15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme: bilder og navn

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme: bilder og navn

Å dekorere en leilighet med innendørs planter og blomster er en fin måte å bringe lyse farger, friskhet og aroma av vår-sommerdekorasjon i atmosfæren. Men når vi kjøper en annen blomsterpotte, tror vi ofte ikke at den også kan være ganske utrygg. Familier med barn, som er mest følsomme for negative påvirkninger, må være spesielt forsiktige når de velger innendørs flora -representanter. I vår artikkel vil vi vurdere hvilke blomster som er uønskede å ha innendørs fra vitenskapens synspunkt, så vel som planter som er ugunstige for familieatmosfæren ifølge østlig filosofi om Feng Shui og folkeobservasjoner..

10 farlige planter for hjemmet

Faktisk er listen over planter som kan skade mennesker veldig stor. Alle er delt inn i fire hovedfamilier: aroid, euphorbia, kurt og nightshade. Den største faren er giftig plantesaft, derfor må du huske om hansker når du arbeider med dem, og ikke glem å vaske hendene grundig. Deretter tar vi en titt på de 10 mest skadelige innendørs blomstene.

1. Dieffenbachia

En populær stueplante med navnet på den tyske botanikeren I.F. Dieffenbach, har luksuriøse frodige blader, hvis variert farge ser ganske imponerende ut. Hjemmeavlernes kjærlighet til planten skyldes ikke bare dekorativiteten, men også dens attraktivitet, så vel som de solide dimensjonene, som de ofte er dekorert med loggier, balkonger, isolerte verandaer. Faren for dieffenbachia ligger i den giftige juicen, som lett frigjøres når den blir skadet. Hvis det kommer på slimhinnene, kan det lett forårsake brannskader, så det anbefales ikke å installere blomsterpotten i rom der det er barn.

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Dieffenbachia Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Dieffenbachia

2. Azalea

Utmerkede blomsterpotter med enkle og doble blomster kan ikke etterlate likegyldige kjennere av floraens verden. Azalea blir ofte en ekte dekorasjon av innendørs plantesamlinger. Disse søte blomstene gis for ferien, plassert i kontorlokaler. Bak den uforlignelige skjønnheten til azalea er det imidlertid samtidig en betydelig fare – saften som fyller stilkene inneholder giftige elementer som kan forårsake stor skade på kroppen ved svelging, derfor lider barn og dyr oftest. Ved forgiftning kan symptomer som svakhet, kvalme, oppkast og hjertesvikt oppstå. I tillegg er det verdt å vurdere at blomstrende azalea avgir en sterk aroma, så du bør ikke installere den på soverommet eller i et dårlig ventilert rom..

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Azalea Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Azalea

3. Julestjerne

En lys uttrykksfull blomst er en favoritt ikke bare hos mange blomsteroppdrettere, men også hos de som liker å lage en høytidelig innredning i huset. Anleggets andre navn er Betlehemsstjernen, som taler for seg selv og ikke krever spesiell ros. Blomsten er virkelig veldig vakker, men den har også sine ulemper. Først og fremst kan den giftige melkesaften som finnes i “kroppen” av planten skade en person: å komme inn i spiserøret, det kan forårsake en ganske alvorlig forbrenning. Du bør også være forsiktig med planten for personer som er allergiske mot latex..

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Julestjerne Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Julestjerne

4. Monstera

Monstera tilhører tropiske planter, vinstokker. Selv om den blomstrer og bærer frukt hele året i de innfødte varme tropene, er det i vårt klima nesten umulig å oppnå dette hjemme. Men bladene er uforlignelige – de har store plater, først hele, og med årene mer og mer perforert. Planten inneholder ikke gift og utgjør derfor ingen stor fare, men det er fortsatt en trussel om å skade kroppen. Bladene inneholder mikroskopiske “nåler”, som, når de kommer på slimhinnene, kan forårsake en brennende følelse.

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Monstera Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Monstera

5. Persisk syklamen

Det andre navnet på denne søte stueplanten er alpinfiolett. Det er umulig å ikke ta hensyn til det – rike og spektakulære grønne blader med sølvblå veving av vener kombineres fantastisk med delikate bøyd kronblad av små blomster. Fargen på blomsterstandene har et bredt spekter av farger fra hvite til lilla nyanser. Men i naturen er skjønnhet ofte flettet sammen med fare – den persiske syklamen kan skade helsen til en person eller et dyr. Giften som finnes i knoller, kan påvirke synet negativt og til og med gi drivkraft til utviklingen av grå stær. Anlegget skal ikke være på kjøkkenet, og når du utfører manipulasjoner med det, er det viktig å bruke hansker..

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - persisk syklamen

6. Trichocereus

Denne innfødte på det søramerikanske kontinentet har vunnet hjertet til mange kaktuselskere. Han er ikke lunefull med betingelsene for forvaring og tar ikke mye plass i interiøret. Trichocereus har mange arter, men hjemme kan du oftest finne en kaktus som heter Whitening, da den frigjør fantastiske snøhvite blomster med en lilje aroma i blomstringsperioden. Samtidig er kulturen ganske farlig og kan til og med føre til døden. Den inneholder det skadelige stoffet meskalisk alkaloid, som har en negativ effekt på sentralnervesystemet og fremkaller visuelle hallusinasjoner. Ved kontakt kan det være en følelse av nummenhet i det berørte området av huden og tap av følsomhet.

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Trichocereus Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Trichocereus

7. Clivia

Denne prydplanten er lett å skille med sine lyse oransje farger, noe som gjør den ofte brukt i fytodesign. Clivia er veldig vakker, men giftig, så du bør ikke plassere henne i en leilighet der det er et rastløst barn eller kjæledyr. Som en siste utvei er det bedre å utstyre hengende hyller for blomsten, som vil være utilgjengelig for barn og dyr. Giftige stoffer kan forårsake lidelser i fordøyelseskanalen.

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Clivia Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Clivia

8. Brovallia

Kulturen er en liten busk med lilla, blå eller hvite små blomster. Den har grasiøse delikate stilker som ikke er så ufarlige som det ser ut ved første øyekast. Faren i seg selv er fulle av saften fra plantens stilk, som kan komme på forgiftning på huden.

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Brovallia Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Brovallia

9. Euphorbia

Euphorbia finnes i hagearbeid ganske ofte, da det er veldig dekorativt og upretensiøst. Den har mange underarter, men de forenes av tilstedeværelsen av melket juice, som kan ha både medisinske og destruktive effekter på menneskekroppen, spesielt forårsake alvorlig forgiftning.

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Euphorbia Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Euphorbia

10. Pachypodium Lamer

Og vår hitparade med grønne husdyr er kronet med en frodig plante, som kalles Madagaskar -palmetre av folket. Som representant for den afrikanske floraen har den en tykk, kjøttfull stamme med mange torner og en grønn “mohawk” av blader på toppen. En lumsk fare ligger i den meget giftige saften på bagasjerommet, som kan skade en person, spesielt en allergiker. Den inneholder mange giftstoffer og alkaloider som kan provosere blindhet hvis den kommer inn i øynene eller til og med hjertestans hvis stoffene er i blodet..

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Pachypodium Lamera Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Pachypodium Lamera

Folkemerket om uønskede stueplanter

Hver person har sin egen mening om hvorvidt det er mulig å stole på folkeskilt. Men ikke glem at deres opprinnelse oftest er basert på mange års erfaring, så det kan være verdt å lytte til visdommen samlet av våre forfedre. Så som populær tro sier, er det uønsket å beholde følgende “grønne” leietakere i huset:

1. Kaktus. Det er mange fans av disse eksotiske skjønnhetene, men ikke alle vet at deres tilstedeværelse i en leilighet kan provosere ugunstige familieforhold, føre til alkoholisme, mislykket ekteskap eller til og med la en ung dame uten sjanse til å gifte seg.

2. Fern. Denne frodige planten, ifølge folkeobservasjoner, tar bort livsenergi, så ikke bli overrasket hvis du føler deg konstant sliten og inaktiv når du deler det samme taket..

3. Ivy. Denne representanten for floraen er veldig populær i landskapsarbeid, ikke bare husplott, men også leiligheter, men det må huskes at det, som alle klatreplanter, skremmer det mannlige kjønnet. Dette bør ikke bare tas i betraktning for unge jenter, men også for gifte damer, siden tilstedeværelse av eføy vil be en mann forlate hjemmet..

4. Dieffenbachia. Det antas at denne blomsten er i stand til å ta bort styrken og helsen til husholdningene..

5. Svigermors språk. Dette er en av de mest ugunstige fargene for familielivet, som oppmuntrer det mannlige kjønn til å skilles, og tar bort indre energi fra kvinner, noe som fører til helseproblemer..

6. Palm. Den grønne skjønnheten vil se bra ut på kontorlokaler og andre offentlige steder. Når det gjelder leiligheter, som folkelig visdom sier, kan det føre til betydelige problemer, spesielt når det presenteres som en gave..

7. Ficus er fortsatt et kontroversielt husplante. Noen tror at den er i stand til å provosere infertilitet, mens andre tvert imot er av den oppfatning at ficus er garantisten for store familier og familiens velvære..

Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Folkemerk om uønskede stueplanter Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Folkemerk om uønskede stueplanter Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Folkemerk om uønskede stueplanter Hvilke blomster kan ikke holdes hjemme - Folkemerk om uønskede stueplanter

Blomst feng shui: hvilke blomster kan ikke oppbevares i huset

I Kina er det en oppfatning om at en av de viktigste kunstene som hver innbygger må mestre er blomsterodling, siden energien fra planter kan både harmonisere boområdet og ha en negativ innvirkning. Samtidig er det ikke så mye oppmerksomhet på typene grønne avlinger som arrangementet, fordi hver innendørs blomst er ansvarlig for et bestemt område av boarealet..

Når det gjelder plantene selv, er de mest uønskede leietakerne av leiligheter ifølge gammel filosofi arter med skarpe blader. Alle slags nåler og torner provoserer mange skandaler og krangler. En annen skadelig representant i huset er et bonsai -tre. Det ser ganske fint ut, men de kunstig dvergdimensjonene kan hindre den personlige utviklingen til eieren av leiligheten, og frata ham sjansene for vellykket karriereutvikling og velvære.

Med tanke på de grunnleggende dogmene, er det verdt å ta hensyn til hva som kan bidra til veksten av et negativt miljø i en stue: gamle, syke og tørking av blomsterpotter; potteprydplanter med fallende løvverk; opphopningen av blomsterelementer på soverommet.

Som filosofien om feng shui sier, er alle grønne kulturer delt inn i mann og kvinne, og i huset for å oppnå harmoni i relasjoner, er det nødvendig å beholde kulturer som tilhører begge kjønn. Vi må ikke glemme å installere anlegg i hjørner, nisjer, siden det er der den største opphopningen av negative energikoagler blir observert.

Flower Feng Shui - Hvilke blomster kan ikke oppbevares i huset Flower Feng Shui - Hvilke blomster kan ikke oppbevares i huset

Previous Post
Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου: 60 ιδέες
Next Post
Design av en liten stue (80 bilder)