15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design av en liten stue (60 bilder)

Design av en liten stue (60 bilder)

En liten stue er ikke noe problem. Selv de mest trange, ved første øyekast, kan rommet enkelt gjøres om til et koselig sted for kveldsavslapping foran TV -en, chatte med venner og familieferier. Våre ideer og råd vil hjelpe deg med å gi komfort, samt skape en avslappet atmosfære.!

Interiørstil for en liten stue

Stuen er husets ansikt og spesiell oppmerksomhet bør rettes mot arrangementet. Det er alltid hyggelig å slappe av i et vakkert interiør, samt å invitere venner. For å visuelt øke rommet i rommet, anbefales det å velge en av stilene beskrevet nedenfor. De forenes av letthet, ryddig detaljer og overveiende lyse farger i dekorasjon..

Stue i moderne stil

Denne stilen kombinerer funksjonalitet og ryddighet. Med skarpe grafiske linjer, beroligende monokrome farger, banebrytende materialer og det siste innen elektronikk, er det det perfekte miljøet for travle mennesker. Den moderne stilen minner om kontoret, men den kan alltid suppleres med søt boliginnredning, tekstiler, puter eller stueplanter..

Design av en liten stue i moderne stil Design av en liten stue i moderne stil

Stue i klassisk stil

Harmoni og symmetri er karakteristisk for den luksuriøse klassiske stilen. En overflod av hvite, krystalllysekroner og sconces, speil i forgylte rammer vil fylle rommet med en myk glød.

Hoveddekorasjonen av en liten stue i klassisk stil er utskårne møbler i elfenben eller dyrt tre polert for å skinne..

Stukklister, pregede gesimser, buer, søyler kreves. Vinduene er dekket med tunge gardiner med vertikalt gardin og smykkelagde kroker.

Design av en liten stue i klassisk stil

Stue i Provence -stil

Den sjarmerende enkelheten i Sør -Frankrike er den beste løsningen for en liten romantisk stue. Karakteristiske trekk ved Provence er blonder, blomsterprint på tapetet, samt pastellbeige, fersken, blå og grå nyanser. Det gjenstår bare å få et vakkert sett, sette en vase med hjemmelaget syltetøy og ta et teselskap!

Design av en liten stue i Provence -stil Design av en liten stue i Provence -stil

Stue i loftstil

Utformingen av en liten stue i loftstil sørger for bare vegger, panoramavinduer og et minimum av møbler. Abstrakte malerier, svart -hvite fotografier, gulvlamper i metall kan brukes som dekor..

Design av en liten stue i loftstil Design av en liten stue i loftstil

Stue i stil med minimalisme

Navnet på denne trenden taler for seg selv – et minimum av ting, ingen dekorasjoner, bare de nødvendige kompakte møblene og moderne teknologi.

Av fargene brukes en, i ekstreme tilfeller – to. Tilgjengelig i hvit, grå, beige, sølv eller blå. Aksenter kan være rike, men alltid i et rolig område..

Design av en liten stue i stil med minimalisme Design av en liten stue i stil med minimalisme

Stue i skandinavisk stil

Den skandinaviske stilen i interiøret er en snøhvit bakgrunn med en liten blanding av beige, lyse aksenter, samt mye naturlig lys. Denne designen vil skape en følelse av friskhet i en liten stue..

Skandinavisk stil liten stue design

Farge er viktig!

For å visuelt forstørre en liten stue, er det nødvendig å opprettholde dekorasjonen i to eller tre lyse eller nøytrale farger. Mørkere kan brukes i gulv, møbler, pent innredning. Mønsteret skal være på én ting – hvis veggene er dekorert, er tekstilene monokromatisk, og omvendt. Behersket palett, konsistens, mangel på prangende detaljer – dette er hemmeligheten til et rom der ingenting vil distrahere eller irritere.

Hvit stue

Hvitt er ideelt for bakgrunner (vegger, tak), det går bra med andre farger – det gir dem kontrast. Gjør stuen mer romslig og lysere.

Liten stue i hvitt - interiørdesign

Stue i gråtoner

Nøytrale grå nyanser demper altfor lyse objekter. For vertikale overflater er en bleket tørr asfalt, sølvfarge egnet. Møbler og innredning kan være mørkere.

Liten stue i gråtoner - interiørdesign Liten stue i gråtoner - interiørdesign

Stue i brune toner

Brun ser flott ut i høstfarger – fra sand til sjokolade. Flekker av oransje, rød, burgunder eller lysegrønne nyanser er mulige.

Liten stue i brune toner - interiørdesign

Stue i blå toner

Blå farge har en beroligende effekt på menneskets psyke, den avkjøles. Hvitt tak, blå vegger og lyse møbler – et magisk alternativ for interiøret i en liten stue.

Liten stue i blå toner - interiørdesign

Stue i grønne toner

Grønn farge er bra for synet og forbedrer trivsel. Ser vakkert ut omgitt av naturlige elementer i nyanser av tre, steiner, vann og blomster.

Liten stue i grønne toner - interiørdesign

Stue i lilla farge

Solnedganger og lavendelfelt. En liten stue i lilla farge vil sette deg i et romantisk humør og bli et favoritt feriested for alle innbyggerne i leiligheten..

Liten stue i lilla farge - interiørdesign Liten stue i lilla farge - interiørdesign

Dekorer en liten stue

For å få stuen til å se spektakulær ut, er det verdt å velge materialer av høy kvalitet, men ikke nødvendigvis dyre, til dekorasjonen. Hovedkriteriet i dette tilfellet er estetikk..

Gulv

For å dekke gulvet i en liten stue brukes oftest naturlig parkett, laminat og teppe..

En ekstravagant design kan også lages ved hjelp av selvnivellerende gulv, kunststein, fliser eller porselenstein. Glanset eller polert overflate vil visuelt legge til høyde i rommet.

Hvis det er små barn i huset, er det verdt å legge tepper – de vil myke opp fall og varme babyer mens de leker på gulvet, og beskytte dyre overflater mot skade..

Design av liten stue - gulvfinish

Vegger

Sidebakgrunnen til en liten stue skal være lys, uten merkbare fargeflekker. Enfarget maleri, sømløs tapet (du kan med smale vertikale mønstre), murstein eller mur, polert stein, plastpaneler.

Et interessant tillegg kan være panoramatapet med 3D -effekt, speil- og glasspartisjoner, kunstmaleri.

I veggene i gips kan du lage interessante belyste nisjer for plassering av utstyr, et akvarium, en samling suvenirer eller bøker.

Liten stuedesign - Veggdekorasjon

Tak

Et strekt speilet tak, to-nivå gips eller kombinert, vil se best ut i en liten stue.

I økonomiversjonen er det nok bare å justere den og male den hvit. Det er verdt å forlate alle typer plastpaneler – firkanter og striper vil visuelt redusere høyden på rommet. Det samme gjelder massive hengende lysekroner..

Liten stuedesign - Takdekorasjon Liten stuedesign - Takdekorasjon

Dekor og tekstiler

Valg av tekstiler vil i stor grad avhenge av interiørets generelle stil. Så for klassikerne er satin, silke, fløyel teksturer ideelle; for et loft – gjennomsiktig hvit, for Provence og land – i en liten blomst.

For å visuelt øke plassen til en liten stue, anbefales det å bruke lyse og skinnende tekstiler. Gardiner skal være i harmoni med resten av dekorasjonen, delvis gjenta mønstrene på tapetet, understreke fargen på veggene eller slå seg sammen med det.

Hvis du fester gesimsen til taket og senker gardinene til gulvet, vil rommet virke høyere. En god løsning for en liten hall – gardiner i full lengde, alltid lyse og med vertikal gardin.

For dekorasjon er store malerier med perspektivvisning, speil, modulære bilder, familiebilder og interessante paneler egnet. Vaser med blomster eller grener, innendørs planter vil også være passende i stua..

På åpne hyller kan du plassere samlebøker, figurer og interiørlys. For ikke å forstyrre harmonien i et lite rom, er det tilrådelig å bruke innredningen veldig sparsomt..

Liten stuedesign - Innredning og tekstiler

Plassering av møbler og hvitevarer

Plasseringen av sofaen, TV, salongbord, hyller og andre viktige ting i en liten stue avhenger i stor grad av utformingen. Så i en studioleilighet må du kombinere et rekreasjonsområde med en spisestue, og kanskje også gi en sammenleggbar seng; gjennomgangsstua skal på en eller annen måte beskyttes, gjøres mer komfortabel; et rektangulært rom må balanseres ved hjelp av geometriske teknikker.

Liten firkantet stue

Den symmetriske harmonien på torget lar deg vakkert arrangere møbler under veggen eller i midten. Ved hjelp av hjørnestrukturer kan møblene lages diamantformet.

Liten firkantet stue - interiørdesign

Smal (rektangulær) liten stue

I slike rom er døren vanligvis plassert overfor vinduet, og effekten av en korridor oppnås. Situasjonen kan forbedres som følger: gardin vinduet med hvite gardiner med glatt horisontalt draperi, gjør inngangsdøren stor og lys – dette vil øke de smale veggene. Frie områder må trimmes med elementer som murverk eller stativer med langstrakte hyller.

De brede sidene skal speiles, blanke, med merkbare vertikale linjer i kontrastfarge og klar form fra gulv til tak.

Plankegulv bør legges parallelt med smale vegger.

Det anbefales å velge møbler med høy rygg – knebøy vil “smøre” rommet.

Smal (rektangulær) liten stue - interiørdesign Smal (rektangulær) liten stue - interiørdesign

Liten stue med en ikke-standard form

Hvis stuen viste seg som et resultat av kompleks sonering eller eierne bestemte seg for å utstyre et loft til dette formålet, oppstår problemet med en ikke-standard layout.

I dette tilfellet er det verdt å bestille hjørne- eller halvsirkulære møbler, vegger med fasede kanter, uvanlige bord og ta vare på lett tilgang til hvert område av rommet..

Liten stue med en ikke -standard form - interiørdesign

Belysning i en liten stue

Armaturenes riktige plassering og estetiske utseende kan i stor grad forandre ethvert lite rom. I stua trenger du definitivt minst en kraftig lampe i taket, men du bør ikke henge en stor lysekrone hvis den virkelige høyden på rommet er mindre enn 4 meter.

Du kan montere rene punktdioder rundt omkretsen, feste en lampe på veggen nær sofaen (slik at det for eksempel er praktisk å lese bøker), og markere innredningen eller hyllene med dine favoritt ting med fleksible bånd. I noen designalternativer vil stiliserte lanterner, kranser og selvlysende elementer se veldig vakre ut..

Å bli kvitt følelsen av et tak som henger over hodet ditt, vil hjelpe lyset som kommer nedenfra, vertikalt fra gulvet. Reflektert i en glanset film, vil det gjøre rommet høyere.

Belysning i en liten stue

Design av en liten stue i Khrusjtsjov

I Khrusjtsjov -hus kan du som regel ikke klare deg uten ombygging – i slike tilfeller kombineres stuen ofte med kjøkkenet. Dette bidrar til å øke området og forvandle det kjente rommet til et moderne studio..

For å spare ledig plass, anbefales det å følge minimalismen: bruk kompakte smale hyller, dører uten håndtak, heng en flat TV på veggen og ikke installer den på et stort skap.

Det er bedre å velge sammenleggbare polstrede møbler – så i tilfelle overnatting vil det være en ekstra seng.

Et ledig hjørne av en liten stue i Khrusjtsjov bør være utstyrt for en arbeidsplass: sett en datamaskin der, en lampe og fest hengslede hyller for bøker.

Design av en liten stue i Khrusjtsjov Design av en liten stue i Khrusjtsjov Design av en liten stue i Khrusjtsjov

Integrasjon med andre lokaler

Under trange forhold er en god måte å øke arealet å kombinere stua med tilstøtende rom..

Kombinere en liten stue og kjøkken

Dette er et veldig logisk alternativ – venner blir ønsket velkommen i stua, de slapper av, og det er ikke komplett uten te -drikking eller festlige fester. Det er nok bare å visuelt skille kokeplassen med en bardisk, og på den annen side sette en sofa, TV, vegg – og du får et komfortabelt multifunksjonelt studio.

Kombinere en liten stue og kjøkken - interiørdesign Kombinere en liten stue og kjøkken - interiørdesign Kombinere en liten stue og kjøkken - interiørdesign

Kombinere stue med balkong eller loggia

Ved å fjerne skilleveggen mellom den lille stuen og loggiaen, på grunn av sistnevnte, kan du utvide plassen betydelig, samt ordne et drivhus eller arbeidsområde. For å forhindre at varme rømmer fra leiligheten, må balkongen glasseres, sprekker bør repareres og godt isoleres.

Kombinere en liten stue med balkong eller loggia - interiørdesign Kombinere en liten stue med balkong eller loggia - interiørdesign

Kombinere stue med gang eller gang

Dette ombyggingsalternativet finnes ofte i private hus, men det er også ganske egnet for leiligheter. Noen få kvadratmeter ved inngangen kan stå igjen for lagring av klær og sko, skille dette området, for eksempel med keramiske gulvfliser (for å gjøre det lettere å rengjøre), og dekke resten av plassen med teppe eller parkett og bruke den som stue.

Kombinere en liten stue med en gang eller gang - interiørdesign Kombinere en liten stue med en gang eller gang - interiørdesign

Liten stue design ideer – foto

Galleriet vårt inneholder de mest interessante løsningene for design av små stuer. På bildet kan du se hvilken effekt denne eller den andre finishen gir, hvordan forskjellige fargekombinasjoner ser ut, hvor det er bedre å sette møbler og hvitevarer. Bli inspirert!

Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto Liten stue design - foto

Video: Design en liten stue

Previous Post
Οροφή γυψοσανίδας στο φυτώριο (65 φωτογραφίες)
Next Post
Siding under en stein (65 bilder): utsikt, vakre ideer