Grå farge i interiøret: hvordan og hvor du skal søke
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Grå farge i interiøret: hvordan og hvor du skal søke

Grå farge i interiøret: hvordan og hvor du skal søke

Mange anser grå for å være dyster, og prøver å ikke bruke det når de skal dekorere et hjem. Men det er neppe en like nøytral, behersket og universell tone i paletten som enkelt kan kombineres med absolutt alle andre farger. Hvis du velger de riktige teksturer og nyanser, vil grå se moderne og stilig ut i interiøret, redusere lysstyrken til overmettede elementer og myke opp det monokrome sort -hvite designet..

Interiør i gråtoner – innvirkning på psyken

Tolkningen av en av de mest populære psykologiske testene for valg av farge – Luscher -testen – indikerer at mennesker som er lei av stress, eksamener og konkurranse ofte foretrekker grå. Han uttrykker ønsket om fred, avslapning, ensomhet. Er det ikke dette innbyggerne i megabyer, som stadig lever i en anspent rytme, trenger når de kommer hjem? I så fall vil interiøret i gråtoner gi et behagelig rom for restitusjon og mental energi..

Den akromatiske innstillingen passer for de som må jobbe mye med mennesker, utføre mentalt arbeid. Omgitt av grått, kan du midlertidig glemme problemer, slette unødvendig informasjon fra minnet og kaste deg ut i et rolig tomrom..

Og hvis du på et tidspunkt vil ha følelser, er det nok å dekorere leiligheten med lyst tilbehør eller velge fargede tekstiler – og livet vil glitre med nye farger..

Grå farge i interiøret

Kombinasjon med andre farger

Den grå nøytraliteten lar deg komplimentere den med alle nyanser – fra pastell til støvete mørke. Men de mest harmoniske alternativene er forårsaket av naturen selv, og disse er veldig merkbare kontraster: himmelens lysende blå himmel blant skyene; lilla-rosa solnedgang på bakgrunn av skyer; vårgrønt på tregrener; gule blomster rundt steiner i fjellet.

Brun -beige, sandige og gyldne nyanser, samt varmhvit (krem, vanilje, champagne) ser litt unaturlig ut ved siden av grå – dette skyldes forskjellige fargetemperaturer.

Grå med blått

Denne klassiske tandem gjenspeiler den stadig skiftende perfeksjonen i det himmelske rommet og det store utvalget av nyanser – fra mørke tordenskyer til gjennomskinnelig dis; fra dypblått til luftig lyseblått slør. Denne kombinasjonen fremmer avslapning, og er derfor mest egnet for rekreasjonsrom – soverom, stue, bad..

Grå farge i interiøret - kombinasjon med blått Grå farge i interiøret - kombinasjon med blått

Grå med rosa

Den muntre skyggen av vårblomster mot en grå bakgrunn ser ut til å lyse fra innsiden, noe som gjør atmosfæren romantisk og litt useriøs. Rosa interiørelementer vil sikkert appellere til jenter med en myk feminin karakter. Det er også et godt alternativ for å dekorere et lite prinsesses barnerom..

Grå farge i interiøret - kombinasjon med rosa farge Grå farge i interiøret - kombinasjon med rosa farge Grå farge i interiøret - kombinasjon med rosa farge

Grå med grønn

Det er vanskelig å finne et mer naturlig fargepar enn grå og grønn. Foreningen deres er forbundet med de første skuddene som vises på bar bakke, med bare blader som blomstrer på grenene..

Lysegrønn forfrisker monokrom design perfekt, og minner om at selv i den konkrete urbane jungelen bør det være et sted for naturen.

Grå farge i interiøret - kombinasjon med grønt Grå farge i interiøret - kombinasjon med grønt

Grå med gul

Hvis det er en perfekt farge for å fjerne gråtonen, er den gul. Sammen ser de like organiske ut som sol og skygge. Interiøret i gulgrå toner er optimistisk, uansett hvor mye disse nyansene er blandet, og en så fantastisk kombinasjon kan brukes absolutt i alle rom..

Grå farge i interiøret - kombinasjon med gul Grå farge i interiøret - kombinasjon med gul

Grå med rød

Samspillet mellom den mest aktive og roligeste tonen i hele spekteret skaper en veldig interessant effekt-som om individuelle fragmenter av et svart-hvitt fotografi var igjen i farger, mens de maksimerte lysstyrken.

De store røde detaljene i et grått miljø er iøynefallende og vises i all sin prakt. Det er en avantgarde-løsning for målbevisste og lidenskapelige personligheter..

Grå farge i interiøret - kombinasjon med rødt Grå farge i interiøret - kombinasjon med rødt

Interiørstiler og grå

Grå omgir den moderne mannen overalt – høyblokker i boligområder og skyskrapere av forretningssentre, kontorer og produksjonshaller, veier og fortau. Dermed er denne fargen en nesten umerkelig, kjent bakgrunn for livet. På grunn av sin industrielle natur, danner den grunnlaget for bydesigntrender. Disse inkluderer loft, hi-tech, samt minimalisme..

Tilstedeværelsen av grått i naturen gjør det imidlertid like godt et godt utgangspunkt for kjedelige etniske motiver – skandinavisk stil, Provence. Noen ganger er et klassisk interiør også dekorert i denne rolige nyansen..

Loft

På et urbant loft spiller grå nesten alltid en ledende rolle, og opptar 70 til 100% av plassen. Vegger laget av betong eller billige sandkalkstein, samt metallrør for kommunikasjon – alt dette er absolutt akromatiske nyanser, men på grunn av de store vinduene ser et slikt interiør fritt og romslig ut.

Grå farge i interiøret - loftstil Grå farge i interiøret - loftstil Grå farge i interiøret - loftstil

Høyteknologisk

Mest sannsynlig, for noen tiår siden, forestilte science fiction -forfattere seg et hus fra det 21. århundre på denne måten: metall polert til en glans, plast, behagelig å ta på, plexiglass, den nyeste teknologien med berøringskontroll – og ikke en eneste overflødig ting. I mest speilede monokromatiske teksturer ser grått så organisk ut at det rett og slett ikke er noe poeng i å erstatte det med andre farger..

Grå farge i interiøret - høyteknologisk stil

Klassisk stil

I et klassisk interiør er grå mye mindre vanlig enn hvitt, beige, brunt og gull, men for et rolig og behersket design er det et virkelig funn.

Denne fargen kan brukes med like stor suksess både i dekorasjon og i husholdningsartikler, møbler, tekstiler, men i alle fall bør teksturen være matt. De eneste unntakene er små sølv tapetmønstre eller metallbeslag..

Grå farge i interiøret - klassisk stil Grå farge i interiøret - klassisk stil

Skandinavisk stil

I nordeuropeisk design brukes vanligvis de lyseste gråtonene, og de er nødvendigvis fortynnet med rent hvite, blekede tredetaljer, ispedd folkedekor (lappeteppe, vevde tepper, grovstrikkede tekstiler). Dette designet er egnet for små og mellomstore rom, noe som skaper en rolig hygge i dem med noter av hjemmevarme..

Grå farge i interiøret - skandinavisk stil Grå farge i interiøret - skandinavisk stil

Provence

Den rustikke enkelheten i Provence har plass til alle pastellfarger, inkludert gråtoner. Men det bør ikke være den harde fargen på betong eller stål, men heller naturlige nyanser av gjennomsiktig blå tåke, fjellstein, utbrent tre i solen, umalt lin eller litt skitten kalk.

Grå farge i interiøret - Provence -stil Grå farge i interiøret - Provence -stil

Riktig belysning er viktig!

Grå i seg selv er en nyansefarge, og derfor bringer den en liten skumring inn i interiøret, selv i den mest utvannede versjonen. Å ta vare på lyskilder er svært viktig for å unngå følelsen av en konstant overskyet himmel..

Et grått rom skal ha store vinduer, som helst skal stå ugjemt, i hvert fall i løpet av dagen. Resten av tiden kan mange lyskastere, store taklysekroner, vegglitter kompensere for mangel på sol.

Utvid plassen visuelt og øk lysmengden – speil, glassdører og skillevegger som ligger overfor lyse lyskilder, så vel som alle blanke overflater vil hjelpe.

Grå farge i interiøret - riktig belysning

Interiør i grått – foto

Hvis du tenker på om du skal bruke grått i det indre av en leilighet, foreslår vi at du først ser på hvordan det ser ut i allerede dekorerte rom. Disse bildene kan både være en base for fremtidige renoveringer i hjemmet ditt, eller bare en god kilde til nyttige ideer..

Grå farge i interiøret i stua

En stue i gråtoner er et sted hvor det vil være hyggelig å samles og slappe av for mennesker i alle aldre, smaker og preferanser uten unntak. Nøytraliteten til denne fargen fungerer som en forsonende og fremmer fredelig fritid, både alene og i et stort selskap..

Grå farge i interiøret i stua Grå farge i interiøret i stua Grå farge i interiøret i stua Grå farge i interiøret i stua Grå farge i interiøret i stua Grå farge i interiøret i stua Grå farge i interiøret i stua Grå farge i interiøret i stua Grå farge i interiøret i stua Grå farge i interiøret i stua

Grå farge i kjøkkenets indre

Et kjøkken dominert av grå nyanser lar deg konsentrere deg fullt ut om tilberedningsprosessen. På mange måter ligner det et produksjonsanlegg for eksklusive restauranter, der alle møbler og benkeplater absolutt er laget av stål. Men selv om hjemmekjøkkenet har tremøbler og benkeplater i støpt stein, vil den grå fargen gjøre det stilig og praktisk..

Grå farge i kjøkkenets indre Grå farge i kjøkkenets indre Grå farge i kjøkkenets indre Grå farge i kjøkkenets indre Grå farge i kjøkkenets indre Grå farge i kjøkkenets indre Grå farge i kjøkkenets indre Grå farge i kjøkkenets indre Grå farge i kjøkkenets indre

Grå farge i det indre av soverommet

I et fredelig grått miljø er det veldig enkelt å slappe av og slappe av. Det viktigste er at dekorasjonen på soverommet ikke er for mørk – i stedet for rik grafitt er det bedre å velge mykere, delikate toner med en matt eller lys silkeaktig tekstur..

Grå farge i det indre av soverommet Grå farge i det indre av soverommet Grå farge i det indre av soverommet Grå farge i det indre av soverommet Grå farge i det indre av soverommet Grå farge i det indre av soverommet Grå farge i det indre av soverommet Grå farge i det indre av soverommet Grå farge i det indre av soverommet

Grå farge i det indre av badet

Etterbehandling i gråtoner er en veldig praktisk løsning for et bad, for på en slik overflate er vannsprut eller flekker fra tørket kondens nesten usynlig. Men når du velger en nyanse, er det verdt å vurdere størrelsen på rommet – jo mindre området på badet er, desto lysere skal malingen eller flisen være, og det er tilrådelig å supplere det grå med hvit glans av VVS og bruk flere speil.

Grå farge i det indre av badet Grå farge i det indre av badet Grå farge i det indre av badet Grå farge i det indre av badet Grå farge i det indre av badet Grå farge i det indre av badet

Grå farge i det indre av gangen og gangen

Siden det nesten aldri er naturlig lys i korridoren eller gangen, er det i dette tilfellet viktig å installere flere lyse pærer og henge et stort speil der. Et hvitt tak og minimalt (eller fullstendig fravær) av kontrastfargekombinasjoner anbefales også..

Grå farge i det indre av gangen og gangen Grå farge i det indre av gangen og gangen Grå farge i det indre av gangen og gangen Grå farge i det indre av gangen og gangen Grå farge i det indre av gangen og gangen Grå farge i det indre av gangen og gangen

Grå farge i det indre av barnerommet

For for aktive barn kan grå ha en beroligende effekt, og dessuten er det universelt – egnet for både jenter og gutter. For at det monokrome interiøret i barnehagen ikke skal se kjedelig ut, bør det suppleres med en eller to rene farger: grønn, oransje, rosa, blå eller gul..

Grå farge i det indre av barnerommet Grå farge i det indre av barnerommet Grå farge i det indre av barnerommet Grå farge i det indre av barnerommet Grå farge i det indre av barnerommet Grå farge i det indre av barnerommet Grå farge i det indre av barnerommet

Video: Grå i interiørdesign

Previous Post
Pantry designidéer i lägenheten (70 bilder)
Next Post
Design av lite soverom: 90 bilder og interiørideer
Adblock
detector