Design av en liten stue (80 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design av en liten stue (80 bilder)

Design av en liten stue (80 bilder)

I små leiligheter forårsaker renoveringen av stua mange problemer, fordi dette rommet mest av alt trenger en kompetent design. Her arrangeres stille familiekvelder, gjester samles for feiringer, og noen ganger blir det avholdt forretningsforhandlinger. Hver leilighetseier forstår at stuen er et besøkskort som viser god smak og materiell rikdom. Men hva skal jeg gjøre hvis dimensjonene ikke tillater å installere elegante møbler og dekorere interiøret med rik innredning? I vår artikkel vil vi se på hvordan du kan gjøre en liten stue til et stilig, komfortabelt rom som kan bli eiernes virkelige stolthet..

Vi øker plassen

Renovering av en liten stue bør begynne med å vurdere mulighetene for å øke arealet. Dette kan oppnås ved å kombinere et rom med tilstøtende rom. Det enkleste alternativet er å koble en loggia eller balkong til oppsettet. Riktignok vil det være nødvendig å i tillegg isolere det vedlagte området, men det vil bli et utmerket sted for å organisere et spisebord, arbeidsbord eller avslapningshjørne med lenestoler og et salongbord. Ved å feste en balkong blir oftest bare vindus- og dørkarmer revet, og en del av veggen blir omgjort til en bardisk. Åpningen kan bli vakkert slått med et buet hvelv, noe som skaper et dekorativt høydepunkt i interiøret.

Et mer plagsomt, men effektivt alternativ for å øke plassen, er å kombinere stuen med kjøkkenet. I dette tilfellet kan du ikke klare deg uten sonering – du kan skille arbeidsområdet fra gjesteområdet ved hjelp av etterbehandlingsmaterialer, belysning eller møbler i form av en sofa eller en bardisk. Ettroms småstørrelser blir ofte omgjort til studioleiligheter, der nesten alle innvendige skillevegger blir revet, med unntak av badet. Et slikt rom vil se lyst og romslig ut..

Hvis det ikke er mulighet eller ønske om å delta i ombygging, kan du bruke teknikker for å visuelt utvide området i rommet. For å gjøre dette, velg lyse farger på etterbehandlingsmaterialer, installer bare de nødvendige interiørartiklene, utstyr rommet med en rekke lyskilder. Glass og speilflater bidrar til å gjøre plassen lysere og friere: glanset strekkloft, lakkerte møbelfronter, speilgarderobedører, glassbord, hyller.

I en liten stue er det en mulighet til å “skyve fra hverandre” og “heve” veggene på grunn av særegenhetene til etterbehandlingsmaterialene. En av veggene kan dekoreres i en solid mørk farge – det vil legge til dybde i rommet og understreke seg selv. Veggmalerier og store utskrifter skaper samme effekt. Å plassere mønstre på veggene vertikalt vil skape en illusjon av høyt tak, og horisontalt vil utvide veggenes plan. Slike teknikker kan godt kombineres i et enkeltrom. Små tegninger, så vel som de som ligger i en diagonal rekkefølge, skaper dynamikk, letthet i situasjonen..

Design av en liten stue - Øk plassen Design av en liten stue - Øk plassen

Fargeløsninger for en liten stue

Et lite rom vil se mye mer romslig ut hvis du velger en lys palett for designet. Mørke toner er også tilstede i interiøret, men ikke som hovedbakgrunn, men som hjelpeelementer som fokuserer på et bestemt område..

Du kan bruke et hvitt fargevalg, som visuelt utvider plassen, gir en følelse av renhet og friskhet. Alle mørke og lyse detaljer ser harmoniske ut mot en slik bakgrunn. Hvit er i stand til å understreke kalde toner og dempe varme, og bestille atmosfæren.

Beige toner gir mer kos og varme til atmosfæren, og skaper en nøytral bakgrunn for en konfidensiell samtale. I et slikt miljø kan du slappe av og komme deg etter en hard dag på jobben. På samme tid er den beige paletten i perfekt harmoni med alle kalde og varme farger, noe som bidrar til å diversifisere interiøret, og gjøre det mer dynamisk..

Grunnfargen for å lage et design for en liten stue kan være grå, noe som er veldig populært blant moderne designere. Den passer perfekt til enhver stilløsning, og ved hjelp av de forskjellige halvtonene kan du lage unike fasjonable interiører. Pastellfarger ser best ut på bakgrunnen til en askepalett, men lyse kontraster vil strømme inn ikke mindre harmonisk.

For å dekorere en liten stue kan du også bruke fargeløsninger, dekorere rommet i blått, lysegrønt, sitron, rosa farger. Innføringen av deres lysere nyanser bør være moderat og kombinert med en hvit palett..

Liten stue design - farger Liten stue design - farger

Etterbehandlinger og materialer

Det moderne markedet er overfylt med forskjellige materialer for innredning, og for en stue som ikke har mikroklimatiske funksjoner, kan du velge absolutt hvilken som helst. Men det er verdt å vurdere at i små rom er det bedre å unngå dekorasjon med overflater som vil stjele en del av plassen, for eksempel gipsplater eller PVC -paneler installert på en metallramme..

Gulv

Det er bedre å legge et varmt materiale på gulvet, for eksempel laminat eller komprimert linoleum. Selvutjevnende og porselens steingodsbelegg brukes også, men de er ganske kule, så et varmt teppe vil være nødvendig. Hvis stuen er kombinert med et annet rom, kan du lage forskjellige kombinasjoner av materialer og markere områder.

Design av liten stue - gulvfinish Design av liten stue - gulvfinish

Vegger

Det er mange utførelser for vegger i en liten stue. I de fleste tilfeller avhenger valget av eiernes personlige preferanser, stilkonseptet og økonomiske evner. Før du fullfører veggene, er det nødvendig å nøye nivåere og eliminere eventuelle eksisterende feil. De kan limes over med tapet, som kombinerer monokratiske og mønstrede overflater, males, dekorert med dekorative gips- eller PVC -paneler. Kunststein, fotopapir, så vel som kork, lærduker brukes på aksentområder..

Liten stuedesign - Veggdekorasjon Liten stuedesign - Veggdekorasjon

Tak

Den enkleste måten å dekorere taket på er å dekke det med gipsplater etterfulgt av maling. Du kan bruke strekkduker; blanke belegg som skaper en reflekterende effekt vil være spesielt gode i en liten stue. Ved hjelp av gips kan du lage forskjellige trinnkonstruksjoner, markere funksjonelle områder.

Liten stuedesign - Takdekorasjon Liten stuedesign - Takdekorasjon

Møbler til en liten stue

Valget av møbler for en liten stue er et viktig punkt som krever spesiell oppmerksomhet på detaljer. Det er viktig å prioritere riktig og bare velge de nødvendige elementene. De obligatoriske interiørartiklene er en sofa, lenestoler, et TV -panel..

Du kan kjøpe et transformerende salongbord, som om nødvendig blir til en stor spisestue, installere et hengende modulsett med blanke fasader. Hvis du ikke kan nekte skapet, foretrekker du et romdesign med speilede dører. For noen stiler (klassisk, skandinavisk) ville det være en god løsning å organisere en falsk peis..

Design av liten stue - møbler Design av liten stue - møbler

Belysning og innredning

I en liten stue bør belysningen være intens nok til at ingen hjørner blir igjen uten tilsyn. Du kan arrangere belysning på flere nivåer: installer en lysekrone, spotlights, skjult belysning rundt takets omkrets og lokal belysning av individuelle soner, for eksempel en gulvlampe eller lampe nær sofaen, hengende apparater over bardisken.

Du bør ikke overmette et lite rom med innredning, for ikke å forvirre atmosfæren. Velg detaljer som passer din stil. Levende blomsterpotter, lyse dekorative puter, familiebilder vil være passende i ethvert interiør. Du kan bruke dekorative etterbehandlingsmaterialer som dekorasjoner: volumetriske eller mønstrede tapeter, stoffduker, fotografier, etc..

Design av liten stue - belysning og innredning Design av liten stue - belysning og innredning Design av liten stue - belysning og innredning

Interiørstiler

For en liten stue er det veldig viktig at innredningen er så bestilt som mulig, derfor er det nødvendig å velge en bestemt stilretning. Vi foreslår å vurdere flere alternativer som vil passe perfekt inn i forholdene til en kompakt hall.

Liten stue i stil med minimalisme

Kanskje er det ikke noe bedre alternativ for en liten stue. Den minimalistiske trenden, som nylig har vunnet stor popularitet, innebærer et lyst interiørdesign, og utstyrer den med bare nyttige møbler. Tydelige linjer og riktige geometriske proporsjoner av alle detaljer, fravær av dekorative overdrev – slik korthet forhindrer ikke at interiøret i stua blir koselig og innbydende.

Liten stue i stil med minimalisme - Interiørdesign Liten stue i stil med minimalisme - Interiørdesign

Liten stue i japansk stil

Interiøret til folket i Land of the Rising Sun er en kombinasjon av japanske tradisjoner og europeisk praktisk. I lokalene er naturlige motiver ganske populære, siden kulturfilosofien er basert på en harmonisk gjenforening av mennesket med naturen. Foretrukne naturlige farger og materialer, landskap og naturlige ornamenter.

Stuemøbler i japansk stil er begrenset til å ha eksepsjonelt funksjonelle, knebøyde gjenstander. Japans ånd er ideelt understreket av hengende lanterner, tradisjonelle shoji -skillevegger eller deres autentiske imitasjon, bambusveggbelegg, filosofiske ordtak i hieroglyfer.

Japansk stil liten stue - interiørdesign Japansk stil liten stue - interiørdesign

Liten stue i skandinavisk stil

De nordlige menneskene, som på grunn av klimatiske trekk mangler sollys, mest av alt trengte og trenger lyse, romslige rom, noe som levende bekrefter den skandinaviske interiørstilen.

Lyse farger på etterbehandlingen er velkomne her, blant dem er den ledende posisjonen inntatt av den hvite paletten. Den etniske orienteringen understrekes av en bevisst grov finish – veggene er pusset eller dekorert med murverk selv uten forhåndsutjevning, taket er hvitkalket og gulvet er lagt med et trebord (du kan erstatte det med laminat eller parkett). Varme dekorative detaljer gir spesiell hygge: puter, tepper, tremøbler, grønne blomsterpotter.

Liten skandinavisk stue - interiørdesign Liten skandinavisk stue - interiørdesign

Liten stue i loftstil

Elskere av den ekstraordinære utformingen av hjemmet deres bør ta hensyn til loftstrenden i design, hvor du kan finne fantastiske kombinasjoner av uforsiktig finish, eldre møbler med moderne produkter av teknologisk fremgang.

Her er stedet for interiørartikler som har sett utsikt, så vel som de som er laget med egne hender: en liten stue i loftstil kan dekoreres med et salongbord slått ned fra paller eller skuffer, en gammel loslitt garderobe eller skuffer, et gulvteppe, fra forrige århundre. En spesiell “fabrikk” atmosfære skapes ved etterbehandling av materialer: murstein, betong, trevegger, høyt pusset tak med metalllamper.

Liten stue i loftstil - Interiørdesign Liten stue i loftstil - Interiørdesign

Interiørdesign av en liten stue – foto

Ytterligere bekjentskap med hva utformingen av en liten stue kan være, foreslår vi at du fortsetter i vårt fotogalleri. Her har vi prøvd å samle de beste eksemplene på interiører som vil inspirere deg til ditt eget designprosjekt. Gledelig visning!

Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto Interiørdesign av en liten stue - foto

Video: Liten stue – Interiørideer

Previous Post
Irριδες (90 φωτογραφίες): τύποι, καλλιέργεια και φροντίδα
Next Post
Design av en treroms leilighet (75 bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector