Bakgrunn til soverommet: 65 flotte ideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bakgrunn til soverommet: 65 flotte ideer

Bakgrunn til soverommet: 65 flotte ideer

Bakgrunn er et økonomisk og praktisk alternativ for å dekorere vegger i et soverom. Et stort utvalg av mønstre og teksturer lar deg bruke dem i enhver interiørstil, lage interessante kombinasjoner og uvanlige visuelle effekter. Hvordan velge riktig tapet for soverommet vil bli diskutert i denne artikkelen..

Typer tapeter for soverommet, deres fordeler og ulemper

Tapet av papir

Bakgrunn laget av vanlig glanset eller matt papir er delt inn i ett -lags – enkeltsidig, samt to -lags – dupleks. Førstnevnte er billigere, sistnevnte er mer holdbare og mindre revet av mekanisk belastning.

Den største ulempen med papirtapet er skjørhet. De mister raskt sitt estetiske utseende under påvirkning av fuktighet, støv og falming i solen. Gitt de lave kostnadene ved slik etterbehandling, kan du imidlertid fornye interiøret helt hvert 2-3 år..

Dette er et enkelt og billig alternativ for oppussing av midlertidige boliger, hybler, leide leiligheter, så vel som i nærvær av små barn som noen ganger elsker å tegne på veggene. Photowall-paper tilhører også denne typen..

Tapet av papir til soverommet

Vinyl bakgrunnsbilder

PVC-tapet består av en papir- eller tekstilbase og et plastholdig ansiktslag, som kan være glatt, preget (silketrykk), skummet, glanset, matt eller kombinert.

Ulempen med å bruke polyvinyl er at dette materialet består av syntetiske harpikser og ikke lar vegger puste (lar ikke vanndamp og luft passere gjennom). Første gang etter liming – et slikt tapet kan utstråle en plastlukt. På soverommet er dette et betydelig problem, fordi soverommet må være godt ventilert..

De positive sidene ved PVC-tapet er deres høye estetikk, holdbarhet, lange levetid (10-15 år), muligheten til å male på nytt, våtrengjøring fra støv og gode lydisolerende egenskaper..

Vinyl tapet for soverom

Tapet i fiberduk

Det er en fleksibel to-lags bane av sammenvevde cellulosefibre. På grunn av sin mikroporøse tekstur, er disse tapetene miljøvennlige og fester seg godt til enhver overflate. Reparasjonsprosessen blir enklere ved å påføre limet direkte på veggen. Teksturert ikke-vevd tapet uten vinylspraying er egnet for maling.

Ikke-vevd tapet til soverommet

Tapet i tekstil

Stofftrekk er en interessant løsning for et soverom, men det må huskes på at veggene må støvsuges hver måned eller to. Støv akkumuleres spesielt raskt på myke syntetiske stoffer (fløyel, filt, velour). Moderne tekstil bakgrunnsbilder har som regel en tett base, noe som gjør liming enklere, men det er fortsatt ganske vanskelig å jobbe med dem. For mye lim, absorbert i stoffet, kan permanent etterlate stygge flekker på det. Fordelen med dette etterbehandlingsalternativet kan betraktes som et luksuriøst utseende og god lydisolering (ved bruk av skumfôret tapet).

Tekstil tapet til soverommet

Glassfiber

Gjennomsiktig, veldig tynn, men tøff, glassfiber tapet festes lett til vegger og kan vare opptil 30 år. Du kan male dem opptil 10 ganger, noe som lar deg raskt oppdatere det irriterende designet. En stor fordel med en slik finish er miljøvennligheten til glassduk, fordi det bare brukes naturlige råvarer til produksjonen – kvartssand, leire, brus og silikater.

Glass tapet til soverommet

Tapet til soverommet avhengig av stil

For å skape et harmonisk interiør må utformingen av veggene tilsvare den valgte retningen i design. Det er best å velge tapet som matcher i tekstur og farge med møbler, tekstiler, vinduer, dører.

Moderne stil

For et soverom i jugendstil er glatt, vanlig tapet egnet. De lyse og blanke vil gjøre rommet visuelt mer romslig, og de matte vil gi kos. Den moderne stilen gir også mulighet for fine monokrome tegninger, grafikk, abstraksjoner – men ikke som et kontinuerlig deksel, men bare i form av en aksent.

Tapet til soverommet i en moderne stil Tapet til soverommet i en moderne stil

Klassisk stil

Denne stilen kombinerer antikkenes monumentalitet med renessansens utsøkte luksus. Et ekte kongelig soverom kan innrammes med tapet i varme hvite nyanser (kremaktig, krem, elfenben, lys beige) med gyldne eller sølvfargede blomsterpynt, gipsstuck eller mykt lærrelieff.

Tapet til soverommet i klassisk stil

Provence

Den romantiske atmosfæren i Sør -Frankrike er representert av pastellfarger (lysegrå, rosa, mynte, syrin, melkeaktig) og små blomsterprint mot bakgrunnen. For at rommet ikke skal virke monotont, må deler av tapet med mønstre veksles med monokrome, samt holde balansen når du velger tekstiler.

Bakgrunn til soverommet i stil med Provence Tapet til soverommet i stil med Provence

Skandinavisk stil

Naturlige vintertoner – snøhvit, glitrende sølv, gjennomsiktig blå, lys grå, lysegrønn – vil bidra til å gjenskape den iskalde friskheten i Nord -Europa. For å gjøre soverommet mer behagelig, kan du bruke tapet, hvis tekstur ligner lin bleket i solen eller lyse råbrett i en kald skygge..

Tapet til soverommet i skandinavisk stil Tapet til soverommet i skandinavisk stil

japansk stil

Interiøret på soverommet, som minner om den stigende solens land, kan dekoreres med bambus tapet, tapet med tegninger av hieroglyfer, kirsebærblomster, bambusblader, vifter, samt tapet. Paletten med nyanser for den japanske stilen er ganske bred – fra svart og hvitt, grått, treaktig, halmtoner til gylden, varmrosa og rød.

Bakgrunn til soverommet i japansk stil

Art Deco

For denne stilen er bakgrunnsbilder med abstrakte og blomstermønstre i ganske mettede, men rolige farger perfekte. Ofte brukt grå med en blanding av andre nyanser, svart, hvit, burgunder, beige og blå. For å visuelt øke plassen i Art Deco, kan du bruke holografiske bilder og optiske illusjoner.

Tapet i art deco -soverom

Bakgrunnsfarge for soverommet – hvilken du skal velge?

Når du velger tapet til et soverom, er det veldig viktig å vurdere påvirkningen av visse farger på menneskelig psyke. Aktive farger som oransje og rødt er best igjen på kjøkkenet eller spisestuen. Gul, lysegrønn, fersken – kan gjøre nordsiden varmere. Og for å “kjøle” det sørlige soverommet litt – er det verdt å dekorere veggene i grønne og blå nyanser. Monokrom (hvit, grå, beige) kan brukes uten begrensninger, men svart, mørk lilla og sjokolade bør håndteres forsiktig – de absorberer lys, reduserer plass og kan noen ganger gjøre et rom til en slags fangehull.

Hvitt tapet

Hvit tapet på soverommet er en utprøvd klassiker. Eventuelle møbler, lyse eller pastellmønstre vil alltid se passende ut mot en lys bakgrunn, det vil understreke skjønnheten i malerier, fotografier og annen innredning.

Hvit tapet på soverommet Hvit tapet på soverommet

Pastell tapet

Bakgrunnsbilder i en myk palett av rosa, blå, grønn, gul, beige og lavendel er den perfekte løsningen for et romantisk soverom. Denne designen vil virkelig appellere til alle beundrere av lyst, luftig interiør..

Pastell tapet på soverommet Pastell tapet på soverommet

Grått tapet

Nøytral grå tapet er den beste løsningen for et høyteknologisk, moderne, minimalistisk loftsrom. I kombinasjon med sorte eller mørkeblå møbler og strenge linjer får du et funksjonelt mannlig interiør; hvit glans og sølvkrøller – et alternativ for en elegant dame; lyse gule, rosa, grønne aksenter på grå bakgrunn – for et ektepar.

Grå tapet på soverommet Grå tapet på soverommet

Blått tapet

Nyanser av himmel og vann har en beroligende effekt på en person, så de er perfekte for et soverom. Blå bakgrunnsbilder kan kombineres med hvit, grå, beige, lilla, mørk brun, samt kompletteres med fototapet.

Blå tapet på soverommet Blå tapet på soverommet Blå tapet på soverommet

Kombinere tapet på soverommet

Kombinasjonen av mønstrede og monokromatiske bakgrunnsbilder i farger vil diversifisere interiøret og oppnå visse visuelle effekter. Riktig valgt veggdekorasjon vil gjøre soverommet interessant og koselig. Det er flere måter å kombinere – vertikal, horisontal, geometrisk, samt innsatser og nisjer.

Vertikal

Det kan være en veksling av striper fra gulv til tak – lys og mørk, matt og blank, trykt og monokrom. Noen ganger er det en annen utforming av individuelle vegger eller delvise skillevegger. Vertikale aksenter får rommet til å se høyere ut.

Vertikal kombinasjon av tapet på soverommet

Horisontal

Med denne kombinasjonen av tapeter kan du lage vakre grenser, samt visuelt utvide veggene. Kontrast og horisontale linjer brukes best for å forstørre smale områder.

Horisontal kombinasjon av tapet på soverommet Horisontal kombinasjon av tapet på soverommet

Geometrisk

Å lime tapet på soverommet i ødelagte hjørner er en uvanlig måte å skape et eksklusivt interiør på. Du kan også bruke applikasjonsteknikken og feste dine favorittpapirfragmenter til hoveddekorasjonen..

Geometrisk kombinasjon av tapet på soverommet

Sett inn

Et innlegg er et kontrastfragment av enhver form, som regel atskilt med en improvisert ramme – gips, polyuretan, metall, tre eller ganske enkelt malt.

Sett inn - en kombinasjon av tapet på soverommet

Nisje

Forskjellen mellom en vegg og en fordypning i den er lett å understreke hvis deres farger og teksturer skiller seg fra hverandre. I en nisje kan du lime fotopapir, imitasjon av murverk, mønstret blank eller monokromatisk matt innsats.

Nisje - kombinasjon av tapeter på soverommet Nisje - kombinasjon av tapeter på soverommet

Bakgrunn til et lite soverom / soverom i Khrusjtsjov

Et problem som er typisk for de fleste sovjetiske leiligheter er deres lille størrelse. Den lille størrelsen på soverommet er imidlertid mer et pluss enn et minus: det sparer etterbehandlingsmaterialer, forenkler reparasjoner, og atmosfæren viser seg å være mer romantisk. Hovedregelen er ikke å overbelaste interiøret med store elementer og mettede farger..

Tapet til soverommet i Khrusjtsjov er bedre å velge lys, pastell, med et lite kjedelig mønster og reflekterende detaljer. Et helt blank lerret vil avsløre alle ujevnhetene i veggene, men kombinasjonen av en matt bakgrunn og speilmønstre, tvert imot, vil skjule dem..

Bakgrunn til et lite soverom Bakgrunn til et lite soverom Bakgrunn til et lite soverom

Bakgrunn til soverommet – foto

Fotogalleriet vårt inneholder illustrerende eksempler på hvordan forskjellige typer tapeter kan se ut i et soverom. Her er monokromatiske alternativer, stripete, med et geometrisk mønster, blomsterpynt, tapet og alle slags andre kombinasjoner. Bli inspirert!

Lett tapet til soverommet i moderne stil Grønt tapet på soverommet Tapet med blomsterpynt til soverommet Øko-stil soverom tapet Tapet med en horisontal stripe til soverommet Blomstertapet til soverommet i Provence -stil Soverom i klassisk stil - tapetkombinasjon Bakgrunn til soverommet i engelsk stil Blomstertapet til soverommet Bakgrunn til soverommet Tapet til soverommet i klassisk stil Rosa tapet til jentas soverom Kombinere tapet i et klassisk soverom Moderne fotomalerier for soverommet Tapet i art deco -soverom Lett tapet til et lite soverom Bakgrunn til soverommet Tapet til soverommet i stil med minimalisme Grå tapet til soverommet Tapet i amerikansk stil Lys beige tapet på soverommet Originalt tapet for soverommet i moderne stil Brun tapet til soverommet Brun tapet på soverommet Blå og hvit tapet på soverommet Eklektisk hvitt tapet til soverommet Stripet tapet for et soverom i en moderne stil Brun og hvit tapet på soverommet Fototapet med bildet av fjell på soverommet Klassisk stripet tapet til soverommet

Video: Bakgrunn i det indre av soverommet – nåværende ideer

Previous Post
Κουζίνα σε στιλ σοφίτας: 40 ιδέες για σχεδιασμό και ανακαίνιση
Next Post
Kjøkkendesign 14 kvm. (65 bilder)
Adblock
detector