15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan rense karbonforekomster fra et jern: 7 måter

Hvordan rense karbonforekomster fra et jern: 7 måter

Over tid står enhver husmor overfor problemet med karbonforekomster på jernet. Og uansett hvilke moderne bjeller og fløyter det elektriske apparatet kan skryte av, kan det lett forstås av denne “sykdommen”. Men fortvil ikke! Mange års folkelig erfaring har samlet mange måter du kan eliminere uakseptabel forurensning av jernet på, og i vår artikkel vil vi snakke mer om dem..

1. Vi rengjør jernet med salt

Den rimeligste måten er å rengjøre jernet fra karbonforekomster ved hjelp av salt. For å gjøre dette kan du bruke enkelt bordsalt, gjerne større. Enda bedre, ta havsalt for rengjøring. For å oppnå best effekt må jernet varmes opp. Deretter handler vi på en av tre måter:

1. Strykejernet må varmes opp og slås av. Dryss overflaten på sålen med salt og tre fuktige filler til karbonavsetningene forsvinner. På slutten av prosedyren må overflaten tørkes med en tørr klut. Under rengjøringen må du handle veldig forsiktig slik at saltkrystallene ikke kommer inn i damputløpshullene..

2. Slå på strykejernet og still inn den mest skånsomme modusen på regulatoren med lavere oppvarmingsgrad. Hell deretter salt i en osteklut eller en tynn fille som er brettet i to, og i en slik kompress, tre overflater. Ved å bruke denne metoden kan du rydde opp i enkelt smuss.

3. Enheten må være skikkelig oppvarmet. Mens det får temperatur, legger du tykk papp på strykebrettet, hell salt på det. Så, med en oppvarmet bunn, passerer vi saltkornene i en sirkulær bevegelse til smusset er rengjort.

I dag er det mange nye elektriske apparater, og salt er kanskje ikke egnet for hvert belegg. Strykejern med teflonoverflate kan for eksempel ikke rengjøres med det..

Slik rengjør du jernet fra karbonforekomster - Rengjør strykejernet med salt Slik rengjør du jernet fra karbonforekomster - Rengjør strykejernet med salt Slik rengjør du jernet fra karbonforekomster - Rengjør strykejernet med salt

2. Påføring av eddik

En annen enkel metode som ikke krever spesielle materialkostnader, er å fjerne karbonforekomster fra jernet med eddik. Hvis du prøver å holde øye med det elektriske favorittapparatet ditt, kan små sotflekker enkelt fjernes ved å dynke en bomullspinne eller en klut i eddik. Forresten, ikke glem hullene til damputløpet – de kan også rengjøres med eddik med en bomullspinne for ørene. Etter en slik rengjøring må strykejernet på strykejernet tørkes..

Hvis eddik ikke kan takle plakk alene, tilsett ammoniakk, men vær oppmerksom på at enheten må være helt kald..

Ofte tar vertinner bare hensyn til karbonforekomster når det blir helt umulig å stryke og det er ganske vanskelig å eliminere slik forurensning. I dette tilfellet kan eddik også redde situasjonen: det er nødvendig å fukte en klut grundig med den om kvelden og legge et strykejern på toppen, la den stå i denne posisjonen til morgenen. I de fleste tilfeller myker og til og med betydelig plakk lett av i løpet av denne tiden. Vær oppmerksom på at eddik har en ganske skarp lukt, så ikke la en slik “sammensetning” være i stua – den må isoleres (for eksempel tas ut på balkongen).

Hvordan fjerne karbonforekomster fra et jern - Påføring av eddik Hvordan fjerne karbonforekomster fra et jern - Påføring av eddik Hvordan fjerne karbonforekomster fra et jern - Påføring av eddik

3. Rengjør strykejernet med salt og eddik

De beste rengjøringsresultatene kan oppnås ved å kombinere salt og eddik. Disse to komponentene må blandes i en liten kjele og settes på bål under omrøring til saltet er fullstendig oppløst. I dette tilfellet er det viktig å ikke koke opp løsningen. Den ferdige løsningen må avkjøles litt for ikke å brenne deg, fukt deretter en klut i den og gni de forurensede områdene grundig. I vanskelige tilfeller kan du bruke en myk børste (du kan ikke bruke en metallbørste). Deretter må du tørke overflaten med en tørr klut, varme strykejernet og stryke den gamle kluten med den. Ifølge vertinnen, selv om lukten av denne hjemmelagde rengjøringsløsningen ikke er veldig god, er rengjøringsegenskapene gode..

Hvordan fjerne karbonforekomster fra jernet - Rengjøring av strykejernet med salt og eddik

4. Fjerne karbonforekomster med brus

Rengjøringsevnene til brus har vært kjent for husmødre i lang tid. Ofte brukes det til å rengjøre spesielt komplekse forurensninger på fat, rørleggerarbeid, og brukes i fordøyelsen. Faktisk, hvorfor ikke rengjøre strykejernet med det? Du kan ta natron eller brus, mens arbeidet bør utføres med gummihansker, siden brusblandingen kan irritere huden. Brus må blandes med litt vann til en homogen pasta er oppnådd. Vi samler sammensetningen på en fille eller børste og tre av sålen på jernet vårt, og sørger for at pastaen ikke faller ned i hullene. Når overflaten er fullstendig rengjort, må den tørkes av med en tørr klut..

Hvordan fjerne karbonforekomster fra et strykejern - Fjerne karbonforekomster med natron

5. Bruk av flytende kjemikalier

Jernets overflate kan settes tilbake til sin rette tilstand ved bruk av ganske etsende væsker, som inkluderer neglelakkfjerner og aceton. De takler spesielt godt karbonforekomster fra polyetylen eller syntetiske stoffer. Det er nok å fukte kluten med løsningen og tørke av smuss. Arbeid må utføres med hansker. Det er verdt å vurdere at væsker avgir en ganske skarp lukt, så det er lurt å bruke dem i et godt ventilert område. Hvis du absolutt hater slike “aromaer”, kan du bruke hydrogenperoksid. Det er luktfritt – bare fukt en klut med den og gni flekkene.

Hvordan rengjøre karbonforekomster fra et jern - Bruk av flytende kjemikalier

6. Parafinlys

En av de mest “eldgamle” metodene våre oldemødre brukte var bruk av et parafinlys for å fjerne karbonforekomster fra jernet. På forhånd må du varme opp det elektriske apparatet grundig og forberede et brett som dråper varm voks drypper på.

Så, vi pakker lyset inn i en tett klut (det er bedre å bruke bomull) og tørker av karbonavsetningene. Jernet må holdes vippet slik at voksen kan renne fritt og ikke komme inn i damphullene. Ellers, frosset i disse hullene, vil det varme opp under neste stryke- og flekkklær. På slutten av prosedyren, tørk overflaten ren med en tørr klut.

Hvordan rengjøre jernet fra karbonforekomster - Parafinlys

7. Spesiell blyant for rengjøring av strykejernet

Hvis du ikke er tilhenger av folkemetoder for å håndtere karbonforekomster på jernet, eller hvis de viste seg å være maktesløse, kan du kjøpe en spesiell kjemisk blyant designet for disse formålene. Strykejernet må slås på og varmes grundig opp. Deretter gnir vi overflaten med en blyant og slår av apparatet.

Den kjemiske rengjøringsprosessen starter snart – karbonavsetningene begynner å flake av. Du må ta en myk klut og tørke av myknet smuss. Deretter tørkes basen av med en fuktig klut. I prosessen kan det dukke opp en ubehagelig lukt, som du ikke bør frykte – dette er bare fordampning av ammoniakk, som er en del av blyanten.

Hvordan fjerne karbonforekomster fra strykejernet - Spesiell blyant for rengjøring av strykejernet

Previous Post
Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα (80 φωτογραφίες)
Next Post
Toalettdesign i Khrusjtsjov (80 bilder)