvikling av soppsykdommer i rhizomet. Innendørs arter vannes etter behov med avgjort vann. For vanning av hermetikk i en personlig tomt, er det også bedre å bruke avgjort oppvarmet vann, som kan samles i en bøtte på forhånd.

Kanalpleie - Vanning Kanalpleie - Vanning

Gjødsel og fôring

Gjødsling og påfylling av jorda regelmessig er nødvendig. For dette brukes organiske og mineralske sammensetninger vekselvis. Som regel bør den første fôringen utføres med en nitrogenholdig sammensetning, og den andre med en kaliumfosfor. Innendørs prøver blir befruktet med komplekse dressinger for innendørs blomstrende planter.

Cannabis Care - Gjødsel og fôring Cannabis Care - Gjødsel og fôring

Skadedyr og sykdommer

Canna er resistent mot sykdommer og skadedyr, men visse farer oppstår fortsatt. Først og fremst snakker vi om soppsykdommer, som oftest ikke kan kureres, og planten dør. Ved høy luftfuktighet med en samtidig nedgang i temperaturen kan en sopp utvikle seg og provosere sykdommen “grå råte”. Brune segmenter dukker opp på planten, som raskt dekkes med sporer som kan overføres til nabokulturer. For å unngå sykdom må du følge reglene for omsorg, planting, timing og dosering av næringsstoffer.

Ikke mindre farlig er “rustsoppen”, som aktiveres i svært vanntett jord. Først vises brune flekker på canna -bladene, deretter tørker løvet opp og faller helt av. Som et forebyggende tiltak er det viktig å observere moderat vanning..

Agurkmosaikkviruset kan gjenkjennes av de trådlignende mønstrene på bladene. Infisert løv er i stand til å frigjøre stoffer som tiltrekker skadedyr, så den syke planten må fjernes umiddelbart..

Trusselen mot kultur er ikke bare plager, men også skadedyr, hvorav følgende typer er spesielt farlige:

Bladlus – velger unge skudd som bosted, og spiser på sin egen juice. Du kan bli kvitt det ved å rense med såpevann;

Edderkoppmidd – forårsaker stor skade på fotosynteseprosessen, den er også farlig fordi den kan bære infeksjoner. Tørr luft bidrar til utseendet, derfor er det nødvendig å øke luftfuktigheten i atmosfæren, vaske og spraye kulturen;

Skeden er farlig for sin evne til å produsere et stoff som provoserer utviklingen av en spesifikk sopp (sot). Hun legger seg på baksiden av bladplatene. Du kan bli kvitt det ved mekanisk behandling;

Nematoder – Skader canna røtter. For å bevare kulturen vil jordbehandling med insektmidler være nødvendig.

Snegler som bærer infeksjoner gjør også mye skade. Å grave jorda og samle ugress kan bidra til å redusere antallet betydelig. Du kan også mulch jorda rundt planten ved hjelp av furunåler, sagflis – dette vil skape en pålitelig barriere.

Canna - skadedyr og sykdommer Canna - skadedyr og sykdommer

Hvordan transplantere canna

Cannes transplanteres til åpen mark i andre halvdel av mai, nærmere sommeren, når faren for frost forsvinner. Blomsterhandlere har en hemmelighet som gjør at de kan oppnå bedre plantetilpasning og frodig blomstring: det er nødvendig å lage en slags “sengetøy” av fersk gjødsel.

Til å begynne med graves et ganske dypt hull fra en halv meter, i bunnen av hvilket et lag gjødsel på ca 20 cm legges, noe som gir røttene varme. Da er det nødvendig å helle et lag jord med samme tykkelse og først deretter plante cannaen. Ved planting er rikelig vanning nødvendig. Busken er innpodet på en dybde på ca 10 cm. Det er viktig å observere avstanden mellom buskene og sengene – den bør være minst 50 cm. Den første blomstringen kan observeres på halvannen til to måneder.

Noen ganger blir kulturen transplantert om høsten, og endrer habitatet fra en hagetomt til en innendørs blomsterpotte. I dette tilfellet, før du transplanterer den i en romslig gryte med en diameter på en halv meter, er det nødvendig å behandle bakken med et insektmiddel for å unngå inntrengning av skadedyr i hagen..

Hvordan transplantere canna Hvordan transplantere canna

Reproduksjon hjemme

Du kan dyrke en canna selv på to måter – ved å så frø eller dele en eksisterende busk med en rot. Å dyrke frøplanter fra frø bærer en viss risiko, ettersom frøplanter ofte viser synlige avvik fra den opprinnelige sorten. Hvis det er nødvendig å skaffe en bestemt variant med en identisk fargepalett, er det bedre å bruke metoden for å dele rhizomet.

Formering av canna frø

Cannu såing for frøplanter begynner i februar. Men denne prosessen innledes med en obligatorisk “hard” frøbehandling – de må først oppbevares i kulden i et par timer, for deretter å skylles med kokende vann. De tilberedte frøene blir fordypet i en beholder med jord og plassert på et lyst, varmt sted. Om en måned kan du forvente de første skuddene. I slutten av mars utføres den første plukkingen i små potter, opptil 15 cm i diameter. På hagetomten kan de plasseres på slutten av våren, mens du velger et sted som er stengt for vind og trekk.

Formering av canna frø Formering av canna frø

Canna forplantning ved å dele rhizomet

Dette er en ganske enkel og effektiv måte å få nye representanter for din favoritt Cannes -variant. I september er det nødvendig å fjerne rhizomet forsiktig og overføre det til et kjølig rom (kjeller). I slutten av mars deles roten på en slik måte at hver avskårne del har minst to knopper. Skiver må behandles med kull. De resulterende emnene må sendes til drivhuset, drysset med jord på toppen. Med utseendet på fullverdige blader må buskene først plasseres i potter, og først i juni kan de flyttes i bakken.

Canna forplantning ved å dele rhizomet Canna forplantning ved å dele rhizomet

Canna – bilde

Canna har blitt verdsatt av blomsteroppdrettere i århundrer og er mye brukt i landskapsdesign. Dens lyse blomster mot bakgrunnen av frodig løv gir et elegant utseende til denne planten, som på grunn av sin dekorativitet kan ta en stolthet i midten av ethvert blomsterarrangement, bli en dekorasjon av en balkong, terrasse, leilighetsinteriør. I vårt fotogalleri kan du bli kjent med de forskjellige typer hermetikk, sette pris på deres yndefulle skjønnhet og særegenhet. Gledelig visning!

Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde Canna - bilde

Previous Post
Αγγλικό τριαντάφυλλο (85 φωτογραφίες): τύποι και ποικιλίες, φροντίδα
Next Post
Japansk spirea (90 bilder): typer og omsorg