15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Innredning av balkong: 76 fotoideer

Innredning av balkong: 76 fotoideer

I de vanlige sovjetiske oppsettene fungerte balkongene som en slags bod hvor gamle ting, vinterklær, byggematerialer er skjult, og noen ganger lar de dette stedet stå tomt. Enig, ekstra plass er aldri overflødig, fordi den ikke bare kan brukes til morgensamlinger med et kopp kaffe, men også for å utstyre det som et fullverdig rom. Vi prøvde å samle de mest interessante designideene for en balkong eller loggia og markere de viktigste praktiske punktene.

Designfunksjoner

Ved første øyekast er oppgaven veldig enkel: Sett et lite bord, noen få stoler – og en komfortabel balkong er klar, for du skal ikke engang håpe på mer. Men med en detaljert studie av temaet, dukker det opp et annet bilde. Først av alt kan til og med et “skap” utformes funksjonelt. For det andre, for å oppnå mer komplekse mål, må du ta hensyn til funksjonene i loggiaen og deretter tenke over mange detaljer. Men først ting først.

Loggia eller balkong – dette øyeblikket spiller egentlig ingen rolle for interiørdesign, forskjellene er bare når det gjelder dekorasjon og glass. Først og fremst bør du være oppmerksom på om rommet er lukket eller åpent. Hvis sistnevnte, så er det klart at det er få designalternativer: et sted for avslapning og lette måltider, hvor det er hyggelig å nyte en vakker utsikt, hvis det er en.

Åpne balkonger er et sesongbasert ly, hvor du kan puste inn frisk luft i den varme årstiden, og når kaldt vær setter inn, lukker du det tett og tar ting derfra. Derfor bør ikke alle ting falme i solen, ikke forringes på grunn av fuktighet, og også være mobile og kompakte..

Den glassede loggiaen tilbyr mange designalternativer og fungerer som et ekstra lite rom. For å bruke den når som helst på året, må du ta vare på veggisolasjon, elektrisitet, men viktigst av alt, organisering av plassen. Noen eiere foretrekker å demontere veggen mellom rommet og balkongen, og etterlate en skillevegg på sidene eller henge gardiner for sonering.

Hva loggiaen blir til, avhenger i stor grad av plasseringen. Det er mer logisk å plassere en spiseplass ved siden av kjøkkenet, og å utstyre en arbeidsplass på soverommet. Men du står fritt til å disponere ledig plass etter eget skjønn, fordi designens art blir forbindelsesleddet mellom de to tilstøtende interiørene.

Du bør ta hensyn til rommets stil ved å bruke hovedelementene i det indre av balkongen. På grunn av det begrensede området vil det definitivt ikke bli den ideelle utførelsen av en Provence eller et loft, men sammenveving av karakteristiske komponenter vil skape en følelse av enhet.

Balkong / Loggia Design - Funksjoner Balkong / Loggia Design - Funksjoner Balkong / Loggia Design - Funksjoner Balkong / Loggia Design - Funksjoner

Kombinere balkong og kjøkken

Et kjøkken kombinert med en balkong er et vanlig layoutalternativ, fordelene som vil bli verdsatt av eiere av små størrelser. For å spare plass for komfortabel matlaging, kan spisestuen trygt overføres til balkongen.

Et lite bord med stoler eller lenestoler ser koselig ut – et funksjonelt minimum av en spisestue. En mer moderne løsning er en slags bardisk kombinert med vinduskarmen og høye stoler.

Fyllingen av balkongen-spisestuen avhenger av størrelsen: krakker, lenestoler eller sofaer, et salongbord eller et spisebord for en stor familie. I tillegg til dette settet kan rommet utstyres med hyller og skap med husholdningsapparater. Noen eiere tillater kanskje å sette et kjøleskap her, men det må huskes at en haug med høye gjenstander ikke tillater naturlig lys å komme inn på kjøkkenet..

Kombinere balkong og kjøkken - Interiørdesign Kombinere balkong og kjøkken - Interiørdesign Kombinere balkong og kjøkken - Interiørdesign Kombinere balkong og kjøkken - Interiørdesign Kombinere balkong og kjøkken - Interiørdesign Kombinere balkong og kjøkken - Interiørdesign Kombinere balkong og kjøkken - Interiørdesign Kombinere balkong og kjøkken - Interiørdesign

Tilrettelegging av rekreasjonsområde på balkongen

Loggia kan bli et sted for hvile og avslapning, hvor det er hyggelig å lese en bok, ta en lur, tilbringe tid med venner. Ideell hvis den ligger ved siden av stuen eller soverommet.

Hovedpersonen her er komfortable møbler, som det er praktisk å sitte eller ligge på – det vil også bli interiørets sammensetningssenter. Dette kan være lenestoler, sofaer, madrasser dekket med et teppe, samt hengekøyer og telt for barn. Et lite salongbord utfyller ensemblet, og gratis vegger kan organiseres som ekstra lagringsplass.

Den ideelle utformingen for smale balkonger er hvor møbler plasseres i hjørnene, mens den midtre delen gir bevegelsesfrihet. Hvis rommet er åpent, kan du prøve å velge lette, mobile møbler (for eksempel en stolsekkestol), og holde innredningen til et minimum..

Tilrettelegging av rekreasjonsområde på balkongen - Interiørdesign Tilrettelegging av rekreasjonsområde på balkongen - Interiørdesign Tilrettelegging av rekreasjonsområde på balkongen - Interiørdesign Tilrettelegging av rekreasjonsområde på balkongen - Interiørdesign Tilrettelegging av rekreasjonsområde på balkongen - Interiørdesign Tilrettelegging av rekreasjonsområde på balkongen - Interiørdesign Tilrettelegging av rekreasjonsområde på balkongen - Interiørdesign Tilrettelegging av rekreasjonsområde på balkongen - Interiørdesign Tilrettelegging av rekreasjonsområde på balkongen - Interiørdesign

Arbeidsplass på balkongen

Dette alternativet kommer til å tenke på sist, men forgjeves – standard arbeidsområde tar ikke mye plass, så det kan tildeles en balkong for det i stedet for et eget rom. Den inneholder et smalt skrivebord som er nok for en bærbar datamaskin og kontorrekvisita, en kontorstol og vegghyller..

Et minikontor er vanligvis plassert i hjørnet av loggiaen, og motsatt side er utstyrt med et sittegruppe. Siden bare en del av plassen er involvert, er det mulig å kombinere flere funksjonelle områder i den..

På grunn av området og nærhet til vinduet, er et slikt rom bedre ventilert, belyst, noe som har en positiv effekt på hjernens aktivitet. Imidlertid forstyrrer en stor mengde lys arbeidet med en datamaskin, så persienner blir ofte installert på vinduene, sjeldnere gardiner, siden de visuelt begrenser loggiaen.

Arbeidsplass på balkongen - Interiørdesign Arbeidsplass på balkongen - Interiørdesign Arbeidsplass på balkongen - Interiørdesign Arbeidsplass på balkongen - Interiørdesign Arbeidsplass på balkongen - Interiørdesign Arbeidsplass på balkongen - Interiørdesign Arbeidsplass på balkongen - Interiørdesign Arbeidsplass på balkongen - Interiørdesign Arbeidsplass på balkongen - Interiørdesign

Vinterhage på balkongen

Takket være gode forhold vil loggien bli et ideelt “hjem” for planter. Selvfølgelig snakker vi ikke om minitrær eller tette busker, som vil gjøre balkongen til en jungel og det neste rommet til et mørkt skap..

Det anbefales å fokusere på arter som trenger mye lys for å vokse. La deg imidlertid styre av plasseringen av leiligheten – du må kanskje lete etter mindre varmeglade alternativer.

Vurder potteplass: det kan være bord, hyller eller andre hevede områder. Hvis du ønsker det, kan du organisere et kompakt sted for sammenkomster for å nyte naturen i sentrum av byens travelhet..

Plutselige temperaturendringer er skadelige for mange innendørs planter, så tenk på ventilasjonssystemet på forhånd, spesielt om vinteren. Konveksjonsklimaanlegg kan hjelpe deg med dette..

Vinterhage på balkongen - Interiørdesign Vinterhage på balkongen - Interiørdesign Vinterhage på balkongen - Interiørdesign Vinterhage på balkongen - Interiørdesign Vinterhage på balkongen - Interiørdesign Vinterhage på balkongen - Interiørdesign Vinterhage på balkongen - Interiørdesign Vinterhage på balkongen - Interiørdesign

Etterbehandling med balkong og loggia

I utgangspunktet er balkongen ikke ment å være permanent plassert, derfor er det nødvendig å ty til ytterligere isolasjonstiltak for å gjøre den om til et boareal.

Gulv

Valget er bredt nok: tregulv, laminatbrett, linoleum, fliser og så videre. Alle disse alternativene kan brukes til en glasert loggia, ettersom den er bedre beskyttet mot temperatur- og fuktighetsendringer.

En åpen balkong stiller ytterligere krav til materialer, hvorav den mest optimale er PVC -fliser. Trebelegg er også egnet for disse formålene, men overflaten trenger konstant pleie..

Balkong / Loggia Design - Gulvfinish Balkong / Loggia Design - Gulvfinish

Vegger

Maling eller tapet er ikke motstandsdyktig mot sol og fuktighet og kan falme eller bli skadet over tid under ombygging. Med fuktresistente PVC-paneler kan du raskt dekorere veggene på balkongen med et motstandsdyktig belegg som gir et estetisk utseende og er lett å vedlikeholde. Imidlertid er en slik partisjon ganske skjør, og heller ikke miljøvennlig på grunn av kunstig opprinnelse..

Korkgulvet ser estetisk tiltalende ut, som umiddelbart skiller seg ut med sin dype, levende tekstur. Det er et dyrt materiale som gir ekstra varmeisolasjon, men det er ikke motstandsdyktig mot fuktighet. Når du velger den ideelle løsningen, la deg styre av typen balkong og dens funksjon..

Balkong / Loggia Design - Veggdekorasjon Balkong / Loggia Design - Veggdekorasjon

Tak

Hvis det er mulig, anbefales det å bruke samme materiale som for veggene – dette vil skape en følelse av enhetens plass. Plastpaneler er ikke enkle å installere, men som et resultat betraktes de som funksjonelle – de skjuler feil i taket, egner seg til vedlikehold og har også et attraktivt utseende.

Belegg av gipsplater, som brukes til å installere innendørs lamper, har store designmuligheter. Men de vil “stjele” noen centimeter av høyden på veggene, samt spenningsstrukturer. Det mest miljøvennlige alternativet er fôr – det er dyrt, krevende, men veldig estetisk.

Balkong / Loggia Design - Takfinish Balkong / Loggia Design - Takfinish

Innredning og belysning

Du kan dekorere en balkong med de samme elementene som alle andre rom. Hvis plassen tillater det, kan du henge lysgardiner og samle dem på sidene – dette vil skape en atmosfære av boareal. Du kan legge en koselig duk på bordet, og kaste puter på lenestolene. Dra nytte av høyden på veggene ved å henge bilder, lamper eller foring hyllene med søte finesser.

Naturligvis må alle elementene være i harmoni med husets design. Hvis den er dekorert i stil med minimalisme, ville det være mer passende å begrense oss til planter for å understreke nærheten til naturen, og la den dekorative funksjonen ligge bak teksturen på møbler og dekorasjon..

Utformingen av en åpen balkong bør ikke skilles fra terrenget. For eksempel ligger en leilighet i den historiske delen av byen – her vil blomster på smijern rekkverk eller tekstiler med sofistikerte farger se mest passende ut.

Lysstyrken avhenger av formålet med loggiaen. For avslapning om kvelden er det bedre å begrense deg til en eller to lyskilder som forsiktig dekker rommet. Arbeidsområdet bør belyses av bordlamper eller lampe. Tilstedeværelsen av nedhengt tak lar deg installere punktlyskilder som ikke visuelt overbelaster interiøret.

Balkong / Loggia Design - Innredning og belysning Balkong / Loggia Design - Innredning og belysning Balkong / Loggia Design - Innredning og belysning Balkong / Loggia Design - Innredning og belysning Balkong / Loggia Design - Innredning og belysning

Liten balkong / loggia design

Balkonger har sjelden et stort område, men noen ganger kommer ekstremt små eksemplarer (2-3 kvm) over, noe som får eierne til å gi opp og glemme dette stedet. Men selv en slik “komorki” kan være nyttig hvis du nærmer deg designet riktig.

Prøv å begrense deg selv bare til de nødvendige elementene: et bord, stoler, helst sammenleggbare, slik at de kan skjules for mer fri bevegelse.

Bruk høyden på veggene i stedet for gulv ved å installere flere åpne lagringsområder, men ikke tving dem med mange ting – små detaljer knuser interiøret.

Det anbefales å fokusere på lyse nyanser av vegger og tak for å visuelt utvide området. Naturmaterialer fyller rommet med luft, mens kunstige materialer skaper en ubehagelig atmosfære. God belysning spiller også en rolle..

Ingen forventer en stor plass fra en balkong, følelsen av en liten plass vil ikke forsvinne i alle fall. Det viktigste er å være komfortabel og koselig i den.!

Liten balkong / loggia design Liten balkong / loggia design Liten balkong / loggia design Liten balkong / loggia design Liten balkong / loggia design Liten balkong / loggia design Liten balkong / loggia design Liten balkong / loggia design Liten balkong / loggia design

Video: Balkong og loggia – interiørdesign

Previous Post
Παιδικό σχέδιο για δύο αγόρια (85 φωτογραφίες)
Next Post
3D -tapet (75 bilder): typer, funksjoner, hvordan limes