15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Provence -stil i interiøret: 85 fotoideer

Provence -stil i interiøret: 85 fotoideer

Mange mennesker, ikke engang knyttet til design, har minst en gang hørt om Provence -stilen i interiøret. Men ikke alle er i stand til å skille det fra klassikerne, velge riktige møbler og enda mer riktig dekorere rommet. I mellomtiden er den fylt med utrolig romantikk og sjarm av franske landsbyer som kan gi liv til selv de mørkeste leilighetene. Og våre tips vil hjelpe deg med dette.!

Stilfunksjoner

Stilen kom til oss fra Frankrike, den delen av den som er kjent for folk som har reist utenfor hovedstaden minst en gang. Man trenger bare å se på de endeløse lavendelfeltene, forfriskende asurblå kyster, endeløse blå himmel – og det blir umiddelbart klart hva som inspirerte disse lyse pastellfargene, diskret mønstre, glatte linjer, samt kjærlighet til alt det naturlige i provencalsk interiør..

Forvirringen med den klassiske stilen blant uinformerte mennesker er ikke tilfeldig – Provence har virkelig lignende funksjoner. Ikke tro at landsbyens opprinnelse gjør retningen provinsiell. Enkelheten i Provence gir den en følelse av hygge, og kompleksiteten ligger i luksus og raffinement..

Stilen elsker plass og frihet, så for små mellomrom er det bedre å velge en annen løsning eller passe inn bare noen få elementer, noe som forenkler designet. Det er ønskelig at alle lokalene til en leilighet eller et hus er innredet i et enkelt tema, og skaper en helhetlig sammensetning.

Så når du planlegger et design, bør du stole på en lys, pastellskala, der det er en hvit farge. Det kan være en bukett med rosa, lysegrønn, lavendel, blå nyanser, “krydret” med forskjellige mønstre eller tekstur av naturlige materialer. Sistnevnte er en uunnværlig følgesvenn av Provence, som etter å ha oppstått blant den fortryllende franske naturen ikke tåler kunstige alternativer.

Møblene har klassisk raffinement og skjønnhet, ofte malt hvitt. I henhold til stilreglene bør plassen hovedsakelig fylles med antikviteter kjøpt på auksjoner, men få har råd til denne luksusen. For å unngå unødvendige utgifter kan de nødvendige møblene i Provence-stil også kjøpes på et loppemarked eller bestilles fra en mester ved hjelp av effekten av kunstig aldring.

For å skape en koselig atmosfære i interiøret, bør det være så mange detaljer som mulig – derfor er et stort område et viktig krav. Tegninger, figurer, smidde gjenstander, myke stoffer og selvfølgelig planter er den perfekte kombinasjonen for Provence. Denne komposisjonen vil bli fullført med en overflod av naturlig lys..

Provence -stil i interiøret - Funksjoner

Etterbehandlinger og materialer

Men før du fyller rommet med objekter, må du lage riktig “ramme” for dem. Provence, selv om den er en enkel stil, legger frem klare regler for hver del av rommet..

Gulv

Gulv i Provence-stil for interiør bør være planke, tre, med maling påført på toppen. Ideelt sett vil den ha små, men trygge for bevegelser, uregelmessigheter eller defekter som følge av tidens påvirkning.

Hvis det autentiske alternativet ikke passer deg av flere årsaker, velger du et mer budsjettbasert laminat som imiterer tre. Det ser ikke så imponerende ut, men du kan dekke gulvet med et teppe for å distrahere oppmerksomheten..

Provence i interiøret - Gulvbehandling Provence i interiøret - Gulvbehandling

Vegger

Innvendige skillevegger har også råd til å ikke være perfekte – uregelmessigheter, slitasje og bare murverk blir høyt verdsatt, men bare hvis det ser pent ut. Et lag med lys, ofte hvit, maling påføres et slikt belegg..

Optimale materialer for veggdekorasjon er gips, gips eller støping. Bakgrunn er også karakteristisk for Provence, men bare hvis de er dekorert med blomstermønstre..

Provence i interiøret - Veggdekorasjon

Tak

Takbjelkene som er brakt fram kan ikke skjules – de vil bli høydepunktet i det provençalske interiøret. Men hvis det ikke er slike elementer i hjemmet ditt, er et jevnt hvitt belegg med et ornament i form av en elegant lysekrone det ideelle alternativet..

Provence i interiøret - Takdekorasjon Provence i interiøret - Takdekorasjon

Møbler i Provence -stil

Provençalske møbler bærer preg av historien og glorifiserer skjønnheten i den klassiske antikken. Dette er hovedsakelig tre, sjeldnere kurvmøbler, som ofte er dekorert med smieelementer. Gjenstandene er malt i hvite eller pastellfarger, der malingen viser en fargerik, slitt tekstur. Tegninger eller møbeltrekk med blomstermønstre brukes som dekor..

Møblersettet er ikke begrenset til standardartiklene som er nødvendige for livet. Du kan ikke klare deg uten lave kommoder, skjenker eller elegante skjenker. Generelt er jordede gjenstander med bein, som ser ut til å være bøyd av tyngdekraften, karakteristiske for interiøret i stil med Provence, og brukes også ikke bare i stuen, men også i andre rom. Små sofaer og krakker i hele huset ser ut til å minne om viktigheten av avslapning, målt kontemplasjon av den omkringliggende skjønnheten.

Smidde åpningsdetaljer dekorerer tradisjonelt sengen, men de kan også brukes til trapper eller mindre ting, for eksempel lamper. Bare de burde ikke skape en følelse av pomp, men tvert imot – fransk lekenhet..

Provence i interiøret - Møbler

Tekstiler og dekor

Den mest interessante delen av designet som vil “puste” liv i det provençalske interiøret er de dekorative detaljene. Og selv om de er begrenset av standard stilregler, fascinerer allsidigheten til applikasjonen selv erfarne designere..

For det første er gardinene lyse, luftige og forstyrrer ikke inntrengning av naturlig lys. Avhengig av rommet og størrelsen på vinduene, kan du kjøpe klassiske, østerrikske eller kafégardiner. I denne saken spiller materialet en viktig rolle – bomull, lin, noe naturlig.

Stoffet kan være monokromatisk, blomstret eller rutete, men dette valget bør harmonisere interiøret. Omtrent de samme kriteriene gjelder for sengetøy..

Kunstelskere kan fylle rommet med sine samlinger av impresjonistiske eller realistiske malerier – her vil de se passende ut. Graciøse forgylte rammer skiller seg ut sterkt i pastellprovence.

Klassiske skjøre lysekroner og lysestaker kan bidra til å skape en romantisk atmosfære. Og ikke glem speilene i tre.

Mange hyller, bord og bord kan dekoreres med søte pyntegjenstander: malte vaser, esker, fruktskåler, fotografier, alle slags figurer eller servietter. Det viktigste er å kunne stoppe i tide uten å overbelaste komposisjonen..

Provence i interiøret - Tekstiler og dekor Provence i interiøret - Tekstiler og dekor

Provence i interiøret – foto

Og selv om reglene som er oppført er universelle, vil interiørdekorasjonen i Provence -stil variere noe avhengig av romtypen. Men noen tips og bilder kommer garantert til å komme med en god idé.!

Kjøkkendesign i Provence -stil

Kjøkkenet i Provence -stil er romslig, lyst, ofte kombinert med spisestuen. Kokehjørnet er atskilt fra spisestuen med en benkeplate eller øybar. Designerne står overfor en vanskelig oppgave, fordi det er nødvendig å harmonisere husholdningsapparater i et klassisk, rustikt interiør slik at de ikke ser malplassert ut. For å gjøre dette er moderne gjenstander ofte gjemt i skap eller forkledd som gamle..

Når du velger retter og andre kjøkkenutstyr, ikke glem at de er synlige for synet og er en del av innredningen. Malte tallerkener, trespatler eller krukker med urter vil se veldig koselige ut. Det er bedre å henge “kafé” gardiner på små vinduer.

Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken i Provence -stil - Interiørdesign

Design i stue i Provence -stil

En tradisjonell stue har en sofa, flere lenestoler, et bord, en vegg og, hvis det er plass, ottomaner eller nattbord. Slike møbler antyder at du i tillegg til å se på TV også vil bruke tid på å lese bøker og kanskje strikke..

Når det gjelder TV -en, er det lite sannsynlig at det er mulig å skjule det, men du kan velge en minimalistisk modell som ikke vil tiltrekke seg for mye oppmerksomhet..

Et lite teppe med en burlap -effekt, gulvlamper og potter med planter vil se passende ut.

Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign Stue i Provence -stil - Interiørdesign

Soveromsdesign i Provence -stil

Soverommet, som hvilested, kan innredes med færre gjenstander. En seng med en smijern rygg, malt hvit og dekket med snøhvite laken, ser autentisk ut for Provence. For en forandring kan tekstiler være med blomstermønster eller blonderinnlegg..

Den jordede kommoden overfor sengen vil passe perfekt inn i et stort soverom. Jenter kan unne seg et sminkebord – som i husene til edle damer. Luftige klassiske gardiner vil fullføre den generelle sammensetningen..

Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign Soverom i Provence -stil - Interiørdesign

Baderomsdesign i Provence -stil

Canon Provence -badet er et kunstverk. Og hvis det i andre rom fortsatt er mulig å håndtere et lite område, så her kan du ganske enkelt ikke klare deg uten ledig plass..

Tilstedeværelsen av et vindu er, om enn upraktisk for leilighetseiere, men en veldig viktig detalj. Den lar deg komme nærmere naturen, og skaper den mest naturlige atmosfæren for hygieneprosedyrer. Av samme grunn brukes naturlige materialer, til tross for høy luftfuktighet i rommet..

Keramiske fliser må være matte. Hun kan være ferdig, for eksempel bare den nedre delen av veggene. Resten er dekorativt gips eller malt murverk.

Et tradisjonelt klofotbad anses som et must. Men det er bedre å glemme dusjkabinettet. Ellers kan innholdet i rommet dekke eiernes behov..

Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign Provence -stil bad - interiørdesign

Barneromsdesign i Provence -stil

Et barnerom i Provence -stil er ideelt for en jente – både en pjokk og en tenåring. Tross alt, hvilken liten prinsesse har ikke drømt om et soverom fra eventyr? En delikat palett av farger, myke stoffer, blomstermønstre, pene møbler – et slikt rom vil være nøkkelen til en lykkelig barndom..

Men for gutter kan du også utstyre et passende rom hvis det er nødvendig å følge en enkelt stil i hjemmet. For å gjøre dette, bør du velge en blå eller grønn skala, kombinere den med kalde nyanser. Rutete tekstiler vil bidra til å diversifisere monotoni, og et mer behersket møbeldesign vil gi soverommet en streng “maskulin” karakter..

Barnerom i Provence -stil - Interiørdesign Barnerom i Provence -stil - Interiørdesign Barnerom i Provence -stil - Interiørdesign Barnerom i Provence -stil - Interiørdesign Barnerom i Provence -stil - Interiørdesign Barnerom i Provence -stil - Interiørdesign Barnerom i Provence -stil - Interiørdesign Barnerom i Provence -stil - Interiørdesign Barnerom i Provence -stil - Interiørdesign Barnerom i Provence -stil - Interiørdesign

Provence -stil gang / gangdesign

En entré er et rom som ønsker gjester velkommen og danner førsteinntrykket av huset. Derfor er det viktig å skape den rette atmosfæren selv i dette ikke-boligområdet..

Det er bedre å bruke mørkere farger til dekorasjon og møbler, ellers vil gateskitt raskt flekke “pastell ømhet”. Selv om dette ikke samsvarer med stilen, for å spare plass, kan du gå inn i en glidende garderobe med en speilet fasade. For praktiske formål anbefales det også å minimere mengden innredning i gangen i Provence-stil..

Ikke vær redd for å installere flere lyskilder, fordi naturlig lys sjelden kommer inn i korridorområdet.

Gang og gang i Provence -stil - Interiørdesign Gang og gang i Provence -stil - Interiørdesign Gang og gang i Provence -stil - Interiørdesign Gang og gang i Provence -stil - Interiørdesign Gang og gang i Provence -stil - Interiørdesign Gang og gang i Provence -stil - Interiørdesign Gang og gang i Provence -stil - Interiørdesign Gang og gang i Provence -stil - Interiørdesign Gang og gang i Provence -stil - Interiørdesign Gang og gang i Provence -stil - Interiørdesign

Video: Provence -stil – interiørdesign

Previous Post
Διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ (80 φωτογραφίες)
Next Post
Hjørnekjøkken: 80 fotoideer