15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan velge en farge for kjøkkenet ditt: 20 tips

Hvordan velge en farge for kjøkkenet ditt: 20 tips

Fargepaletten er en av de viktigste aspektene ved kjøkkendesign. Basen for hele ensemblet er et sett, som du må velge en harmonisk finish, utstyr og tilbehør til. I tillegg til overflatenes farge og tekstur, avhenger utformingen av et matrom også av proporsjoner, former, linjer, layout, men den dominerende nyansen har en direkte innvirkning på atmosfæren i huset og stemningen til eierne. Hvordan velge en god kjøkkenfarge vil bli diskutert nedenfor..

1. Mengde og proporsjoner

I henhold til den generelle designregelen anbefales det å bruke ikke mer enn 2-3 farger i det indre av ett rom. Videre bør forholdet være forskjellig, for eksempel en lys base som dekker 60-80%av overflatene, mørk kant (10-30%) og lyse aksenter (opptil 10%).

Mengde og proporsjoner - Hvordan velge farge for kjøkkenet Mengde og proporsjoner - Hvordan velge farge for kjøkkenet

2. Koselige detaljer

For å visuelt øke plassen, er kjøkkenet tradisjonelt innredet i lyse farger. For at det snøhvite, stål, mintgrønne eller lyseblå miljøet ikke skal etterlate inntrykk av et sterilt laboratorium, bør det suppleres med naturlige materialer (tre, stein) eller fortynnes med varmere farger – beige, oransje, brun, grønn.

Koselige detaljer - Hvordan velge farge for kjøkkenet Koselige detaljer - Hvordan velge farge for kjøkkenet

3. Tydelige rammer

Jo mindre kjøkkenområdet, desto mer forsiktig bør det utvises med mørke og mettede nyanser. De kan lykkes med å utføre funksjonen til en slags innramming, plassert på horisontale overflater (bordplater) og langs kantene på møbler. Et headset med smale kontrastlinjer rundt omkretsen vil se kompakt og grafisk ut.

Tydelige rammer - Hvordan velge farge for kjøkkenet Tydelige rammer - Hvordan velge farge for kjøkkenet

4. Interaksjon med solen

Når du velger farger på kjøkkenet, er det veldig viktig å fokusere på naturlig lys. Så, rolige pastellfarger vil bidra til å avkjøle rommet litt med et vindu i sør, og for å kompensere for det manglende sollyset, bør du velge gulaktig maling og tre av varme nyanser..

Interaksjon med solen - Hvordan velge en farge for kjøkkenet ditt Interaksjon med solen - Hvordan velge en farge for kjøkkenet ditt Interaksjon med solen - Hvordan velge en farge for kjøkkenet ditt

5. Kombinasjon av overflater

Avhengig av tekstur av materialet kan den samme fargen se helt annerledes ut. Dette må alltid tas i betraktning når du kombinerer kjøkkenartikler. For eksempel vil en grov tekstur av stein eller murstein i finishen gå bra med et sett i landlig stil med grovt ferdige plater, og en lakkert glans vil perfekt utfylle glass og forkrommet metall..

Kombinasjon av overflater - Hvordan velge farge for kjøkkenet Kombinasjon av overflater - Hvordan velge farge for kjøkkenet

6. Vekslende nyanser vertikalt

Når du kjøper et sett, hvis fasader er malt i flere farger, er det bedre å foretrekke modeller der overskapene er lettere enn de nedre. Ellers er det en risiko for å visuelt redusere høyden på rommet og bryte de komfortable proporsjonene..

Vekslende nyanser vertikalt - Hvordan velge en farge på kjøkkenet Vekslende nyanser vertikalt - Hvordan velge en farge på kjøkkenet Vekslende nyanser vertikalt - Hvordan velge en farge på kjøkkenet

7. Regnbuens syv farger

Regnbuespekteret, så vel som bare overfloden av lyse innsatser, vil være passende i et romslig kjøkken. I dette tilfellet anbefales det å forlate mønstre, dekor, åpne hyller og merkbart tilbehør. Selve den flerfargede kokesonen ser veldig aktiv ut, så det er ikke nødvendig å overbelaste den med unødvendige detaljer. Finishen i dette tilfellet skal være nøytral, monokromatisk..

Sju farger av regnbuen - Hvordan velge en farge på kjøkkenet Sju farger i regnbuen - Hvordan velge en farge på kjøkkenet Sju farger av regnbuen - Hvordan velge en farge på kjøkkenet

8. Smaksfarger

Ved å fremkalle assosiasjoner til mat, påvirker kjøkkenets farge direkte appetitten. Intense frukt- og bærtoner (appelsin, skarlagen, tomatrød, lime, bringebær) øker det bevisstløse suget etter spiselige reserver, mens vinternyanser av blått, turkis, lilla, smaragd demper følelsen av sult.

Smak nyanser - Hvordan velge en farge på kjøkkenet Smak nyanser - Hvordan velge en farge på kjøkkenet Smak nyanser - Hvordan velge en farge på kjøkkenet

9. Underbevisst oppfatning av farger

For å få alle familiemedlemmer til å føle seg komfortable på kjøkkenet, er det bedre å ordne det i en naturlig palett. Rolige gråbrune, beige, sandete, gresskledde toner med en matt tekstur oppfattes som trygge, mens for lyse, unaturlig lyse eller for mørke omgivelser raskt forårsaker mental tretthet.

Ubevisst oppfatning av farger - Hvordan velge farge for kjøkkenet Ubevisst oppfatning av farger - Hvordan velge farge for kjøkkenet

10. Krydder i design

Inspirasjonen til den varme, nøytrale utformingen av matlagingsområdet finner du i selve maten. Alle slags nyanser av krydder, kaffe, sjokolade, sesongens grønnsaker, frukt og bær vil gjøre kjøkkenet til det varmeste og mest komfortable rommet i hele huset, hvor du vil bruke mer tid og komme med nye deilige retter..

Krydder i design - Hvordan velge en farge på kjøkkenet Krydder i design - Hvordan velge en farge på kjøkkenet Krydder i design - Hvordan velge en farge på kjøkkenet

11. Hjemmestemning

Profesjonell utforming av et “à la restaurant” -kjøkken, der nesten alt er laget av rustfritt stål, kan gjøres mer hjemmekoselig ved hjelp av varm gyllen belysning, samt elementer av umalt tre, murstein, hugget stein.

Hjemmestemning - Hvordan velge farge for kjøkkenet Hjemmestemning - Hvordan velge farge for kjøkkenet

12. Skrifttype som et kunstverk

Jo roligere fargene på headsettet og finishene er, desto rikere kan fasadene dekoreres. Nøytrale skap i beige, krem ​​og oliven vil effektivt bli supplert med mønstret utskjæring, delikat maleri, vakre paneler, antikke keramiske håndtak. Dette er et flott alternativ for kjøkken i Provence -stil, shabby chic, engelske klassikere.

Sett som et kunstverk - Hvordan velge en farge på kjøkkenet Sett som et kunstverk - Hvordan velge en farge på kjøkkenet

13. Merkbare aksenter

Det anbefales å reflektere lyse farger på møbler i andre detaljer – for eksempel velge gardiner i samme nyanse, oppvask, bruk harmonisk trekk med stoler eller sofaputer i farger i spisestuen.

Bemerkelsesverdige aksenter - Hvordan velge en farge på kjøkkenet Bemerkelsesverdige aksenter - Hvordan velge en farge på kjøkkenet

14. Nøytral base

Uansett kjøkken kan du alltid bruke universelle farger og teksturer med alt. De hjelper til med å fortynne overdreven lysstyrke, reduserer metning og gir matlagingsområdet et diskret utseende. Denne listen inneholder alle akromatiske toner, det vil si hvit, grå og svart i alle varianter, beige og brun farge (uten gule undertoner), umalt tre og metaller.

Nøytral base - Hvordan velge farge for kjøkkenet Nøytral base - Hvordan velge farge for kjøkkenet Nøytral base - Hvordan velge farge for kjøkkenet

15. Rengjøringsproblemer

Når du velger en kjøkkenskjerm, bør du vurdere det praktiske. Så på blanke overflater, spesielt mørke, vil hver dråpe vann, fingeravtrykk og spor av produkter merkes, noe som betyr at det vil kreve mye tid og krefter å ta vare på dem. Av denne grunn er det bedre hvis benkeplatene, så vel som plassen nær komfyren og vasken, ikke er flekkete. Ideell – naturlig marmor eller tre tekstur, rustfritt stål, matt kunststein.

Rengjøringsproblemer - Hvordan velge farge for kjøkkenet Rengjøringsproblemer - Hvordan velge farge for kjøkkenet

16. Husholdningsapparater i det indre av kjøkkenet

Stort utstyr bør harmonisk passe inn i utformingen av headsettet. Kjøleskap, ovn, mikrobølgeovn, kaffemaskin og kjøkkenmaskin bør velges i samme stil som kjøkkenet. “Stål” -modeller vil se perfekt ut mot en vanlig bakgrunn av pastellfarger, svart – omgitt av lyse farger, klassikere og Provence kan suppleres med husholdningsapparater med vintage forgylling, dekor, mønstre og loft og avantgarde -løsninger vil passe godt til retro teknologi.

Husholdningsapparater i det indre av kjøkkenet - Hvordan velge farge for kjøkkenet Husholdningsapparater i det indre av kjøkkenet - Hvordan velge farge for kjøkkenet Husholdningsapparater i det indre av kjøkkenet - Hvordan velge farge for kjøkkenet

17. Maling av veggene

Når du skal dekorere et lite kjøkken, må du huske at den klare kontrasten mellom settet og veggen visuelt reduserer rommet, inkludert takhøyden. Det er bedre hvis bakgrunnen er i samme farge, bare litt lysere enn store møbler. Det er også å foretrekke å dekke forkleet med lyse blanke fliser, du kan også lime fototapeter med perspektiv og beskytte dem med gjennomsiktig glass, eller umiddelbart bestille utskrift på glass.

Maling av vegger - Hvordan velge farge for kjøkkenet Maling av vegger - Hvordan velge farge for kjøkkenet

18. Myke kombinasjoner

I stedet for skarpe kontraster i en liten kokesone, er det tilrådelig å bruke farger nær tonalitet, for eksempel en tandem pistasj med mandelmutter, fløte med blekrosa, melk med kaffe, etc..

Myke kombinasjoner - Hvordan velge farge for kjøkkenet Myke kombinasjoner - Hvordan velge farge for kjøkkenet

19. Bildebalanse

Hvis fotoutskrift brukes på fasadene på headsettet, bør resten av finishen være monokromatisk. Ideelt sett, hvis fargen på veggene vil gjenta den letteste fargen på tegningene, eller bare harmonisk kombinere med den..

Balansebilder - Hvordan velge farge for kjøkkenet Balansebilder - Hvordan velge farge for kjøkkenet Balansebilder - Hvordan velge farge for kjøkkenet

20. Trykk i kjøkkenets design

Den monokromatiske utformingen av møbler i noen designalternativer gir et diskret mønster på veggene. Avhengig av stil kan det være et lite blomstertrykk, striper, et bur, bilder av forskjellige gjenstander, avis, tre, flettet tekstur, samt alle slags kombinasjoner av tapet, keramiske fliser, plastpaneler, fôr.

Kjøkkenutskrifter - Hvordan velge farge for kjøkkenet Kjøkkenutskrifter - Hvordan velge farge for kjøkkenet Kjøkkenutskrifter - Hvordan velge farge for kjøkkenet

Video: Kjøkkenfarge – kombinasjoner, vegg- og møbelfarge

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα (80 φωτογραφίες)
Next Post
Begonia (48 bilder): typer og omsorg