Hyacint (60 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hyacint (60 bilder): typer og omsorg

Hyacint (60 bilder): typer og omsorg

Blant vårprimler inntar hyasinter et spesielt sted. Deres flerfargede, myke børster dekorerer ikke bare de snødekte flekkene på blomsterbedene, men skaper også en festlig stemning i interiøret i leiligheter, kontorer, restauranthaller. Disse plantene brukes veldig ofte som en gave til 8. mars, og erstatter raskt falmede kuttbuketter. Hyacintblomstringen varer to til tre uker, hvoretter løken kan plantes igjen og en ny spir kan fås neste år. Hvordan ta vare på denne avlingen vil bli beskrevet nedenfor..

Beskrivelse og typer hyacinter

I henhold til den botaniske definisjonen tilhører hyacint familien Asparges og tilhører de løkfulle flerårige gressene. Den er preget av kjøttfulle spisse blader og en blomstrende stilk, på hvilken en frodig kjegleformet blomsterstand av klokkeformede perianter blomstrer. Under riktige forhold “lever” en pære opptil 10 år.

Plantens naturlige område er de sørlige skråningene i Middelhavet og Sentral -Asia, men det dyrkes hovedsakelig i Holland, hvorfra det meste av plantematerialet eksporteres. Ville arter er ikke like frodige som kunstig avlede varianter, så de brukes praktisk talt ikke til dekorative formål. De er delt inn i bare 3 kategorier, i henhold til vekstregionene: i Hellas og Lilleasia er det den østlige hyacinten (Hyacinthus orientalis), i Iran og Turkmenistan – Hyacinth Litvinov, i Kopetdag -fjellene – Kaspisk hyacint.

Paletten med dyrkede blomster er veldig rik: det er perlehvite, sitroner, lyse gule, oransje, mørkeblå og til og med svarte og lilla farger. Alle nyanser av rosa, lilla, burgunder er massivt fordelt. Ofte har kronbladene en mørkere stripe i midten, noe som gir blomsterstanden ekstra volum.

I henhold til teksturen skilles de vanlige og frottévarianter av hyasinter ut – sistnevnte kjennetegnes ved flerlags kronblad og en større prakt av børstene. Avhengig av tidspunktet for blomstring blomstrer, skilles tidlige, mellomstore og sene blomstrende varianter, men denne egenskapen er veldig betinget, siden vekstprosessen kan styres manuelt når du organiserer ønsket temperatur og belysning.

Hyacint - Beskrivelse og typer Hyacint - Beskrivelse og typer Hyacint - Beskrivelse og typer Hyacint - Beskrivelse og typer

Hyacint omsorg regler

I en mild vinter, hvor det ikke er dypfrysing av jorda, kan hyasinter dyrkes trygt på gaten, i henhold til noen regler for landbruksteknologi. Drivhus og drivhus brukes til massedestillasjon av blomster i den kalde årstiden, men leilighetsforholdene er også ganske egnet for et lite antall planter..

Belysning

I naturen foretrekker hyasinter, som mange andre løkformede, fjellsider og enger godt opplyst av solen. Hus for dem er egnede sørøstlige og sørvestlige vinduskarmer, innglassede balkonger eller verandaer. For å unngå brennende stråler, anbefales det å plassere en gjennomsiktig tyll eller litt åpne persienner mellom glasset og blomsterpottene. I blomsterbed og hagetomter bør du velge ganske åpne, men rolige steder der det ikke er vindkast eller trekk..

Hyacint - Belysning Hyacint - Belysning

Temperatur

Den optimale temperaturen for hyasint i blomstringsperioden er + 20C. Etter at stammen visner, opprettholdes et varmt klima til høsten, når det er på tide å plante løken igjen. Plantemateriale lagres på et tørt, godt ventilert sted ved + 18 … + 25C. Ny roting utføres under ‘vinter’ forhold, når temperaturen ikke bør overstige + 3 … + 5C, men etter hvert som spiren vises, økes den sakte.

Hyacint - Temperatur

Vanning

Maksimal fuktighet er nødvendig for hyasintpæren i den kalde perioden, under aktiv rotvekst. For å gjøre dette, senkes basen i en kolbe med vann og fint grus, eller jorden blir ganske enkelt vannet rikelig. En plante som utvikler seg og blomstrer, bør fuktes godt, slik at jorden er våt i hele lengden av røttene, men i ingen tilfelle er sumpete. Etter at stammen tørker, reduseres vanningen, og etter omtrent 6-8 uker stoppes den helt, slik at pæren tørker ut og deretter graves ut for lagring.

Hyacint - Vanning Hyacint - Vanning

Gjødsel

De vanlige næringsstoffene til blomstrende planter er egnet for hyasinter. Under romforhold kan det bare vannes med tilsetning av passende stoffer: nitrogen når spirer dukker opp, et mineralkompleks under spiring, kalium – etter at blomsten visner.

Mye organisk materiale blir introdusert under hageplanter under planting i form av 3-4 år gammel humus, og under spiring av løker per 1 kvm. tilsett 20 g ammoniumnitrat og superfosfat eller 1 spiseskje nitrofosfat og urea. I blomstringsfasen tilsettes oppløsninger av borsyre (10 mg per 100 ml) og sinksulfat (30 mg per 100 ml). Når det er tørt, tilsettes 30 g kaliumsulfat og superfosfat per kvadratmeter areal. Også på dette tidspunktet kan du vanne med tilsetning av 2 ss. nitrofocks på en bøtte med vann.

Hyacint - Gjødsel Hyacint - Gjødsel

Tvinger hyacinter om vinteren

For å få dekorative blomster på ikke-standardiserte tider, for eksempel til nyttår, Valentinsdag eller 8. mars, må hyasinter plasseres under visse forhold som etterligner naturlige sykluser. Det anbefales å begynne å “revitalisere” tørre pærer 2–2,5 måneder før ønsket spirende dato. For å gjøre dette plantes de i et rikt fuktet underlag, eller den nedre delen senkes 1-2 mm i vann og etterlates på et mørkt sted (du kan dekke det med en svart film) ved en temperatur på + 3 … + 5C. Når grønne spirer vises, arrangeres hyasinter på vinduskarmen, og gradvis øker mengden varme (fra + 5 … + 7C til + 20C) og lys. Ved 20-graders temperatur og 12-timers belysning dukker knoppene opp etter noen dager.

Etter blomstring av hyasinter, blir de igjen på samme sted i omtrent 2 måneder til, vanning av og til. En visnet peduncle kan kuttes av, bladene skal bli gule selv. Rundt slutten av mai – begynnelsen av juni stoppes vanningen, slik at pæren får tørke, og deretter legg den i en pappeske, tøypose eller papirpose for oppbevaring.

Tvinger hyacinter om vinteren Tvinger hyacinter om vinteren Tvinger hyacinter om vinteren

Hvordan plante hyasinter riktig

Hjemme er et løst løvtrær med blanding av elvesand egnet for hyasinter. Det er verdt å helle 4-5 cm drenering på bunnen av gryten – det kan være perlitt, ødelagte skall, eggeskall, etc. For å unngå stagnasjon av vann ved bunnen helles det noen centimeter sand. Jordlaget bør være minst 15 cm, ettersom plantene produserer lange nok røtter. Den øvre delen av pærene (ca. 2 cm) er ikke dekket av blandingen og lar den stå åpen.

Når du planter hyasinter i et blomsterbed, bør jorden forberedes på forhånd. Sod og lauvjord anbefales ideelt. Hvis jorden er tett, tilsettes elvesand og torv. Det er nyttig å legge til humus for 3-4 år siden, men i ingen tilfelle fersk gjødsel. Kritt, kalkstein, aske, knust til konsistensen av mel, vil bidra til å nøytralisere surhet..

Den eneste gangen du kan plante hyasinter i åpen mark er slutten av september – begynnelsen av oktober. Bare i denne perioden har planten en sjanse til å slå rot og tåle vinteren. Løkene bør plasseres på en dybde på 10-15 cm, med en avstand mellom radene på 20 cm, og mellom blomstene selv – 15 cm. Før froststart begynner plantingen å være dekket med falne blader, halm, flis . Hvis mulchlaget er lite og ikke forstyrrer spirene, kan det stå igjen om våren – dette forhindrer utseende av ugress og beskytter jorden mot å tørke ut.

Hyacint - Hvordan plante riktig Hyacint - Hvordan plante riktig

Hyacint – bilde

For de som velger blomster for planting i blomsterbed eller i hjemmepotter, vil det være aktuelt å se på fargerike blomster av forskjellige typer, former og farger. Vi tilbyr deg et utvalg bilder av hyasinter for inspirasjon og visuell nytelse.!

Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde Hyacint - bilde

Previous Post
Σχεδιασμός μικρού καθιστικού (60 φωτογραφίες)
Next Post
DIY gyngestol (65+ bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector