15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hjørnekjøkken: 80 fotoideer

Hjørnekjøkken: 80 fotoideer

Moderne kjøkken prøver å designe ikke bare vakkert, men også praktisk. Dette betyr å velge komfortable møbler med et arrangement av objekter som får mest mulig ut av plassen, og gir tilgang til alle funksjonelle områder. Dette vil hjelpe hjørnekjøkkenet – et sett som fyller et sted som selv rasjonelle eiere sjelden bruker. Om hva du skal justere vinkelen til og hvordan du arrangerer et slikt interiør – i vår artikkel!

Nøkkelegenskaper

Hjørnekjøkkenet kalles også L-formet eller L-formet, og dette er et av de vanligste alternativene for å arrangere møbler, der det er installert vinkelrett langs to tilstøtende vegger. Det er også andre varianter – rett, parallell, U -formet, som igjen er egnet for rom med en annen geometri..

I hvilke situasjoner anbefales det å ta hensyn til den kantete oppsettet? For det første, hvis kjøkkenet har mindre enn 10 kvm. meter. Da vil headsettet bli en ekte frelse, slik at du komfortabelt kan utstyre interiøret med et minimum av elementer..

For det andre vil slike møbler passe perfekt inn i de kombinerte mellomrommene og derved tydelig avgrense området fra flere sider. Mindre ofte vender eiere av romslige hus til den, men denne løsningen er også relevant der, bare settet vil være utstyrt med et utvidet sett med funksjonelle gjenstander.

Hjørnekjøkkenet er enkelt å bruke, siden vinkelen det danner kan tjene til å skape en “arbeidstrekant” – sekvensen til komfyren, kjøleskapet og vasken, som tilsvarer trinnene i tilberedningen, og minimerer også bevegelse. I tillegg kan du utstyre en boks i hjørnet og få mer romslig ekstra lagringsplass.

Til tross for allsidigheten til headsettet, er dets evner fortsatt begrenset. Skaperne av prosjektet kan ha problemer med designet, siden ikke alle mellomrom har nisjer som er egnet for fylling. Strukturen er vanskelig å installere ved siden av vegger som har merkbare ulemper – uregelmessigheter, fremspring. I slike tilfeller må du lage skreddersydde møbler, samt kjøpe ekstra beslag for hjørnekasser. Men disse ulempene overstyrer definitivt ikke fordelene..

Corner Kitchen Design - Funksjoner

Hvordan bruke et hjørnekjøkken?

I området mellom krysset mellom veggene kan du ikke bare sette møbler, men gjøre det til et aktivt arbeidsområde, etter å ha tenkt på designet tidligere. Valget av skjemaet vil hjelpe med dette. Det er et alternativ med en rett vinkel, som er relevant for små størrelser, ettersom den tar mindre plass. Men det er vanskeligere å komme til innholdet i en slik boks – ofte må du tenke på forhånd om skuffene..

Hvis kjøkkenets størrelse tillater det, er det bedre å velge modeller med et skrå eller avrundet hjørne, som fungerer som et fullverdig matlagingssted..

Med arbeidsflate

Den mest åpenbare løsningen, som ikke krever ekstra kostnader, er å bruke det resulterende området som en vanlig benkeplate: for kutting av mat, blanding av ingredienser eller endelig dekorasjon av en ferdig tallerken. Deretter bør du tenke på følgende sekvens av de viktigste “punktene” i arbeidstrekanten: på den ene siden er det en komfyr, på den andre – en vask og et kjøleskap.

Hvis det er møbler med riktig vinkel, kan du bare tvinge overflaten med apparater..

Corner Kitchen Design - benkeplate Corner Kitchen Design - benkeplate

Kjøkken med vask i hjørnet

Trapesformede sett er egnet for installasjon av en vask. Dette er ikke bare en økonomisk løsning som ofte brukes i Khrushchev -hus, men også en veldig rasjonell type layout som minimerer bevegelse rundt kjøkkenet. Det anbefales å velge den runde miniatyrmodellen eller den med to boller.

Corner Kitchen Design - Kjøkken med vask i hjørnet Corner Kitchen Design - Kjøkken med vask i hjørnet

Kjøkken med hjørnetopp

Dette alternativet finnes sjelden i interiøret, men det er ikke så vanskelig å implementere som det ser ut ved første øyekast. Koketoppene er enkle å installere i trapesformede skap, uten å forårsake problemer med bruk. Hvis du må håndtere en komfyr og ovn, er det bedre å forberede et sted for dem ved å snu en vegg med en rett vinkel til en faset..

Hjørnekjøkken Design - Kjøkken med Hjørneovn Hjørnekjøkken Design - Kjøkken med Hjørneovn

Lagringssteder i hjørnet

Uavhengig av formen på headsettet, kan de brukes som romslige lagre for kjøkkenutstyr ved å installere hengende hyller, skap eller skuffer. For ikke-standardideer bør du gå til designmodeller som tilbyr interessante løsninger på problemet..

Hjørnekjøkkendesign - Hjørnelagring

Hjørne ventilasjonsboks

Sannsynligvis har mange stått overfor problemet med kanalens vinkeloppstilling, som forstyrrer det praktiske arrangementet av møbler og bryter estetikken. Avhengig av størrelsen kan du kjøpe gulvskap med grunnere dybde eller dele hele settet i to deler og plassere dem ved siden av esken..

Corner Kitchen Design - Corner Ventilation Box Corner Kitchen Design - Corner Ventilation Box

Oppsettalternativer

Å sette et hjørnesett er bare halve kampen. Det er nødvendig å kombinere det med andre elementer, intelligent organisere tilgjengelig plass. Ofte har kjøkkenet en spiseplass, og designalternativet avhenger av oppsettet.

Hjørnekjøkken med bar

En moderne måte å lage et sted å spise og slappe av med venner. Slike strukturer spiller ofte rollen som en skillevegg i en studioleilighet, men de er også egnet for lukkede rom. For eksempel ser en bordplate som er installert på en vinduskarmen bra ut hvis veggen med et vindu ennå ikke er opptatt av andre gjenstander..

Hjørnekjøkken med bar - interiørdesign Hjørnekjøkken med bar - interiørdesign

Hjørnekjøkken med øy eller halvøy

Slike alternativer er egnet for å organisere en spisestue og en ekstra benkeplate i studioleiligheter eller romslige kjøkken med rektangulær geometri. Hvis rommet ditt ikke har store dimensjoner, kan du bo på en mobil øy eller en liten halvøy og bruke det fra utsiden som en bardisk.

Hjørnekjøkken med øy eller halvøy - interiørdesign Hjørnekjøkken med øy eller halvøy - interiørdesign

Hjørnekjøkken med spisebord

Siden det L-formede settet bare tar et hjørne, kan du sette et salongbord med flere stoler i et annet. I rom med et gjennomsnittlig areal vil det til og med være plass til et fullverdig spisebord for flere personer, som for eksempel eierne av U-formede kjøkken ikke har råd til..

Hjørnekjøkken med spisebord - Interiørdesign Hjørnekjøkken med spisebord - Interiørdesign

Interiørstiler

Etter å ha løst alle de praktiske problemene, kan du begynne å velge en stil. Noen områder har riktignok spesielle krav, ikke bare for utformingen av selve headsettet, men også for konfigurasjon og dimensjoner..

Hjørnekjøkken i klassisk stil

Ved omtale av klassikerne ser man umiddelbart for seg et luksuriøst romslig kjøkken med rikt dekorerte møbler som tar mye plass. For å implementere slike variasjoner er det bedre å dvele ved parallelle modeller, og hjørnemodeller er mer egnet for interiører inspirert av klassisk alvorlighetsgrad..

Det betyr treobjekter med innebygde hvitevarer, som ofte er gjemt bak dørfasader. De kan presenteres med en naturlig tekstur eller males i rolige, diskrete nyanser..

Hjørnekjøkken i klassisk stil - Interiørdesign Hjørnekjøkken i klassisk stil - Interiørdesign

Hjørnekjøkken i Provence -stil

Lignende krav gjelder Provence, bare fargespekteret er begrenset til hvite eller pastelltoner, som om de bleknet i solen.

For å understreke den autentiske estetikken kan flere åpne vegghyller med servise legges til kjøkkeninnredningen, og alle viktige kjøkkendetaljer kan gjemmes bak lukkede skap..

Hjørnekjøkken i Provence -stil - Interiørdesign

Hjørnekjøkken i stil med minimalisme

Denne retningen er i stand til å tilpasse seg alle funksjoner i rommet, noe som gir beboerne komfort. Slike møbler ligner vanligvis en enkelt monolit som ikke skaper visuelle hindringer i interiøret, men organisk utfyller det med volumer med myke linjer..

Disse kan være design med en fremtredende tretekstur eller hvite blanke belegg, som ofte fortynnes med flere lyse elementer..

Minimalistisk hjørnekjøkken - Interiørdesign Minimalistisk hjørnekjøkken - Interiørdesign

Høyteknologisk hjørnekjøkken

Høyteknologiske møbler produseres nesten alltid med innebygde hvitevarer, siden kjøkkenets funksjonelle enhet er inkludert i konseptet. Den er utstyrt med praktisk innredning og lokal belysning av de viktigste arbeidsområdene..

Hi-tech feirer estetikken til metall og glass, noe som gjenspeiles i dekorasjonen av gjenstander. Glans understreker bare settets høyteknologiske karakter og sort / hvitt -serien – streng stil.

Høyteknologisk hjørnekjøkken - Interiørdesign Høyteknologisk hjørnekjøkken - Interiørdesign

Hjørnekjøkken i skandinavisk stil

Nordiske designere er kjent for sin rasjonelle tilnærming til møbeldesign, avhengig av funksjonalitet. Slike gjenstander har mange trekk til felles med minimalisme, men i komposisjon med resten av interiørdetaljene får de et koselig utseende..

I skandinavisk stil brukes hvitt i store mengder, så møbelsettet vil mest sannsynlig være utførelsen, og benkeplaten i tre vil understreke tendensen til naturlige materialer..

Skandinavisk stil hjørnekjøkken - interiørdesign Skandinavisk stil hjørnekjøkken - interiørdesign

Små hjørnekjøkken: interiørdesign

Det faktum at hjørnesett vil passe perfekt inn i et lite kjøkken har blitt sagt mer enn en gang. Men hvordan kan du bruke det til å designe et rom så effektivt som mulig? La oss vurdere hovedanbefalingene:

– Det er nødvendig å begrense deg bare til viktige objekter, med tanke på antall familiemedlemmer, matlagingsfrekvens og kompleksiteten til rettene;

– I prioritet – konstruksjoner med innebygd teknologi. Først sparer de plass. For det andre vil de ikke dele rommet og konsentrere oppmerksomheten om seg selv;

– Fra det andre rådet følger det tredje – du må kjøpe møbler med minimalistisk design, helst i farger som ikke er veldig forskjellige fra den tilstøtende veggen;

– Uavhengig av takhøyden, anbefales det å bruke hele veggen ved å installere overskap. Samtidig kan lagringsplass helt i toppen skjule ting av sekundær nødvendighet;

– Du må gi opp møbler med et skrå hjørne, til tross for bekvemmeligheten.

Å følge disse tipsene vil bare øke de praktiske fordelene med hjørnekjøkken..

Lite hjørne kjøkken design Lite hjørne kjøkken design Lite hjørne kjøkken design Lite hjørne kjøkken design

Hjørnekjøkken – foto

Hjørnekjøkken er en komfortabel, rasjonell løsning for mellomstore og små mellomrom. Vel, det visuelle mangfoldet vil bli demonstrert av vårt fargerike fotoutvalg av virkelige prosjekter. Gledelig visning!

Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto Hjørnekjøkken - interiørdesignfoto

Video: Små hjørnekjøkken – interiørideer

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα (80 φωτογραφίες)
Next Post
Begonia (48 bilder): typer og omsorg