15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gipsplater (75+ bilder)

Gipsplater (75+ bilder)

Arrangement av buede åpninger er en populær teknikk som lar deg justere plassen til en stue, gi den en spesiell moderne atmosfære, noen ganger med notater av luksus fra de siste århundrene. Det er mange materialer du kan lage buede hvelv fra, men i interiør brukes oftest lette gipsstrukturer, som har mange fordeler og fortrenger store strukturer. I vår artikkel vil vi vurdere ulike ideer for å dekorere buer i interiøret, måter å arrangere og dekorere dem på..

Fordeler med gips

Gips er et populært materiale i dag som lar deg lage design i et interiør i enhver konfigurasjon. Dette skyldes materialets fleksibilitet for behandling, dets enkle og hurtige installasjonsarbeid. For å bygge det enkleste buede hvelvet trenger du ikke spesielle ferdigheter, det er nok å designe en liten profilbase og kappe den med ark. Noen ganger i konstruksjonen av mer komplekse former brukes buet gipsvegg, som er mye tynnere enn vanlig..

Materialsortimentet inkluderer også den såkalte fuktresistente gipsplaten. Med sin hjelp kan du trygt bygge hvilken som helst struktur, inkludert buede hvelv, i rom som bad eller kjøkken. Han er ikke redd for forhold med høy luftfuktighet og temperaturendringer.

Den udiskutable fordelen med materialet, som forklarer populariteten, er den lave kostnaden, kombinert med egenskaper med høy styrke..

Gipsvegger - Fordeler med gips Gipsvegger - Fordeler med gips

Interiørdesign ideer for buer

Det er ganske mange måter å bruke buede hvelv. Du kan betinget dele det funksjonelle formålet med buene i flere hovedgrupper..

Buer som justerer boareal

Oftest erstattes de av innvendige åpninger, som lar deg bli kvitt dørpaneler som roter opp plassen. Dermed er hjemmet fylt med mye luft og lys. En viktig funksjon av buen er også å delta i soningen av boarealet. For eksempel, med deres hjelp, kan du velge et barnehjørne i et rom, et kontor eller en sovesofa. Ofte er buer arrangert i studioleiligheter, som skiller arbeidsområdet på kjøkkenet. Ved å feste balkongens territorium til boarealet, kan åpningen lett slås med et buet hvelv, og den nedre delen av veggen, som er forbudt å rive, kan brukes til utstyr på en bardisk eller et skrivebord.

Ideer for å dekorere gipsbuer i interiøret - Buer som justerer boarealet Ideer for å dekorere gipsbuer i interiøret - Buer som justerer boarealet Ideer for å dekorere gipsbuer i interiøret - Buer som justerer boarealet

Dekorative buer av gipsplater

I tillegg til at buede hvelv kan spille rollen som et aktivt element i interiøret, er de i stand til å utføre en rent dekorativ rolle, og understreker med sin design en spesiell interiørstil. Slik utstyrer de falske buer i form av veggnisjer, som du kan velge en aksentsone med, utstyre et speil, et bilde i det indre rommet, installere en TV eller små hyller. Sengegavl er ofte kronet med lignende strukturer, og for en lang korridor kan de bli en praktfull dekorasjon, som utfyller den viktigste interiørportalen.

Ideer for å dekorere gipsbuer i interiøret - Dekorative gipsbuer Ideer for å dekorere gipsbuer i interiøret - Dekorative gipsbuer

Multifunksjonelle buer

Buer kan også utstyres for oppbevaring av forskjellige husholdningsredskaper, pyntegjenstander. For eksempel, som vist på bildet, for hele strukturens varighet, utstyre hyller som gjentar buens form. Designet viser seg å være ganske romslig – du kan lagre mange ting her uten å ta ekstra romareal.

I en lang korridor kan nisjebuer enkelt erstatte en garderobe hvis du utstyrer dem med forskjellige hyller. Fraværet av dører vil gjøre atmosfæren så romslig som mulig, og de hvelvede hvelvene vil skape en spesiell stilig atmosfære og bli til interiørdekorasjon.

Ideer for å dekorere gipsbuer i interiøret - Multifunksjonelle buer Ideer for å dekorere gipsbuer i interiøret - Multifunksjonelle buer

Typer gipsbuer

Bueopprettelse er en kreativ prosess som lar deg eksperimentere med hvilken som helst form. Noen ganger har slike design et fantastisk utseende, med mange kurver og dekorative innsatser. Likevel er det hovedtyper av buede hvelv, som fungerer som grunnlag for å lage forskjellige variasjoner, nemlig:

1. Roman – bue, som er et hvelv med en halvcirkelformet form. Dette er den vanligste typen buet tak, som også kalles klassisk. Denne designen ser bra ut i rom med stor takhøyde. I lave rom kan du gi den en lavere, men bredere form..

2. Britisk – ideelt for rom med lav takhøyde, da den buede avsatsen har en avkortet radius og avrundede hjørner og glatte former visuelt “hever” høyden på veggene.

3. Elliptisk – en variant som ligner den forrige, men hjørnene her har ikke avrunding. Alvorligheten av skjemaene tillater bruk av slike strukturer i kombinasjon med buer av en annen modifikasjon..

4. Trapesformet – strukturen består av brutte linjer. På grunn av mangelen på avrundede former ser det ganske lakonisk ut. Denne ikke-standardiserte designen er mer vanlig i moderne stiler..

5. Square – den enkleste, ved første øyekast, form, også kalt en portal. Faktisk er dette en vanlig døråpning, men etterbehandlingsmaterialer gir en spesiell estetikk. Ofte utvides døråpningen, dekorert med utskårne elementer i tre, sidesøyler. I denne formen ser buen flott ut i en klassisk interiørstil. Hvis du vil plassere strukturen i et moderne interiør, kan du plassere flere små portaler på sidene av den, og la åpningene stå uten unødvendige dekorasjoner..

6. Thai – en av de ikke -standardiserte asymmetriske typene, der den buede svingen bare påvirker den ene siden, og den andre forblir rett. Denne designen er perfekt for moderne stiler av moderne, høyteknologisk, så vel som orientalske trender..

7. I orientalsk stil – buene har en kuppelform, de ser vakreste ut i høye rom. Ofte er orientalske interiører ikke bare fylt med innvendige buer – slike skjemaer brukes til å organisere nisjer, vindusåpninger.

Gipsvegger - Typer Gipsvegger - Typer Gipsvegger - Typer Gipsvegger - Typer

Dekorer gipsbuer

Du kan dekorere en gipsbue med forskjellige materialer. Som finish er polyuretan perfekt, hvorfra alle slags dekorative elementer er laget. Ved å bruke polyuretanoverlegg kan du lage komplekse ornamenter, balustre, lister og søyler og gjøre åpningen til et kunstverk.

Et annet flott materiale er kunststein. Moderne materiale etterligner naturstein med en unik tekstur og form, som lar deg lage unike respektable interiører. Materialet er ganske lett, men det har høy styrke og motstand mot enhver påvirkning, derfor er det tillatt å bruke i alle lokaler. Kunststein har et stort utvalg av typer, farger og teksturer, slik at du enkelt kan velge det mest passende alternativet for en stilig design.

Bakgrunn er det rimeligste materialet som kan dekorere en buet åpning ikke verre enn andre dyre materialer. Å ha et stort utvalg av utskrifter, teksturer og mønstre kan bidra til å skape de mest kreative variasjonene i finish. Bakgrunn er valgt for å matche veggene eller omvendt, kontrastert markere det buede hvelvet. Buer dekorert med kork tapet ser originale ut. For dette brukes ofte selvklebende lerret, som har en stor palett med nyanser..

Maling er et annet billig etterbehandlingsalternativ. Fordelen er at innredningen påføres på den enkleste og raskeste måten, og fargen kan alltid endres om nødvendig, bevæpnet med et nytt fargevalg og en pensel. Tegninger vil gi en spesiell originalitet til det buede hvelvet – det viktigste er at de samsvarer med rommets stil. Du kan håndtegne forskjellige komposisjoner eller bruke sjablonger hvis du er i tvil om din kunstneriske evne..

Mosaic er et materiale som er vann-, lysfast, slagfast, slitesterk og til syvende og sist estetisk sjarm. En mosaikk er laget av keramikk, glass, naturstein, og dets individuelle elementer kan ha forskjellige former i form av et kvadrat, ovalt, rektangel, etc. beroligende pastellfarger, og for noen moderne design kan du velge et speil eller glass.

Dekorativ gips lar deg lage glatte og uttrykksfulle relieffer etter eget skjønn, gjentatte ganger male. Det er ganske enkelt å påføre på overflaten og krever ikke perfekt førjustering. Ved å bruke dette materialet kan du lage forskjellige mønstre og basrelieffer som vil bli en unik interiørdekorasjon.

Tre- og plastpaneler brukes sjelden til etterbehandling av buede åpninger. Dette skyldes først og fremst kompleksiteten i installasjonen, som krever perfekt justering av basen eller arrangement av ekstra dreiebenk. I utgangspunktet er panelene laget av firkantede buer eller de nær dem i form, uten betydelig avrunding.

Gipsbuer - Dekorasjon Gipsbuer - Dekorasjon Gipsbuer - Dekorasjon

Gipsbuer – bilder og designideer

Avslutningsvis inviterer vi deg til å se på galleriet vårt, hvor vi prøvde å samle mange bilder av den vakre designen av gipsbuer i interiøret. Vi håper disse eksemplene vil inspirere deg til å lage ditt eget arkitektoniske mesterverk. Gledelig visning!

Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer Gipsbuer - bilder og designideer

Video: Gjør-det-selv gipsbue

Previous Post
Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα (80 φωτογραφίες)
Next Post
Toalettdesign i Khrusjtsjov (80 bilder)