15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Regulering av rom for foreldre og barn

Regulering av rom for foreldre og barn

Til tross for at byer vokser i et ganske raskt tempo, står mange familier i dag overfor mangel på bolig. Denne utgaven er spesielt relevant for unge familier som drømmer om sitt eget hjem. Familier må ofte klemme seg i små ettromsleiligheter med barna sine, noe som skaper betydelig ubehag. I vår artikkel vil vi snakke om hvordan du rasjonelt kan distribuere et rom for foreldre med et barn, ved hjelp av soneringsmetoden for å gjøre det så behagelig som mulig for hvert familiemedlem..

Hva er sonering og hvorfor er det nødvendig

Å sonere et rom betyr å dele det betinget i de nødvendige områdene for et behagelig opphold for hvert familiemedlem. Dette kan gjøres på forskjellige måter, hvis valg avhenger både av eiernes utmerkede preferanser og av opptakene i rommet..

Hver person trenger et personlig rom, og i tilfelle når en familie med et barn blir tvunget til å bo i ett rom, blir dette problemet spesielt relevant. Barnet må ha sitt eget hjørne hvor det kan leke, studere og slappe av, mens foreldrene har all rett til privatliv.

Oftest arrangeres et hjørne for et barn i nærheten av et vindu, hvor det er mye dagslys, og varmeapparater fungerer om vinteren. Også for disse formålene kan du bruke nisjer eller lagringsrom tilgjengelig på rommet. Bare de mest nødvendige møblene skal fylle resten av rommet..

Som soveplass for foreldre kan du kjøpe en sofa som, når den er brettet, blir til et hvilested for hele familien. Det er bedre å erstatte den totale kroppsveggen med et modulært sett, og velge de mest nødvendige elementene. Ved å utføre reparasjonsarbeid må du ta vare på arrangementet av belysning av høy kvalitet på alle områder.

Ofte er romslige stuer, soverom delt inn i soner med forskjellige etterbehandlingsmaterialer for vegger, tak og gulv. I dette tilfellet er dette ikke det beste alternativet; for å lage fullverdige individuelle soner, bør du velge en av metodene beskrevet nedenfor.

Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Hva er sonering og hvorfor er det nødvendig Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Hva er sonering og hvorfor er det nødvendig

Sone et rom med skillevegger

Utseendet på det moderne byggemarkedet av materialer som gips gav mange muligheter til å legemliggjøre noen designideer, for å utføre ombygging av boliger på kort tid, for å fylle det med nye arkitektoniske elementer.

I sonering av rom er gipsplatepartisjoner ofte det mest vellykkede alternativet. Med deres hjelp kan du ikke bare skille et bestemt territorium (i vårt tilfelle barnehage), men også introdusere nye funksjonelle elementer.

Når du skiller barneområdet, bør du ikke la deg rive med globale strukturer, som ganske enkelt vil blokkere tilgangen til luft og dagslys til resten av rommet. Du kan bygge en elegant skillevegg ved å gi den forskjellige nisjer og hyller. Gipsets evne til å bli lett behandlet gjør det mulig å lage forskjellige originale design som vil bli et høydepunkt i interiøret.

Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Sone et rom med skillevegger Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Sone et rom med skillevegger Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Sone et rom med skillevegger

Regulering av et rom med skyvedører

Skyvedører er et vanlig element i moderne interiør. I motsetning til konvensjonelle svingekonstruksjoner, krever de ikke ekstra plass slik at sarmene kan åpnes fritt – dørene beveger seg ganske enkelt til siden ved hjelp av rullemekanismer.

Hvis vi snakker om sonering av ett rom, her er det bedre å foretrekke design med glassdører, som kan være helt gjennomsiktige, halvmatte eller i tillegg dekorert med mønstre. Hvorfor glass? Fordi det overfører lys perfekt og ikke roter opp plassen. I motsetning til frykten for at dette materialet er ganske skjørt, er moderne glassstrukturer laget av supersterkt herdet glass, som ikke er lett å bryte..

Installasjon av dører er også fordelaktig ved at de kan lukkes tett. Hvis for eksempel gjester kommer til foreldrene, vil de lukkede dørene gi ekstra lydisolering, og barnet vil kunne sove fredelig om kvelden..

Hvordan sonere et foreldre -barnerom - Sone et rom med skyvedører Hvordan sonere et foreldre -barnerom - Sone et rom med skyvedører Hvordan sonere et foreldre -barnerom - Sone et rom med skyvedører

Hvordan sone et rom med gardiner

I små rom, der det er ganske vanskelig å plassere en skillevegg eller dører, vil gardiner være en virkelig frelse. Stoffduker vil se lette og elegante ut, dessuten kan de fjernes når som helst hvis det ikke er behov for sonering.

Imidlertid er ulempen at gardinene vil samle støv og må vaskes med jevne mellomrom. Du kan kjøpe to sett – mens noen lerret er i vasken, henges andre. Dermed vil utformingen av rommet oppdateres med jevne mellomrom..

Et av de beste alternativene er tosidige gardiner. Du kan velge en modell der den ene siden vil passe til fargepaletten til barnehjørnet, og den andre – foreldresuiten.

Hvis tette lerreter som henger i bølger ikke passer deg, bør du vurdere alternativet med trådgardiner, kjent som muslin. De lar deg effektivt drapere rommet og dele rommet til et lite rom i separate hjørner med tynne bekker..

Hvordan sone et rom for foreldre og et barn - Hvordan sone et rom med gardiner Hvordan sone et rom for foreldre og et barn - Hvordan sone et rom med gardiner

Regulering av et rom med møbler

En ganske enkel måte som lar deg skille barneområdet uten å overbelaste rommet med unødvendige elementer, er å bruke møbler. I dette tilfellet snakker vi om stativer og skap, som er installert på grensen til sonene vinkelrett på veggen. I tillegg til at rommet vil bli delt inn i to funksjonelle soner, vil det bli beriket med et ekstra møbel, som vil bli et romslig oppbevaringsrom for mange ting. Åpne hyller vil inneholde bøker, blader, vaser, fotografier og annet tilbehør. Hvis skapet har dører, er det bedre at de glir og ikke krever ekstra plass for å åpne..

Hvordan sonere et foreldre -barnerom - Sone et rom med møbler Hvordan sonere et foreldre -barnerom - Sone et rom med møbler Hvordan sonere et foreldre -barnerom - Sone et rom med møbler

Sone et rom med en pallplassering

Til slutt er et av de mest interessante soneringsalternativene arrangementet av et podiumtrinn, som vil hjelpe til med å romme ikke bare ett eller to barn, men flere. Alt avhenger av typen struktur, eller rettere sagt, dens høyde og romslighet. Trinnet kan være lavt (10-15 cm) og tjene til den formelle separasjonen av barnehageområdet. Denne designen gir interiøret en viss originalitet, modernitet, men vil ikke være praktisk..

Enten det er en høy pallplass. Det er ganske mange alternativer for driften. For det første, i dypet av trinnet, kan du plassere et voluminøst lagringssystem med skuffer, som vil bli kvitt unødvendige, store klesskap. På selve trinnet vil det være en barneseng og et skrivebord. Hvis taket i rommet er høyt nok, kan du spare plass enda mer effektivt – installer en loftseng med et arbeidsområde på første etasje, og barnet vil ha nok plass til spill.

Det andre alternativet lar deg utstyre flere soveplasser, noe som kan være en utmerket utvei for en familie med to eller tre barn. I dette tilfellet er uttrekkbare senger innebygd i den indre delen av podiet, som rulles ut ved hjelp av enkle rullemekanismer. Om morgenen skyves sengene inn i hulrommet på pallen, og om kvelden trekkes de ut uten å ta nyttig plass gjennom dagen. Hele den øvre plattformen til trinnet forblir ledig – her kan du installere et skrivebord (og mer enn ett) eller organisere et lekeområde med et mykt teppe, avhengig av barnets alder.

Ofte er trinnene på pallen laget i form av skuffer, hvor du kan legge sengetøy, sengetøy eller andre nødvendige ting..

Det er verdt å merke seg at pallen, selv om den skiller barnas territorium, visuelt etterlater den helt åpen, slik at du i tillegg kan installere en partisjon eller henge et gardin.

Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Sone et rom med et pallarrangement Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Sone et rom med et pallarrangement Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Sone et rom med et pallarrangement Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Sone et rom med et pallarrangement

Tilrettelegging av barnerommet

I tillegg til å tildele et eget område til barnet sitt, bør foreldrene prøve å utstyre det så komfortabelt som mulig. Først og fremst gjelder dette belysning og dekorasjon av høy kvalitet. Hvis barnehjørnet ligger ved vinduet, vil det være nok dagslys, slik at du kan installere et par ekstra lokale belysningsenheter: en bordlampe, en lampe over sengen.

Når det gjelder veggdekorasjonen, er det to alternativer: behold det på samme måte som i fellesrommet, eller gjør det mer kontrasterende. Du kan lime lysere lerret, dekorere en av veggene med fototapet, ta hensyn til barnets alder og kjønn.

Det er bedre å velge møbler som er mer funksjonelle, for eksempel en loftseng som ikke bare kombinerer en seng i andre etasje, men også et skrivebord og et skap i første etasje ville være et utmerket valg. Dermed vil ditt barns personlige verden bli fargerik, romslig og multifunksjonell..

Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Arrangement av et barnerom Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Arrangement av et barnerom Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - Arrangement av et barnerom

Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn – foto

Galleriet vårt inneholder mange bilder som viser ulike ideer for sonering av et rom for foreldre og et barn. Vi håper de vil hjelpe deg med å lage det beste boligprosjektet der hele familien vil føle seg så komfortabel som mulig. Gledelig visning!

Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto Hvordan sonere et rom for foreldre og et barn - foto

Previous Post
Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα (80 φωτογραφίες)
Next Post
Toalettdesign i Khrusjtsjov (80 bilder)