15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

60+ ideer for ombygging av en ett-roms leilighet (bilde)

60+ ideer for ombygging av en ett-roms leilighet (bilde)

Fordelingen av boareal i en ett-roms leilighet er en vanskelig oppgave, men den kan løses. Det er en rekke designtriks som lar deg fylle det begrensede kvadratmeteret med maksimal fordel. Så for å kombinere lokalene vil det være nødvendig å ødelegge noen vegger, og sonering av et enkelt rom er enkelt å utføre ved hjelp av tynne skillevegger, skjermer og til og med store møbler. Ofte er ombygging av en ett-roms leilighet den beste måten å oppdatere interiøret, gjøre det mer moderne og behagelig for livet..

Hva er ombygging?

I prosessen med å endre konfigurasjonen av veggene (interne skillevegger), endres også antall og arrangement av rom. I denne forbindelse blir det noen ganger nødvendig å overføre kommunikasjon – elektriske ledninger, stikkontakter, brytere, vannrør, oppvarming.

Med tanke på sammenkoblingen av alle disse systemene, spesielt i bygninger med flere etasjer, kan ombygging bare startes etter at prosjektet er godkjent i tilfeller som er gitt av lovbestemte vedtak. Spontane handlinger kan medføre ganske store bøter, dessuten må skader påført naboer eller bygningen som helhet refunderes.

For å unngå risiko for ulykker, er det nødvendig å avstå fra inngrep i støtteelementene i konstruksjonen. En omfattende liste over forbud gjelder plasseringen av de såkalte “våte” sonene – et bad, et toalett, en kjøkkenvask kan ikke plasseres over boligdelen av en leilighet. For at ombyggingen skal lykkes, er det bedre å bestille tjenester fra fagfolk med erfaring i å utføre lignende oppgaver.

Ombygging av en studioleilighet - Hva er ombygging Ombygging av en studioleilighet - Hva er ombygging

Kombinere rom

Det er få alternativer for sammenslåing av individuelle rom i en ett-roms leilighet: det kan være en kombinasjon med et kjøkken, en loggia og muligens en del av en korridor. Rivningen av skillevegger vil lett gjøre en kjedelig ett-roms leilighet til et fasjonabelt studio, og i tillegg til noen få meter ledig plass, legge til enda mer naturlig lys og luft.

Kombinasjon med kjøkkenet

En ganske praktisk løsning som lar deg kommunisere med gjester mens du lager mat, se på TV eller se barn som leker i rommet. Du kan visuelt avgrense sonene ved hjelp av dekorasjon, møbler, gulv på flere nivåer, krøllete tak. Svært ofte er en bardisk av øyetype, et høyt spisebord eller sofa installert mellom kjøkkenet og gjestedelen..

Ombygging av en studioleilighet - Kombinasjon med kjøkken Ombygging av en studioleilighet - Kombinasjon med kjøkken

Kombinere et rom med en loggia

Denne metoden gjør det mulig å øke de nyttige opptakene og åpne tilgangen til sollys. På det resulterende stedet kan du utstyre en arbeidsplass, lage en mini-spisestue eller et mykt hjørne for avslapning. Det eneste problemet du må møte er isolasjonsspørsmålet, fordi loggiaen selv tilhører kjølerom.

Ombygging av en ett -roms leilighet - Kombinere et rom med en loggia Ombygging av en ett -roms leilighet - Kombinere et rom med en loggia Ombygging av en ett -roms leilighet - Kombinere et rom med en loggia

Inndeling i to rom

Å gjøre en ett-roms leilighet til en fullverdig to-roms leilighet vil bare fungere hvis det er et stort område og fortrinnsvis flere vinduer. Det anbefales ikke å forlate en del av hjemmet uten naturlig lys og ventilasjon – dette forverrer mikroklimaet, så det vil være ubehagelig å være i et slikt rom.

Konstruksjon av innvendige vegger er også mulig når det er et ønske om å dele et romslig studio i flere lukkede områder. I dette tilfellet er det bedre å bruke tynne materialer, for eksempel gips, sponplater, kryssfiner, plast, glass. Dører for slike alternativer er egnet for lette, glidende til siden i henhold til prinsippet om en coupé.

Ombygging av en studioleilighet - Inndeling i to rom Ombygging av en studioleilighet - Inndeling i to rom Ombygging av en studioleilighet - Inndeling i to rom

Plansone

En kompromissløsning mellom den møysommelige ombyggingen av en ett-roms leilighet og det gamle upraktiske interiøret er sonering. Samtidig slipper du å ødelegge vegger, endre kommunikasjon eller starte nybygging. Med en kreativ tilnærming kan designet transformeres med minimale investeringer av penger, tid og krefter..

Skillevegger

Den raskeste og mest praktiske måten å dele plass i funksjonelle områder. De er lette, enkle å installere og fjerne, og lar luft og lys passere ganske fritt. Utvalget av teksturer, farger, materialer og stiler av interiørpartisjoner er virkelig imponerende. Konstruksjonstypene alene inkluderer delvis og fullstendig (for hele veggen fra gulv til tak), stasjonære og mobile, skyve, sving, glidere, persienner og andre uvanlige alternativer..

For sonering av ettromsleiligheter brukes ofte de letteste løsningene: gjennomsiktige eller åpent skjermer laget av glass, akryl, stoff, tre; stilige japanske gardiner; kompakte gipsplater. Sistnevnte er ofte laget i form av hyller eller vegger med vinduer, der ekstra belysning er montert og innredning er arrangert.

Ombygging av en studioleilighet - Skillevegger Ombygging av en studioleilighet - Skillevegger Ombygging av en studioleilighet - Skillevegger

Pallarrangement

En av de beste designteknikkene for effektivt å fylle plass i et kompakt enkeltrom. Andre etasje er ideelt for plasseringen av soveområdet, et lite barnehjørne og installasjon av en garderobe. Inne i strukturen er det fullt mulig å skjule en uttrekkbar seng eller utstyre flere esker for oppbevaring av ting (sko, vinterklær, leker, sengetøy, etc.). Podiet kan enkelt kombineres med alle partisjoner, men uten dem vil det se ganske stilig ut.

Ombygging av studioleilighet - Podiumarrangement Ombygging av studioleilighet - Podiumarrangement Ombygging av studioleilighet - Podiumarrangement

Ombygging av en ett -roms leilighet – fotoideer

Du kan se enda flere interessante alternativer for å omutvikle en ett-roms leilighet i samlingen av bilder samlet på nettstedet vårt. De presenterte ideene vil være nyttige for alle som ønsker å bruke hjemmets ledige plass med maksimal komfort. I bildegalleriet finner du mange nyttige ideer for å kombinere et rom med kjøkken, loggia, gang, samt måter å regulere rom på ved hjelp av skillevegger, skap, hyller og podier.

Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer Ombygging av en ett -roms leilighet - fotoideer

Previous Post
Έπιπλα κουζίνας (75 φωτογραφίες): ιδέες πώς να επιλέξετε
Next Post
Pallemøbler: 60 flotte ideer